Jump to content

UFC on FOX 5 "Henderson vs. Diaz" - 8 декември 2012

neshev

Recommended Posts

Date: December 8, 2012

Venue: KeyArena

City: United States Seattle, Washington, USA

Main Card (FOX, 8 PM ET/5 PM PT):

Ben Henderson (17-2) vs. Nate Diaz (16-7) [LW Title]

Alexander Gustafsson (14-1) vs. Mauricio Rua (21-6)

Rory MacDonald (13-1) vs. B.J. Penn (16-8-2)

Matt Brown (15-11) vs. Mike Swick (15-4)

Preliminary Card (FUEL TV):

Michael Chiesa (8-0) vs. Rafaello Oliveira (15-5)

Dennis Siver (20-8) vs. Eddie Yagin (16-5-1)

Scott Jorgensen (13-6) vs. John Albert (7-3)

Ramsey Nijem (6-2) vs. Joe Proctor (8-1)

Daron Cruickshank (11-2) vs. Henry Martinez (9-2)

Tim Means (18-3-1) vs. Abel Trujillo (9-4)

Това ще е fucking awesome. B.J. се завръща и от това, което е качено в Интернет, изглежда в отлична форма. Rory McDonald все още не е готов за title shot. Дори да победи Penn, определено ще му трябва още поне една победа срещу Top 5 боец. B.J. е малко hit and miss. На моменти изглежда просто гениално, а понякога изглежда обезкървен. Все пак си остава един от любимите ми бойци, all time. Просто е шибан гений. Rory има стилът да го бие и за съжаление на B.J., 90% от хората в тази дивизия са wrestler-и. Все още си мисля, че мястото му е в 155, но явно вече съвсем не му се прави weight cut-а. Все пак си мисля, че ако B.J. си върне mojo-то от преди години Rory ще бъде вкаран в първо отделение отново. Дано. :D

Shogun срещу Gustafsson ще е шибана война. Каквото и да си говорим за Shogun, Shogun е шибана легенда и един от най-атрактивните бойци. Проблемът при него са пустите колена, които му ебаха майката последните години. Като добавим и меко казано незадоволителното кардио последните няколко битки, ще му е бая трудно. Gustafsson е типичният представител на новото поколение бойци. Супер техничен, добър във всички аспекти. Естествено няма опитът на Shogun, което в MMA на моменти може да се окаже огромен недостатък, защото просто не е бил във войните, които Shogun е бил през годините. Тук ми е някаква мъгла, относно това кой ще победи. Естествено, имам някакви симпатии към северния ни брат, но и Shogun да победи PRIDE mark-ът в мен ще се пробуди.

ME ще бъде интересен. Когато някой от братята Diaz се бие, винаги е интересно. Bendo имаше две доста спорни решения срещу Frankie Edgar, но си личи, че е доста обигран боец. Nate Diaz е може би неговия антипод. Никакъв gameplan, но за това е и толкова атрактивен. Вече не съм много обнадежден, че ще победи. Bendo има много добър wrestling, на земята също има доста добър submission defense. Бих дал леко преимущество на малкия Diaz в stand up-а, просто защото има уникален стил, на който малко хора са свикнали. Съмнявам се Bendo да търси някакви размени там, а по-скоро ще го свали и ще се опита да го контролира пет рунда. Все пак ще бъде интересно, защото Nate има доста добър ground game и е бая опасен от гърба си.

Като цяло просто яко stacked шоу. Тези три мача спокойно могат да бъде по Main/Co-Main Event-ите на всеки кард, а хората ги получават безплатно.

Уникалните три мача, просто нямам търпение. А и не са само те - Лавар Джонсън и Схауб (или както там се чете) ми е също много интересен. На Силвър пък винаги съм му бил фен, дано да видим да развърта киковете :D .

Братята Диаз никога не съм ги харесвал, надявам се Бендо да му опука тимберицата на Нейт. Честно казано, още се чудя как изобщо Каубоя излезе в такава ужасна форма срещу Диаз. Тогава пък бях убеден, че Сероне ще го разпука.

Густафсон не мисля, че ще има порблеми с Шогуна. Легенда, не легенда - тия новите са изродчета. И като габарити и като всичко. Мисля, че Шогуна няма да издържи докрая на мача.

БиДжей е абсолютно непредвидим в каква форма ще излезе, но мачът определено си е огромен. И тука бих заложил на младото в крайна сметка.

Шауб ще да е.

Cerrone, Diaz му беше влязал толкова дълбоко под кожата, че първият беше крайно неадекватен. Като си спомням как го сваляше само с leg kick-ове, нито веднъж не му влезе в guard-а, а продължи да си мери пишката в stand up-а (където шибано беше размазан, защото Nate FUCKING DIAZ мачка наред).

