Jump to content

Изграждането на звезди в WWE и TNA


The Olimpic Hero

Recommended Posts

The Olimpic Hero

От много време се канех да пусна една обща тема за WWE и ТNA или пък подкаст и сега след като видях един момент от тазседмичния iMPACT, който перфектно се вписва в тезата ми, реших че най-после е време.

Какво е положението в WWE към този момент. Компанията има общо взето три огромни звезди, които са изградени много добре. Разбира се John Cena е над всички, но и CM Punk и Randy Orton изглеждат също много добре в глобален аспект. Всички останали в компанията обаче изглеждат като джобери или като хора, които в никакъв случай нямат шанс срещу някой от гореизброените трима или най-просто казано няма mid-card, в WWE или си мейн ивентър или си джобер. Да, вярно е, че през последната година има и някои нови лица, които се опитват да налагат като Sheamus, Daniel Bryan, Ryback, но все още Cena, Punk и Orton чисто като известност, значимост, глобалност са много над останалите.

TNA пък не могат да правят огромни звезди и реално нямат нито един много известен кечист, който си е чисто тяхно производство. Kurt Angle, Jeff Hardy, Sting, Hulk Hogan са си наемници ако мога така да ги нарека, но и те след идването си в TNA не направиха някаквa революция по отношение на популяризиране на компанията и съответно покачване на рейтингите. TNA обаче се справят много добре със задачата да имат 10-15 добре изградени кечисти със стабилни образи, които във всеки един момент могат да влязат в мейн ивента. Да, нито един от тях не е огромна звезда в световен мащаб, но всеки един от тях изглежда сравнително равностойно на останалите и не се получава ситуацията от WWE ако се контузи John Cena, CM Punk или Randy Orton и да се стига до паника. Нека да се опитам да изброя тези 10-15 мейн ивентъри на TNA, които спокойно се движат от mid-carda през upper-mid-cardа до main eventa: Hulk Hogan, Kurt Angle, Jeff Hardy, Sting, Austin Aries, Samoa Joe, Abyss, AJ Styles, Bully Ray, Bobby Roode, James Storm, RVD, Mr.Anderson. Може и да пропускам някой, а е възможно и някои от вас да оспорят дали наистина тези имена изглеждат легитимно, но е факт, че всеки един от тях в дадена част от кариерата си в TNA е имал мейн ивент история и се е докосвал под една или друга форма до световната титла на компанията и до главните истории.

Като обобщение ще кажа, че WWE имат предимство в това, че все още имат и в дадени случаи могат да изграждат огромни звезди, но пък по-надолу в ростера положението не е никак розово, макар и опитите им това да се промени. TNA пък имат предимството да имат mid-card, upper-mid-card и main-event сцена в едно или много на брой добре изградени образи, но така и не могат да направят своя огромна звезда и така стигам до момента, който ми направи впечатление от тазседмичния IMPACT.

http://www.youtube.com/watch?v=YMCz4llsMEU

Вижте след 0:25:40. AJ Styles е туширан доста чисто от Hernandez, просто ей така. Нито мачът е нещо голямо, нито нещо запомнящо се, нито има някакво значение, но този момент лично на мен ми прави впечатление. AJ Styles е живата легенда на TNA и може би най-добрият им чисто техен продукт и губи от нищото с някакъв смешен туш от кечист като Hernandez. Не подценявам Hernandez, но никога не може и няма да бъде на нивото на AJ Styles. Точно тук правя и връзката с WWE. Можете ли да си представите някога John Cena да бъде туширан по подобен начин от някой от таг дивизията. Не, няма как да се случи. Да, знам че някои хора ще кажат, че при WWE и самата марка на компанията работи за кечистите и това си е самата истина, но си го има и букинга, чрез който TNA просто не пазят големите си кечисти като AJ Styles.

В крайна сметка кой е по-добрият вариант, да имаш 3-4 огромни звезди и липса на mid-card или да имаш 10-15 добре изградени кечисти, но нито една от тях да е наистина огромна?

