Jump to content

UFC on FOX: Johnson vs. Dodson - 26 януари, 2013

MainEventer

Recommended Posts

UFC on FOX: Johnson vs. Dodson

UFC_on_FOX_6_Johnson_vs._Dodson_Poster.j

Организация: UFC

Дата: 26 януари, 2013

Място: United Center

Град: Чикаго, Илинойс

Main Event:

(For UFC Flyweight Championship)

Demetrious Johnson (16-2-1) vs. John Dodson (14-5)

Main Card:

(Fox)

Quinton Jackson (32-10) vs. Glover Teixeira (19-2)

Donald Cerrone (19-4-1NC) vs.  Anthony Pettis (15-2)

Erick Koch (13-1) vs. Ricardo Lamas (12-2)

Preliminary Card:

(FX)

TJ Grant (19-5) vs. Matt Wiman (15-6)

Clay Guida (29-13) vs.  Hatsu Hioki (26-5-2)

Michael Kuiper (12-1) vs. Josh Janousek (8-1)

Ryan Bader (14-3) vs. Vladimir Matyushenko (26-6)

Mike Russow (15-2-1NC) vs. Shawn Jordan (13-4)

Mike Stumpf (11-3) vs. Pascal Krauss (10-1)

Preliminary Card:

(Facebook)

Simeon Thoresen (17-3-1) vs. David Mitchell (11-2)

Rafael Natal (14-4-1) vs. Seasn Spencer (9-1)

Трейлър:

http://www.youtube.com/watch?v=2oyd_GEoNdI

Стабилен кард като цяло. С най-голямо нетърпение чакам мача на Петис - супер много ме кефи това момче и ако бие Доналд Сероне определено ще се покаже като един стабилен и потенциален претендент за титлата. Друго, Джаксън ще ми е интересно да го видя на какво ниво ще е след контузията си, но не очаквам много от него. Освен това и не ме ебе. Като бонус и ще ми дойде една загуба за Гуйда. Имам някаква уникална ненавист към Карлес Пуюла на УФЦ-то. Дано да му надуят кофата стабилно.

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Demetrious Johnson vs. John Dodson - Майти Маус изкърти просто накрая с тия колена и тупаници. Интересно, че не можа да нокаутира Додсън, но предполагам, че при леките категории наистина не е толкова лесно и я няма оная сила от при 100 килограмовите горили. Имаше някои много извратени неща в тоя мач, като например където Джонсън се покатери като маймуна по дърво за да удря с лакът. Като цяло съм доволен, макар че очаквах повече комбинации и тям подобни. Скоро не се вижда много кой ще го смъкне Майти Маус от трона, при положение, че стигна до тайтълшот и в горната категория, където единствено го спря това, че Доминик Круз е няма такъв изрод.

Quinton Jackson vs. Glover Teixeira - 205 паундовата дивизия отново става интересна с появата на Густафсон и Teixeira (чието име така и не вдянах как се произнася). Рампейдж беше стабилно разбит, макар че имаше своите моменти в мача. Определено не беше толкова явно доминиран както срещу Джоунс, но то пък и не може да го бият като шкембе в довар, човекът все още си се води топ 10 в тая категория. Texeira всеки случай има много стабилно бъдеще в тая дивизия, вече дали ще победи Джон Джоунс  - съмнява ме - но със всеки друг ми се струва, че има шанс. Лично за мен - той в момента е в топ 5, заедно с шампиона, Густафсон, Дейвис и Еванс.

Donald Cerrone  vs.  Anthony Pettis  - донякъде очаквах Петис да победи, но не и по този начин. Таекуондото си казва думата явно :D . Брутален беше последният шут, а и се изкефих, че вкара колян с отскок от мрежата. Петис към момента изглежда претендент от всякъде, а и шампионът вече загуби веднъж от него в WEC. Не знам на кой ще решат да дадат първи тайтълшот - на него или на Мелендез, но и двата избора няма да са грешни. Тъпото е, че Антъни Петис вече на няколко пъти аха, аха да стигне до тайтълшот и някой го предрежда. А в тоя спорт е много трудно да въртиш победи една след друга и при следващ мач със сериозен опонент я камилата, я камиларя. Може би един мач реванш с Клей Гуйда няма да дойде зле за да запълни времето, ако приемем, че Мелендез и Бендо ще се бият.

