Jump to content

Играят ли роля габаритите при боевете

dbrm

Recommended Posts

Гледам доста се спори дали играят роля габаритите при уличните и ММА боевете, та реших да направя една темичка, в която да си кажем мнението.

Според мен в ММА ролята на габаритите е в пъти по-малка отколкото в уличен бой.Просто там наистина бойците са подготвени и не им се налага до толкова да разчитат на физическите си дадености.

При уличния бой е съвсем друго нещо обаче - няма как човек, който някога през живота си се е бил да каже, че би му било по-лесно срещу някои 10-15 кг и 20 см по-висок и тежък от него, отколкото срещу някой 1.20 32 килограма.Там ако си по-едър имаш възможността да го смажеш с тяло и да е до там.

Толкова.

Ще вземете брадите, ве, маняци.

При уличния бой е съвсем друго нещо обаче - няма как човек, който някога през живота си се е бил да каже, че би му било по-лесно срещу някои 10-15 кг и 20 см по-висок и тежък от него, отколкото срещу някой 1.20 32 килограма.Там ако си по-едър имаш възможността да го смажеш с тяло и да е до там.

Gracie Jiu Jitsu.

Ето въпрос - Клонирате Андерсън Силва, но клонинга му е Heavyweight... Ако ги изправите един срещу друг, кой ще победи или кой ще има по-големи шансове?

dr jack levine

Ако знаеш как да си ползваш размера да, има значение! Ако си обаче поредната шматка, която се има за мъш, защото си едър и тръгнеш да биеш Буакал Пор Прамук (примерно), немогат да те съберат от земята!

sid-mandy-coombes.jpg

I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!!

Гледам доста се спори дали играят роля габаритите при уличните и ММА боевете, та реших да направя една темичка, в която да си кажем мнението.

Според мен в ММА ролята на габаритите е в пъти по-малка отколкото в уличен бой.Просто там наистина бойците са подготвени и не им се налага до толкова да разчитат на физическите си дадености.

Толкова.

За мен пък е точно обратното. ММА е спорт - има си ограничения и т.н. като във всеки друг боен спорт. Хората, които взилат в октагона са подготвени за всичко възможно, което може да се случи, и съответно всяко малко нещо е предимство. Точно в ММА габаритите си казват думата и не случайно бойците си скапват организма само и само да са в долната категория.Да, има и такива като Франки Едгар, но той е по-скоро изключението, доказващо правилото.

Що се отнася до уличния кьотек - там е доста спорен въпрос какво изобщо ти дава предимство. Много често, особено при хора, котио грам не се занимават с бойни изкуства, по-откачения печели просто. Като ти стоварят най-близкото паве върху главата, много важно колко си голям или малък. Да не говорим, че то от голям човек до голям човек си има разлика. Едно е да си 120 кила сланина, друго е да си 120 кила мускул.

U_think_U_Know_Me

Много зависи и кой кого ще изненада. Ставал съм свидетел на това как две псевдомутри (назобани с метан селски пръчове) се ебават с един 60-килограмов мъж и зарибяват приятелката му. Онзи като нацепи с бутилката с бира главата на единия, другия докато разбере какво се случва обърса с лице масата, дребният го свали от стола и започна да го налива с тукати. Да, сигурно на някакъв етап някой от двамата селски нерези щеше да се опомни и да го свие на топка, но към момента на разтърваването те трябваше да ходят към бърза помощ, а не той...

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

НЯМА СМИСЪЛ ОТ НЯКВИ ДЪЛГИ ЛАЙНА И АНАЛИЗИ. НА УЛИЦАТА ИГРАЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО СЪРЦЕТО, ТВАЙ.

Много зависи и кой кого ще изненада. Ставал съм свидетел на това как две псевдомутри (назобани с метан селски пръчове) се ебават с един 60-килограмов мъж и зарибяват приятелката му. Онзи като нацепи с бутилката с бира главата на единия, другия докато разбере какво се случва обърса с лице масата, дребният го от стола и започна да го налива с тукати. Да, сигурно на някакъв етап някой от двамата селски нерези щеше да се опомни и да го свие на топка, но към момента на разтърваването те трябваше да ходят към бърза помощ, а не той...

Да, това е кофтито, като си назобен и грамаден, обикновено трудно мърдаш много, много :D

То понякога зависи и как ще се стече боят.Ако в един момент се намерите на земята хванати един за друг и си пушач и геймърче не ставащо от пред компа (аз съм така), а другият малко от малко се подържа, може и да си по-силен и грамотен в боя , но просто пръв да ти паднат батериите.Пък и по мои лични впечетления понякога уличният бой включва безцелно махане на юмруци и понякога някой от двамата уцелва а кой ще е той е до късмет.Стигаме и до другият случай в който не на всеки му идва от вътре да се бие.Виждал съм 120 килограмов мъж да маха с ръце тип ядосана манекенка и на първият вкаран му в лицето тупаник да се разплаче като госпожица.Така,че на улицата фактори много и определено това кой е по-адекватен и не до там насран и разтреперан от адреналина играе по-голяма роля от килограмите.Пък и опита, едно е срещу теб да е кварталният побойник който и е бил и е ял бой и е претръпнал или лиглиото без самочувствие който никога през живота си не се е бил.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...