Jump to content

UFC: Jones и Sonnen - треньори на следващия TUF и ще е бият на 27 април 2013


neshev

Recommended Posts

UFC хвърлиха поредната бомба като обявиха, че Jon "Bones" Jones и "The American Gangster" Chael Sonnen ще са следващите треньори на историческото риалити The Ultimate Fighter. Това автоматично значи, че Chael Sonnen няма да се бие с Forrest Griffin, както беше планувано.

Интересно е да се отбележи, че Jones и Sonnen трябваше да се бият през септември, след като Dan Henderson се контузи, но Jones отказа, под предлог, че няма достатъчно време. Това даде повод на Chael Sonnen да започне открита кампания срещу Jones, като двамата си разменяха реплики в twitter в продължение на някого седмици.

Jones открито заяви, че Sonnen не заслужава title shot, но явно под натиска на феновете е променил решението си. Същото се отнася и за Dana White, който беше резервиран за подобен мач, но като се има предвид, че последният сезон на TUF е провал щом се отнася до рейтингите на шоуто, от UFC ще се стремят да върнят блясъка на формата, който ги изстреля в mainstream.

Link to comment

Тоя с мухабет направи това, дет някой хора не успяха с кютек от години...Дана само виде по програма следващия TUF, виде и приказките на Сонън ии....само надуши рейтинг и пари - е, сега вече верно ще се гледа TUF - и то с голям интерес!

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment
The Olimpic Hero

Само искам да отбележа за всички UFC фенове как само с pro-wrestling промота се стига до мач за титлата без даже да имаш и един мач в дадена категория. :)

               

Link to comment

Само искам да отбележа за всички UFC фенове как само с pro-wrestling промота се стига до мач за титлата без даже да имаш и един мач в дадена категория. :)

Да, в действителност ... доста разочароващо, при все ,че Дайна винаги е бил против подобни палячовщини. От друга страна Сонън доказа, че е много сериозен боец, така че и това не е съвсем вярно, не само приказките му го доведоха до тайтълшот. ;)

Пък и в момента в тая дивизия стана скучно - след като Джоунс разхвърли по-сериозните имена, а пък Фил Дейвис и Густафсон все още не са такъв дразнител за публиката. Така че защо да не се използва голямата уста на Сонън за една вражда и добър ивент? Аз съм "за". И ще гледам TUF за първи път от доста време :)

 

Link to comment

Ясно е, че Сонен не заслужава тайтъл шот, но тук играят рейтингите. Явно Dana не е доволен от "попуярността" на Jones и затова го изправя точно срещу Сонен, който промотира добре мачовете си, а и е сред големите draw-ове. Не съм изненадан от подобен ход, макар да съм леко разочарован. Поне ще се гледа TUF-а, макар че Джони е скучноват като цяло. Сонен ще прави шоуто. Но решението определено е добър ход за компанията и някак си непопулярно сред много от феновете.

Link to comment

Само искам да отбележа за всички UFC фенове как само с pro-wrestling промота се стига до мач за титлата без даже да имаш и един мач в дадена категория. :)

Ще се наложи да поработим върху тролските ти умения, баче Митко. :(

Същност оригиналните планове бяха за Pettis и Cerrone, но познайте... Контузия извади Pettis от шоуто. В този момент явно UFC са натиснали паник бутона и са извадили големите пари. Това е.

Вижте, какво значи дали заслужава? Важното е дали хората искат да гледат боя. Това е, заебете някакви рекорди и такива простотии. Нищо спрямо Machida или Shogun, но те имаха своят шанс и бяха тотално размазани. Защо ми е да гледам повторение на това? Не, че имам нещо против и двамата да получат втори шанс, но трябва да бият поне 2-3 солидни хора и то убедително, за да повярвам, че имат някакъв шанс. А и те можеха да се бият с Jones, но и двамата се проявиха като пълни путки. Няма на кого да се сърдят, UFC няма да ги чакат да се наканят. За хора като Teixiera, Davis, Gustafsson.... Рано им е още. Това е. Не са готови и сигурно те самите ще го признаят. Реално, единственият човек, който прави повече смисъл е Dan Henderson и това е огромна простотия от страна на UFC. Имаха си готова история, мачът беше сравнително hype-нат, но Henderson се контузи и наеба работите. Вече са спекулации от моя страна, но явно UFC са решили да не рискуват с него отново, защото все пак прекалено късно каза, че има контузия и им наеба плановете.

Вече дали Sonnen си е спечелил мача само с говорене. Не, това са глупости. Реално погледнато, в близко от време Chael Sonnen има само две загуби и това са от най-добрият MMA боец за всички времена. И нека да говорим реално. Chael Sonnen е единственият човек, който е бил близо до това да го победи. Това е. Няма срам от това да паднеш от Silva, особено след като всички останали бяха тотално размазани. За това и е доста над много хора от LHW дивизията. Просто, Chael Sonnen е шибано добър и, ако не бяха явните му проблеми с психиката, можеше сега да е шампион. Да, качва се в горната категория, няма нито един мач там, но това няма шибано значение. В бокса това става нонстоп и никой не казва на бойците: "Оооооо, трябва ти опит и т.н.". Презункцията е, че ако си добър в една категория, уменията ти се прехвърлят и в следващата. За това и Chael Sonnen получи шанса, но реалната причина се крие в това, че просто таймингът е такъв и Chael Sonnen е единственият човек, който е готов да се бие с Jon Jones днес, утре, след 10 години.

Самият мач не бих казал, че има особена интрига относо победителя. Jon Jones е солиден фаворит, но все пак. Jones предимно ги бие на земята. В stand up-а е добър, но скоро време не е нокаутирал никога, а ги завършва със submission. Е, ако Jones не може да свали Chael на земята, веднага губи огромното си предимство там. В stand up-а, Jones е по-добрият боец, най-вече заради огромния му reach, но и Sonnen не е напълно беззъб. И вече го има моментът, в който Chael просто може да свали Jones на земята и да го държи там пет рунда. Да, малко нереално звучи, но все още няма човек, който Sonnen да не е съборил.

+

:D

Link to comment

Btw, в 11 ще има media call с Dana и треньорите. Тъйче, ако сте отрепки като мен и животът ви се състои в това да се утаявате в интернет:

Link to comment

Забавна пресконференция. Chael беше доста атрактивен и добре hype-на шоуто. Може би беше малко по-резервиран от обикновенно, но вероятно с течението ще започнат истинските наредби. Все пак имаше култови неща, като от рода, че шампионат прави титлата жалка, а не претендентът, как си е взел title shot-а, а всичките в LHW са путки и т.н. Dana също стабилно нахрани Мачидовци, Шогъновци и т.н. Jon Jones си беше Jon Jones...

Все пак:

= Шоуто ще дебютира през януари

= Ще е в друг ден (хвала на Бога, петък е отвратителен ден за рейтинги)

= Почват записите след две седмици

= Контузията на Jones ще го извади за по-дълго време и ще може да се бие чак през април, като и това е причината да се навие да снима TUF (+ $$$)

В общи линии е това. Добър начин да съживят малко шоуто, след като последните сезони бяха прспивни. Sonnen като треньор ще кърти. Още си спомням това:

Голям е!

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...