Jump to content

Guest Booker: Вашият "Път към WrestleMania 29" - Част 6: WRESTLEMANIA 29 (АНКЕТА)


BoRn_2B_GoD

Резултатите от WM29  

44 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Дойде време и за последната тема. След пет теми и две доста добри PPV-та, кардът на нашата "Мания" е ясен.

 

 

BWC WRESTLEMANIA 29 - Final Card
 
wrestlemania_29_poster.0_standard_352.0.

 
- WWE Championship - Triple Threat Match: CM Punk © vs. The Rock vs. John Cena
- Undertaker vs. Brock Lesnar
- World Heavyweight Championship: Dolph Ziggler © vs. Chris Jericho (30-minutes Iron Man Match)
- Submission Match: Alberto Del Rio vs. Jack Swagger
- IC Championship: Wade Barrett © vs. Kane

- Fatal 4 Way WWE Tag Team Championship: The Rhodes Scholars © vs. Rey Mysterio/Sin Cara vs. The Primetime Players vs. Brodus Clay/Tensai
- US Championship: Antonio Cesaro © vs. Daniel Bryan
- Ryback vs. Mark Henry
- Money in the bank Ladder Match: Randy Orton vs. Sheamus vs. Big Show vs. Christian vs. The Miz vs. Kofi Kingston

 
Няма какви пояснения да давам. В анкетата гласувайте за това кой да спечели даден мач. Има два въпроса за намесите на The Shield - в колко мача да са (от 1 до 3) и кои да са тези мачове/този мач. Във вторият въпрос може да гласувате за повече от един вариант. Мисля, че е ясно - ако в първия въпрос "спечели" 1 мач, то той ще е този с най-висок резултат. Ако "спечелят" 2 мача - първите два по резултат във втория въпрос ще са избраните. Ситуацията е такава и при 3 мача. В мнение може да посочите в какво да се състои намесата им - кого да нападнат, да се отрази ли на резултата и т.н.
 
Сглобихме карда на 'Mania-та ни, сега трябва да решим и кой да спечели мачовете. Гласуването ще приключи в четвъртък вечерта.

Гласувайте!
 
-----------------------------
 
ПРИМЕРЕН ВАРИАНТ ЗА BUILD-UP
(не е необходимо да му обръщате внимание)

WWE Championship

Пънк е успял да защити титлата си в Elimination Chamber-a, донякъде и с малка подкрепа от Брок Леснър (който единствено Пънк не е премазал в клетката). Въпреки търканията между Пънк и Леснър, двамата се помиряват благодарение на Хеймън. Леснър казва на Пънк, че засега може да пази титлата си, защото той има други цели. Пънк сменя пояса и казва, че ерата му е безкрайна и няма кой да я спре. Той заявява, че е провалил плановете на Винс Макмеън, който за втора поредна година е искал да има Скалата срещу Сина на 'Мания. Но не - Пънк е казал тежката си дума и сега той ще е в МЕ-та на 'Мания и ще си тръгна и оттам като шампион. Винс е бесен и се зарича, че Пънк няма да остане шампион - за това на Мания негов опонент ще е или Сина, или Скалата. Насрочен е мач между двамата В "RAW", който обаче, въпреки огромната реклама, не става реалност - Пънк напада и двамата и казва, че повече няма да им позволи да взимат светлината на прожекторите. Няма да им позволи те да решат кой да е претендент, а той ще го реши... и иска троен мач на Мания, в който да победи и двамата.

LESNAR VS. TAKER

Историята с Леснър се развива като досега - връща се, спасява Хеймън от уволнение и пребива Винс. След това заявява, че е дошъл, защото има нещо, което не е свършил. Завръщане на ННН, който предполага, че става дума за него и иска да защити семейната чест. Леснър обаче има друга цел - Streak-a. Той казва, че е приключил с Хънтър, а е премазал и "семейството" му и няма какво повече да вземе от семейство МакМеън. Хънтър казва, че 2 поредни години Streak-ът се е оказал по-силен от него и ще е удоволствие да види как Леснър става жертва на Тейкър, но решението не е негово. Все пак следващата седмица Тейкър се завръща и си разменят няколко удара с Леснър, за да потвърдят, че мач ще има. Мотивацията на Леснър е, че Streak-ът е единственото постижение, което липсва в кариерата му. Тейкър пък се явява защитник на WWE, на марката, на хората и на всичко, което тя представлява и което Леснър вече е загърбвал.

