Jump to content

UFC 152: Jones vs. Belfort - 22 септември 2012


The_Cobra_Killer

Recommended Posts

The_Cobra_Killer

200px-Vitor_Belfort.jpg

Дата: September 22, 2012

Място: Air Canada Centre

Град: Toronto, Ontario, Canada

Main Card (PPV)

Light Heavyweight: 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Jon Jones © vs 22px-Flag_of_Brazil.svg.png Vitor Belfort

Flyweight (Championship match): 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Joseph Benavidez vs Demetrious Johnson

Middleweight: 22px-Flag_of_England.svg.png Michael Bisping vs 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Brian Stann

Light Heavyweight: 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Matt Hamill vs 22px-Flag_of_Canada.svg.png Roger Hollett

Featherweight: 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Cub Swanson vs 22px-Flag_of_Brazil.svg.png Charles Oliveira

Preliminary Card (FX)

Light Heavyweight: 22px-Flag_of_Croatia.svg.png Igor Pokrajac vs 22px-Flag_of_Brazil.svg.png Vinny Magalhães

Lightweight: 22px-Flag_of_Canada.svg.png TJ Grant vs 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Evan Dunham

Welterweight: 22px-Flag_of_Canada.svg.png Sean Pierson vs 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Lance Benoist

Featherweight: 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Jimy Hettes vs 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Marcus Brimage

Preliminary Card (Facebook)

Welterweight: 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Seth Baczynski vs 22px-Flag_of_Norway.svg.png Simeon Thoresen

Bantamweight: 22px-Flag_of_Canada.svg.png Mitch Gagnon vs 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Walel Watson

Welterweight: 22px-Flag_of_Australia.svg.png Kyle Noke vs 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Charlie Brenneman

Link to comment

Всяко зло, за добро, а?

Честно казано ми е интересно колко ли време ще отнеме на UFC да намерят правилния баланс, между това колко шоута да правят на година. В момента мисля си, че хората са леко изгорени от цялата наситеност (за Бога имаме шоута буквално през седмици). Да, сега му е времето за "експанзия" и има още толкова нови страни да пенетрират, но наистина е прекалено много, а това ви го казва човек, който яде, пие и диша MMA (не точно, но все пак :D).

И дам, нямаше UFC един месец и съм гладен за новата доза. Bring it on!

Няма да дискутирам повече решението на Jon Jones, но факт е, че все пак ще се бие. Сега, мачът не е конкурентен, това е ясно. Проблемите с Vito Belfort като претендент номер едно не са един или два. Да говорим реално, Vitor Belfort кога за последно беше конкурентен в LHW дивизията? 2004? Другото е, че трудно се вижда някой, който е баш LHW да бие Jones, някой случаен MW, който не е Anderson Silva, ли ще го направи? Но все пак, като се има предвид обстоятелствата е може би най-доброто, което можеха да ни предоставят (Machida? Shogun? Къде сте?). Да, има шанс. Това е MMA, все пак. Matt Serra има победа на един от P4P боговете. Проблемът е, че не базираме прогнози на някакви свръхестествени обстоятелства. Ако да кажем се бият 100 пъти кой ще бие? Е, Jon Jones в поне 90 от битките, но винаги ги има тези 10% и може би това ще е вечертта на Vitor Belfort. Това е чарът на бойните спортове, един удар и утре ще се пише как Jones е прехвален. Сега, реално погледаното, ако е първата минута Vitor не го нокаутира, може спокойно да го отпишем. Дори не знам, ако мачът е изцяло stand up, дали ще може. Jon Jones има толкова голям reach, че ако си изиграе картите правилно дори може да спечели stand up battle. Е, Jones надали ще рискува. Просто ще го свали на земята и ще го довърши. Това е жестоката реалност...