Erick Koch vs. Ricardo Lamas - брутално беше това :unsure:

Той Мелендез вече си има уговорена среща срещу шампиона през април.Ако иска направо шампионски двубой ,Петис трябва да чака до лятото най-рано предполагам.Едва ли ще се бие срещу Гуида отново, защото вече не са в една и съща категория.Срещу Мейнард би било добро решение да го изправят.Ерик Коук уж го спрягаха за претендент срещу Алдо, а всъщност загуби по доста нелеп начин от Ламас.Алдо щеше да го разкъса в стойка така или иначе.Ламас срещу Корейското зомби трябва да направят.Всъщност кореецът спечели претендентски мач срещу Поириер миналата година, но след това не знам какво се случи с него.Рампа с това проблемно кардио няма как да вземе среща, освен ако не отиде в Белатор.Густавсън според мен би разбил Глоувър Тешейра без проблем.Додсън явно е останал доволен от себе си, въпреки че загуби.Все едно не искаше да го нокаутира, независимо че можеше на няколко пъти.Като цяло, категория муха е най-безинтересната за мен с тези джуджета.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Rampage е свършен като топ боец от много време. Все още е добър, но като единствената ти мотивация са парите, няма как да си на върха. С неговото напускане се затвори една доста важна страница в LHW дивизията, след като Rampage беше последният от старото поколение, който се биеше активно. Tito, Chuck и Randy вече го направиха, а сега дойде ред и на Rampage, въпреки че очаквах поне да има някакво бляскаво изпращане, а той за пореден път си тръгна със скандал, както го направи с Pride и WFA. Него го вкарвам в графата B.J. Penn, определено има талант, но никога не е развивал пълният си потенциал и при него има едно голямо "what if...". Все пак си остава един от любимите ми бойци. Контузен или не, с или без кардио, винаги идва да се бие. Този път обаче, нито имаше кардиото, нито имаше техниката за да победи Teixeira. Кога за последно сте виждали такива takedown-и? Rampage просто се би супер посредствено и без никаква мотивация. Очаквах Glover да го довърши, но той се би доста зряло и не даде възможност да се получи някаква изненада. По принцип в такива ситуации съм на 100% да търси finish, но Rampage никога не беше в такава ситуация, за разлика от JDS срещу Velasquez, например.

Още е рано дали ще го бъде с Glover. Има потенциалът, но тепърва трябва да го видим срещу някой наистина обигран боец. Може би победителят от Rashad vs. 'Lil Nog би бил перфектният тест. Rampage не го виждам къде ще отиде. Bellator е естественият избор, но се съмнявам, че някой ще му плати повече от UFC. Времето, когато се хвърляха лудите пари, вече е свършило, след провалите на Affliction, Bodog и EliteXC.

Pettis най-накрая успя да се докопа до реванш с Bendo. Естествено, ще изчака победителя от Henderson и Melendez. Надали ще рискува да се набие срещу някой като Gray Maynard, който да лежи върху него пет рунда, не и след това, което Guida му причини. Melendez не знам за какъв чеп му дават title shot. Шампион на StrikeForce е от сумати години, но там най-сериозният му опонент е Josh Thompson, а последният им мач реално Thompson го победи. Е, от маркетинг гледна точка прави някакъв смисъл, но си мисля, че реванш между него и Pettis е по-логичният избор. Все ми е тая де. Предполагам, че Bendo ще вземе decision в типичния си стил. Pettis доста се разви от първия им мач, но същото направи и Henderson и този път предполагам, че ще използва wrestling-а си много повече.

Flyweight дивизията е толкова плитка, че два мача и вече DJ изглежда няма кой да го бие. Голям автогол си вкараха, след като реално отвърдените им имена вече се биха помежду си. Единствено, ако McCall успее да бие Benavidez ще има някаква интрига, но пак предполагам, че ще мине доста време преди да ги пуснат на PPV. На шоута като това е добра идея, но пак им трябва стабилен undercard, че да draw-нат някаква солидна цифра. Самите flyweight-и са доста забавни за гледане, но аз лично предпочитам да гледам по-тежките, а тези 60 килограмови бойци ми приличат на деца.

Това, което си мислих и надяваш, че ще стане все пак се случи. Рампейдж наистина си е изпята песен, но предполагам, ще се бие още няколко годинки, та да захлеби още някой лев.

Другото нещо, което беше главната причина да гледам шоЛото беше мача на Петис. Това момче с всеки изминал мач започва да ме радва все повече и повече.Не очаквах да бие Сероне с КО, най-малкото защото маняка е стабилен, ама явно Петис ще доминира все повече и повече. Чудно ми е сега ако получи мач срещу Бенсон как ще протече. Последно във ВЕЦ мачът им беше равностоен, но се надявам този път Петис да го смачка и да доминира яко у дивизията му. 

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...