WHW Championship

Долф Зиглър празнува новоспечелената си световна титла, когато Джерико го прекъсва и заявява, че ще се бие за нея на 'Мания и както е победил Зиглър на Chamber-a, така ще го направи и на най-голямото шоу. Дел Рио обаче се намесва - той иска реванша си. В SD го получава, но освен AJ и Биг И, в мача се намесва и Суагър, при което Дел Рио няма шанс. След мача е спасен от Джерико и двамата даже имат отборен мач срещу Зиглър и Суагър в следващите седмици. Ясно е вече, че мачът ще е Джерико срещу Зиглър. Спорът между тях се завърта около това кой е способен да открадне spotlight-a на Мания - Джерико казва, че винаги го е правил, а Зиглър твърди, че го прави всяка вечер. Букър се намесва и им предлага да им даде достатъчно време да покажат на какво са способни в 30-минутен Iron Man Match. Двамата се съгласяват. В следваща седмица AJ опитва да съблазни Джерико, за да може Биг И да го нападне изненадващо. Зиглър заявява, че Джерико е контузен след атаката и мач няма да има, но Джерико се появява, напада цялата дружина и заявява, че е спечелил Rumble-a, изхвърляйки Зиглър; победил е Зиглър на EC и ще го победи и на Мания, за да стане световен шампион.

- Суагър при нас се върна като фейс, но прави рязка смяна след провала си да стане Щатски шампион - Зеб Колтър дебютира, започва анти-имиграционната история. Дел Рио, като доскорошен световен шампион, е първата им цел и Суагър му коства реванша за титлата, след което заявява, че Зиглър поне е американец и поради тази причина Суагър няма да позволи на "богатия мексиканец" да си върне титлата. Дел Рио му казва, че живее в миналото и трябва да се откаже от това минало. Суагър пък иска да го откаже от живота в САЩ и след прилагане на финишърите им в няколко шоута се стига до Submission Match между двамата.

- Кейн и Браян имат скандал след EC и разпускат Hell No. Всеки от тях твърди, че другият го е задържал на по-ниско ниво. Скандалът между тях се прехвърля и върху това дали могат да станат шампиони сами. Кейн печели троен мач за претендентското място за ИК титлата, а Даниел Браян казва, че ще се изправи срещу свой стар познат, имайки предвид инди-кариерата на Антонио Сезаро. Така двамата бивши отборни шампиони освен караницата помежду си, започват и две вражди за midcard титлите.

- Вики Гереро, чувствайки се виновна, че е назначила Леснър, се опитва да впечатли семейство МакМеън-Хелмсли. Тя обявява, че след като вече няма MITB куфарче, ще направи MITB мач на Мания, който ще върне мача към корените му и ще е с шест души. Хората ще бъдат подбрани лично от нея. Кофи е избран заради представянията си в тези мачове; Ортън и Шеймъс заради предните си успехи; Миз побеждава Суагър за мястото (намеса на Дел Рио), а Крисчън заради опита си в Ladder Match-ове. Последен се включва Грамадата, бесен, че не е успял да си върне световната титла. Той пребива и петимата в едно шоу и в края му принуждава Вики да го добави. В следващите седмици проблемите между шестимата се засилват, като миналите им вражди си казват думата и всеки се обръща срещу всеки.

- Райбак и Хенри... face monster vs. heel monster. Виждат се, ръмжат си, стига се до мач. Хората искат да гледат сеир.

- Четворният мач за отборните титли е начина на Rhodes Scholars да покажат колко добър отбор са. за трите претендентски места има квалификационни мачове, а през следващите седмици и 2-на-2 мачове между отборите в различни комбинации.

Link to comment

Интересен билдец.

