Popular Post parcaleste Posted October 11, 2012 Popular Post Share Posted October 11, 2012 Доста "hype" покрай него напоследък, та си викам няма да е лошо да има една подобна темичка: EBU Heaviweight и Европейски шампион в професионалния бокс, Кубрат Пулев, за пореден път доказа, че е истински българин, след като отказа 5 млн. лева (според други слухове 2 млн. евро) за да излиза преди мачовете си не с българския трибагреник, ами с флага на Германия. За да се засили ефекта от тази новина, няма да е лошо да се отбележи, че като професионален боксьор Пулев не получава нищо от "държавата" или родната федерация по бокс, но пък за сметка на това, българското знаме бива високо вдигнато след всяка следваща негова победа. soccerav, totenkopf, Number One and 18 others 21 Quote Link to comment
Fegri Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Дори и да не получава нищо от родната фед. по бокс или държавата - да замени трибагреника с флага на Германия означава да обърне гръб на цяла България, на феновете, на семейството, на хора, които са му помогнали да стигне до тук.А, и Пулев явно има акъл да забележи тези неща. Sashundera 1 Quote Link to comment
neshev Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 За да се засили ефекта от тази новина, няма да е лошо да се отбележи, че като професионален боксьор Пулев не получава нищо от "държавата" или родната федерация по бокс... Напуши ме на смях. Нали за това са професионалисти... Fegri, U_think_U_Know_Me and THE ENEMY 3 Quote Link to comment
gboy Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Той щото като аматьор получаваше много от държавата ... :D U_think_U_Know_Me 1 Quote Link to comment
ShwN Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Дори и да не получава нищо от родната фед. по бокс или държавата - да замени трибагреника с флага на Германия означава да обърне гръб на цяла България, на феновете, на семейството, на хора, които са му помогнали да стигне до тук.А, и Пулев явно има акъл да забележи тези неща. На хората, които са му помогнали да стигне до тук.. Това не са ли именно германците? Радвам се за него, но новината ми се струва леко партенка, а и има боксьори, които за много по-малки суми се състезават като натурализирани граждани на друга държава. За пример можете да погледнете "немците", с които се би Кубрат в последните си мачове. Quote Link to comment
Fegri Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Нали е почнал от някъде - и това някъде не е Германия.Вярно, трен. лагер в момента е в Германия, обаче не е почнал да тренира бокс в живота си там. Quote Link to comment
parcaleste Posted October 20, 2012 Author Share Posted October 20, 2012 IBF измами Кубрат Пулев, размина се с Кличко Носителят на европейската и интерконтиненталната титла в тежка категория в профибокса Кубрат Пулев е бил измамен от боксовата федерация - IBF, стана ясно след изказване на един от шефовете в международната централа Линдзи Тъкър. Според директора на първенствата Кобрата не може да претендира за мач с Владимир Кличко, въпреки че точно това му беше обещано, при положение че победи Александър Устинов и оглави ранглистата. "На 22 декември ще има двубой между Томаш Адамек и Стивън Кънингам, като спечелилият срещата ще трябва да се бие с Кубрат Пулев или който тогава е №1 в ранглистата, за да заеме мястото на обезателен претендент за световната титла", обясни Тъкър. Това означава, че евентуален двубой на Кобрата с Владимир Кличко може да бъде осъществен не по-рано от есента на следващата година. Новината идва няколко седмици, след като мениджърите на Кличко обявиха, че не искат да чуват за българина поне още една година и явно са успели да направят така, че желанието им да се сбъдне. "Да, вярно е, ще споря с победителя от Адамек-Кънингам за претендентско място, това е решение от четвъртък, заяви за "Новинар" Кобрата. "Знаех, че има вероятност за още един мач преди него. Така че сега почивам активно, с тренировки. Евентуално ще направя една среща преди този мач, но все още мениджърът ми преговаря и не