Jump to content

WWE: Враждата между Eddie Guerrero и Kurt Angle


Brock_Lesnar

Recommended Posts

Kurt Angle и Eddie Guerrero са считани за едни от най-техничните кечисти, качвали се на WWE ринг. Така че не е изненада, че всеки техен двубой се превръща в класика.

 

Враждата между Angle и Guerrero започва в отборната дивизия на SmackDown през 2002-ра. След разделянето на RAW и SmackDown в два отделни бранда, SmackDown остава без отборни титли. General Manager на шоуто Stephanie McMahon решава този проблем, като създава WWE Tag Team Championship, стартирайки турнир за коронясването на първите отборни шампиони на SmackDown през 2002-ра.

 

Kurt Angle и Chris Benoit са сложени в един отбор, фомирайки застрашителен тандем, но точно по това време двамата са във вражда помежду си, а Stephanie ги прави отбор, казвайки им, че ако не могат да преодолеят различията си, ще бъдат уволнени. Те успяват да прескочат първото си препятствие в турнира – тимът на младия John Cena и Billy Kidman и след това се изправят срещу Eddie и неговият племенник Chavo – Los Guerreros. След победата на Angle и Benoit в първия кръг, Los Guerreros използват старите си похвати и опитват да създадат напрежение между двамата си опоненти. Chavo Guerrero приклещва Benoit в килер, където Eddie го налага с метален стол. Los Guerreros опитват да обърнат нещата и да изкарат Angle нападателя, тъй като е било тъмно и не е ясно който точно е атакувал The Rabid Wolverine. Със създаденото напрежение между Angle и Benoit, изглежда, че Los Guerreros са постигнали целта си.

 

Мачът между тях е много динамичен и атрактивен, като дори и реферът е наранен по време на двубоя. Benoit е запратен в съдията по случайност и го събаря на пода, като от това се възползва Eddie, който заключва El Paso Lasso на Angle и олимпийският златен медалист се предава. Но след като съдията е изпаднал в безсъзнание, не е видял какво е станало и срещата продължава. Chavo носи метален стол на ринга, но Benoit успява да му го отнеме и поваля и двамата Guerrero. Angle след това прилага Angle Slam и съдията отброява 1-2-3.

 

755858066_benoitangletrophy.jpg.90d77da7bc870dcf544a5305c24f10b7.jpg

 

Angle и Benoit след това побеждават Edge и Rey Mysterio на No Mercy и по този начин стават първите отборни шампиони на WWE. На следващия SmackDown Angle и Benoit са наградени със специален трофей от Stephanie McMahon. Двамата обаче не могат да се разберат кой трябва да обере лаврите и да получи трофея и Stephanie урежда мач помежду им за по-късно същата вечер. По време на срещата, Los Guerreros се появяват на ринга и Chavo нанася удар по Angle с метален стол, позволявайки на Benoit да грабне победата. Седмица по-късно Angle се изправя в мач срещу Eddie Guerrero. Angle изглежда, че държи нещата под контрол, но Benoit излиза и удря Kurt с отборното злато, като по този начин Eddie се възползва и тушира олимпиеца.

 

С разногласията помежду им, царуването на Angle и Benoit е обречено. Те губят отборните си титли от Edge & Rey Mysterio в Best 2 out of 3 Falls Match на SmackDown от седми ноември 2002-ра. Kurt и Chris получават шанс отново да станат отборни шампиони в Triple Threat Elimination Match за WWE Tag Team Championship на Survivor Series срещу тимовете на Los Guerreros и Edge & Mysterio. Angle & Benoit така и не могат да заиграят като отбор и това довежда до елиминацията им в мача, а Eddie и Chavo от своя страна успяват да спечелят голяма победа и да станат WWE Tag Team Champions.

 

x1080-FhN.thumb.jpg.d6a580d2418a7047ac3c6a239fb0d6cf.jpg

 

Angle успява да си върне на Eddie за загубата, като го побеждава в мач от SmackDown, но следващата седмица той и Benoit са победени в опита им да си върнат WWE Tag Team Championship. Срещата се оказва последна за тях като отбор. На следващата седмица Angle, Benoit, Eddie и Edge се бият за претендентско място за WWE Championship. Angle прави Olympic Slam от третото въже на Edge и взима победата в срещата. The Wrestling Machine става шампион на WWE и враждата му с Eddie утихва за известно време.