 

Значи, The Rock взима титлата на WWE, просто защото ако Punk спечели тоя мач, вече наистина нищо не остава пред него. Cena с 123213-ти рейн пък ще е смешно. Така че легендата The Rock закрива Манията с титлата в ръка!

 

В мача за WHC Jericho печели, за да може фенчетата на Attitude ерата като мене да радват.

 

При Lesnar и Unertaker, мисля че е ясно, няма какво толкова да се коментира. Въпреки мощта на Леснар, Гробаря и тоя път няма как да сдаде серията.

 

Измежду Суагъл и Рио е трудно да се даде победител, но нека е Суагър, че повече има нужда от издигане. Разбира се нечестно, с помощ от Зеб Колтър.

 

При мидкард титлите ще е добре само единият от Kane и Bryan да вземе титлата, за да може след това да имат вражда за нея. По-добре това да е Bryan, защото Wade ми се иска да държи повечко неговата титла.

 

При отборните титли не знам. Казвам Mysterio и Cara, просто защото са най-оувър.

 

Ryback бие Хенри.

 

В MITB мача е трудно, като и Miz и Christian биха имали нужда от тази победа. Все пак казвам Miz, защото той има повече какво да извлече от куфарчето. По-млад е, има повече неща пред него.

 

Shield, както и преди казах, трябва да сеят яко хаос и затова ще е добре да се намесят в колкото се може повече мачове - в случая в 3. Добре ще е това да са Lesnar/Taker и Swagger/Rio като два доста стабилни единични мача, както и разбира се в мейн-ивента, за да направят възможно най-голямо впечатление. Предлагам и в трите мача намесата да няма реално влияние върху изхода на мача, защото те просто ще мелят наред който им падне и няма да помагат на никого.

 

В заключение да кажа и за самата рубрика. Интересна и забавна идея, нищо че я хванах чак от 3-тия брой. Докато попълвах различните анкети се замислих колко много възможни комбинации от мачове могат да се направят за WM с текущия ростър на WWE, въпреки че е много затъпял и изтънял. Буквално стотици, и то все интересни - двойни, тройни, четворни, отборни и всякакви други мачове. Жалко само че от криейтив екипа май не го виждат.

35izpu1.jpg

Link to comment
The Big Red Machine

The Shield според мен трябва да имат сериозно присъствие и затова гласувах да се намесят в 3 мача. Единият да е MITB, където да смажат Orton, Sheamus, Miz и Kofi (Big Show да лежи пребит преди това под някоя маса) и да помогнат на heel Christian да спечели куфара. Вторият мач, в който да се намесят да е за отборните титли, където да пребият face отборите и чрез тeхните намеси Rhodes Scholars да запазят титлите си. Последният мач да бъде тройния главен мач за WWE титлата. Там да пребият John Cena и да го извадят от битката. След това да пребият и The Rock и да се оттеглят като на връщане да продължат да си ритат Cena. Тъкмо когато вече всичко изглежда лесно за Punk и той прави опит за туш на Скалата, който лежи безмълвно, тогава изведнъж Роки се съвзема, получава сили от публиката и размятва Punk с натиска, след това и лакътя и за трета поред година 'Mania завършва с празнуващия The Rock, но този път с титлата. (само това, че 3 пъти подред да я закрие не ми харесва, но няма как.. ;) ).

Не искам Shield да се намесват в мачове като Lesnar/Taker, защото там предпочитам чиста класика, а намесите биха я развалили. В другите единични мачове също предпочитам чист мач, а и в някои от тях няма нужда от тяхна намеса, тъй като там могат да се намесят други хора (например на Ziggler "бодигардовете" в мача му с Jericho или намеси на хората до Swagger и Del Rio в техния мач).

:cool:

 

btw Нямаме женски мач в карда.(потвърждение колко умряла е женската дивизия в момента) :D

Link to comment

UPDATE: До момента са гласували 30 души. При някои мачове има почти сигурни победители, при други нещата са по-оспорвани. В случай, че бройката гласували спре да расте за повече от 24 часа, ще прекратим гласуването по-рано от четвъртък вечерта.