искам да казвам имена", допълни той. Пулев разказа, че двамата с приятелката му Андреа не са планирали предварително почивката си във Венеция, но са се забавлявали страхотно и са успели да си починат. Двамата са правили компания на брат му Тервел, който е бил в града на романса, за да подкрепя майката на сина си Калоян - Диана Ненова, в мачовете на азербайджанския й волейболен отбор. В същото време другият брат - Виталий Кличко, бе сериозно предизвикан от Дейвид Хей. Британецът обяви със самочувствие, че баткото се страхува да се бие с него, защото може да загуби. "Надявам се, че през следващата година Виталий ще се реши най-накрая да се бори срещу някого, когото светът иска да види", изцепи се Хей. Ех, дилетантьи... THE ENEMY and Fegri 2 Quote Link to comment
HEIDENREICH Posted October 20, 2012 Share Posted October 20, 2012 (edited) Нищо изненадващо , уви. Просто няма финансов интерес към мач с негово участие , затова е нормално да го пререждат хора, които обективно са зад него. На всичко отгоре и Хелениус се завръща тия дни , няма да се учудя даже да се скалъпи някакъв мач за европейската титла на Кубрат , който е и елиминатоарен мач за световната титла на Владимир. Още повече че Хелениус е бившия шампион и оваканти европейската титла след контузия. Единствената ми надежда да се разминем с това е че двамата са съотборници в отбора на Зауерланд. За мач с Виталий пък съвсем не може да се класира сега , в класацията на WBC нашият е извън топ 10. Не че малко муньовци стигнаха до мач за титлата , ама пак се опира до наградния фонд. Edited October 20, 2012 by HEIDENREICH THE ENEMY, baikiro, parcaleste and 1 other 4 Quote Link to comment
gboy Posted October 20, 2012 Share Posted October 20, 2012 Що не направят от IBF, WBC и т.н. едни специални титли за бедняци. Даси я нарекат Клошарс тайтъл или нещо от тоя род и да си се състезават за нея кадърните боксьори. Щото очевидно за поясите в момента могат да излязат само разни вързани в ръцете боксьорчета, котио обаче са "финансово изгодни", както е случаят с клоуна от Полша, дето сега ще се бие с Кличко или като цяло последните опоненти на братята, които ги знаеха само майките им. :dry: Suffer-H, old school, parcaleste and 1 other 4 Quote Link to comment
neshev Posted October 20, 2012 Share Posted October 20, 2012 Btw, в тази статия на Камен,от къде измисли, че Пулев и Любо Симеонов са приятели, след като Кобрата е казвал на няколко пъти, че го познава бегло? Иначе, никой, дори самият Пулев, не е очаквал да получи title shot с Klitschko толкова скоро. Това, че са го обявили за номер едно претендент е само фиктивно. Самият Klitschko има други приоритети и далеч не става въпрос за имена, защото няма особено значение кой е срещу Klitschko. На този етап си е извоюявал правото да е бие, с който на него му е удобно. За това и редува по двама трима пътници, с някой солиден боксьор. Това е. Като в бокса е такава каша, няма кой да регулира каквото и да е било и самите бойци си избират опонентите. The1948One, U_think_U_Know_Me, THE ENEMY and 1 other 4 Quote Link to comment
parcaleste Posted October 31, 2012 Author Share Posted October 31, 2012 Кобрата: Аз съм волна птица Едва 48 килограма, Кубрат Пулев грабва първото си злато от републиканско първенство. Световната слава идва далеч по-късно и то на професионалния ринг. Той е вече 31-годишен, тежи 114 кг, мачка като машина всеки съперник по пътя си, спечели и защити европейската си титла и пояса на Международната боксова федерация (IBF) и все повече се доближава до мач с легендарния Владимир Кличко. Отстрани за обикновения зрител всичко се свежда до пот, тренировки и бой. Кобрата обаче измина дълъг път в доказване на своя талант. - Какво беше детството ти? - Безгрижно. Не като на сегашните деца. Записват ги на 5 езика, два спорта, уроци, компютри и нямат време за нищо. - А ти не си ли пробвал 2-3 спорта? - Не. Аз първо започнах с футбол. Бях вратар. Играехме с брат ми пред блока. Един ден спря някакъв човек. Гледа ни около половин час. Брат ми Тервел ми биеше дузпи. Приближи се