Jump to content

ROH: Final Battle 12/16/2012


parcaleste

Recommended Posts

ROH WORLD CHAMPIONSHIP LADDER WAR!!!

Kevin Steen© vs. El Generico

Special Challenge (Non Title) Match for Respect

ROH World TV Champion Adam Cole vs. Matt Hardy

3 Way ROH World Tag Team Championship Match (first pin for the win)

S.C.U.M.© (Jimmy Jacobs & Steve Corino) vs. Jay & Mark Briscoe vs. Caprice Coleman & Cedric Alexander

Grudge Tag Team Match

The American Wolves ("Die Hard" Eddie Edwards & Davey Richards) vs. Kyle O'Reilly & Bobby Fish

Jerry Lynn returns to the Hammerstein Ballroom for His Final ROH Bout

Jerry Lynn vs. "The Prodigy" Mike Bennett w/ Maria Kanellis & Brutal Bob

Grudge Match

"Unbreakable" Michael Elgin vs. Roderick Strong

Special Challenge Match

Jay Lethal vs. Rhino

NYC Street Fight

Charlie Haas & Shelton Benjamin vs. BJ Whitmer & Rhett Titus

Prince Nana takes on "Barrister" RD Evans w/ QT Marshall

Expect more names to be announced in the coming weeks as well as matches to be finalized as the event draws near! It's our annual year-end extravaganza and you can bet “Final Battle 2012” will end ROH's year with a bang! Order your tickets now in the ROH Store!

IPPV

Sunday, Dec 16, 2012 02:00pm EST

Hammerstein Ballroom

311 West 34th St

New York City, New York

Link to comment

Не съм гледал ROH от доста време и се чудех какво става с Generico и сега го гледам в World Title мач, не ми се вярва, че ще я вземе от Steen, но силно се надявам това да стане. Този турнир няма да го пропусна!!

Марк на годината (2017); (2018).

Link to comment

Ами той всъщност не се е появявал от месеци... даже май от цяла година, може би от мача на Steen с Corino, след който Kevin се завърна в компанията, ми се струва. Ако не, е скоро (месец-два) след това. Отнесе няколко Package Piledriver-а, единият през някаква маса или стол... нещо такова ми се мота (мързи ме да го ровя).

Elgin с/у Strong също обещава да е силен мач, градят го цяла година, а сега след като и двамата (уж?) се махнаха от House Of Truth ми е още по-интересно какво ще извъртят като история. Elgin прави невероятна година (Strong си го знаем), мачът му с Davey Richards в началото и беше (меко казано) впечатляващ, а този със Steen от предния месец също беше на адски високо ниво.

Много е интересно и къде ще хвърлят Jay Lethal след цялата история с "killer instinct-а" му.

Общо взето това са най-основните насоки на компанията, отборните и ТВ титлата ми действат доста назад в картинката.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Ъп!

Вече е известен опонентът на Jerry Lynn, като се очаква това да е последният мач на Mike Benneth за ROH. Има слухова, че щял да ходи в WWE (без Maria).

По сторилайн Eddie Edwards не е потвърдил, че ще участва на PPV-то, тъй като бил се бил бил в Япония от месец(и), не отговарял на обаждания и не връщал туитове. За туй и му е черно бяла снимката #"колебаещ се".

Jey Lethal заяви, че не приема да участва в "безмислен мач с Rhino", но ще го разгемби от бой и накрая на шоуто ще излезе да се бие със Световния шампион, който и да е той.

Nana и Evans спорят за кило бонбони. Така де, Evans прееба "The Embassy" в средата на годината, като го разцепи, а след това го нацепи и на разцепената част. Очаквам тоя мач да се превърне в Tomasso Ciampa с/у QT Marshall в някакъв момент. Или поне в свогео рода меле, че иначе на тоя етап изглежда чисто като изваден комедиен сегмент за WrestleMania.

Link to comment

Не съм гледал ROH от години. Може би 2-3, въпреки че ми бяха най-любимите и въобще не знам на какъв принцип са. PPV-та, ТВ шоута, но в процеса на гледане горе долу разбрах, че и на двете.

"Unbreakable" "СЕЛТЕКС" Michael Elgin vs. Roderick Strong - Още от началото ме хвана яд, как Стронг може да е най-великият мидкардър у Е-то примерно вместо да гледам маймуната Кофи с 15-тия си reign с IC титлата. Другият не го знам, но е нормално да падне след като прилича на жител на село Микре. (отгоре късо, отзад модерно) Стабилно мачле. Хареса ми, но тоя Елгин не ме впечатли с нищо.

Тук да спомена нещо, което мразим у ROH. ЗАЩО ВСИЧКИ КОМЕНТАТОРИ ЗВУЧАТ ЕДНАКВО. Имам чувството даже, че са един и същи човек. И това е било винаги...