За женския мач: Реших, че на повечето хора тук няма да им се занимава да гласуват за Divas титлата и затова реших да не товаря темите с още един въпрос. Един добър вариант е примерно Kaitlyn © vs. AJ за пеперудестия колан.

Иначе по предложенията в мненията: готини са, това е вашата позиция, но както се вижда масовото мнение малко се разминава с вашето тук и там, особено за The Shield до момента. Въпреки всичко е хубаво, че има хора, които постват предпочитанията си/очакванията си. Иииии... се замислям дали да не го продължим и след 'Mania. До SummerSlam примерно. Ама ще станат милион теми и интересът може да умре и вече и 20 гласа да не могат да се съберат.

Link to comment

Иииии... се замислям дали да не го продължим и след 'Mania. До SummerSlam примерно. Ама ще станат милион теми и интересът може да умре и вече и 20 гласа да не могат да се съберат.

По-добре не, че CM Punk никога няма да я загуби тая титла. :D Пък и с времето нещата ще започнат да се разминават прекалено много с реалността.

Link to comment
 Ама ще станат милион теми и интересът може да умре и вече и 20 гласа да не могат да се съберат.

 

Чуйек, както с всичко в живота - пробвай, пък квото стане ;) Ас подкрепям идеята.

35izpu1.jpg

Link to comment

Недей, Бире... ще стане напълно фиктивно. Ще видиш как на SummerSlam ще има мач примерно John Cena vs. Sheamus, а тук Punk ще побеждава Скалата за 9827433102980213-и път. :D Съгласен съм да направиш ПЪТ към SummerSlam, като започнем с тогавашната реалност, когато му дойде времето. Иначе много ще се изкривят нещата. Ти поне си чел Преобърнатият свят, ще вземем да се бъркаме кое къде се случва. :D

Link to comment

Предложението на Blackened след някой и друг месец да има Guest Booker:"Пътят към SummerSlam 2013",базиран върху реалните събития в WWE в началото на летният сезон,е доста интересна.А и точно преди SummerSlam е Money in the Bank PPV-то,което с двата си ladder match-а за куфарчетата е идеално за такива анкети :) .

                                   701246367_.jpg.6303a7fda279801b90d590d2191ee86c.jpg

 

                                           

Link to comment

Официален край на гласуването и край на проекта, който се оказа по-успешен отколкото си мислех. Ето ги резултатите от нашата ‘Мания:

BWC GUEST BOOKER
WRESTLEMANIA 29

Резултати

- WWE Championship – Triple Threat Match: CM Punk © def. The Rock, John Cena
- Undertaker def. Brock Lesnar
- World Heavyweight Championship – Iron Man Match: Dolph Ziggler © def. Chris Jericho
- Submission Match: Alberto Del Rio def. Jack Swagger
- Intercontinental Championship: Wade Barrett © def. Kane
- WWE Tag Team Championship – Fatal 4 Way Match: The Rhodes Scholars © def. Rey Mysterio/Sin Cara, The Primetime Players, Brodus Clay/Tensai
- US Championship: Daniel Bryan def. Antonio Cesaro © - New Champion
- Ryback vs. Mark Henry – no contest
- Money in the bank Ladder Match: Christian def. Randy Orton, Sheamus, The Miz, Big Show, Kofi Kingston

Бележка: Няколко midcard кечисти биват открити пребити из залата по време на шоуто. Предполага се, че са The Shield. Triple H излиза на ринга, за да потърси отговорност и става жертва на групата, които след това потвърждават, че стоят зад атаките и казват, че с тях просто са „загрявали за големия финал”. The Shield се появяват пак чак в главния мач, нападайки Сина и Скалата, които обаче успяват да ги отблъснат... но не и да спечелят титлата. Дано простите малкия творчески елемент от моя страна. Ако не ви харесва – все едно не е станал. По-подробно в spoiler tag-a.

------

Това е основното. Мисля, че и кардовете, и резултатите се получиха доста приятни. Най-основното, което мисля, че се вижда ясно (а ако бяхме продължили щеше да се види още по-ясно), е, че не може всеки месец да става това, което искаме, да бият хората, които искаме и т.н. просто защото не е добре в дългосрочен план.