и каза: "Искате ли да дойдете в ЦСКА. Аз съм треньор на момчетата". Бяхме малки. Това се случи още преди да започна с бокса. Баща ми нямаше нищо против. "Идете, но на мен боксът ми е страст", каза. Татко беше маниак на бокса. Така с брат ми и още едно момче отидохме в ЦСКА. Играхме, но когато детето няма натиск от родител и никой не го бута напред, трудно се ориентира. Нормално е да се прояви несериозност и по едно време престанахме да ходим на тренировки. Баща ни започна да ни показва бокса. Ние, малчугани, се увличахме. Уж да се научим да се бием. Постепенно той започна да ни ангажира все повече. Караше ни да тичаме, създаваше ни спортни навици. - Баща ви е вашият първи треньор, а след това отивате в "Локомотив? - Да, той нямаше клуб и за да отидем на състезание, трябваше да ни запише някъде. Тренира ни около година и половина. Брат ми даже нямаше право да играе, толкова беше малък. Баща ми ни заведе първо в "Локото", където се задържахме една седмица, но не му харесаха условията и ни прехвърли в "Академик", при зала "Фестивална". И там се застояхме една седмица, защото нещата му се видяха несериозни. Така се озовахме в ЦСКА. Констатацията му беше "И тук не е, както ми се иска, но е по-добре от останалите". Тогава ЦСКА беше голяма сила в бокса и имаше много треньори - Борислав Бояджиев, Красимир Чолаков, Тодор Вълков, Петър Лесов, Константин Петков, Михаил Таков също, но основно Бояджиев се занимаваше с мен и брат ми. Той ни изграждаше като техника, като боксьори. Беше голям щаб, голям клуб! След това се записахме и в спортното училище. - И какво си спомняш от годините в спортното на ЦСКА? - Не бях отличник. Даже обратното, защото бях несериозен и мързелив към ученето и не ме вълнуваше изобщо.Бях малко див. Но за нищо не съжалявам. Всеки човек си има неговите страсти, желания и талант. - Имаше ли предмет, който ти бе интересен? - Историята и географията също. - А къде празнува абитуриентския си бал? - Мина нормално. Не съм празнувал кой знае колко. Бях волна птица. А и сега също. Защото съм човек, който обича свободата и държи на нея. Никога не съм позволявал да бъда притискан от нищо. Харесва ми да съм такъв, какъвто съм, и да отстоявам своето. Така съм възпитаван и такъв ми е характерът. - Имал ли си друг прякор освен Кобрата? - Не. - Винаги си казвал, че брат ти Тервел е твоят най-верен приятел. Имаш и три сестри, за които не говориш много. - Те вече са със семейства и се виждаме по-рядко. Но винаги сме ги подкрепяли и обичали много. Имат по едно дете, а едната и две. Така че аз съм и вуйчо, и чичо. Само брат ми няма племенник или племенница от мен. - Глезят ли ви сега сестрите и как гледат на успехите ви? - Нещата се променят. Вече не сме малки. Всеки върви по пътя си. Радват ни се много и се гордеят с нас. - Кое е най-важното правило в бокса, което научи от баща ти? - Боксьорът трябва да има съвкупност от много качества, които да развива постоянно, но едно от най-важните е бързината. Той ми каза, че имаш ли я, имаш всичко. Явно и у мен, и у брат ми е изграждал това качество. - Къде се чувстваш по-удобно - на аматьорския или професионалния ринг? - Двата вида бокс са много различни, макар че изглеждат един. Аматьорският е игра. Той е като футбола, има определени джентълменски правила. Професионалният е по-брутален. Той е - ако щете - гладиаторски спорт. Правилата в него са по-свободни, а рундовете - доста повече. При нас е много по-тежко - физически и психически. Подготовката за всяка битка също е различна. Професионалният бокс е силно развит в Америка, Германия, Англия, Русия. Хората там го обичат, а оттук той става интересен и за телевизиите, което пък го превръща автоматично в спорт с много пари. - Помогнаха или попречиха тогава онези, които те отписваха от бокса? Помниш ли онова време и таиш ли някаква злоба към тях? - Е, това не беше толкова отдавна. Спомням си, разбира се, какво се случи преди четири години. Да, вярно, че тогава след загубата от колумбиеца Оскар Ривас с 11:5 точки в категория над 91 кг още в първия кръг на олимпиадата в Пекин