Jay Lethal vs. Rhino - Блах, защо са започнали да метат тоалетна хартия на всеки мач!? Това трябва да се прави само на готините мачове. Както казах не знам какво става в компанията, но Джей Литъл иска тайтъл шот. Моля се никога да не стане шампион у ROH. Не заслужава, а и нема качествата. Steve Corino e златен, добре че е той да се освежи коментара малко. Кхаресва ми. Райно защо се бие със стар екип? :(

Prince Nana takes on "Barrister" RD Evans w/ QT Marshall - Слабо. Това трябваше да се случи там на седмично шоу или по-малко важен event. За ПринцО имах некви надежди, че ще е готин образ ама не. Защо е принц и е облечен като американски войник? POWER RANGER!

Charlie Haas & Shelton Benjamin vs. BJ Whitmer & Rhett Titus - WGTT мажат. И този мач беше доволен, въпреки че малко бавно се развиваха нещата. Изхвърлянето на елхата беше силно. Много красивен финал. Бодна масичката с чело като Данчо Лечков.

А, да забравих. Nigel е GM! Хвала! Тоя човек е злато, смърт за болестта дето го прееба.

Jerry Lynn vs. "The Prodigy" Mike Bennett - Мария има най-готиния гъз у момента в кеча. Джери Лин никога не ме е кефел. Тука чета, че Бенет отивал в WWE. Има потенциал момчето, както и размерите. С един малко по-интересен gimmick ще е екстра. Иначе като цяло гледам, че тия по-новичките въобще не са оver.

Оп, да спомена, че целата зала е у тениски на CM Punk и Данчо Браян.

Бедняци, купете повече от 1 микрофон. NIGEL, ЕБИ!

The American Wolves vs. Kyle O'Reilly & Bobby Fish - Леле, тоя Fish колко прилича на по-малката версия на Chris Masters. Eбати великанският мач. Е, за това каресвам ROH. Тоя O'Reilly точно тъф лад от албиона го раздава. Има хлеб у това момче. Мощно!

Adam Cole vs. Matt Hardy - Мат Харди, копеле. Тоя жив ли е още!? Пенсия за Харди, що му дадоха победата на тоя помияр! Тоя Анди Коул ме кефи. Предвиждам бляскаво бъдеще.

S.C.U.M.© vs. Jay & Mark Briscoe vs. Caprice Coleman & Cedric Alexander - Ох, колко обичам Брискотата. ХОДЕТЕ У WWE, ТАПАЦИ. Ох, колко обичам и такива spotfest-ове. Най-лЬобимите ми мачове. Трябваше да оставят още малко време, но пък нямаше да остане за ME. Много мачове са наблъскали. Църните също беха добри. Шампионите (бившите) са ясни.

Kevin Steen© vs. El Generico - Притеснявах се, че няма да им дадат време, но 30 минути са си 30 минути и то със стълби. Момента на годината - докато Стийн пада и показва среден пръст :laugh: Счупени стълби, ибахти спотовете дето не знам как не се изпотрошиха, финала беше просто върха на всичко. Мачът на годината определено.

Ел Дженерико ще пътува ли към Е-то?

#MARKSMARK

Link to comment

Поради ред причини гледах турнира разпокъсано и малко като че не успях да му вляза в духа, останах доволен, макар че миналата година бях размазан:

"Unbreakable" Michael Elgin vs. Roderick Strong - малко се изненадах, че ги бяха оставили да открият PPV-то, тъй като тая вражда си беше един от хайлайтите на годината в ROH, а отгоре на всичко ги бяха поорязали и от време, но и за това, което им бяха дали успяха да направят солиден мач. Да, Elgin е със селската прическа, обаче е едно от най-добрите неща у ROH в момента, просто тука нещо бяха осрали работите с подредбата на мачовете, както и бяха добавили поне един ненужен (смея да твърдя, че можеше да се мине и без тоя на Rhino с/у Lethal; да го сведат просто до сегмент и да спастрят дестина минутки).

Накрая Truth Martini най-сетне го отнесе и така дойде краят на The House Of Truth. Дано не го махнат от телевизията, че беше страхотен в това да бъде ужасно дразнещ индивид/мениджър.

Jay Lethal vs. Rhino - просто мач, който да послужи за развиването на историята за Jey Lethal и това как от ROH го ебават за мач за титлата. Той в момента го играе нещо като tweener с heel-ски наклонности. Прави ми впечатление, че и публиката е объркана относно как да му реагира.

Как да е, след като имаше "закачка" с Jim Cornette, сега стана ясно, че и с Nigel няма да е по-различно. Явно и той ще враждува с ROH като Kevin Steen, но в същото време ще враждува и с него? Абе има интрижка.

Prince Nana vs. RD Evans w/QT Marshall - нещото, което не знам защо въобще сложиха на карда (можеше да е pre-show... ако от ROH имат pre-show-та де). При все се получи забавно и чак ми хареса; даже направо се впечатлих от RD Evans - тоя хърбел показа повече умения от една стабилна част от основния (напапкан) ростър на WWE в момента.

Ciampa очаквано се завърна, без обаче от това да произлезе каквото и да било на PPV-то. Кухо.

Charlie Haas & Shelton Benjamin vs. BJ Whitmer & Rhett Titus - изсмукана "вражда" без много смисъл в нея (кур за Kenny King, в случая). Може би видяхме и последният мач на Shelton в ROH, тъй като е поискал да си прекрати договора, щото го потърсили от Е-то. Да ходи да джоби на Лайнбак, примерно.