И дам, искам да гледам най-добрите с най-добрите и поне в Co-Main Event-а, наистина ще видим двамата най-добри FW бойци. Тези дивизии са леко плашещи, защото са толкова, толкова трудни да бъдат промотирани добре. Ако оставим фактът, че те гъмжат от азиатци и бразилци a.k.a харизма level 0 (без расизъм), просто леките бойци нямат този impact, който да кажем имат по-тежките. Е, те компенсират с бързина, но малко са mainstream феновете, които оценяват това. И двамата са си у дома. Интересното е, че и двамата бяха сравнително успешни в по-горната дивизия, което може само да ви говори за това колко шибано добри са. Много е трудно да се каже кой ще бие. Може би всичко ще се реши от това от моментната им форма. Лично аз искам Benavidez, но ми е все тая. Просто не ми пука за леките. ¯_(ツ)_/¯

Вече Bisping vs. Stann е друга история. Дайте ми филми, дайте ми история, дайте ми интересни персонажи. Michael Bisping е heel-ът в UFC. Да, Sonnen, но Bisping го правеше много преди Sonnen да изгрее. Основният проблем е, че губи важните мачове. Под важни имам предвид, дайте ми title shot мачове, което е срамота, защото Bisping освен стабилен draw е доста добър боец. Доста по-комплексен от Brian Stann, който пък е типичният американски babyface. Sonnen ни начерта и после построи перфектната тактика, с която победи Stann. Е, Bisping не е от най-добрите wrestler-и, но е достатъчно стабилен да свали Stann на земята и да го държи там колкото иска. Вече ще е проблем, ако Bisping се помисли за супермен и тръгне да разменя удари със Stann... Dan Henderson ви показа какво става в тази работа.

Като цяло стабилен кард, но нещо ентусиазмът ми последно време спадна рязко. Ако оставим на страна крайната ми депресия и апатия, фактът, че американският герой беше размазан от бразилския Елтън Джон, просто всичките тези контузии леко ме отчаяха. Все едно да имаш постоянна ерекция и да не свършиш никога. Sucks...

Link to comment

И все пак.... Машида защо не прие?

Ако има някой, който е с малко повече (като сложим настрана контузен Хендо) шансове срещу Джони, това е Лиото.

П.С.: Сера има победа над един психически смазан(тогава) Сейнт-Пиер - братовчед починал преди два дни от катастрофа + тежко болен баща = "After that hook, the striker in him died and the wrester took over." .

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Премериха ли ги вече кой колко тежи? Ще ми е интересно колко килограма ще се окаже Витор Белфор и в каква форма ще е.

Аз съм тийм Витьо ПлесникО :D . Белфор ще плющи утре вечер Джони Джоунс олд скуул стайл :beer:

 

Link to comment

Надявам се Стан да му откачи главата на Бизбинг и веднъж завинаги да спре да дундурюка за тайтълшот и колко бил добър. Няма толкова бутан човек в UFC, колкото тоя.

Иначе вярвам, че Бенавидез и Джонсън ще демонстрират класа и ще се получи зверския мач. Майти Маус ми е симпатичен много, но и Бенавидез го харесвам, който и да спечели, все ще съм доволен.

 

Link to comment

За момент си помислих, че гледам Fedor vs. Werdum. Дам... Jon Jones може да е яко фалшив, но дали не е шибан войн. Vitor му наеба ръката доста сериозно, но Jones не се предаде. Да, не му я счупи, но се съмнявам Jones да може да я използва в близките седмици. Същност, ъгълът не беше добър, наче щеше да бъде все едно мач на Ronda Rousey. Сега... Vitor твърди, че е отпуснал armbar-а, когато е усетил, че ръката на Bones е аут. Стига, Vitor... MMA боец си и трябва да си свършиш работата. Не се прави на толкова добър, че едва ли не си пощадил Jones. Да не говорим, че както споменах ъгълът беше доста лош и това беше максималното, което можеше да направи. Същност такива мачове за мен са наистина запомнящите се и спокойно твърдя, че това е най-доброто представяне на Jones въобще. Да, лесно е да доминираш, но когато нещата почват да се наебават си личи кой от какво е направен. Вече, след като успя да се отърве от почти изгубена ситуация, Jones, дори с една ръка, направо премаза Vitor в следващите рундове. Малко странно решение да pull-ва guard постоянно, но просто този reach на Jones е направо непреудолим. И има разлика между боец като Jones и като Stefan Struve. И двамата имат умопомрачителен reach, но Jones го използва по оптимален начин. Дори самият бой се проточи прекалено дълго, ако Jones беше решил да pass-не guard-а още от начало, Vitor или щеше да бъде ground and pound-нат до смърт или просто щеше да бъде предаден. Все пак поклон за Vitor. Докато всичките путки в тая дивизия се покриваха, Vitor се показа като мъж и отнесе стабилен пердах заради феновете. Беше толкова близо до поднасянето на една от най-големите изненади в MMA, но не стана. И за Jones голям поклон. Велик е. Все пак си мисля, че може да бъде победен. Вижда се, че има някой пропуски, които могат да бъдат използвани и Bones има още доста работа за вършене преди да стигне нивото на Anderson Silva или GSP.