Проектът спира. Идеята за „Път към SummerSlam” е много готина и ще се заема, като още отсега решавам началото да е реалният кард на юнското PPV (което и да е), за да е най-близък по вид и времетраене проекта до този.

Благодаря на всички гласували и дано сте доволни от ‘Mania-та, която задружно сътворихме. Силно ме съмнява WWE да се справят по-добре от нас :D

P.S. В спойлер тага съм публикувал гласовете в момента на отчитането им, примерен вариант за това какво се случва на PPV-то, както и резултатите от трите ни поредни PPV-та, за да защитя тезата, че се получиха доста добре, и за да обобщя „Пътя...”.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО (Отчетени: 21:00, 27.02)

Кой да спечели тройния мач за WWE титлата?
CM Punk – 26 гласа
John Cena – 5 гласа
The Rock – 9 гласа

Кой да спечели мача Леснър vs. Taker?
The Undertaker – 34 гласа
Брок Леснър – 6 гласа

Кой да спечели Iron Man мача за WHW титлата?
Dolph Ziggler – 26 гласа
Chris Jericho – 14 гласа

Кой да спечели Submission мача между Дел Рио и Суагър?
Алберто Дел Рио – 22 гласа
Джак Суагър – 18 гласа

Кой да спечели мача за IC титлата?
Wade Barrett – 23 гласа
Kane – 17 гласа

Кой отбор да спечели четворния мач за отборните титли?
The Rhodes Scholars – 18 гласа
Рей Мистерио/Син Кара – 13 гласа
The Primetime Players – 8 гласа
Бродус Клей/Тенсай – 1 глас

Кой да спечели мача за US титлата?
Daniel Bryan – 23 гласа (нов шампион)
Antonio Cesaro – 17 гласа

Кой да спечели мача между Марк Хенри и Райбак?
Mark Henry – 20 гласа
Ryback – 20 гласа

Кой да спечели MITB мача?
Christian – 30 гласа
The Miz – 4 гласа
Ранди Ортън – 3 гласа
Шеймъс – 3 гласа
Кофи Кингстън – 0 гласа
Big Show – 0 гласа

В колко мача да се намесят The Shield?
Един – 18 гласа
Два – 12 гласа
Три – 10 гласа

В кой мач да се намесят The Shield?
WWE Championship – 27 гласа
Леснър-Тейкър – 15 гласа
MITB мач – 14 гласа
Райбак-Хенри – 9 гласа
WHW Championship – 9 гласа
WWE Tag Team Championship – 7 гласа
Суагър-Дел Рио – 6 гласа
IC Championship – 5 гласа
US Championship – 4 гласа


ПРИМЕРНО ПРОТИЧАНЕ НА “WM29”

Шоуто както винаги започва с „America The Beatiful” и се прехвърля на откриващия мач, който, за да е по-балансиран карда, е MITB мача. Напълно естествено Big Show е този, който доминира през по-голямата част от мача, като дори премазва spot царя Кофи с Chokeslam върху стълба, но в един момент всички се обединяват срещу него. Грамадата става жертва на падане от стълба... върху други 2 стълби, които чупи с тялото си. Шеймъс и Ортън се обръщат един срещу друг и това им изиграва лоша шега – Крисчън и Миз са последните на върха на стълба. Опитът си казва думата и Крисчън успява да бутне Миз от стълбата и да грабне куфара.

Зад кулисите имаме интервю с Долф Зиглър, AJ и Big E. Зиглър казва, че е чакал много дълго, за да използва куфара си и да се сдобие със световната титла и сега, когато е успял, няма да позволи на Джерико да му я вземе, а ще го използва като поредното стъпало в доказването на умението си винаги да „открадва шоуто”, независимо къде в карда е мача му. В края на интервюто Мат Страйкър чува шум, камерите се обръщат и в съседния коридо се оказва, че някой е пребил R-Truth.

