Jump to content

Какво гледате в момента? (MMA Edition)


neshev

Recommended Posts

Темата няма особено смислена идея. Ако някак си разделя гледането ми на MMA, сигурно 10% се състои в следене на PPV-та и 90% е гледане на стари мачове в YouTube. Леко off-topic, но YouTube е велико нещо. Всичко е документирано там и, ако го нямаше може би щях да имам някакъв стимул да излизам от нас по някога, но nevermind... Та, ще споделям нещата, които гледам и, ако някой иска да се сключи нека го направи. Темата е различна от тази за интересните клипове, защото там обикновенно се качват всякакви глупости. Тук ще качвам неща, които си заслужават да се гледат по една или друга причина. Вероятно ще преобладават K-1 и бокс. Да, ще има вероятно и MMA, но от по-ранните години и вероятно някаква стабилна доза submission grappling, judo, muay-thai и т.н.

Mark Hunt vs. Ray Sefo (K-1 Fukuoka GP, 8 октомври 2001) - Боксът си има Gatti vs. Ward, MMA си има Forrest vs. Bonnar, а K-1 си има Mark Hunt vs. Ray Sefo. Няма много какво да се каже за този мач. Абсолютна класика. Краят на втория рунд просто илюстира всичко хубаво в бойните спортове. След като и двамата се налагаха два рунда и осъзнаваха, че никой няма да може да нокаутира другия и двамата си свалиха гардовете, усмихнаха се широко един на друг, преди този 5 секунден момент да бъде прекъснат от поредната брутална размяна. Само дето не хвърлиха мивката един по друг, както се казва на MMA жаргон.

Този мач беше квалификация за главния турнир. Sefo не успя да продължи в него, заради контузии, а Mark Hunt зае мястото му и си осигури билет за финалите. Там сътвори една от най-големите изненади, като спечели титлата.

http://www.youtube.com/watch?v=xk4UTlf4bIE

Ernesto Hoost vs. Jerome Le Banner (K-1 World GP `02 FINAL, 7 декември 2002) - Един от най-бруталните мачове в история въобще. Тук няма да видите тонове кръв, но Ernesto Hoost буквално унищожи лявата ръка на Le Banner. Контузията беше толкова сериозна, че дори тогава не се е знаело дали ще продължи. Дори и след това, лявата му ръка винаги е била ахилесовата му пета и опонентите му я атакува постоянно. До колкото си спомня, цялата му кост е подменена с ментална сплав и има около 10 пирона в ръката. Жалко, защото той и Sefo са двама от легендите в K-1, които не са печелили никога GP-то.

http://www.youtube.com/watch?v=MS_z7hn3BgE

Andy Hug vs. Mike Bernardo (K-1 World GP `99 FINAL, 6 май 1996) - Andy Hug е огромен. Freddy Mercury-то на K-1, както се ебават повечето фенове. Е, мустакът го е докарал, но наистина стилът му беше елегантен, изчистен, технически издържан и беше класа в и извън ринга. Самата му кариера е пълна с highlight reel material, а вкарва в K-1 техники, които изглеждаха сякаш взети от анимационен филм. Дори finisher-ът е в типичен Andy Hug стил, low spinning heel kick. Определено ще давам още неща с него, защото е един от любимите ми бойци, all time. Mike Bernardo е леко болна тема. Също един от "Боговете на Войната", но за съжаление се самоуби миналата година, след като се бореше с депресия дълго време. Hug също имаше злощастна съдба, след като почина от левкимия през 2001. RIP и на двамата.

http://www.youtube.com/watch?v=TZHxsalAhck

Badr Hari vs. Stefan Leko (K-1 World GP `05, 19 ноември 2005) - И от един от най-големите джентълмени в лицето на Andy Hug, минаваме към "Лошото Момче" на K-1, Badr Hari. Тогава още на 20 години, Hari вече беше известен със скандалния си образ и стабилно хранеше Leko, преди да стъпят на ринга. Самото действие отговори на trash talk-а, като видяхме един от най-бруталните нокаути в историята. Edson Barboza е голям, но Badr Hari изпълнява spinning wheel kick-а с такава техника и сила, че го засенчва тотално.

http://www.youtube.com/watch?v=5-KGyg40Sfo

Това е засега. Ако ми дойде музата, вероятно ще има продължение.

Link to comment

Много добра тема, дано я поддържаш по-сериозничко :)  Пък и други да се включват.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...