през 2008 г. хората ме отписаха. Неприятно ми беше, но пренебрегнах всички лоши думи по мой адрес. Просто продължих по моя път, защото вярвам в собствените си сили и много добре знам какво мога. Аз съм човек, който бързо забравя лошото. Не тая злоба към никого. Просто не е лошо тези същите хора сега да си признаят, че тогава сгрешиха. За мен това е минало. Вярна се оказа онази приказка "Всяко зло за добро". Истина е, че това стана основната причина сега да съм професионален боксьор. Но всеки си има съдба или Господ му показва пътя. Аз не съжалявам за нищо. Чувал съм много негативни изказвания по мой адрес и приемам хорската злоба като нещо нормално. Не е въпросът, че на мен някой ще ми попречи. Моята психика и воля са достатъчно калени. Лошото е, че такъв е манталитетът на българина, че злобата е национален спорт. Не е справедливо да се отписват хора, които са се трудили толкова много, ей така - само с един замах! Не е правилно! Глупаво е. - Имаш ли самочувствието, че проправи пътека за българите в професионалния бокс? - Виж, у нас професионалният бокс не е развит. Няма толкова много качествени състезатели, също и спонсори, телевизиите не плащат много, за да предават пряко мачовете, а това са основите за развитие на този спорт. Българските шампиони приключват кариерата си като аматьори, пак казвам, защото няма условия да се развиват като професионалисти. Което се дължи основно на боксовото съсловие. Колкото до това дали съм проправил пътека за наши момчета - мисля, че отговорът е да. Защото погледът на професионалния боксов свят към България сега е съвсем друг. И на българите също към този толкова красив и мъжки спорт. В този смисъл пътеката е проправена, ред е по нея да тръгнат още таланти. Всъщност, името на страната ни като боксова сила е отдавна чуто. И преди мен сме имали състезатели, които също са дали своя принос това да стане факт. Сега трябва да се работи за развитието на професионалния бокс. Смятам, че е крайно време да се започне работа и в тази насока. И то тук - в България. Иначе просто няма как да се радваме на нови успехи. - Как е организирана работата в германския ти клуб "Зауерланд"? - Организацията е желязна. На върха на структурата стои един коректен и много свестен човек милиардер - Вилфред Зауерланд, който контролира целия процес. За него професионалният бокс е страст и много печеливш бизнес. Около него има голям екип от специалисти, които си вършат съвестно работата. И много спонсори, които също дават пари за бокса, но и печелят много от него. Боксът е превърнат в добра реклама и оказва се - в още по-добра инвестиция. В Германия всеки разбира от своята работа и я върши с желание. Сроковете се гонят и всичко става по график. Никой не се прави на всезнайко, а хората се трудят в екип. В клуба е същото - работи се с желание и прецизно, и в името на общия успех. - Какво си говориш с г-н Зауерланд? - Ние сме се срещали много пъти, но за кратко и разговорите ни са винаги интересни. Той е много интелигентен и уважаван човек. - А родният бизнес погледна ли към теб? - Да, мисля, че вече се появи интерес. Имам няколко предложения за спонсорство от родни фирми. Едно от тях е на известните в България бизнесмени братя Диневи, които са коректни хора и са постигнали много. Има и такива, които предлагат нещо и твърдят, че това е реклама и за мен, и за тях. Но аз не мисля, че имам нужда от реклама, защото моите успехи на ринга са моята реклама. - Мач на Кубрат Пулев в София - възможно ли е? - Всичко е възможно. За немския ми клуб е важно да съм популярен в Германия, а аз искам да проведа един мач у нас, за да зарадвам сънародниците. Такова събитие ще бъде полезно за българския бокс, за спорта като цяло, за престижа на България. Надявам се една такава среща да повдигне духа ни и хората да гледат здрави битки. Важно е обаче да има стабилни бизнесмени, които да ударят здраво рамо на една подобна инициатива. Ако има повече спонсори, които припознаят интереса си към подобен мач в София, защо да не се проведе!? Разбира се, трябва да говоря и с моя мениджър. Няма