Jump to content

MMA: Badr Hari в затвора, може да получи 10 годишна присъда


neshev

Recommended Posts

"Лошото момче" на кикбокса, Badr Hari може да получи десет годишна присъда, заради опит за непредумишлено убийство. 27-годишният Hari е в затвора от няколко месеца, след като се смята, че е пребил холандския милионер Koen Everink. Според очевидци, група хора, включително и Hari, е нахлула във вип сепарето на Amsterdam Arena, където Everink е купонясвал с приятели. Everink е бил зверски пребит, като глезенът му е потрошен до такава степен, че може никога да не проходи. Към Hari са отправени 8 различни обвинения, като има шанс да получи десетгодишна присъда.

Hari, който има сто победи в кикбокса, е един от най-големите имена в спорта. Освен подвизите си извън ринга, Hari на няколко пъти е бил дисквалифициран и в официални мачове. Очакваше се Hari да направи боксов дебют, но плановете му ще се отложат за известно време.

Link to comment

"Предумишлено" убийство е нещо съвсем различно от умишлено убийство. Предумишлено означава, че формата на вината е предумисъл или предварителен умисъл, което означава най-малкото решението за деянието да е взето назад във времето, да е планувано, обмисляно и тн. В тази светлина може да има и убийство при пряк или евентуален умисъл, което да не е "предумишлено", защото е извършено спонтанно.

Това значи, че опитът е възможен. Опитът не би бил възможен обаче, ако се касае за убийство по непредпазливост, което най-вероятно са имали предвид в статията. Опитът е налице само при престъпления с умисъл като форма на вина...реално няма как да опиташ да направиш нещо, което не искаш.

[b] tvoite rimi na bokluka, toten kato pika kliuka
Borko e paraliq, she si namaja s med i maslo az filiq
ViChiX za pari ubiva, Phil e sliva mirizliva[/b]

Link to comment

Нямах си и на идея как да го напиша. Да, опит и непредумишлено е леко оксиморон, но идеята ми беше, че не са го убили. Оригиналната фраза е "attempted manslaughter".

Link to comment

Жалко, сериозен боец, а вместо да му се радваме на ринга ...

Разбира се, далеч съм от мисълта, че не трябва да си получи наказанието, ако е вярно това за пребиването на човека.

 

Link to comment

Харито го раздава като някоя бургаска батка, лек.Някой го погледне лошо и бой.

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...