Най-вероятно истината е някъде по средата и с това няма да открия топлата вода. Хубаво е WWE да успеят да изградят една добра mid-card сцена, както би било прекрасно ако и TNA направят някой кечист известен в цял свят.

               

Link to comment

Мисля че един кечист като Миз заслужава да бъде вкаран отново в главните мачове.

Link to comment

Крисчън държат в мидкарда, него да върнат в ME, а не Миз.

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Проблема не е, че нямат звезди WWE. Проблема е, че нямат глобални марки. Те и сега нямат нищо повече от Сина, Роки и Леснар. Или иначе казано, Сина. Пънк и Ортън са просто големи звезди в WWE, но не все още не са на нивото на известността на горните трима. И много вероятно, никога да не станат. Аз Ортън всъщност съм го отписал де. Отдавна при това.

Иначе имат много и много хора, които веднага могат да сложат в мейн ивента, само дето хора които няма да генерират бройка покупки. Cody Rhodes, The Miz, Dolph Ziggler, Kane, Daniel Bryan, Christian, Ryback дори, налагало се е дори да влизат в мейн ивента хора от типа на R-Truth, Kofi Kingston и пр. Не са генерирали покупки, но не е имало и главоломен спад.

А и всъщност, WWE могат да издигнат някой до мейн ивент ниво само за един месец. Просто имат възможността. Дори Miz изглеждаше легитимно в мейн ивента на WrestleMania след уникалния клип за него. На CM Punk му трябваха пет минути за да премине от максимално ъпър-кардър (с титла в ръка понякога) до постоянен център на събития. На WWE не им се ще да губят Пънк, Ортън и Сина дори за секунда, но това не значи че няма кой и къде да сложат.

Link to comment

Когато TNA достигне/надмине по популярност WWE, тогава ще могат да изграждат свои звезди от калибъра на Punk и Orton. Няма как да направиш някого известен в компания, за която никой не е чувал. Просто 90% от феновете в Сащ знят само WWE и не си правят труда да погледнат друга компания, затова и звезди като Angle не успяват да издигнат TNA, защото хората забравят за тях, след като вече не са част от WWE. В момента Angle e TNA level звезда, а ако не беше напуснал WWE, в наши дни щеше да се мери по популярност с John Cena. Не кечистите правят компанията, а обратното.

Link to comment

Вярно е, но и те като цяло имат грешна политика. Освен най-обикновените падения на големи звезди от джобъри, които спомена Олимпик, TNA напълно отказват да заложат на нещо свое. И мейн ивента на BFG тази година го доказва. Да, имаме Aries, за който обаче не можем да кажем, че се е променил особено от ROH - той просто си дойде като завършен кечист и направи досег с публиката. Не е TNA-made в никакъв случай. От другата страна пък за Харди няма нужда да споменавам.

Защо не оставиха Roode с едногодишен рейн? Защо не дадоха след това титлата на Storm? Тези двамата, изключвайки Joe, AJ, Daniels и Kong, са единствените TNA-made звезди, които имат, и определено единствените с този етикет в последните години.

А за Енгъл, както и Стинг и Хоган не съм съгласен. Те са си звезди. Ясно, че 90% от WWE (демек марковете) феновете смятат че е на Хаваите, но това не променя факта, че в момента в който евентуално биха стъпили на рампата на WWE, няма да падне залата от овации и няма да има отзвук навсякъде. Те са звезди на нивото на TNA само докато са в TNA. Заради което и подкрепям последното ти изречение.

Link to comment

За мен най-добре изграденият кечист във WWE през последните 10 години е Batista. Вражда срещу топ човека продължила половин година, 3 поредни PPV победи над Triple H, като последната в един чудовищен HIAC. За толкова кратко време, в една силна вражда, Batista стана №1 през 2005г.

