Jump to content

Коя е най-голямата легенда в историята на ECW?


The1948One

  

56 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Не знам дали е имало подобна анкета, но мисля че ще е хубаво да има и такава old school тема във форума. Ето кои са и номинираните ECW легенди

The Sandman - 5 кратен световен шампион на компанията. Бивш отборен шампион, Любимец на феновете, характерен с образа на "The Blue Collar Hero", outcast, който не се съобразява с никого, пие бира, пуши цигари и чупи Singapore cane-ове в главите на опонентите си. Jim Fullington е активно лице в roster-а през почти цялото съществуване на екстремната федерация, някой считат че това е и 'първообраза' използван за създаването на Stone Cold Steve Austin.

Tommy Dreamer - Истински любимец на феновете. Известен като The Innovator of Violence, Dreamer е участвал в някои от най-култовите вражди в историята на кеча - а именно тази срещу Raven и тази срещу Sandman - вражди които се проточват години а Томи се превръща в символ на компанията и въпреки честите загуби получава своята първа титла през 1999, макар и само за 1 час. Не случайно Dreamer е знаен като "The Heart and Soul of ECW" и е последният истински останал оригинал в реакарнацията на екстремното в WWE,

Rob Van Dam -Въпреки че не печели световната титла на ECW през своите години там. Роб Ван Дам остава в историята, като една от най-обичаните ECW звезди. За скромните си 4 години там, той прави някои истински класики на ринга, най-вече с Jerry Lynn, и всеки е удивен от уникалният боен стил, който RVD показва на тепиха всяка вечер. Не случайно един от най-доминантните title reign-ове през 90-те години - този с TV титлата продължава над 700 дни. Рекорд, който превръща РВД в една истинска ECW легенда.

Shane Douglas - ​"The Franchise" Shane Douglas е един от най-мразените образи в ECW. Някои го определят на еквивалента на Трите Хикса, но той винаги ще остане в историята като бунтовник, който не се подчинява на задкулисните игри в големите компании и създава уникален образ в "територията на екстремното". С какво е известен той на феновете - Именно с това че е първият световен шампион на компанията. Това става през далечната 1994 година, когато той печели турнир за NWA Heavyweight Championship-а, но хвърля колана и се обявява за първият световен шампион на EXTREME Championship Wrestling. Феновете ще го запомнят и с невероятният едночасов мач на "The Night the line was crossed" през 1993, когато той побеждава легендарният Terry Funk и ECW иконата Sabu.

Sabu - Име, което няма нужда от представяне за всеки един ECW фен. Когато Paul Heyman подписва със Sabu през 1993-та, той знае че рискува с това да доведе човек в уникален за САЩ стил. Известен с бруталните си битки в FMW в началото на десетилетието, Sabu бързо се адаптира и донася нещо уникално в стила на ECW - екстремното използване на оръжия, като маси, столове и стълби, нещо, което и до днес кара всеки един кеч фен да изтръпне. Sabu пожънва и успехи в ECW печелейки Television title, Tag Team титлите (заедно с РВД), FTW Heavyweight титлата и 2 пъти световната титла на ECW, като вторият път побеждава легендарният Terry Funk в Barbwire Massacre мач. Мач в който той получава разрязване на бицепса, но успява да го върже и да продължава мача до победа. Ето защо Sabu бива наричан "The Most Suicidal, Homiciidal, Genocidal, Death-Defying Maniac".

Taz -Таз е знаен като машината за суплекси. Първоначално изграден като "The Tazmaniac" набитият и изключително силен Питър Сенерчия получава една от най-бруталните контузии след double piledriver от ръцете на Guerrero и 2 Cold Scorpio. Веднага след като се възстановява бива rebuild-нат като "The Most Miserable SOB in the planet" Taz. Той показва невиждан досега доминантен и силов стил на кеч, комбиниран с брутални суплекси, submission-и и приоми от джудото и борбата. Всеки помни бруталната му вражда срещу Sabu, която кулминира на първото ECW PPV "Barely Legal 1997". Той държи титлата в световна категория цели 3 пъти, като всеки един от reign-овете му е доминантен. Определено Taz е една от истинските легенди на ECW.