Райбак и Марк Хенри се сблъскват в следващия мач. Чудовище срещу чудовище мача е по-бърз от очакваното, поне в началото, като всеки прави все по-impactful (ударно?) движения и все по-близки опити за туш. Двамата започват да си разменят удари неконтролируемо и съдията се опитва да се намеси, заради което става тяхна обща жертва. Боят на двамата се прехвърля извън ринга, на сцената и в крайна сметка завършва без победител, когато двамата взаимно се просват върху апаратурата край рампата.

Вики Гереро и Брад Мадокс посрещат Пол Хеймън в офиса на GM-a и започват да обсъждат предизвикателствата пред клиентите му, като Вики се интересува дали Пол знае нещо за атаката над R-Truth и дали The Shield са замесени. Пол казва, че няма никаква идея и няма нищо общо с The Shield. В офиса влиза Triple H, който казва, че Сантино Марела и Зак Райдър също са били намерени пребити. Хънтър иска отговори, но никой не може да му ги даде. Хеймън само намеква, че тази вечер неговият клиент Брок Леснър ще свърши това, което ННН не е успял да направи на 2 поредни Мании. ННН излиза бесен.

Следва техничен мач със силен indy привкус. Daniel Bryan се изправя за US титлата срещу доминантния шампион Antonio Cesaro, като преди мача показват как Кейн гледа мача на монитори зад кулисите. След един спектакъл, какъвто Сезаро и Браян могат да направят заедно, Браян е този, който успява да вземе победата и титлата с с No Lock.

Следва четворен мач за отборните титли – вторият пореден multi-men мач с повече спотове. Въпреки че Мистерио и Син Кара са близо до успеха, The Rhodes Scholars съумяват да запазят златото, когато Сендау тушира Бродус Клей.

След мача отново сме зад кулисите, където Daniel Bryan се хвали с новата си US титла пред Кейн и казва „Да видим ти как ще се справиш”. Браян остава да гледа мача на Кейн, а той излиза на ринга за сблъсъка си с Уейд Барет. Барет успява да вземе победата и да запази IC титлата, което оставя вратичка Кейн и Браян да враждуват за US титлата.

След този мач и няколко глупости (посещаемост и т.н.), започва музиката на ННН. Той излиза на ринга, поздравява феновете и казва, че е излязал с цел и тя е да получи отговори. Още трима кечисти са били намерени пребити зад кулисите и Хънтър иска това да спре и предизвика отговорния/отговорните да се покажат. Започва музиката на The Shield и те идват на ринга. Хънтър им казва, че е стоял настрани от действията им, но щом Вики Гереро не се е справила той ще се справи... и преди да каже нещо повече те му се нахвърлят и го пребиват. Без дори да изчакат атмосферата да се успокои тримата взимат по един микрофон и казват, че всичко до този момент е било загрявка за „големият финал”, след което напускат ринга, а съдии помагат на ННН да се прибере.

Зеб Колтър и Джак Суагър излизат на ринга за кратко промо преди мача с предаване. Той не продължава дълго и преминават в hold след hold като накрая Дел Рио успява да спечели.

Клип за Зиглър-Джерико, последван от Iron Man мача. Първият туш е за Зиглър след намеса на Big E и AJ, която съдията не успява да види. Джерико обаче осъзнава какво е заложено и успява да просне Big E, преди да заключи Зиглър в Стените, за да се предаде той за 1 на 1. Антуражът на Зиглър се изпуска и Биг И открито просва Джерико, което води до 2 на 1 за Джерико заради DQ, а съдията гони AJ и бодигарда зад кулисите. Зиглър и Джерико остават сами. Зиглър успява да запише туш след Zig-Zag и мачът е равен с едва 3 оставащи минути. След размяна на няколко хватки, Джерико опитва Codebreaker, но не му се получава и се просва по гръб. Зиглър го рита в лицето и при изправянето на зашеметения Джерико го довършва с втори Зиг Заг за 3 на 2 и победата.

