Jump to content

Тиаго Силва хванат с допинг, Стъки остава непобеден


The Olimpic Hero

Recommended Posts

The Olimpic Hero

Тиаго Силва е бил хванат с налични метаболити на марихуана при тест, направен след двубоя му срещу Станислав Недков на UFC on FUEL TV .

Бразилецът ще претърпи наказание от 6 месеца и ще бъде записан в програма за рехабилитация на наркозависими.

Така резултатът от двубоя между Тиаго Силва и Станислав Недков официално бе променен на No-Contest и Стъки остава все още непобеден(12-0).

Самият Недков коментира новината на официалната си facebook страница с думите: "ИМА ГОСПОД".

               

Link to comment

Бразилецът ще претърпи наказание от 6 месеца и ще бъде записан в програма за рехабилитация на наркозависими.

Значи, не пуша трева, никога не съм пушил трева, но майната ви некадърни копелета, пушенето на марихуана не е наркотична зависимост! Бойците пушат защото това им помага срещу стреса и напрежението. Ебаси подигравката. Оставете копелетата да пушат!

Иначе пак е по-добре. Предния път го бяха хванали с конска урина.

А нашият е толкова непобеден колкото Jon Jones е бил побеждаван някога.

Link to comment

Непобеден е много силна дума. Просто, защото беше победен. В октагона.

Непобеден е според статистиката, но според хората, които управляват UFC...едва ли. Dana White и Joe Silva не ги признават тия no-contesti и си смятат загубата за загуба. Следващия мач на Стъки няма да бъде толкова нагоре в карда, едва ли ще е в мейн кард дори.

Link to comment

Мжду другото, Олимпик, верно - смени заглавието, че така излиза, че тревата е допинг. :D

Ебахти простотията. Само не знам ако му беха намерили следи от алкохол в кръвта къде ли щяха да го закарат.

Link to comment

Бе то им следят и нивото на кофеин и го водят допинг, ако завишиш нивата... Двойният стандарт просто ме убива. В момента на някои бойци им е разрешено да си инжектират спринцовки с тестостерон в гъза и могат да стигат нива 6:1, като нормалните хора са 1:1...

И тук не говорим за това, че се е напафкал преди мача, а че са открили метаболити (демек може да е пушил преди седмици). Марихуаната много трудно се чисти от организма, защото се свързва с липидите в кръвта. Да не говорим, че тревата по-скоро има негативен ефект. Само за човек, който редовно тренира напушен, ала Nick Diaz може би има някакъв положителен ефект, но дори и в неговия случай, той ползва тревата като anxiety medication и има лиценз да го прави. Естествено, комисийте не признават такива неща и е крайно време да си променят шибаните закони.

Link to comment

Пичове, много лековато подхождате.

От толкова много положителни допинг проби напоследък половината са за трева. Едва ли в UFC-то са се събрали най-големите фенове на марата. Много по-вероятно е да я използват за маскиране на по-сериозни препарати. Наказанието е наполовина и за много бойци явно рискът си струва. Кофеинът например също не носи много големи ползи, но може да бъде използван за маскиране на други препарати. Така например, Франк Шлек бе отстранен от тазгодишния Тур дьо Франс след като използва аналог на кофеина за маскиране на другите химии.

Нешка, нали гледа Виктор Конте при Джо Роугън. Сам знаеш колко възможности да прецакат системата имат бойците. Така че, според мен, е необходим добър контрол и явно марихуаната трябва да остане в списъка на забранените вещества. И аз бях подразнен, когато наказаха Ник Диаз, но не трябва да си мислим, че хората от атлетическата комисия ядат доматите с колците (щях да напиша: пасат трева, но щеше да има двусмислие :D).

Link to comment

Марихуана за маскиране? Това е леко нелогично, първо защото за марихуана гориш за година, ако си в Невада. Второ, защото марихуаната се лови толкова лесно от тестовете, че ако маскираш нещо друго би било логично да маскираш с нещо, което трудно се лови?

И какво си говорим... Те не тестват за най-силният допинг - EPO, а са погнали хората, които са си дръпнали един джойнт... Дори и за тестостерон не могат да те хванат. Ако си в нормата, тестовете им не различават дали е естествен или синтетичен. Виж, Chael Sonnen например. Бог знае от кога е на "TRT", но явно си е преебал цикъла и го хванаха. Или Lamont Peterson. Той си беше в нормата (3:1 или нещо от сорта), но VADA тестоствете различават кога е синтетичен и леко се оказа, че си е търкал в рамото палети тестостерон. Та какво имаме? Не тестват за EPO, тестовете им за тестостерон са неавтентични (да не говорим, че ползват 6:1, което си е ебало майката), но за един джойнт гърмиш за година.

Link to comment

^ Добре ли съм разбрал - тестовете, които правят този екип на UFC, дет е сформиран за UFC Macau, понеже няма официален орган, които да контролира тези неща в Макао, не са толкова ефективни/детайлни като VADA тестовете - не различават естествен и синтетичен тестостерон.И какво означава че са ползвали 6:1, че не разбрах.