Terry Funk - "The Funkster" никога не е бил в ECW през всичките 10 години от съществуването на тази компания. Но е човекът, който е считан за първата голяма легенда на компанията. Той е този, който помага за издигането на млади звезди като Sabu, Shane Douglas и Tommy Dreamer през началото на 90-те. Печели световната титла на първото ППВ в историята на компанията побеждавайки омразният Raven. Истинска легенда на NWA, която с последните си 10 години успява да бъде запомнен като един от "бащите на ECW".

Raven -Може би един от най-добрите talker-и в историята на кеча. Истински mastermind на ринга. Изключителен heel, автор на едни от най-емоционалните и контроверсиални вражди в ECW - тази срещу Dreamer & Sandman. 2-кратен световен шампион, лидер на огромният stable - Raven's Nest. Човек, чиито идеи се използват и до днес. За трите си години в компанията Скот Леви прави повече от някои хора с десетилетия в други.

Rhino - Колебаех се доста за включването на Райно, но определено последните 2 години, той е най-доминантният в компанията като е последният световен и телевизионен шампион. Някой свързват доминацията му на тази на Таз, други го считат че дори го надминава. Известен е с бруталният си финишър - The Gore, който поваля някои от най-големите герои на феновете.

Други имена, който според мен заслужават споменаване поне в темата са тези на хора като: Team 3D, The Public Enemy, Stevie Richards, Jerry Lynn, Chris Candido, Balls Mahoney, New Jack, Bam Bam Bigelow, Jimmy Snuka, The Eliminators, The Pitbulls, FBI, Lance Storm, Steve Austin, Mikey Whipwreck, 2 Cold Scorpio, Axl Rotten, Steve Corino, Justin Credible & Al Snow.

Е моля ви гласувайте в анкетата като се аргументирайте ако желаете. Дано стане добра дискусия :)

Link to comment
Rise of Thunder

Браво за темата.Това, което най-много ме натъжава е, че нямам от къде да гледам шоутата и не зная за повечето вражди-само съм чел за тях. Това, което успях да видя в тубата, ме радва страшно много. Кечистите, които от ECW преминаха в WWE не успяха да покажат дори 20% от уменията си. Пример за това е Raven. Човекът беше перспективен, с готин образ и не беше някакъв дървар, но при наличието на Ледения, Скалата, ННН, Енгъл, Тейкър, Кейн, Raven просто не успя да се пребори за място в МЕ. Стана няколко пъти хардкор шампион и това е. През другото време го даваха за храна на другите, под предтекст, че бил вече стар. Глупости. ECW винаги си е оставала велика федерация за мен. Винаги съм казвал, че ако не беше инвазията през 2001, WWE щеше да е още по-голяма глупост от сега. Сякаш Вини Мак нарочно беше подписал с кечисти от ЕСW, за да ги направи джобъра след това. За мен, най-голямата легенда в историята на ЕСW e Sandman. Причините си ги изброил ти и няма нужда да казвам повече.

Link to comment
The Olimpic Hero

http://www.youtube.com/watch?v=tEITL8D0uxw

1:36+2.01!!!

Това за мен казва всичко или един от най-великите моменти в историята на кеча.

               

Link to comment
Rattlesnake 3:16

Първо искам да кажа, че макар да съм изгледал сигурно под 50% от шоутата на ECW (не от нежелание), екстремната федерация много ме е впечатлила, има ли смисъл да споменавам защо. От нея тръгва attitude era-та, от нея тръгва образът "Stone Cold", като цяло много важна компания за историята на кеч бизнеса.

Тъй като нямам само един любимец от ECW ще напиша по малко за всички, които харесвам.

