Jump to content

Тема за MMA залози


neshev

Recommended Posts

Гледам доста често се пише по темите за залагания и т.н. Лично аз НЕ залагам, но пък се интересувам от коефициенти и прочие. Без да претендирам за някаква компетентност си мисля, че в MMA специално, ако се залага на underdog-ове, в дългосрочен план това би било печелившо. Особено, след като MMA има прекалено много варация, плюс неадекватното съдийство. Та, гледайки коефициентите за UFC on Fuel:

Mark Hunt @ ~2.3 - По принцип Hunt има доста бегъл ground game, но за щастие Struve рядко целенасочено сваля противниците си . В stand up-а, Hunt е може би най-успешният striker в тази дивизия, като се има предвид опита му в K-1, а Struve е известен с това, че не умее да използва reach-а си и често бива нокаутиран нелепо. Ако има човек, който да се възползва от това, то това е Mark Hunt.

Yushin Okami @ ~2.5 - Okami е един от най-стабилните хора в тази дивизия и в последния му мач показа доста подобрен striking. Не мисля, че ще има особени проблеми да свали Lombard на земята и да го държи там три рунда. Може би разликата между двамата е, че Okami е огромен за MW дивизията, а Lombard е назобен WW.

Вие сте.

Link to comment

Не знам къде ги гледаш тия коефициенти, но са ниски.
pinnaclesports.com  -> може би най-добрият букмейкър на пазара изобщо
Mark Hunt  - 2,50

Yushin Okami - 2,84

Link to comment

Аз залагам само в бет365 и за жалост пропускам белатора, където също има хубави коефициенти някой път.

По принцип стратегията ми е: ако коефициента е под 1.6, комбинирам двама в колонка с коефициенти 1.30 - 1.40, които да ми направят хем необходимия коефициент, хем уж са по-сигурни. Разбира се играя ги само, ако мисля, че ще станат.

 

В този смисъл, ако някой си намери за Белатор къде да го играе - Атила Вег варира от 1.45 до 1.60, за да вземе титлата от М'Пумбу. Спокойно може да бъде комбиниран с Диего Санчез например - 1.30.

 

За UFC on Fuel 8 не виждам кой знае колко по-сигурно залога честно казано.

 

Коефициента на Siyar Bahadurzada ми се вижда добър и бих го пробвал със съвсем малко пари, просто, за да видя ще излезе ли.  3.50 е в бета

 

Брад Таварес според мен ще вземе решение срещу Рики Фукуда. В бета не е излязъл коефициент, но се движи между 1.85 и 1.95

 

Може би ще комбинирам и 1.30 на Санчез с 1.40 на Ломбард, но ще видя. Оками е сериозен противник.

Link to comment

Абе аз на Ломбард - Оками не бих залагал. 50-50 ми е тоя мач, не знам защо така са го отписли Оками, меко казано е сериозен съперник.

 

Link to comment

gboy, няма никаква логика в мнението ти. Щом ти е 50-50 мача, значи всякакъв коефициент над 2 за Оками представлява value за теб. А тук имаме доста над 2, значи доста голямо value.

Link to comment

Логиката е, че обикновено залагаш на някакво събитие, което се предполага, че можеш да предвидиш крайния изход. А тоя мач за мене си е абсолютно непредвидим и заради това не бих залагал на него . 

 

Иначе ми е много странно, че Ломбард са го дали 1.4 , малко е според мен като коефициент за тоя мач.

 

Link to comment

Това твоето е логиката на губещия бетор.
Пример мислиш, че Ломбард има 70% шанс да победи - >  0,7*1,4= 0.98  На всеки сто лева заложени ще губиш по 2.
В случая ако вярваш, че Оками има  35% или повече шанс да спечели си струва да заложиш. При 35% си break even. Ти казваш, че има 50% т.е. е много изгодно за теб да заложиш за него.
 

Link to comment
The Olimpic Hero

Takanori Gomi - Diego Sanchez

Share on FB

Today, 06:45

MMA - UFC

Pick: Home (Match) Result: Pending

Stake: 5/10 Odds: 3.01 Verified odd Bookmaker: PINNACLE

Posted: Today, 00:54

I believe Gomi is fading towards the end of his career but simply can not look past him in this fight. Sanchez has had big health problems in the lead up to this fight. He ballooned up to 200+ lbs during his injury and was 158 yesterday at the weigh ins where he should have been 155, which means he most likely had a nightmare cut. He said he wasn't able to even do a single push-up back in november. Giving him only about 3 months to get in shape AND prepare for a high level fight like this. I believe he matches up nicely for Gomi. His ground game is allright but his takedowns have been nothing special the last couple of years. He has 4 takedowns (out of the about 50 he shot for) since his fight with BJ Penn. Gomi is a pretty decent wrestler and should be able to stop most of these takedowns. I still think highly of Gomi's boxing, guy packs loads of power for a lightweight and also has fast, technical shots. Sanchez had to travel 15 hours for this fight while Gomi is fighting in his backyard in the venue where he had his career's best fights: The Saitama Super Arena. 40.000 crazy Japanse fans will be cheering for him and every strike he lands. Every round that is remotely close will be scored in his favour. I think Gomi can win one last high-profile fight in his home country and should then retire.