Jerry Lynn vs. "The Prodigy" Mike Bennett - получи се доста приятен мач, лично много ми хареса. Lynn си личи как оставя всичко, дето има на ринга. Накрая също се получи доста добре и доволно емоциално. Е така некак... се замисляш как потъват и си отиват някакви (били) имена в кеча. Тъжно си е.

The American Wolves vs. Kyle O'Reilly & Bobby Fish - хареса ми как вкараха Mondo в началото, след това очаквано "Вълците" разкъртиха "Отцепниците". Доста импактен сблъсък, но без особена интрига в него (поне според мен де, двамата Льольовци просто нямаха шанс).

Adam Cole vs. Matt Hardy - малко муден мач (нормално за Matt напоследък). Очаквана мръсна победа за него, от която Cole всъщност въобще не пострада. Сигурно ще видим нещо с тях за ТВ титлата. Малко не ми дреме (най-вече щото Adam ми е яко гърчав, а Matt... е Мatt).

S.C.U.M.© vs. Jay & Mark Briscoe vs. Caprice Coleman & Cedric Alexander - жалко за Отрепките, но явно трябваше да видим една смяна на титла тая вечер. С&С са ми адски гнусни... не само щото са негри, просто имат едно ужасно гейско излъчване... негри-гейове.

Брррр...

Брисковци се върнаха там, дето май не трябваше да слизат, как да е. Ще ми се това да не е последното, което виждаме от S.C.U.M.-човците; все се надявах тая групичка да вземе за "заложници" всички титли в ROH и да си правят яките гаргари с компанията.

Kevin Steen© vs. El Generico - е кой каквото ще да каже - постараха се да се потрошат. Още на петата минута да спраскаш стълба през средата с някого през нея, си е показател. Очудих се от доминацията на Steen - доста здраво мачкаше Generico, е накрая и му видя сметката по такъв БРУТАЛЕН начин... абе досега от ROH добре си играят картите с неговото царуване, кефя се на макс. На мен лично този мач ми бе доста непредсказуем и ме държа на тръни до края, макар че сигурно ще се намери някой да каже, че е било ясно, че Steen ще запази... новата си титла, дрън-дрън тра-ла-ла и, че сме гледали spotfest или де да знам. Може би и самата продукция смъкна, но при все комай очаквах повече "storytelling" (което не означава, че съм недоволен).

Ше го изгледам още веднъж тоя мач довечера, заслужава си да се изучи по-подробно.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Нищо не се чува за Generico в Е-то, но това, че не спечели титлата може би е показателно. Ако го замесат у един микс със Рей-Рей и Botch Cara ше избият рибата.

Nigel е "matchmaker" (по-тъпа "титла" не са могли да му измислят, макар че явно са се постарали).

Коментаторите - да - макар че тоя Caleb се включи уж добре преди няколко седмици. Corino обаче наистина направи разлика, внесе динамика и т.н. Аз се чудя как може от трите компании, къде гледам редовно, да няма ЕДИН "тандем" от отявлен (брутален) heel и типичен льольо-face на коментаторската маса? На мене всичките са ми еднакви (макар че в Е-то JBL прави разлика само с присъствието си).

Яката суша. :(

Link to comment

СНОЩИ ПРЕДИ ДА ЗАСПА ГО ИЗГЛЕДАХ НА ПИЯНА ГЛАВА И МОЩНО ИЗТРЕЩЕХ.

ДОРИ И БУФЕРИТЕ ЗАЕДНО С НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ МАЛКИТЕ СВИНЕ НЕ СА ПОЕМАЛИ ТОЛКО ДЕМИДЖ, КОЛКОТО ЕЛ ДЖЕНЕРИКО ЗА ТРИЙСЕ МИНУТИ. ЕБАТИ, ТОЯ КЕВИН ЕФЕН СТИЙН НАПРАВО МЕ КЪДРИ, МАЙНА. МОЩНО КРЕЩИМ КУР ЗА ТВА, ЧЕ НАЙ-ВЕРОЯТНО НИКОГА НЕМА ДА ПРОБИЕ У МЕЙНСТРИЙМО. САМО ОЩЕ МАЛКО ТРЕА СЕ ПОНАЛЕЕ И Е ГОТОВ ЗА НОВИЯ ДЖО. АБСОЛЮТЕН НЕНОРМАЛНИК. ЗВЕРСКИ МАЙН ИВЕНТ, КОЙТО ОЩЕ НЕ Е ГЛЕДАЛ, ПРЕПОРЪЧВАМ.

БАХ, КОЛКО Е ЯК КЕЧА ПОНЯКОГА.

Link to comment

Реакцията на публиката, когато Steen хваща Generico за Package Piledriver-а накрая е просто чудовищна - въртя го сигурно от десет минути тоя момент - нема такова отекващо "ООООООООООООООООУУУ!!!" като това.

А после убийствено изпълнение И ОЩЕ ПО-БРУТАЛЕН ВЪЗГЛАС... красота.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...