Jump to content

UFC 153 "Silva vs. Bonnar" - 13 октомври 2012

neshev

Recommended Posts

Main Card (PPV)

Anderson Silva (32-4) vs. Stephan Bonnar (14-7)

Antonio Rodrigo Nogueira (33-7-1, 1 NC) vs. Dave Herman (21-4)

Glover Teixeira (18-2) vs. Fabio Maldonado (18-5)

Jon Fitch (23-4-1, 1 NC) vs. Erick Silva (14-2, 1 NC)

Demian Maia (16-4) vs. Rick Story (14-5)

Phil Davis (9-1, 1 NC) vs. Wagner Prado (8-0, 1 NC)

Preliminary Card (FX)

Rony Jason (11-3) vs. Sam Sicilia (11-0)

Gabriel Gonzaga (13-6) vs. TBA (0-0, ∞ NCs)

Diego Brandao (14-8) vs. Joey Gambino (9-1)

Gleison Tibau (25-8) vs. Francisco Drinaldo (11-1)

Preliminary Card (Facebook)

Sergio Moraes (6-2) vs. Renee Forte (7-1)

Luiz Cane (13-4, 1 NC) vs. Chris Camozzi (17-5)

Cristiano Marcello (12-4) vs. Reza Madadi (12-2)

Оф, защо ме карате да пускат тия теми? :D

Малко случайни мисли. Дам, хората не трябва да реват за Anderson Silva и Bonnar... С всичките тези контузии, просто трябва да са благодарни, че спасиха шоуто. Anderson Silva е огромен. Да, самият бой няма особена интрига, НО:

1. Bonnar никога не е губил с TKO/KO или Submission.

2. Bonnar ще е МАСИВЕН, когато излязат на ринга.

3. Bonnar e исторически underdog, а понякога стават чудеса.

За това и може да се каже, че съм горе-долу надъхан. Самият hype е леко странен, но очакван. Каквото и да си говорим ще е забавен бой. Psycho-то е яко old school и очаквам да се хвърли от първия рунд. Anderson Silva си е Anderson Silva.

Big Nog се връща! Да, не съм надъхан, колкото преди 4-5 години, но това е Big Nog. Респект. Вече съм на 100 %, че му е време да се пенсионира, но как да кажеш на легенда като него, че е време да спре... Не можеш. Този мач да ви кажа е доста добър за Nog. Да, Mir тотално му разкъса ръката, като питбул разкъсва гумена играчка, но Nog печелеше този мач. В stand up-а е доста стабилен, а Dave Herman последните няколко боя е доста лабилен.

Glover Teixera... Никой не иска да се бие с него. ХАХА. Самият човек е пълен звяр и един от черните коне в LHW. Maldonado е стабилен, но очаквам Teixera да го прегази и да си уреди среща с някой от по-горните нива. Дано не се насере и да не направи да изглеждам неадевкатен отново (майната ти Устинов!).

Fitch vs. Silva... Мех, тук честно казано очаквам Fitch да го свали на земята и да го въргаля три рунда... Не ми се мисли как ще бъде след загубата, вероятно ще е още по-голямо pussy (:D).

Maia vs. Story... Този cad е ШИБАНО ДОБЪР. Кога сме виждали толкова много, интересни мачове преди? Трудно е да се каже... Maia е малко hit or miss. Rick Story все още е яко one-trick pony, но не знам... Искам Maia да бие. Имам фетиш към хора, които знаят как да се бият на земята. :D

Davis vs. Prado... И тук някаква мъгла. Много малко знаем за Prado. Първият им мач беше доста спорен. Ще видим.

Малко pre-fight интервюта. A. Silva хвърли "бомбата", че след Bonnar ще търси мач с GSP, което е някакъв повод за оптимизъм, но все пак се съмнявам, че ще видим този мач. Дано да греша...

+

Карда е интересен! Поздравления за UFC, направиха чудеса след контузиите в карда.

Най-интересен ми е мача на Silva и Fitch. Бразилеца е домакин и го водят някакъв beast, но Fitch не е случаен. Ако бие тук ще се върне на горните етажи в тази дивизия.

Maia ще бие Story. Според мен ще го въргаля по земята, а току виж го е и събмитнал по някое време.

Minotauro го уважавам безкрайно много за всичко, което е направил, но не мога да пропусна този коефициент 3.5 на Pee Wee Herman. Наистина американеца няма много шансове, но все има някакви. :)

Да видим и колко секунди ще продължи мача на Glover Teixeira :)

Мaia ми беше един от любимците , но в последно време все едно не е същия.Подобри си бокса , но от години не помня да е накарал някой да се предаде.

Просто съм щастлив, че живея във време, в което мога да гледам Андерсън Силва! Едно е да гледаш архивни кадри и мачове, друго е да живееш във времето, в което даден спортист е в пика си.

Паяка е най-големия изрод, влизал в ММА-я, и се надявам да направи мач с GSP, защото двамата с Джон Джоунс не искат да се бият. А според мен е далеч по-добрия вариант, защото двамата са по-бликзки като габарити, но уви, ще си остане дрийм мач и толкова.

