Jump to content

HBO Boxing: Chavez Jr vs. Martinez - 15 септември 2012


neshev

Recommended Posts

След като UFC ни наложиха принудителна почивка е време "the sweet science" отново да застане на манежа и да запълни дупката. И наистина в един ден, имаме два от големите мачове за годината - този и Canelo срещу Josesito Lopez.

Специално за този мач, HBO направиха страхотна работа с рекламирането му. Гледайте 24/7 задължително. Шоуто вече беше почнало да се изтърква, не защото нивото на продукция спадаше, а защото гледахме едни и същи персонажи. Честно казано вече ми беше писнало да гледам как Mayweather храни баща си, бие съпругата си, размята пачки с 50 cent и прочие. Радвам се, че най-накрая усетиха, че пари могат да се направят и от други бойци. Cotto и Margaritto направиха страхотна програма и сега тенденцията продължава. Тук основният storyline е, че Sergio Martinez е old school боец, което цял живот се е бъхтил за да е тук, докато Chavez Jr. е неговият антипод. Всеки, който си има поне бегла представа от бокс, името Chavez трябва да говори нещо, защото Chavez младши е син на мексиканската легенда Julio Cesar Chavez. Тъйче както може би предполагате, Chavez Jr. винаги е набеждаван, че просто я кара на бащини лаври, а боксовите му умения са бледо копие на патриарха му. Което не е далеч от истината, Chavez Jr. далеч няма таланта на баща си, но като цяло е един доста солиден боец. Другото нещо, което е "ябълката на раздора" в тази история е, че Chavez Jr. реално държи титла, която Sergio Martinez трябваше да я предаде, заради типичните боксови свади.

Кой ще бие? Sergio Martinez определено е фаворит на 90% от боксовите експерти и има причина за това. Въпреки, че е на 37 е от тези бойци ала Randy Couture и JMM, които със стараенето стават по-добри. Pound-for-Pound, Martinez е в челната петица, а това, което го отличава от всички други бойци е, че не само технически е доста стабилен, но и има този one-punch knockout, който прави разликата. Особено рундовете 8-12 са тези, които Martinez наистина успява да направи разликата, когато опонентите му просто губят темпо. Chavez Jr. е друг тип боксьор. Има респектираща физика за категорията си и знае как да я използва. Основният проблем при него е, че наистина не е тестван от топ боксьор. Никой от предишните му опоненти дори не се доближава до ранга на Martinez. Което е доста притесняващо, защото топ боксьорите не ти дават място да дишаш. Освен това, особено притеснително е, че както се видя на 24/7, Chavez Jr. има доста хаотичен training camp, което отново срещу по-слаби боксьори надали е проблем, но срещу Sergio Martinez не може да тренираш когато ти падне и да искаш да победиш.

Martinez с decision е може би консенсус, но според мен има доста добър шанс Martinez да нокаутира Chavez Jr. и да спука балона. Все пак очаквам един доста атрактивен мач, като ще е интересно кой ще направи по-добро шоу. Тези двамата или Canelo и Josesito. Дамн, няма как да не обичаш бокса.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...