Jerry Lynn - предполагам е странно, че любимец ми не е един от описаните по-горе, но Lynn наистина ме впечатли много, когато гледах мачовете му. Много атрактивен стил, примесен с техника и въздушни движения, смело мога да твърдя, че той е кечистът, чиито мачове гледам с най - голям интерес от гледна точка на кеча. Най - любимият ми негов мач е срещу RVD от Living Dangerously, уникален мач с много обрати и красиви ходове, като естествено и Роб Ван Дам допринесе за това.

The Sandman - прототипът на Stone Cold от ECW или по -точно човекът, от който се ражда образът на "The Rattlesnake". Винаги съм харесвал кечисти с образ на бунтовници, които си правят каквото си искат и не е случайно, че Sandman е един от любимците ми. Пълен с харизма, брутален кеч стил и много велики мачове и вражди. Много бих се радвал в днешно време да има образ като него (не в WWE, естествено, че ще трябва вместо бира да пие плодови сокчета :д).

Raven - страхотен психолог на ринга, изключителни умения на микрофона, чуден образ, изпълнен с харизма. По принцип тези качества трябва да са достатъчни за световна титла, която взе в ECW, но жалкото е, че в mainstream-а (WWE) той не намери себе си, а според мен беше готов за по - големи неща.

Superstar Steve Austin - постигна големи неща в друга федерация, но произходът на образа му идва точно от ECW (или както каза Heyman, "Austin drank his first beer in ECW :D ) , а и е любимият ми кечист и няма как да не го спомена.

EC

F'N

W

Link to comment

Аз съм за Sabu - Уникално екстремен Highflyer + във всеки мач троши маси и понякога уникално екстремни бочове прави :laugh:

Link to comment

Не може да се определи една единствена НАЙ-ГОЛЯМА ECW ЛЕГЕНДА, поради простия факт, че ECW сама по-себе си е много по-легендарно име, от който и да е кечист който се е бил некога за нея. Също, за разлика от WWF и WCW, тя никога не е била доминирана до ръба на изнасилване от един определен човек. Абсолютно всички хора изброени у анкетата горе са на кантар, ако се говори за значимост и принос към компанията.

Link to comment

... титлата в световна категория...

Дообре! :D

Иначе въпросът е доста тегав, тъй като всеки един от изброените е допринесъл с нещо различно за компанията (и света на (мейнстрийм) кеча като цяло) - като поведение, като стил, като образи, като история - всички са толкова различни, че просто е много трудно да сложиш един пред другия (бих изхвърлил обаче Rhino с шут).

Тука на мен Shane Douglas ми е скритата лимонка, макар и много хвала да трябва да отидат и при Terry Funk, и при Sandman (заради легендарното му селване от колко време беше, къде не бил си излизал от тях и карал жена му да отваря врата - е това е човек в образ! Taz пък като чист кеч и доминантност просто няма как да бъде мръднат.

Иска ми се само да те питам нарочно ли не си сложил Cactus Jack? :P

Link to comment

The Sandman ми е най-любим от всички изброени и гласувах за него, но съм съгласен, че като принос не може да се избере само един.Всички тези имена са с голям принос за това ECW да бъде толкова уникална и успешна компания, колкото беше и е трудно да избереш само един.

Link to comment

Jerry Lynn & Sabu са ми любимите ECW оригинали. Гледам съм само мачове от тази компания, тъй като кечът си е в името и е на високо ниво, истории и вражди не знам какви е имало, но вероятно и те са си стрували, щом толкова дълги години са били успешни.

[center][size=6][b]NO! NO! NO![/b][/size][/center]

Link to comment

Иска ми се само да те питам нарочно ли не си сложил Cactus Jack? :P

Доста се чудих за него, но просто беше за прекалено кратък период от време около година и половина. Иначе участва с някои от най-култовите промота, като бих го запомнил като съдружник на Raven, с момента когато изхвърля WCW Tag Team колана и естествено незабравимото издигане на Mikey Whipwreck през 1995-1996.

Link to comment

Най-голямата легенда на ECW безспорно е Tommy Dreamer ! ! !

[size="4"]Ric Flair - "If you want to be the man, you got to beat the man!"[/size]

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...