Иначе в момента WWE има огромен проблем с липсата на големи звезди. Само вижте 2009г. Тогава продуктът на моменти беше отчайващо скучен, guest host-ове, скучна вражда между Cena и Orton, и т.н., но през 2009г. в наличност бяха: Cena, Orton, Batista, HHH, Shawn Michaels, Edge, Jeff Hardy, The Undertaker. Това са 8 Звезди, които draw-ват лесно и само с името си карат хората да гледат. Сега от тях са останали двама, като единият е в немилост от доста време, а другият е контузен, което предизвиква високо кръвно зад кулисите. Към тях добавяме CM Punk, който се изгради като голямо име именно в програма със Cena (+ Vince и HHH). В момента Sheamus закрива шоутата, за да "праща феновете щастливи по домовете", но той все още не е победил голямо име, че да го приемаме кой знае колко насериозно. Сиреч ако утре решат да го депушнат, всички ще го забравят.

Причината е в липсата на добре развити образи, въпреки че в последно време има напредък в тази насока. Но все още всички кечисти си приличат твърде много, дали ще е Antonio Cesaro или Wade Barrett например, на хората им е все едно. Затова и средностатическия зрител е фен на Cena, Punk, Orton или айде Sheamus. А преди не беше така, особено по време на Attitude и Post-Attitude Era-та, WWE развиваха образите на кечистите по такъв начин, че да си фен и на хора като Chris Benoit, The New Age Outlaws и прочие.

В последните седмици Kane & Daniel Bryan ги развиват доста добре и като отбор, и като образи, но съм песимист за бъдещето им с оглед на предишни кратки проблясъци.

Link to comment

Причината е в липсата на добре развити образи, въпреки че в последно време има напредък в тази насока. Но все още всички кечисти си приличат твърде много, дали ще е Antonio Cesaro или Wade Barrett например, на хората им е все едно. Затова и средностатическия зрител е фен на Cena, Punk, Orton или айде Sheamus. А преди не беше така, особено по време на Attitude и Post-Attitude Era-та, WWE развиваха образите на кечистите по такъв начин, че да си фен и на хора като Chris Benoit, The New Age Outlaws и прочие.

Много точно казано! Тъкмо снощи се бях загледал в Royal Rumble мача от 2000 година в YouTube и това точно ми направи впечатление. Хора като Road Dogg, Rikishi, ако щеш даже The Godfather, Crash, обираха такива реакции от публиката, каквито днешните главни звезди понякога не получават...

Link to comment

И TNA ще си изградят супер звезди, просто все още нямат огромния опит на WWE. Те са компания на 10 години, а WWE са от много по-отдавна.

Link to comment
  • 2 weeks later...

- Jack Swagger wrestled on the show, losing to Brodus Clay in the opening match. Swagger has a new look, sporting a slicked-back haircut.

Ето ви пример за ПЕРФЕКТНИЯТ repack...

... крайно време е някой от Горе да си прибере вересиите...

:(

Link to comment
U_think_U_Know_Me

Когато имаш маркетинг машината на WWE зад гърба си какъв е смисъла да се коментира? Ако на Винс наистина му притрябват МЕ лица, ще си ги изгради за три месеца. Не е далечно и това време де....

П.С: да слагате Райбек като недоизградена мега звезда поне за момента е смешно. Ако се беше появил с този си образ по времето на царуването на Кейн, когато погреба Гробаря, освен да му се изсмея едва ли друго можех да направя. Това назобано момче предполагам, че дори няма да успее да мине нивото на Шеймъс (което имайки в предвид пуша му е безкрайно посредствено. За Бога, стероидната снежинка държи титлата от вече половин година, един интересен сегмент нямаше с него, че то мен да ме изкарат да играя гюбеци по-голям интерес щях да поддържам в публиката).

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

 

 

Link to comment

Едно интересно интервю (мисля, че ляга най-добре в тая тема):

Mike Bucci, who appeared in WWE as Simon Dean and ECW as Hollywood Nova, joined the VOC Wrestling Nation to discuss the career of Ryback, and how he ascended from a failed WWE Developmental project to being at the top of the card at WWE Hell in a Cell. Bucci was one of the head trainers when WWE Developmental was in Ohio Valley.

The VOC Wrestling Nation is the flagship program of the VOC Nation Radio Network, and can be heard every Wednesday at 5PM ET WORLDWIDE at VocNation.com.