 

След Survivor Series 2003 Kurt Angle си взема почивка от кеча, само за да се върне по-добър от всякога на първия SmackDown за 2004-та от първи януари. Angle не губи време и веднага се намесва в отношенията между двамата Guerrero. През последните няколко седмици Eddie и Chavo имат разногласия, а Angle опитва да изглади нещата между тях. Но изглежда всеки път, когато Kurt се намесва, за да оправи нещата, става още по-голяма бъркотия. Chavo смята, че чичо му Eddie е егоистичен за това, че иска да се включи в Royal Rumble, вместо да се фокусира върху WWE Tag Team Championship. Разногласията между роднините стават и физически, след като Chavo и баща му Chavo Classic се обръщат срещу Eddie. Eddie първоначално отказва да се бие срещу собствената си плът и кръв, но накрая е принуден да го стори. В мач от SmackDown, Eddie е в един отбор с Kurt Angle и се изправя срещу Chavo и Chavo Classic. Angle и Eddie държат нещата под контрол, но Eddie без да иска бърка с пръст в окото на Wrestling Machine. Докато все още не вижда, златният медалист прави Angle Slam на Eddie. Медицинският персонал излиза, за да окаже помощ на Kurt Angle и оставят Eddie да се оправя сам. Chavo и Chavo Classic брутално атакуват техния роднина за пореден път. Angle налива отново масло в огъня между Guerrero-вците.

 

След Royal Rumble има специален втори Royal Rumble мач само за SmackDown, за да се определи претендент за WWE Championship, който трябва да се изправи срещу шампиона Brock Lesnar. Angle влиза под No. 1, но успява да издържи до края, когато остават само той и Eddie Guerrero. Latino Heat успява да изхвърли над въжетата златния медалист, печелейки по този начин мач срещу Brock Lesnar на No Way Out през февруари.

 

broEddie-Guerrero-vs-Brock-Lesnar.jpg.030e2a03bd1da06edc2e8d2ba7f4c050.jpg

 

Eddie шокира света, побеждавайки Brock Lesnar и ставайки WWE Champion за първи път в кариерата си на No Way Out, но в същото време, Angle печели Triple Threat Match за претендентско място за WWE Championship на WrestleMania XX. Само няколко дни по-късно, на SmackDown, Eddie защитава титлата на WWE срещу племенника си Chavo, а Angle е специален съдия в мача. Eddie забожда frog splash, но Angle отказва да направи отброяване. След като мачът завършва без победител, the Wrestling Machine откача и напада по брутен начин шампиона на WWE. Angle оставя Guerrero окървавен в средата на ринга. Нещата вече стават лични в наближаващия им сблъсък на юбилейната WrestleMania XX.

 

Angle продължава да слага сол в раните на Eddie. Олимпийският златен медалист заявява, че Eddie е позор за WWE Championship и че не е правилно да се учат децата да лъжат, мамят и крадат. Angle казва, че е атакувал Guerrero за доброто на WWE Championship и доброто на страната. Eddie напада Kurt, но General Manager Paul Heyman арестува шампиона на WWE. Нападенията продължават през следващите няколко седмици и напрежението нараства все повече с наближаването на WrestleMania XX в Медисън Скуеър Гардън.

 

eddie-guerrero-kurt-angle-wrestlemania-xx1.thumb.jpg.5db0d361a186ad60da91d9d1a72146cc.jpg

 

Angle и Guerrero започват мача за WWE Championship на WrestleMania XX със страхотна битка от suplex-и. Angle опитва да направи German suplex върху Eddie извън ринга, но Guerrero го блокира. Той успява да повали Angle извън ринга, но след това пропуска при опит за скок върху него, контузвайки ребрата си. Angle атакува като акула усетила кръв проблемната зона в тялото на Latino Heat. The Wrestling Machine обсипва ребрата на Guerreros с удари и кара шампиона да се гърчи с bear hug и bodyscissors. Guerrero успява да се съвземе и се връща в мача, което го превръща отново в равностойна битка. Angle успява да заключи ankle lock на два пъти, но Guerrero ги контрира. Eddie дори разхлабва обувката си, за да може да му почине глезена, но Angle вижда това и веднага се втурва в нов ankle lock. Но Wrestling Machine събува разхлабената обувка след захвата и по този начин Eddie се измъква от него, а след това обръща Kurt и го тушира от нищото. Angle е надхитрен.

 

Само две седмици по-късно Kurt Angle е обявен за новия General Manager на SmackDown. Едно от първите му решения на тази позиция е да създаде наградата the Great American. Номинираните за тази награда са Eddie Guerrero, John Cena, Charlie Haas, Booker T, Big Show и JBL. Angle обявява JBL за победител, но когато иска да му връчи трофея, става ясно, че истинският трофей е подменен с много по-малък с лика на Eddie Guerrerо, прикачен към него. Малко след това се появява Eddie, карайки емблематичния си lowrider заедно с наградата за Great American. Eddie отново е влязъл под кожата на своя съперник.

 

tumblr_mfu95q9ogd1qdkrl2o1_500.png

 

John "Bradshaw" Layfield получава мач за WWE Championship срещу Eddie на турнира Judgment Day. JBL печели, но с дисквалификация, така че Eddie продължава да е WWE Champion. Мачът ще се запомни като един от най-кървавите в историята на WWE, като Guerrero влиза директно в болница след края му заради многото загубена кръв в срещата. General Manager Angle дава втори шанс на JBL на ППВ-то Great American Bash, този път в Bullrope Match. Eddie и JBL обикалят из ринга, като и двамата са успели да докоснат по три от ъглите му. На четвъртия ъгъл Eddie опитва да прескочи JBL и да стигне до сглобката, за да спечели. Реферът смята, че Eddie е успял да го стори и го обявява за победител в мача. Kurt Angle обаче излиза иззад кулисите и заявява, че JBL е докоснал сглобката първи и така го коронясва за нов шампион на WWE.