Да видим просто дали този маняк ще познае.

               

Link to comment
MainEventer

K1MMA малко поотслабна в последно време, преди ги целеше повече. А Fighter е в ужасна форма, вече не му ги и гледам.

Link to comment
The Olimpic Hero

Mark Hunt @ ~2.3 - По принцип Hunt има доста бегъл ground game, но за щастие Struve рядко целенасочено сваля противниците си . В stand up-а, Hunt е може би най-успешният striker в тази дивизия, като се има предвид опита му в K-1, а Struve е известен с това, че не умее да използва reach-а си и често бива нокаутиран нелепо. Ако има човек, който да се възползва от това, то това е Mark Hunt.

Yushin Okami @ ~2.5 - Okami е един от най-стабилните хора в тази дивизия и в последния му мач показа доста подобрен striking. Не мисля, че ще има особени проблеми да свали Lombard на земята и да го държи там три рунда. Може би разликата между двамата е, че Okami е огромен за MW дивизията, а Lombard е назобен WW.

Вие сте.

Машина си neshev!

               

Link to comment

Оками $$$ :)
Могат да се правят пари от MMA, но понякога съдиите могат да те побъркат с неадекватността си.  Oлимпик, тоя мач, който си го копирал Takanori Gomi - Diego Sanchez е добър пример за това.

Link to comment

Дам, този card показа доста добре, какво имам предвид. В MMA, коефициентите не отговарят на вероятностите. Ако не си Anderson Silva, GSP или Jones, всеки е най-много 65-35 фаворит срещу всеки. За това има огромно value в хора като Hunt или Okami и дори един Wanderlei Silva, който не вярвах, че има особен шанс, а и коефициентът му не беше особено добър.

 

 

. Every round that is remotely close will be scored in his favour. I think Gomi can win one last high-profile fight in his home country and should then retire.

 

 

Този е в голяма заблуда, след като реферите са същите тиквеници, които са довлачени от USA. :D Иначе останалата част от анализа му е spot on.

Link to comment
  • 2 weeks later...
MainEventer

Нещо за утрешния ивент?
 

Засега съм се насочил към:

 

2.40 на Nate Marquardt

2.00 на John Makdessi

 

Ricci 1.26 + GSP 1.20

 

4.50 GSP да победи с нокаут, тко или дисквалификация

Link to comment

Ако вярваш, че GSP ще бие, то не виждам как ще довърши Diaz. GSP няма победа с истински finish от 2008. В същото време, Diaz няма загуба с finish от 2002... Не виждам как магически GSP ще успее да довърши най-трудния за довършване боец в MMA. Единственият вариант е с някакъв cut, след като Diaz има супер чувствително чело, но след последните операции не е имал някакви застрашаващи проблеми.

Link to comment
MainEventer

Абсолютно прав си, но не знам. Мисля, че има шанс GSP да излезе прероден и да нокаутира Диаз. На лайв ще излезе над еди си колко рунда и ще го играя над под 4.5 вероятно ще бъде. Май така е по-сигурно, защото Диаз може да изненада всички. Има къде. Малко вероятно, но има къде.

 

Какво ти е мнението за Елънбъргър-Нейт? Не смяташ ли, че Нейт е по-комплексния боец? Мисля, че коефициента е добър. И за Кондит също е добър, но там е малко несигурно.

Link to comment

С Nate винаги е мъгла. Горе-долу май и той е жертва на TRT синдрома и след като документирано е ползвал стероиди, никой не му дава exemption. Та, лично не бих залагал на този мач. Ellenberger е супер стабилен като цяло, а Marquardt понякога изглежда супер безличен. С Condit е същата работа. Като цяло работите са 50/50 и има value да се играе, но просто такива мачове са трудни за прогнозиране. Не е като да кажем да имаш стабилен wrestler, който, ако си изиграе картите ще спечели. Тук и двата мача са с хора със супер сходни стилове, та зависи много

 

GSP не успя да завърши бойци, които наистина бяха лесни за приключване. Примерно, един Dan Hardy или Josh Koscheck, които имат редици загуби с finish. Не вярвам, че ще бъде прекалено агресивен. По-скоро ще бъде както винаги, контрол и 5 рундов decision. Очаквам да бъде активен с elbows и така може да го разкървави, но не виждам да победи с легитимен finish (не знам дали броят stoppage с аркади за такъв, трябва да видиш). Diaz има добър шанс да спечели със submission, но GSP е супер стабилен там, а за TKO/KO finish, отново GSP ще му се наложи да поеме доста бой това да стане. Diaz няма този one punch KO power, като един Carlos Condit.