Иначе Бонар не е кой знае какво чудо в тоя спорт, но е факт, че хора като Рашад Еванс, Джон Джоунс и Форест грифин са го побеждавали чрез съдийско решение, а не са успявали да го нокаутират или събмитнат. А Силва го направи с лекота, все дено се биеше с някой местният клуб, който сега е започнал тренировки.

Няма какво да се залъгваме, Stephan Bonnar нямаше шансове. Дам, яко е, че има някаква тръпка относно някакъв предполагаем upset ала Rocky Balboa, но тези неща много рядко стават IRL. Особено, ако твоят Apollo Creed е Anderson Silva, един от най-великите бойци, не само в MMA, но въобще. За това и цялата сага с Jon Jones ми изглеждаше като някаква пародия. Вижте Anderson Silva. Човекът спаси цялото шоу, отиде в по-горната дивизия и тотално размаза човек, който е един от стабилните бойци в тази дивизия. И ще ми кажете, че Jon Jones му трябвало време да се подготви за MW? Стига... Да, Anderson Silva имаше повече време, но Anderson Silva може да победи всеки по всяко време. За това и прие мач, който имаше всичко да загуби, но това е шибаният Anderson Silva и си свърши работата.

Просто начинът по който се бие, имаш чувството, че ги хипнотизира. Първите няколко минути е тотално релаксиран и бам... По едно време просто си казва, че е време да свърши всичко и да се прибира у дома. И просто шибано не пада. Това е може би най-впечатляващото. 16 поредни победи? Шестанедесет пъти и само веднъж беше в истинска опастност да загуби. За Бога, Anderson Silva седеше пред него няколко минути, със свален гард и Stephan Bonnar не успя да му направи нищо. Ако това не е впечатляващо, не знам кое. Не знам кой ще подобри рекордите, които постави. Трябва да е следващата реинкаранция на Bruce Lee. :D

Сега, много ме съмнява, че ще видим GSP и Silva. По същата причина, поради която и Silva не иска да се бие с Jon Jones. Просто GSP е в много трудна позиция, както и Silva е в много трудна позиция срещу Jon Jones. Просто винаги, когато трябва да се биеш с някой от по-горната дивизия си е ебало майката. Не мисля, че GSP е аутсайдер. Chael Sonnen показа, че Anderson Silva може да бъде победен. Да бъде бит е трудно, но може да е победен и GSP, ако звездите се наредят си мисля, че може да победи Anderson Silva. Проблемът е, че ако не може да го свали на земята, Anderson Silva може просто да го нокаутира. И GSP е солиден striker, но разликата в класиките в stand up-а са умопомрачителни.

Dave Herman е толкова дизориентиран, че направо ми се плаче. Леко се бях притеснил за Big Nog, защото изглеждаше в доста плачевна форма на weigh ins, но все пак се събра. Човекът е по-млад от Anderson Silva, а изглежда сякаш му е чичо. Big Nog си е класа, но просто не го виждам срещу топ бойците. Хубавото поне, че в HW дивизията има доста пътници и нивото не е много високо. Иначе красив armbar, яко flashbacks към Big Nog срещу Cro Cop.

По-голям побой не съм гледал от много време. Teixiera тотално унищожи, размаза, пречука, или какъвто глагол искате да изпозлвате, Maldonado. Щастлив съм за Rampage, че се контузи, защото щеше да завърши в болница. Още не вярвам, че Teixiera ще е човекът, който ще детронира Jon Jones, но определено може да пребие доста хора в тази дивизия. Вече ми става ясно, защо никой не иска да се бие с него, човекът е пълно животно. Реферът беше лудият садист, това трябваше да бъде спряно на поне 3-4 ситуации. Същото и с хората в ъгъла... По дяволите, боецът ви бива разнебитен пред вас, хвърлете шибаната кърпа и го пощадете, ебахти изродите...

WOW, Jon Fitch и Eric Silva направиха интересен мач. Прецедент е. Не, че съм от хората, които мразят Fitch, но повечето му битки са доста скучни. Този път излезе малко по-агресивен и имаше какво да се види на земята. Silva е корав, но има още доста да работи преди да стигне нивото на ментора си.

Maia с брутален submission. Просто като му изви челюстта и рукна кръв от носа на Story, леко се насрах. Това ще е в сънищата ми дълго време (е, поне ще спра да сънувам курви.... :P). Maia е опасен в тази дивизия. Не е като да е дехидратиран, изглежда добре, а и вече е с прилична физика и няма да бъде толкова лесно размятан, както беше в MW. Mr. Wonderful също с впечатляваща победа. LHW дивизията, въпреки че Jones я поразчисти, все още е пълна с интересни хора.

Доста добро шоу. Лека глътка свежест, след последните крайно безинтересни месеци. Дано до края на годината не гледаме повече контузии и големите мачове станат реалност. Важните бразилци спечелиха, имаше екшън цяла вечер, няма от какво да се оплача дори и аз.

Bro Hug 4 Life! :D

Silva e робот, сигурен съм. Не може да стоиш с ръцете долу и никой да не може да ти направи каквото и да е било. ВЕЛИКАН!