да скрия, че ще е трудно, защото той гони своя интерес. Но всичко е въпрос и на организация. - След 300 мача в аматьорския бокс и 17 на професионалния ринг, къде ударите болят повече? - В аматьорския бокс боли повече. Защото даваш много от себе си, а не получаваш абсолютно нищо. Даваш си живота, времето, младостта и здравето, а накрая за награда получаваш псувни, интриги и хули по свой адрес. Тогава ти остават само раните от предателството на свои и осъзнаваш, че хората не те заслужават. Така се случи с мен. Ако бях злопаметен, със сигурност сега нямаше да играя или говоря за България, да вдигам флага ни, да искам и мач в родината. Но аз така чувствам нещата, така ги правя. - А как свикна с физическата болка от ударите? - Свиква се донякъде в процес на упорита работа със себе си. В един момент даже започва да ми липсва, ако не тренирам. За да постигнеш нещо голямо, няма как да не плащаш за това. - Осъществи ли детската си мечта? - Не съм си поставял крайни цели. Исках да стана един щастлив и преуспял човек. Да бъда истински мъж, както ме е учил баща ми. - Значи си сбъднал мечтата? - Определено да. Най-напред мечтаех да стана шампион на България. И станах. Първо на 48 кг. Мечтаех после това да се случи и при мъжете, да попадна в националния отбор. За мен това беше нещо голямо. Целите ми бяха съвсем обикновени, това ме е вълнувало и правело щастлив. И така във времето си поставях нови и нови цели и мечти. - Всяко дете има любима храна. Ти? - Много са. Обичам макарони на фурна, грис халва, кускус и още много др. Обожавам българската кухня. dbrm, Fegri, Suffer-H and 1 other 4 Quote Link to comment
parcaleste Posted November 1, 2012 Author Share Posted November 1, 2012 Кобрата е по-добър от Дейвид Хей Българинът може да озори Витали Кличко, твърдят анализатори Кубрат Пулев е много по-добър боксьор от бившия световен шампион в тежка категория Дейвид Хей. До това заключение стигнаха два от специализираните сайтове за бокс - Eastside Boxing и Boxingnews24. Според анализаторите Кобрата е идеален съперник за мач срещу по-големия от братята Кличко - Витали. 41-годишният украинец влезе в парламента с партията си УДАР, а до средата на декември ще реши дали ще остане на ринга. В последните месеци медиите в Англия не спират да говорят за мач между Витали и Дейвид Хей. Мениджърът на Кличко - Бернд Бьонте, обаче отписа подобен вариант. - Хей е като малко кученце, не спира да лае. Но когато се появи голямото куче - Витали, той веднага се крие зад ъгъла. Няма смисъл от мач между двамата. Видяхте какво направи Владимир с Хей - обяви Бьонте. От специализираните издания веднага обявиха, че Пулев е един от малкото боксьори, които могат да са равностойни на Витали Кличко. "За разлика от Хей хора като Пулев няма да бягат 12 рунда, а ще се бият. Пулев, Деонте Уайлдър и Сет Мичъл - това са хора с талант, които могат да направят истински бой", твърди Boxingnews24. "Пулев е много по-добър вариант от Хей. Мач между Пулев и Витали ще бъде много по-интересен, защото за разлика от Хей българинът може да озори Кличко", допълват от Eastside Boxing. Fegri and Suffer-H 2 Quote Link to comment
neshev Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Пулев е уникално тъпо парче, въпросното интервю беше болезнено за четене. Говори много, след като прекарвам 90% от шибания ми живот в четене на словоизлянията на индивиди като него, но не вярвах, че някой ще стигне скоро James Toney level of retardness. HEIDENREICH, THE ENEMY, Fegri and 1 other 4 Quote Link to comment