П.С.: Какви преимущества получават бойците, които ползват тестостерон?

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

UFC, както и бокса, са регулирани от държавата. С други думи, едно от условията UFC да има лиценз е да има регулаторен контрол и той се извършва от атлетичната комисия. Dana е прав, че е ограничен от комисиите, но е леко лицемерен, защото освен тези тестове не се прави почти нищо. В бокса например, много хора подписват специални клаузи и се съгласяват да бъдат тествани от независими органи. VADA (Voluntary Anti-Doping Agency) е един от тези независими органи. Техните тестове са доста по-обстойни.

T/E е testosterone/epitestosterone нивата. Един нормален мъж е 1:1, докато атлетическите комисии ти позволяват 6:1, а олимпийските правила ти позволяват 4:1. Атлетическите комисии използват този тест. Overeem изгърмя, защото имаше нива от рода 14:1. Тук уточнение. Самият тест не показва колко тестостерон имаш в кръвта, а просто показва някаква относителност. С други думи, може епитестосторенът ти да е прекалено ниско, а тестостеронът ти да е в нормите, но пак да имаш 6:1. Другото нещо е, че този тест не показва от какъв произход е тестостеронът. VADA имат техниката да различат дали е синтетичен или натурален. Ако е синтетичен гърмиш без значение в каква доза е.

Тестостеронът е много силен PED. Особено в NFL и NBL се използва масово. Проблемът на традиционните стероиди е, че те правят прекалено немобилен. За това и много малко бойци в UFC използват стероиди в момента. Вероятно доста са използвали в ранните си години (например Shane Carwin) за да натрупат мускулна маса, но дотам. Тестостеронът няма този недостатък и можеш да взимаш през цялата година, без да се притесняваш, че ще загубиш скоростта си. Същност, почти всички забранени стимуланти се използват за по-бързо възстановяване. Никой не ги взима с ясната идея, че ще бъдат по-здрави, а с нагласата, че по-бързо ще се въстановяват между тренировките и съответно ще могат да тренират по-ефективно.

Link to comment

Тоест, ако Overeem беше излязъл с 14:1 нива в кръвта, щеше да е физически и кондиционно по-здрав, отколкото Цигано.А, освен Невадската комисия, за всеки щат различна комисия ли те контролира?

Същност, почти всички забранени стимуланти се използват за по-бързо възстановяване. Никой не ги взима с ясната идея, че ще бъдат по-здрави, а с нагласата, че по-бързо ще се възстановяват между тренировките и съответно ще могат да тренират по-ефективно.

Като в процеса на това ти се срива организма, bit by bit.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Всеки щат има различна комисия, но има някакъв асонанс между тях.

Бе, много хора сравняват допинга с това все едно да излезеш с нож в клетката, което е леко преувеличано. Но, да. Определено ти дават преимущество. За това и особено в бойните спортове, според мен, контролът трябва да е доста по-засилен. Все пак отиваш да нараниш друг човек, не е да кажем като в бейзбола където дори и да си назобен като животно, не застрашаваш никого. Не, че там ги оправдавам, срещу допинга съм във всичките форми.

Да, може би е редно и марихуаната да е наказуема, но определено не мисля, че хора, които пушат трева, трябва да бъдат наказвани редом с хора, които взимат анаболи например. Просто изглежда адски нечестно.

Link to comment

marijuana creates enormous benefits, here are the points:

creates more adrenaline

more oxygen to the muscles

the worst remove traces of drugs and steroids

Together, the three things are to prohibit the reason very clear message!

Нешев, кажи че това не е така..

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Човек, сериозно те питам, не намирам инфо в нета за прикриване на по-сериозни стимуланти.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Fegri, в общи линии мускулите ти "омекват" а концентрацията ти си ебава майката. Разширяването на кръвоносните съдове се случва и при пушене на обикновен тутун. За тоя адренаин не знам откъде те излъгаха, аз доколко съм в час жожобата успокоява, а не те напомпва за бой.

Link to comment

Добре, де, а има ли свойството да прикрива по-тежки стимуланти?

Не. По принцип т. нар. "masking agents" са диуеритиците, които имат функцията да те карат да уринираш по-често, с което размиват урината и понижават нивата на забранените стимуланти. Естествено, повечето диуретици са забранени, но познайте кой е един от най-мощните "диуретици", който няма как да бъде забранен? Водата. За това и е доста честа практика, особено в колоезденето, състезателите да се наливат с огромни количества вода, преди допинг тест. Това си мисля, че ви говори достатъчно за това колко валидни са тестовете с урина, особено съпоставени с кръвните.

Марихуаната е забранена, защото не е легализирана в Америка. Както казах, само за хора, които тренират редовно напушени, марихуаната има някакъв ефект и той е по-скоро чисто психологически.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...