B.J. това ми е голямата болка като негов фен. Толкова е непостоянен. Ако гледаш първите му мачове в UFC, изглежда сякаш е от бъдещето. Дори сега, някой от нещата, които прави са holy shit. За Бога, маняка се би в MW с Lyoto, колко шибано болен трябва да си? Просто винаги съм искал да го видя концентриран и с добра подготовка. За съжаление, B.J. още си седи в Hilo, където тренира с Roy Mandaloniz и останалите отрепки... Но все си мисля, че ако има ден ще бие всеки. Вярата е хубаво нещо, но вече съм свикнал любимците ми да биват размазвани. Още сънувам кошмари от Gabe Gonzaga срещу Cro Cop...

Lavar Johnson е аут от шоуто, като няма да търсят заместник и Schaub е изваден от карда. #FML.

Шогун ако убие и Blowjob Penn го убият ще си пея today it was a good day нон стоп.

Нека.

Ще!

Иначе толкова стабилен кард за мен е нямало от поне няколко издания и се надявам да стане яко мелета, щото поне на хартия маняците изглеждат зли.

Ще вземете брадите, ве, маняци.

БиДжей какво се е размечтал горкият за времената, в който се водеше пфп топ боец ... Не знам доколко са верни тия предавания, но колкото съм го гледал, вечно са го показвали като тотален мързел - я за мач няма да е съсредоточен, я нещо такова.

Имаше наистина някаква харизма на топ пфп боец докато GSP не го разфасова като свински бут. За мен лично това е и една от основните причини да не видим GSP - Силва, н отова си е моя конспирация.

Рори е човекът - млаз, здрав, талантлив ... със сигурност това е бъдещето на тоя спорт, до две-три години ще цъфне и няма да се изненадам да това следващият голям шампион на WW. Джордж няма да е вечен, колкото и да е упорит - ЕГН-то побеждава всички в крайна сметка.

----------

За Лавар Джонсън - Шауб ме е много яд, защото това щеше да е култов мач, който 90 на 100 щеше да свърши с Т/КО. Но като се замислиш няма нищо по-нормално от това да има кунтузии, чак са изненадващо малко тоя път.

Не беше особено интересен кантара, очаквах повече да се репчат. :D БиДжей изглежда абсурдно малък пред Рори :mellow:

Dana ги вардеше яко, защото ще ги дават по национална телевизия и нямат право на грешки. :D

Иначе да, Rory е към 200 паунда някъде. B.J. ще е 175 маскимум, но истинската разлика ще бъде в 2, 3 рунд и всичко ще се реши според кардиото на B.J. Историята в последните му битки са - доминира първия рунд и бива размазан в следващите два.

Btw, Nate се беше объркал нещо и си мислеше, че има право на паунд над лимита, както е в non-title fights, та за малко не стана гаф.

200 паунда много ми се струват. :unsure: Може би ги е достигал, но в тренировъчен режим ме съмнява да е повече от 185-190. GSP самият е някъде там. Доста беше изпит Рори на кантара всеки случай, голям си е. А БиДжей беше 168.2 :ohmy: . И то с коремче като от местната бирария. Знам, че беше пуснал някакво видео, че е 175 паунда, но не ми се мисли, ако е свалил 3-4 кила и изглежда така, как ли е бил на въпросните 175.

Не знам, и аз не съм много фен на тези мачове, където единият е с огромно предимство като габарити пред другия. В крайна сметка никога не съм вярвал, че в боят нещата опират до размери, но ММА е спорт с ограничения и определено разликата в габаритите си казва думата. Много бих се изненадал, ако Рори го загуби тоя мач.

Без допинг толкоз. То, се съмнявам и да взима някакви хранителни добавки. B.J. се бие сам повечето време. Не е точно до разлика в габарити, ако не gas-не пак по средата на втория рунд, Rory ще бъде изяден с парцалите.

Инак, McDonald е огромен. Скоро го виждам в MW, но нещо ми подсказва, че ще иска парче от пая в WW и ще се докопа до мач с GSP.

Ако Penn загуби, това ще е краят му. Винаги има възможността да мине пак в LW дивизията, но надали му се прави weight cut-а. Хора като него са изчезващ вид и ще е огромна загуба за спорта, когато окачи ръкавиците завинаги.

http://prikachi.com/images.php?images/425/5587425f.png

Тази вечер ще спа спокойно.

Matt Brown vs. Mike Swick - този мач ме изненада много приятно, не очаквах да е такова зрелище. Мат Браун показа много добра форма - опасен на земя, очевидно и в стойка. Нокаута беше много добър, според мен го довърши с втория удар във въздуха, първия няма как да е изключил светлините на Суйк. Както и да е - никога не съм приемал Суйк за кой знае какъв боец - той имаше своя шанс преди години да се провре между капките за титлата, но го изпусна. И по-добре ...

Rory MacDonald vs. B.J. Penn - БиДжей си изглеждаше абсурдно просто в тоя мач. Нямаше да имам нищо против съдията да го спре още във втори рунд, където се видя, че е абсолютно безсмислено да продължават. Рори можеше да го нокаутира, но реши да не рискува и да се прави на циркаджия ... доста тъпо впрочем, още много път има да извърви докато стигне Пен. Би Джей му е време вече да прави там един-два "супер мача" и да окачва ръкавиците, стига толкова. Бих искал да го видя в 155, а не да бори като прасе с тиква в WW-а.