parcaleste Posted December 20, 2012 Author Share Posted December 20, 2012 (edited) Заснеха документален филм за Кубрат Пулев Две малки момчета стоят един срещу друг у дома. Облечени са в спортни гащета. Носят големи боксови ръкавици, а в погледа им се чете твърдата решимост да изпълнят бащиния завет. Двете малки момчета са Кубрат Пулев и брат му Тервел, а този ключов момент, загатващ бъдещето им, е запечатан на стара снимка от времето на тяхното детство. Точно този миг вдъхновява и екипа на Нова ТВ да заснеме първия документален филм за Кубрат Пулев, носещ краткото и многозначително заглавие „Синове”. Режисьорът Димитър Сарджев прави емоционален и всеобхватен портрет на Кобрата, като го представя не само като доказал се спортист, но и в светлината на изключително предан син и българин. Филмът ни връща в ранните години, когато баща му възпитава у него любовта към българското и духа на победител – бащин завет, който той безусловно следва и до днес. Построен изцяло върху думите, които другите казват за него, заглавието представлява динамичен прочит на историята на един от най-успешните ни боксьори. За снимките на „Синове” екипът на Нова ТВ пътува до Германия, като посещава клуба, за който Кобрата се състезава – Зауерланд. Как изглежда Кубрат Пулев през погледа на своите близки и хората, превърнали се в неизменна част от успеха му? Как се вижда самият той? Кои са вечните ценности, които винаги ще отстоява, и къде минава границата между сина, българина и боксьора Кубрат Пулев? „Синове” ще бъде излъчен в ефира на Диема в деня на Коледа, 25 декември, от 17:30 ч., както и по Нова Спорт същата вечер от 21:15 ч. Режисьор на филма е Димитър Сарджев, автор – Огнян Георгиев, а оператор – Слав Жеков. По време на състоялото се днес представяне на филма, най-успешният ни боксьор подари на Музея на спорта свои боксови обувки и шорти. С някои неща просто не трябва да се прекалява, но... живеем в България. Edited December 20, 2012 by parcaleste Fegri, THE ENEMY and Splin 3 Quote Link to comment
HEIDENREICH Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 Дано ме изненада , но Адамек ще му нашока кухата лейка. Fegri 1 Quote Link to comment
parcaleste Posted December 23, 2012 Author Share Posted December 23, 2012 36-годишният поляк Томаш Адамек ще бъде следващият съперник на ринга на Кубрат Пулев, а победителят от боя между двамата ще се изправи срещу световния шампион в Владимир Кличко. Адамек стигна до двубой с Кобрата след изключително спорна победа над американеца Стив Кънингам в 12-рундов мач, игран в щата Пенсилвания, САЩ. Полякът, който е бивш претендент за световната титла, спечели битката с Кънингам, след като съдиите отсъдиха 115:112, 116:112 и 115:112 в негова полза, въпреки че мнозина специалисти смятат, че успехът е трябвало да бъде присъден на американеца. Двубоят между 31-годишният Кубрат Пулев и Адамек ще се проведе през 2013 година, като най-вероятно ще бъде през пролетта. Който спечели сблъсъка между тях, ще има правото да се бие срещу световния шампион на IBF, IBO, WBA и WBO в тежката категория Владимир Кличко. В кариерата си Томаш Адамек има 48 победи (29 с нокаут) и само 2 загуби, докато активът на Кобрата, който продължава да е непобеден на професионалния ринг, е 17-0, като 9 от победите на българина са с нокаут. Едно от двете поражения на Адамек е от другия брат Кличко - Витали, с който на 10 септември 2011 година се биха за световната титла на WBC, а срещата се състоя в Полша – на чисто новия 40-хидяден стадион Миейски във Вроцлав, който бе построен специално за Евро 2012. Fegri and THE ENEMY 2 Quote Link to comment
HEIDENREICH Posted December 23, 2012 Share Posted December 23, 2012 (edited) Явно е било тотално подпиране , просто Кънингам е на 36 ,никой не го ебе за него и го порязаха и в мачовете с Ернандес за титлата в полутежка. Вече няколко мача и този и срещу Уокър Адамек изобщо не ме впечатли , в миналия мач за една бройка да загуби с нокаут , но ще го подкрепят мощно и нагло заради ебаната полска колония.