 

Но това не е последният път, в който Angle се изпречва на пътя на Eddie Guerrero и WWE Championship. Eddie получава rematch за титлата срещу JBL в Steel Cage Match на SmackDown. Двамата с JBL се катерят по клетката, когато кечист с маска, El Gran Luchador, се запътва към ринга. В предишните седмици, маскираният е бил съперник на JBL, но сега El Gran Luchador хваща крака на Eddie Guerrero, позволявайки на JBL да избяга от клетката и да запази WWE Championship. След срещата Eddie сваля маската на El Gran Luchador и се оказва, че това е не кой да е, а самият Kurt Angle.

 

През следващата седмица на SmackDown, Angle е побеснял и уволнява кечисти наред. Уволнява всички диви и е напът да го стори и с Eddie Guerrero, но Mr. McMahon се намесва и казва на Angle, че е освободен от поста на General Manager.

 

angle-guerrero-ss04.jpg.fcdb60f0572f550cfacbf47e26494f40.jpg

 

След уволнението си като GM Angle и Eddie Guerrero имат мач на SummerSlam. Eddie успява да изкара най-доброто от Angle няколко месеца по-рано на WrestleMania, но Kurt показва, че се е поучил от грешката си. С течение на мача, Angle е готов да заключи ankle lock. Но преди да го направи, той сваля обувката на Eddie, за да не се измъкне, както при предишната им среща за WWE Championship на WrestleMania XX. Eddie все пак успява да го контрира, но Angle е непреклонен. The Wrestling Machine успява отново да заключи глезена на опонента си малко по-късно, този път той ляга на земята и Eddie няма друг избор, освен да се предаде.

 

665796936_AnklelockonEddie.jpg.9c3c8c1e94e468c4876c555009fdfc97.jpg

 

Няколко дни по-късно на SmackDown, Eddie привиква на ринга олимпийския медалист и настоява за нов мач между тях, за да се види кой е по-добрият. Angle отказва, но Eddie го напада след лъжлив опит за ръкостискане. След две седмици на психологически игри, включително унищожаването на един от lowrider-ите на Guerrero, Angle и Guerrero се срещат в Best 2 out of 3 Falls Match на SmackDown през септември. Guerrero е хванат да нанася удар под пояса на Angle и е дисквалифициран за 0-1, но все пак се окопитва и контрира Angle Slam, за да изравни резултата. Съдията е в безсъзнание по време на последния fall и Guerrero удря последователно Angle и неговия другар Luther Reigns с метален стол. След това използва стария си Latino Heat номер и вкарва стола на ринга и ляга, все едно, че той самият е бил ударен с него. Съдията се съвзема и като вижда ситуацията на ринга смята, че Eddie е бил ударен с металния стол. Angle се опитва да разубеди рефера, а през това време Reigns удря Eddie със стола. След това Angle заключва ankle lock и предаването е неизбежно. Angle и Eddie имат нова среща на следващия SmackDown в Lumberjack Match, но победител в срещата така и не е определен заради намесата на lumberjack-ците и завръщащия се Big Show. Angle взима голямата победа в Best 2 out of 3 Falls Match на SmackDown.

 

Survivor_Series_2004_-_Eddie_Guerrero_Team_Vs_Kurt_Angle_Team_02.jpg.2b7be7af4f79901d3c364d017a773f3a.jpg

 

Враждата им продължава няколко месеца по-късно на шоуто Survivor Series. Там Kurt и Eddie се бият в 4-ма на 4-ма отборен елиминационен мач, като участниците в мача са: Team Angle - Kurt Angle, Carlito, Luther Reigns и Mark Jindrak и Team Guerrero - Eddie Guerrero, Big Show, Rob Van Dam и John Cena. Carlito бива елиминиран още преди началото на срещата, след като Cena го преследва извън залата. Angle елиминира Van Dam след преобръщане, използвайки въжетата. Guerrero елиминира Jindrak по същия начин, а Big Show елиминира Reigns след chokeslam. Накрая Big Show елиминира и Angle след FU от Cena и Frog Splash от Guerrero, с което Team Guerrero печели мача. Това се явява и краят на тази класическа вражда. Без значение дали е tag team или singles мач, независимо дали е за WWE Championship или е просто на лична основа, едно нещо е ясно – щом Eddie и Angle са на един ринг, те изнасят урок по кеч, който е наслада за всички фенове.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment
  • 6 years later...
Brock_Lesnar

Следващата част от поредицата за Кърт Енгъл е свързана с историята му с един от емблематичните кечисти на федерацията - легендата Eddie Guerrero. Двамата участват в поредица мачове и истории, които бележат едни от най-славните дни на brand-а SmackDown!.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...