Поне от половин година не бях свалял UFC шоу , останах много доволен.Яко нокаути и събмишъни , Мая се засрами от критиката ми и изкара кръв от дзурлата на противника си , големия Ног би с армбар , Davis направи страшен d'arce chock , Fitch и Silva направиха хубав мач и те, Малдонадо не само отнесе ЕДНА ГОРА БОЙ , но и закачи противника си и за малко да го свали.

Паяка си е титан , винаги викам за противника му, но просто е друга класа , не виждам кой може да му се опре.Много яки ескиважи край мрежата направи ,чак ми е интересно да го видя някога в боксов мач срещу някой от топ ниво -примерно Андре Уард.

Много добро шоу, нямаше слабо.

Паяка си е титан , винаги викам за противника му, но просто е друга класа , не виждам кой може да му се опре.

Има кой да му се опре, но той просто се дърпа и не се качва в горната дивизия ;) . Джон Джоунс не иска да се бие с него и Паяка не иска да се бие с Джон Джоунс, което ми е доста пусенско :unsure: .

Иначе на мач с GSP (който и аз не вярвам да гледаме скоро време, колкото и да се надявам) може и бая да се озори, защото канадецът е огромен тактик. Трудно ще намериш някой в борбата и GnP-да по-добър от Джордж. И за разлика от Сонън той няма да се осере толкова лесно, че да го щипнат в триъгълник, нито пък ще го е шубе да застане за една минута в стойка. При GSP няма лабаво - може да се бори, може да се въргаля, може и в стойка да се бие - и с ръце, и с крака. Единственият проблем е, че Джордж е малък за Паяка като габарити.

Последно време, Silva стана малко по-отворен към мач с Jones, но явно всичко зависи от това колко ще му платят. Все пак още говори за catchweight, което не ми изглежда постижимо, но може би Jones ще успее да свали до 200. Все пак всичко е яко смешно, след като Silva реално се би няколко пъти в LHW и нямаше такива условия. Тъйче дали ще стане този мач явно отново ще опре до тайминг. Jones е закотвен в TUF, а после със сигурност ще се бие поне още веднъж в LHW (няма как да завлачат дивизията толкова време), а Silva по всяка вероятност е приключил с MW и няма да се учудя, ако просто предаде титлата и тръгне след GSP и евентуално Jones.

Аз се чудя Джон Джоунс как изобщо сваля до 205. Той няма нищо общо с това, което беше в началото, порасна двойно. Не го знам колко тежи, но изглежда фрапантно голям. Да не говорим с тия ръце огромни и начинът му на движение ... Голям е за Силва, както Силва е голям за Джордж. Друг е въпросът, че го има според мен и финансовият проблем за да не се осъществят все още тези мачове. Просто засега е по-изгодно и на UFC и на самите бойци да не влизат в мачове помежду си - много имат за губене, а реално нищо за печелене.

UFC отчаяно се нуждаят от големи мачове, като се има предвид огромният спад в PPV продажбите, който търпят тази година. GSP и Silva са разчистили дивизиите си и нямат нужда от каквато и да е протекция. Самите те не се градят на някакви победни серии и, който и от двамата падне няма да загуби никакви позиции. UFC умират да направят този мач от много време, но таймингът не беше на лице. В MW се появи Chael Sonnen, а в WW Nick Diaz. Anderson Silva вече си свърши работата и успяха да излекват, каквото можаха от враждата му със Sonnen, а единственият мач, който прави някакъв смисъл от бизнес гледна точка, е този с Bisping в Англия. В WW дивизията, единственият смислен мач е този с Diaz, но там работите са малко по-сложни. Ако GSP победи Condit, което е доста вероятно, UFC яко ще натиснат за един super fight в Cowboys Stadium. Silva е вътре, GSP вероятно ще се противи, но ще го направи за всеобщото благо. UFC получават този огромен мач, чупят всички рекорди в историята си и Dana има за какво да се фука.

Вече нещата с Jones са малко по-сложни. Silva вероятно се чувства, както GSP се чувства в момента. Но нещата са различни. Silva е на 37 години. Това не трябва да се забравя. Не само размазва хора на възраст, която се счита за преклонна в бойните спортове, но и реално няма още дълго време в спорта. За това и не се учудвам, че иска да се отвърди като най-добрият живял някога, а и ще и изкара луди кинти. Silva може да съжалява само, че MMA не изригна по-рано. Спомнете си преди няколко години как тръбеше, че на 35 се пенсионира, а сега запя друга песен, че ще гони Randy Couture. Не, че го виня, но в момента Silva е огромна звезда в страната си. Преди няколко години хората в собствената му родина не го знаеха. Всичко се промени доста бързо и в момента Silva иска да извлече максимума и да се пенсионира във възможно най-изгодна позиция за него. В момента го спонсорират хора като Nike и Burger King. За Бога, той самият е размятал бургери в McDonalds. Та да се върна на Jones. Както казах ще е зает с Chael в близките шест месеца, а след това, ако победи, ще има още доста работа. Ако ще видим мач между двамата, сигурно ще е през 2014, но всички знаем, че няма да доживеем да го видим. :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...