Голямо предимство пред нашия му е че може да изкара 20 к публика , особено в Ню Джърси . Нашият ще се наложи да играе за нокаут , напоследък скандалните отсъждания зачестиха и даже да спечели убедително по точки може да го изпържат. Още псувам за съдийството на мача Марко Хук- Фират Арслан , турчина н а 40 преби Хук и пак го резнаха. Ето ранглистите на четирите най-големи организации в тежка категория ,подредени по престиж ;извинявам се за вида им, но съм ги взел директно от официалните сайтове , не ми се занимава да ги оформям . WBC Chris Arreola (US) Bermane Stiverne (Canada) SILVER Johnathon Banks (US) INTL Tyson Fury (GB) David Haye (GB) Tony Grano (US) NABF Kubrat Pulev (Bulgaria) EBU Manuel Charr (Lebanon/Syria) INTL SILVER David Price (GB) BBB C/COMM Magomed Abdusalamov (Russia) USNBC Andrew Wawrzyk (Poland) CISBB Fres Oquendo (US) Luis Ortiz (Cuba) FECARBOX Kyotaro Fujimoto (Japan) Franklin Lawrence (US) WBA SUPER CHAMPION: WLADIMIR KLITSCHKO UKR WORLD CHAMPION: ALEXANDER POVETKIN RUS 1. DAVID HAYE (WBA I/C) GBR 2. LUIS ORTIZ (INTER) CUB 3. RUSLAN CHAGAEV UZB 4. KUBRAT PULEV BUL 5. DENIS BOYTSOV RUS 6. FRES OQUENDO (LAC) PUR 7. JOVO PUDAR (PABA) BIH 8. ANDRZEJ WAWRZYK (WBA INT) POL 9. TOMASZ ADAMEK POL 10. JOHNATHON BANKS 11. MAGOMED ABDUSALAMOV RUS /USA 12. ALEXANDER USTINOV RUS 13. EDMUND GERBER GER 14. RICHARD TOWERS GBR 15. FRANCESCO PIANETA ITA IBF (преди снощния мач Адамек-Кънингам ) CHAMPION: Wladimir Klitschko Ukraine 1 Kubrat Pulev Bulgaria 2 NOT RATED 3 Tomasz Adamek Poland 4 Bryant Jennings United States 5 Edmund Gerber Germany 6 David Haye United Kingdom 7 Alexander Ustinov Russian Federation 8 Johnathon Banks United States 9 Chris Arreola United States 10 Tony Thompson United States 11 Odlanier Solis Cuba 12 Denis Boytsov Germany 13 Steve Cunningham United States 14 David Price England 15 Alexander Dimitrenko Germany <-- --> WBO CHAMPION WLADIMIR KLITSCHKO (Sup Champ) UKR 1 Robert Helenius FIN 2 Denis Boytsov RUS 3 David Haye (International) GB 4 Chris Arreola USA 5 Jonathon Banks USA 6 Tyson Fury (Int-Cont) GB 7 Carlos Takam (WBO Africa) CAM 8 Luis Ortiz CUB 9 Francesco Pianeta ITA 10 Shane Cameron NZ 11 Kubrat Pulev BUL 12 Christian Hammer (WBO Europe) ROM 13 Joe Hanks USA 14 David Price GB 15 Andriy Rudenko UKR Edited December 23, 2012 by HEIDENREICH gboy, Fegri and The1948One 3 Quote Link to comment
Kalata Posted December 23, 2012 Share Posted December 23, 2012 Голям смях. baikiro, Loop, The1948One and 1 other 4 Quote Link to comment
U_think_U_Know_Me Posted December 26, 2012 Share Posted December 26, 2012 Голям смях. Реално не е като Пулев да се е намирал в губеща позиция по време на мач или да е бил в каквато и да е много тежка ситуация, че да знаем какъв му е капацитета. Спомням си, че след мача с Устинов беше толкова свеж, все едно не в професионален боксов мач е участвал, а е отскочил до близкия магазин да си купи кило домати. За мен способностите на Пулев продължават да са тъмна Индия. Fegri, baikiro and The1948One 3 Quote Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!! Link to comment
Kalata Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Който не разбира от бокс, нека слуша или чете коментарите на чуждестранните боксови експерти. Пулев е средна работа и ако не направи някакво феноменално развитие тази година, ще бъде победен от първото по-сериозно име, което му се изпречи на пътя. Пак добре се поизмъкна от мутренската среда у нас (не, че не са известни изцепките му по Слънчев бряг), та постигна някакъв резултат, но за повече - лично аз не вярвам, анализирайки монотонната му аматьорска игра и представянето му срещу безличните опоненти досега. Вярно е, че простият, затиснат от мизерия и лошотия български народ иска кумир и то от силовите спортове, но рано или късно балонът ще се спука и тогава всички вкупом ще заплюят Пулев. Това е. parcaleste, Fegri, THE ENEMY and 4 others 7 Quote Link to comment
The Olimpic Hero Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Който не разбира от бокс, нека слуша или чете коментарите на чуждестранните боксови експерти. Пулев е средна работа и ако не направи някакво феноменално развитие тази година, ще бъде победен от първото по-сериозно име, което му се изпречи на пътя. Пак добре се поизмъкна от мутренската среда у нас (не, че не са известни изцепките му по Слънчев бряг), та постигна някакъв резултат, но за повече - лично аз не вярвам, анализирайки монотонната му аматьорска игра и представянето му срещу безличните опоненти досега. Вярно е, че простият, затиснат от мизерия и лошотия български народ иска кумир и то от силовите