Bucci discussed a variety of topics, and the entire interview can be heard at VocNation.com. Here are some highlights:

On being on the trainers in OVW that worked with Ryback: “I love the guy. People are looking at the guy like he’s an overnight success, but nothing could be farther from the truth. Ryback was originally discovered by Ty Bailey (former head of WWE developmental) to be a contestant for the first season of Tough Enough and he didn’t make it through. I guess they just didn’t think he had “it” at that time.

On Ryback being a wrestling fan: “He got signed to OVW and they used to call him the Silverback. This dude trained so hard inside the ring and out of it. He is a true wrestling fan; in this business, if you’re not a wrestling fan, you will not last. You’ll make money and get over, but there is a difference between making money and drawing money. The guys in this business who draw money are usually the guys who are fans of the business. He is a true fan and a great guy.”

On Ryback being compared to Goldberg: “Bill Goldberg came in and made wrestling cool. He was a butt kicker, and everyone knew who he was. There are three types of fans: 1)People who will always watch wrestling; 2) People who will never watch wrestilng; and 3) People who will watch wrestling when they think it’s cool to watch it, and Bill Goldberg brought out those types of fans. People are still talking about Bill Goldberg 10 years after his last match. (Ryback has the potential to be that.)”

On why Ryback will succeed: “(Ryback) busted his ass so hard to make it. This guy will not be a drug addict, he will not be a goof; he will not embarrass the company. If I were a kid right now, I would love this guy; he looks like a real life superhero. He’s a larger than life figure. When he comes out, you know things are going to happen, and people are going to get hurt. When you look at the roster, there is nobody else like that right now.”

On Ryback being able to survive as a character: “Vince always goes to the muscle guy. They had it with Cena for a long time. (Ryback) has a ton of personality. He can talk, he can do all of that; but people are going to pay to see him kick ass. They’re trying to build a star, so for me (on Sunday at WWE Hell in a Cell), he HAS to win. He’s gotta hit the finish 1-2-3 in the middle of the ring, no screwjobs. Wrestling titles are fake, nobody wins the title, it’s given to you. They have the opportunity to do something special here, and I hope they don’t screw it up.”

On the days of a slow build-up of a star being gone: “The slow build is done. There are so many channels on TV, and we live in an ADD society. People don’t have as much commitment anymore to sit there and salivate over a guy that they hope is being created over 6 months. “

On building the company around one particular guy: “Fans see the WWE as a show, and the guys on the show just happen to be part of that show…there is only one group of people that can’t be replaced on that roster and that’s the McMahon family. That’s why Vince made himself into the top heel in the late 90s. He knew that he was the only guy he could count on that would not leave for WCW. When you’re a WWE fan, you’re a fan of the brand. There’s never going to be another Rock, or another Stone Cold.”

On who are the top guys of the future: “Damien Sandow is a STAR, and they dropped the ball on him for 10 years. I told everyone who would listen that he was a star. When he failed the first time, he went to Puerto Rico and reinvented himself. What you see now is what he is in real life. This guy was at my house and had a conversation with my wife’s dog; that’s how nuts he is. (Damien) is in the top 5 of the workers in that company right now. I’m talking about the ability to work a gimmick, control the crowd, talk on the mic, and have a believable character. And he’s 6’4 260lbs.

On Dolph Ziggler and why he stays in the mid card: “He’s a great dude; he busted his ass. (Dolph) is successful because he’s a true wrestling fan. The people want him so bad, and if they don’t (push him) soon, they run the risk of having him always look like that guy who will never get over the hump.”

On CM Punk: “I have never seen anybody defy the odds of what he’s done. It doesn’t make any sense on how he got to where he is. So many people bashed him along the way, and only one guy believed in him: Vince McMahon. He doesn’t even look like a wrestler, but he hung in there and he made it.

Не съм съгласен с всичко, но има доста добре обяснени някои неща.

Прави впечатление колко хора наблягат на победа на Райбърг в неделя. Не знам дали е случайно или са се наговорили, знам само че има логика... която не съм сигурен, че ми харесва особено (най-вече заради това как се стигна до това положение).

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...