 

Обикновенно в MMA, по принцип е печелившо да се залага на underdog бойци, но все пак трябва да се бият срещу хора, които имат някаква видима слабост, която може да бъде използвана. Ала Lombard, който е супер дребен за дивизията си и не се е бил срещу никой кадърен, или Struve, който има отвратителна stand up защита. Или пък например Nate Diaz, който има почти несъществуващ wrestling и ще се бие с Josh Thompson, един от най-добрите wrestler-и в дизията. Condit vs. Hendricks и Ellenberger vs. Marquardt са доста непредвидими и не мисля, че е удачно да се играят. Има доста по-добри залози като цяло.

Link to comment
  • 4 weeks later...

Окей...

Cat Zingano @ ~1.8 - Беше 2.3 в началото, но явно доста хора са се набили на нея, та коефициентът и е паднал бая. Все пак и на 1.8 е доста добър залог. Tate е яко flawed боец, както беше показано срещу Rousey, Kedzie и дори Kaufman. Супер бегъл wrestling и почти несъществуващ stand-up. От друга страна Zingano беше една от най-добрите wrestler-и и има солиден stand-up. Честно казано очаквам просто да я свали на земята, като дори няма нужда да се притеснява за striking-а на Tate, който е направо жалък. Единственото нещо, което трябва да се пази е ground game-а на Tate, който на моменти може да е опасен, но Zingano тренира главно jiu-jitsu, от както се прехвърли на MMA. Дори чисто физически е една от най-доминиращите жени в тази дивизя. Дам, Tate ще има предимство щом се отнася до опит, но все пак Zingano си е бая добър залог, дори и на 1.8. Care...

Link to comment

Окей...

Cat Zingano @ ~1.8 - Беше 2.3 в началото, но явно доста хора са се набили на нея, та коефициентът и е паднал бая. Все пак и на 1.8 е доста добър залог. Tate е яко flawed боец, както беше показано срещу Rousey, Kedzie и дори Kaufman. Супер бегъл wrestling и почти несъществуващ stand-up. От друга страна Zingano беше една от най-добрите wrestler-и и има солиден stand-up. Честно казано очаквам просто да я свали на земята, като дори няма нужда да се притеснява за striking-а на Tate, който е направо жалък. Единственото нещо, което трябва да се пази е ground game-а на Tate, който на моменти може да е опасен, но Zingano тренира главно jiu-jitsu, от както се прехвърли на MMA. Дори чисто физически е една от най-доминиращите жени в тази дивизя. Дам, Tate ще има предимство щом се отнася до опит, но все пак Zingano си е бая добър залог, дори и на 1.8. Care...

 

:beer:

Link to comment

Josh Thomson @ 2.6 - Общото за двамата братя Diaz е, че почти не използват wrestling и нямат нищо против да се бият отдолу. Thomson не само е един от най-солидните wrestler-и в тази дивизия, но е боец, който никога не е бил предаван. Ако говорим реално, последният му мач с Melendez беше супер спорен и може би той в момента заслужаваше да се бие за титлата. За Nate Diaz се знае едно нещо, срещу добри wrestler-и издиша. Абсолютно всичките му загуби са срещу хора, които са добри wrestler-и, та ако Thomson си изиграе добре картите е много вероятно да бие. На този коефициент си е направо подарък.

Mir @ 4.3 - Отново прекалено висок коефициент, но и има логика да се играе. Mir има по-техничният stand-up от двамата. Cormier ще е по-бързият боец и ще има видимо предимство в wrestling-а, но Mir е супер опасен и щом се отнася до ground game е най-добрият в тази дивизия. Има и оше няколко фактора. Mir най-накрая тренира с адекватен camp, след като се премести при Greg Jackson и тренира с хора като Jones и Travis Browne. Cormier не е срещал боец от калибара на Mir. Да, победи Barnett и Bigfoot, но тях не бих категоризирал като най-добрите в тази дивизия, та може да се разчита, че Cormier ще последва съдбата на другите дебютирали.

Link to comment
  • 2 weeks later...

За утре... Bisping и Big Country са на OK коефициенти... Ако съм жив утре ще пусна някакво обяснение, но засега care...

Link to comment
  • 3 weeks later...

Vitor Belfort @ ~2.0 - Vitor пада само от Anderson и Jon Jones, като реално беше най-близо до това да победи втория. В MW дивизията не е губил от човек различен от Anderson Silva. Да не говорим, че е на TRT, легалния начин да зобиш и изглежда на 20. Rockhold идва като шампион от StrikeForce, но там не се е бил с човек близо до калибъра на Belfort. Та, това си е стабилен подарък. :)

Link to comment

^ А ония чешит с какъв коефициент е ? 

 

Фаворит го водеха, ROFL...

Link to comment
MainEventer

Ако всичко протече нормално, не би трябвало да си. Само Те Xуна може да поднесе някаква изненада, ама слабо.

 

 

Аз много го мисля това 2.35 JDS vs Mark под 1.5 рунда

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...