Хеймън е зад кулисите и посещава лекарския кабинет, където е ННН. Хеймън казва, че дошъл да провери как е Хънтър, но той го прекъсва и го хваща за гушата, казвайки, че намеса на Shield в някой от следващите мачове може да му коства работата. Охраната е засилена, за да не могат тримата да се появят, но все пак Хеймън да има едно-наум. Хеймън казва отново, че няма нищо общо с тях и ако неговите „хора” победят, това ще е защото могат. Лекарят казва, че Хънтър трябва да почива и Хеймън си тръгва.

Клип за Тейкър-Леснър. Дълги влизания и от двамата, последвани от сериозен staredown и брутален бой. Двамата си разменят солидни stiff удари, разкървавяват се взаимно, а Леснър дори чупи коментаторската маса с Тейкър. По-скоро ММА мач, отколкото кеч-такъв, като Леснър доминира в доста моменти, но в крайна сметка губи, след като Тейкър контрира Kimura-та с Triangle Choke. Брок не се предава, но губи съзнание и съдията прекратява мача в полза на Тейкър. Streak-ът оцелява.

Кадри от съблекалните на тримата големи, последван от клип за рейна на Пънк, мачовете между него, Скалата и Сина и враждата за титлата. Сина излиза пръв, Скалата втори, а последен Пънк. Мачът е дълъг, с доста финишъри и съюзявания за кратко от страна на Скалата и Сина, но в крайна сметка всеки се бие за себе си. The Shield се появяват изпод ринга, вместо през публиката, и нападат Сина и Скалата, но те с общи усилия ги изхвърлят от ринга. Пънк се възползва от възможността и успява да спечели известен контрол над мача, който обаче не продължава дълго – проснат е с AA, последвано от People’s Elbow, но Сина прекъсва туша на Скалата и двамата се „започват”. Сина става жертва на Rock Bottom, но Пънк просва Скалата с GTS веднага след това и пада и върху двамата за победния туш. В края на шоуто Пол Хеймън идва на ринга, Shield се качват там и вдигат Пънк на раменете си, а Хеймън аплодира вдигналия титлата шампион, за да сложат край на Мания.

ЦЕЛИЯТ ПЪТ ДО WM29 – PPV РЕЗУЛТАТИ:

ROYAL RUMBLE 2013


- US Championship: Antonio Cesaro © def. The Miz (preshow)
- World Heavyweight Championship - Last Man Standing Match: Alberto Del Rio © def. Big Show
- WWE Tag Team Championship: Rhodes Scholars def. Team Hell No © - New Champions
- The 2013 Royal Rumble Match - Winner: Chris Jericho
- WWE Championship: CM Punk © def. The Rock

ELIMINATION CHAMBER 2013

- No DQ Match: Chris Jericho def. Dolph Ziggler
- IC Championship: Wade Barrett © def. The Miz
- World Heavyweight Championship - Elimination Chamber: Alberto Del Rio © def. Randy Orton, Dean Ambrose, Big Show, Mark Henry, Sheamus
- World Heavyweight Championship - MITB Cash-in: Dolph Ziggler def. Alberto Del Rio © - New Champion
- US Championship: Antonio Cesaro © def. Jack Swagger
- WWE Tag Team Championship - TLC Match: The Rhodes Scholars © def. Team Hell No
- WWE Championship - Elimination Chamber Match: CM Punk © def. Brock Lesnar, The Rock, Christian, John Cena, Ryback

WRESTLEMANIA 29

- Money in the bank Ladder Match: Christian def. Randy Orton, Sheamus, The Miz, Big Show, Kofi Kingston
- Ryback vs. Mark Henry – no contest
- US Championship: Daniel Bryan def. Antonio Cesaro © - New Champion
- WWE Tag Team Championship – Fatal 4 Way Match: The Rhodes Scholars © def. Rey Mysterio/Sin Cara, The Primetime Players, Brodus Clay/Tensai
- Intercontinental Championship: Wade Barrett © def. Kane
- Submission Match: Alberto Del Rio def. Jack Swagger
- World Heavyweight Championship – Iron Man Match: Dolph Ziggler © def. Chris Jericho
- Undertaker def. Brock Lesnar
- WWE Championship – Triple Threat Match: CM Punk © def. The Rock, John Cena