Co-Main Event-ът беше леко като игра на котка и мишка. Разбирам защо някои от феновете останаха недоволни. Това е проблемът на тези дивизии. Средностатистическият фен се кефи на кютеци, кръв и нокаути. В леките дивизии, гледаме пет рунда кардио и техника. За това трябва да си бия зарибен, че да оцениш такъв бой. Не бих казал, че беше особено интригуващо, но имаше своите моменти. В края на деня Mighty Mouse беше по-бърз, а Benavidez не успя да го докопа. Имаше възможност в четвъртия рунд, но и това не беше достатъчно. Тази дивизия е доста плитка все още и тепърва ще търпи сериозни развитие.

Най-накрая! Най-накрая, Michael Bisping има победа на топ 10 боец. Stann за съжаление, все още не е много в свои води, щом се отнася до ground game-а. Има напредък, но Bisping успя да го свали на няколо пъти, което реши изхода. Stann имаше само един шанс да спечели, а Bisping имаше няколко. Това е разликата в тези мачове. По-добрият боец обикновенно бие и тук Bisping не си беше заврял главата в гъза, и се би сравнително умно. Все пак е далеч от title shot. В тази дивизия има наистина опасни хора, а Bisping реално тепърва ще трябва да се доказва. Да, харизматичен е, но това не стига. Проблемът му е, че няма нищо, което да го отсее от тълпата и в нито един аспект не е на уникално ниво. За това и не виждам как ще бие хора като Munoz, Weidman, Vitor Belfort, Tim Boetsch и Okami.

Не бих казал, че е от най-запомнящите се шоута, но пък имаше и своите добри моменти. Тази година буквално бе насрана от контузии и само като се замисля как щеше да бъде, ако поне половината от големите мачове се бяха случили...

Link to comment

СкарФейс/Отговора.... :(

Bisping пак понася удари - ако не се ОТУЧИ от този кофти навик - да не се надява за някакво развитие на нещата.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Джон Джоунс насмалко да сдаде титлата. Този армбар си беше хванал здравата, но в момента, в който го изгуби Белфорт, някак си вече беше ясно, че възможностте му приключиха. Не мога да си представя, че толкова доминиращ боец като Джоунс ще се издъни на два пъти в един мач. Имаше шанс Витор, изпусна го - твай. Интересно ми е, защо не влезе по-здраво в размяна на удари, очаквах, че ще се стигне до там по някое време. Особено с наранената ръка на Джоунс имаше далеч повече логика, отколкото да се опитва от гард да го събмитва, още повече с ГнП на Джоунс. Но така или иначе Витор направи много срещу шампиона, повече отколкото по-големи опоненти, готвили се далеч повече време.

Честно казано не искам да гледам нито Мачида, нито Шогуна срещу Джоунс. Има в момента млади момчета в тая дивизия с добра физика и добри умения и много повече бих искал да видя тях, отколкото старите пръчове да се бутат. Джон Джоунс срещу Фил Дейвис / Густавсон - това са са мачовете.

-----------

Бизбинг направи по-добро впечатление срещу Сонън, отколокто тая събота. Стан е добър боец и не беше по-лош в този мач от британеца, но порсто Бизбинг си използва предимствата в стила и с акъл и дисциплина стигна до победата. Иначе Стан му вкара две три тупалки. Малко по-точно да ги беше пласирал можеше и да не дочакат съдиите. За мен Бизбинг продължава да не е реален претендент и с нищо не си е заслужил тайтълшот.

Мачът в най-леката категория на мен лично ми хареса. Мисля, че има доста какво да покажат бойците до 61 и 56 кг. Съвсем друг е въпроса, че WEC правеха много по-интригуващи мачове и не мога да си обясня защо. По-малък да не бил октагона? Но и да е така едва ли е от собено значение. Там се правеха луди мачове, котио не се пренесоха с бойците в UFC и това е огромна загуба.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...