спортове, но рано или късно балонът ще се спука и тогава всички вкупом ще заплюят Пулев. Това е. Искам да ти напомня, че ти каза и за Устинов, че ще нокаутира Кобрата. Иначе аз не съм някакъв боксов специалист, но общо взето тежка категория гледам и впечатлението ми е, че самият стил при най-тежките се измени от времето на Тайсън насам и сега повечето бойци в категорията са си такива - не особено атрактивни и реално освен братята Кличко няма някой друг да се откроява кой знае колко, та Кубрат Пулев има своите шансове. Слушах и едно интервю с един от треньорите му, който каза, че Кобрата в мачовете си играе колкото да победи противника си, пести се един вид, и досега не е показал 100 % от възможностите си, дано е така. Отделно мисля, че той израсна доста от аматьорските му години, тоест Кобрата се справя по-добре при професионалистите, отколкото се справяше при аматьорите. THE ENEMY, Fegri, U_think_U_Know_Me and 1 other 4 Quote Link to comment
Fegri Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 ^ Но е прав за едно нещо - Кобрата трябва много сериозно да наблегне върху развитието си, щото, дори и да бие Адамек, се съмнявам, че просто иска да има мач с Кличко, а би искал евентуално да го победи.Но за Устинов си прав - и Нешев и Калата, го отписаха срещу руснака, но все пак победи. Quote Link to comment
Kalata Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Искам да ти напомня, че ти каза и за Устинов, че ще нокаутира Кобрата. Иначе аз не съм някакъв боксов специалист, но общо взето тежка категория гледам и впечатлението ми е, че самият стил при най-тежките се измени от времето на Тайсън насам и сега повечето бойци в категорията са си такива - не особено атрактивни и реално освен братята Кличко няма някой друг да се откроява кой знае колко, та Кубрат Пулев има своите шансове. Слушах и едно интервю с един от треньорите му, който каза, че Кобрата в мачовете си играе колкото да победи противника си, пести се един вид, и досега не е показал 100 % от възможностите си, дано е така. Отделно мисля, че той израсна доста от аматьорските му години, тоест Кобрата се справя по-добре при професионалистите, отколкото се справяше при аматьорите. Бях написал "най-вероятно ще го нокаутира". Човек не може да е сигурен, особено като става дума за тежка категория. Пести се, да. Тепърва ще се види какво струва на 100%. За момента не е впечатлил никой, а Кличко е прекалено далече. The1948One and Fegri 2 Quote Link to comment
ShwN Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Той Кличко толкова впечатлява, толкова е бърз, подскача по целия ринг, най-атрактивния боец в целия свят.. gboy and Fegri 2 Quote Link to comment
The Olimpic Hero Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 Полякът Томаш Адамек върти нещата, за да избегне планирания мач с родната боксова звезда Кубрат Пулев. Двамата тряба да определят в битка помежду си съперника на легендата Владимир Кличко за титлата във версия IBF.Адамек от доста време увърта около мача с Кобрата. Първоначално той постави условие двубоят да се проведе в родината му. Това, логично, не се хареса на родния боксьор и той отхвърли възможността.Сега от Полша се чуват информации, че местната звезда обмислял мачове с някого от американците Сет Мичъл и Джонатан Бенкс.Така по всичко изглежда, че мачът между Адамек и Пулев няма да се играе. Или поне не в края на март или началото на април, каквато беше предварителната договорка.Владимир Кличко също доста увърта преди защитата срещу победителя от мача на Адамек. Той беше обявил, че ще има една доброволна защита на 6 април преди този двубой.Съперникът на украинеца за тази дата остава неясен. Първоначално се смяташе, че ще е кубинецът Олиандер Солис. Вариантът обаче отпадна и мениджъртите му се насочиха към пуерториканския ветеран Фрес Окуендо.Той също е отпаднал, а в боксовите среди се говори, че от щаба на Кличко търсят максимално слаб опонент, но и в същото време такъв, който ще помогне да се напълни залата за двубоя.sportal.bg THE ENEMY 1 Quote Link to comment
Recommended Posts