Link to comment

Цялата работа с The Shield, Triple H и т.н. ми звучи като извадена от някое PPV на TNA и написана от Vince Russo. Затова и принципно тримата трябваше просто да имат един мач и най-много да се намесят накрая, а не да се появят 817587835 пъти за една нощ. Същото важи и за Triple H - или има някакъв мач, или по-добре въобще да не се появява, камо ли пък да го дават 20 пъти зад кулисите и т.н. Това е WrestleMania, най-огромното кеч шоу, трябва да има някаква класа в крайна сметка, някакъв заряд, че всичко, което виждаш е неповторимо и уникално. Gimmick мачовете също се получиха много - тройни, четворни, до предаване, Iron Man... Да не говорим за изхода от главния мач, ако Punk не загуби титлата си в най-важната среща на WrestleMania от един от двамата най-големи в бизнеса, то кога би било по-удачно??? Абе, личи си, че е сглобено от интернет фенове, каквото и да си говорим. Коментарът ми се получи крайно хейтърски, но казвам истината и нямам за цел да омаловажавам като цяло идеята и работата на BoRn_2B_GoD. В крайна сметка беше интересно да видим какво ще излезе, но като цяло не мисля, че "нашият" вариант ще е по-добър от оригинала, дори и той да е пълен с реванши и т.н.

Link to comment

Без да целя да се оправдавам, просто отново да спомена: вмъкването на историята с Triple H беше моя идея, за да имат Shield по-солидно участие на ППВ-то освен намесата в главния мач, пък и за да започне нова голяма история с тях. Не е необходимо изобщо да се счита за част от карда - примерното описание на ППВ-то съм го дал, за да има нещо повече от сухи резултати, но в крайна сметка важното е решеното с гласуването, т.е. самите сухи резултати.

Иначе да, личи си, че интернет-феновете са го измислили и YTR беше прав, че ако го продължа Пънк ще побеждава отново, и отново, и отново и на второстепенните ППВ-та ще има по 3-4 money making мача, каквито има по един на истинските големи ППВ-та. Най-якото обаче е, че го сглобихме задружно и криво-ляво, колкото и недостатъци да имаше системата с гласуването, се получи прилично като за дневник.

Link to comment

Чак сега видях крайния резултат от гласуванията. Идеята е много яка и далеч по-добра от предишните ти букъри - които също харесвах, но "глас народен, глас Божии" (не твоя глас, Бире :D) винаги ми е харесвало повече като концепция.

Да започнем с най-важното - Punk. Дълго се чудех за кой да гласувам да вземе титлата. Пънк или Сина, но в крайна сметка Пънк. Защо? Заради насъбралия ми се хейт от реалните събития, и от друга страна защото този рейн става многократно по-велик, като сметнеш че преди година на Мания CM Punk пак беше с титлата... в СЪЩОТО царуване. На Extreme Rules Сина да я взима - ясна работа. Разбира се, абсолютен фикшън джоб, ако можеше да почнем от преди Rumble-а, щях да раздалеча Punk от Cena/Rock или поне от единия от тях, защото е ясно, че много ще му се струпа на Сина. Дори и в маркските си убеждения не бих му дал да загуби за трети път на Мания.

Всичко друго бих гледал, особено Cesaro vs. Bryan. Undertaker/Lesnar е мач с написана история от онова UFC там - не знам си кое. Никога не съм разбирал обожанието на народа към Крисчън и бих дал победата на... щях да кажа друг, обаче като погледнах мача, в него е пълно с нелицеприятни хора. :D Бих я дал на Барет победата.

 

Малко смени на титли... доста малко даже. За това и бих предпочел или Ziggler да беше кеширал тук, или Jericho да му я отмъкне и да стане пак бърза смяна на титлата, но поне да има някакви промени на WrestleMania. Все пак е WrestleMania!

Окей, стига толкова, това е важното. Карда е интернет чекията на народа, това е ясно, но честно казано не вярвам някой да предпочита да гледа реалния кард вместо този.

Догодина - CM Punk във всички мачове! И печели! :D

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...