Alexander Gustafsson vs. Mauricio Rua - разочарован съм от Густафсон, мислех, че ще е далеч по-доминиращ. Няма да стане с тренировки в Швеция, ще трябва да отиде отвъд океана. Личи си, че има много проблеми в много аспекти от играта. Изобщо не победи толкова убедително, колкото го изкарват точките. За мен първият рунд спокойно можеше да се даде и на Шогуна, да не говорим, че бразилецът успяваше с лекота да си намери дистанцията първите десет минути. Джон Джоунс ще го сгъне на четири Густафсон, друга класа е просто. За мен истинският претендент в момента в тази дивизия е Фил Дейвис, но на него скоро няма да му дадат тайтълшот. Джон Джоунс ще навърти още победи. Вероятно след Сонън ще му дадат Хендо/Мачида (без значение какво е казал Дайна Уайт сега) и чак след това евентуално Густафсон и след него Дейвис.

Ben Henderson vs. Nate Diaz - един от малкото мачове, които гледам с явни пристрастия. Диаз чупеше стойки, гледаше лошо - мега жалък човек е просто, същата работа като брат си. Радвам се, че ги чупят тия двамтаа льохмани, просто не заслужава този спорт това да са му лицата - келешчетата от квартала. Бендо определено е шампион заради причина :D . Много добре се справи петте рунда, мачкаше жестоко и дори поемаше излишен риск, като се спускаше на ГнП. Диаз просто не можеше да го надвие в стойка, камо ли да го пребори. Уж голяма работа беше в бокса, но Хендерсън от самото начало, та до края и дистанцията налучка, и не му даде да мръдне. А като го тръшна вече умрях от кеф. Най-смешното беше, че след всеки рунд Нейт Диаз продължаваше да чупи стойки колко е силен, при все, че му смазваха фасона. И тия около него само крещят да се успокои - то напрежението не понася на всеки. Нищо чудно, че на два пъти Ник го хващат с трева, просто нервите не им издържат на братята.

Франки беше в пъти по-корав съперник от Нейт Диаз :beer: .

Alexander Gustafsson vs. Mauricio Rua - разочарован съм от Густафсон, мислех, че ще е далеч по-доминиращ. Няма да стане с тренировки в Швеция, ще трябва да отиде отвъд океана. Личи си, че има много проблеми в много аспекти от играта. Изобщо не победи толкова убедително, колкото го изкарват точките. За мен първият рунд спокойно можеше да се даде и на Шогуна, да не говорим, че бразилецът успяваше с лекота да си намери дистанцията първите десет минути. Джон Джоунс ще го сгъне на четири Густафсон, друга класа е просто. За мен истинският претендент в момента в тази дивизия е Фил Дейвис, но на него скоро няма да му дадат тайтълшот. Джон Джоунс ще навърти още победи. Вероятно след Сонън ще му дадат Хендо/Мачида (без значение какво е казал Дайна Уайт сега) и чак след това евентуално Густафсон и след него Дейвис.

Той Уайт беше казал, че победителя от тоя мач е новия претендент, ама то дефакто трябва да изчака половин година, а до тогава не се знае какво ще се случи. Уж Густафсон е с тайтъл шот, но само уж.

Точно затова написах "без значение какво е казал Уайт". Той и Мачида беше с тайтлшот, ама видяхме го колко е с тайтълшот. Аз мисля, че след мача Мачида - Хендо ще си имаме пак нов претендент. Много по-сериозни имена са от Густафсон. На шведа ще му трябва поне още една победа срещу някое по-голямо име за да можем да го пишем звИзда.

• 4 weeks later...

Чак сега изгледах уфц-то и останах яко доволен.Определено младата генерация започват да пенсионират старите легенди.Особено Рори Макдоналд толкова брутално еба Блоу Джоба, че ми стана леко тъжно по едно време(НОТ).Густафсона за жалост смачка Мачида, но при малко повече късмет Мачида можеше яко да му стъжни животеца ако беше уцелил с някоя от куките, които хвърляше от време на време.Иначе точно след 1 удар в брадата на Густафсон единия коментар изцепи мазния коментар.Беше нещо от рода на - "Ако не беше брадата му щеше да видим нокаут.".Паднах.Тъжно е, че нито 1 от 2та мача на младежите не завърши с КО/предаване - не се дадоха просто легендите.

МАйн евента беше много по-интерес отколкото очаквах.Негъра много се пере.Направо го еба с тея лег кикове(в прасеца???).Тоя Нейт Диаз има излъчване на една бита мастия.Ебаси гнусара - дано умре.Не го разбрах какво толкова се надъхваше при положение, че го ебаха в 5 рунда, ама нека.Хендерсън е мазния бог просто.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...