Jump to content

StrikeForce Rousey vs. Kauffman


neshev

Recommended Posts

ROFL, за каква дълбочина в женските дивизии може да си говорим като Rousey ги submit-ва с едно и също движение, в първия рунд... И то не е като Rousey да е някакъв корифей в MMA с тези си шест мача. Нямам абсолютно никакъв интерес към женското MMA, въпреки че ми е забавно да гледам как Rousey tap-ва random bi4ezzz. По-скоро бих гледал калинки как се ебат или да слушам някой от форумните шоута. Единственият по-достоверен мач е с Cyborg-а, но Rousey е хитра курва и никога няма да се бие отново в 145, а Santos се съмнявам да може да направи 135, дори след като вече не е на зоб (supposedly).

Другата част от шоуто също беше забавна. Jacare винаги ми е бил един от любимите BJJ "асове" и е винаги интересно да се види как се развиват и в останалата част от MMA. Явно реваншът с Rockhold е нещото, което следва и като цяло ще е интересно. OSP също с някакъв епохален нокаут, но каквото и да си говорим Cook беше чао още в първия рунд и така и не се възстанови.

Като цяло StrikeForce винаги има какво да се види, но не виждам причина да съществуват. UFC ги купиха, но както стана с PRIDE, никакви планове за развитие и само намесата на Showtime им пречи, засега поне, да ги асимилират.

Link to comment

Ронда е уникална. Шест мача - шест събмишъна с армбар през първия рунд :w00t: . И аз мисля, че женският ММА е още в зародиш и момичетата не показват особена подготвеност в много неща, но това не прави усехите им по-малки. Време е да се помисли за мач срещу Киборга, защото очевидно двете са една класа над останалите и е редно да ги видм една срещу друга.

Jacare нокаутира някакво момче, което аз лично за първи път чувам и виждам ... или поне не го помня. Но много аматьорска грешка, така да тръгнеш напред, ти направо си казваш "ела ме претрепи, ей ми брадичката". Добре, че бразилецът излезе човек, та се спря без много да го пердаши, че от там можеше да го размаже. Той още първия път не тръгна да довършва, чак после, като видя, че съдията ги остави, вкара още някоя тупаница.

Реваншът срещу Рокхолд трябваше да се състои много отдавна. Видно е, че двамата са основните фигури в средната дивизия на Страйкфорс. С интерес ще го гледам, мисля, че алигаторът може да си върне пояса.

Страйкфорс не е лош вариант пред UFC за издигане на бойци, защото това е много сериозен проблем в ММА. В бокса виждаме как се въртят победи на лудо и боксьорите излизат с разни нереални статистики от победи, нокути и прочее. Че един куп са и "непобедени". И няма какво да се лъжем, това е нещото, което пълни касите. А в UFC да постигнеш 3 победи една след друга си е постижение отвсякъде. Така че съм "за" една такава "Б група", където да се изграждат звезди. Още повече, че очевидно от UFC нямат кой знае какви проблеми да прибират качественото. Мелендез със сигурност рано или късно ще стъпи в UFC, а дотогава преспокойно ще може да трупа имиджа на най-великия в категорията и т.н. За другите важи същото.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...