Jump to content

Bellator 85 - 17 януари, 2013 (участие на Атанас Джамбазов)


MainEventer

Recommended Posts

BELLATOR 85

 

 

bellator85_poster.jpg

 

 

Организация: Bellator

Дата: 17 януари, 2013

Място: Bren Eventes Center

Град; Ървайн, Калифорния

 

 

Main Event:

(For Bellator Lightweight Championship)

 

Michael Chandler (c.) (10-0) vs. Rick Hawn (14-1)

 

 

Main Card:

(Spike TV)

 

(For Bellator Featherweight Championship)

 

Pat Curran (c.) (17-4) vs. Patricio "Pitbull" Freire (17-1)

Renato "Babalu" Sobral (37-9) vs. Mikhail Zayats (19-6)

 

 

Preliminary Card:

 

Seth Petruzelli (14-6) vs. Jacob Noe (8-1)

Emmanuel Newton (18-7-1) vs. Atanas Djambazov (17-2)

Jason Lambert (25-12) vs. Hector Ramirez (9-4-1)

Cleber Luciano (7-4) vs. Mario Navarro (4-2)

J.J. Ambrose (18-4) vs. Brian Warren (18-16-1)

Mike Guymon (14-5-1) vs. Savant Young (10-9)

Jamie Yager (6-3) vs. Joe Williams (7-1)

Aaron Miller (12-8) vs. Joe Camacho (13-17-3)

Link to comment

Джамбазов е агресивна бургаска батка, та е напълно логично да направи опонента си труден за рисуване.Въпрос на време е.Отделно в стойка нашия е елитен и ще има яко бой и ебане.

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Link to comment

^ Брат, в ерата на борците сме - всичко дет не е борба може и да стигне до title match, но толкова.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Не знам качествата на Джамбазов, за да го коментирам какви шансове има. Моите притеснения идват от това, че по ММА събитията в България липсва стратегия за мача. Почти никой, даже никой от по-силните ни бойци не излиза с мисъл какво ще прави в мача, а излиза бие си противника и си заминава. Това е така заради слабото ниво на противниците им. Та ме опасява, че Джамбазов реално няма да знае какво да прави в мача. Дано да греша. Newton  e опитен боец и въобще не е лесен. Даже според мен той е фаворита в мача. А за един полуфинал с Кинг Мо няма какво да говорим. С убийствения си wrestling ще ги разхвърля и двамата.

Link to comment

Джамбаски знам, че има мега бруталните комбинации в стенд ъпа и сила.Типична бургаска батка, ама верно за борба не се е чуло и видяло.

 

PS.@Fergi - Anderson Silva не е ли точно обратното на това, което казваш?Вярно, че борците доминират, но е строго индивидуално и точно Паяка го доказва.

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Link to comment

Погледни колко от UFC шампионите са с wrestling background и колко са всичко друго освен "борец".Силва е едно огромно изключение - и Сонън показа какво трябва да се направи и най-вече с каква философия и какъв тип боец трябва да го направи - виж, ако бие Кокалите и GSP(за 2-рия по-вероятно, тъй като физически има предимство над него), тогава вече ще бъдат опровергани думите ми, но дотогава - това са хората.Видя какво стана с Цигано - "голям изрод, психопат - убиец на богове" , и просто Кейн му показа че е имал голям късмет в първата среща.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Ъ, не че нещо, но единствените шампиони в момента с "wrestling background"  са Demetrius Johnson, Jon Jones и Cain Velasquez (3 от 8). Другите не са се състезавали дори на семипрофесионално ниво в борбата, а идват от други дисциплини (GSP - kyokoshin, Bendo - taekwondo и т.н.). Е, в момента трябва да си добър във всяка дисциплина, но ако има някаква закономерност, времената на лежането три рунда върху някого, скоро ще изчезнат. Дори и примерът ти с Cain Velasquez е крайно неуместен, защото мачът се реши още първия рунд с удар в главата, а не с takedown, ако разбираш на къде бия. Jon Jones пък използва 10% wrestling и 90% striking/jiu-jitsu.

 

Единсвената причина борбата да е толкова експлоатирана е поради некадърно формулираните правила и грешната им интерпретация от некомпетентни рефери, които все още разпространяват стигмата, че takedown може да ти спечели рунд и, че този, който е отгоре винаги доминира.

 

Късмет му пожелавам, въпреки че не гледам Bellator и не следя българското MMA, освен ако не се бият в "голямото" шоу.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Много жалко за нашия, силно се надявах, че ще го докара до мач с Кинг Мо, но уви ... Истината е, че нямаме много добри ММА бойци, пък и няма как. В България трудно можеш да си позволиш да си професионален боец - няма кинти, няма условия, а се почвам да се чудя дали има изобщо потенциал ... Недков, Радев и Багата - това са ни по-сериозните мма състезатели, другите са за локално ниво. Много хляб има още да изядем докато го докараме до някакви прилични резултати.

 

Дори коментаторите се изненадаха на начина на игра на Джамбазов - чудеха се защо се бие все едно няма да има втори рунд. От другата страна опонентът му си запази силите и още на почивката от щаба му казаха, че нашият вече е приключил. :unsure: 

 

Засъжаление това е просто поредното място, в което бавно, но сигурно се отдалечаваме от нормалния свят. Принципно имахме с какво да се гордеем в бойните спортове, но ето на. ММА-ят се развива, ние не можем ги стигна и в края на деня никой не разпознава флага.

 

Link to comment

Шоуто записа доста добри рейтинги (0.7, ~940 000 души), което е положителен знак. Да не говорим, че бяха срещу Lakers vs. Heat и тирадите на Lance Armstrong. Добра идея, че го сложиха точно след iMPACT и ако успеят да си изградят някаква солидна аудитория, може и да задържат цифрата. Този card все пак имаше два мача за титли, което е нереалистично да правят всяка седмица, но големият им коз е дебютът на King Mo. Определено ще им трябват още разпознаваеми имена, но сега като всичко живо е в UFC, единственото по-сериозно име е Rampage. За това и се борят със зъби и нокти да задържат Eddie Alvarez, но не виждам какво ще спечелят, като насилствено са приковали човек към договор.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...