Jump to content

UFC 151: Jones vs. Henderson - 1 Септември, 2012


dr jack levine

Recommended Posts

dr jack levine

UFC 151 Jones vs. Henderson

UFCPoster151JonesvsHenderson.jpg

Организация: Ultimate Fighting Championship

Дата: 1 Септември , 2012

Място: Mandalay Bay Events Center

Град: Las Vegas, Nevada

Main Card:

Light Heavyweight

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Jon Jones © vs 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Dаn Henderson

Featherweight

22px-Flag_of_Germany.svg.png Dennis Siver vs 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Eddie Yagin

Lightweight

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Dennis Hallman vs 22px-Flag_of_Brazil.svg.png Thiago Tavares

Lightweight

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Michael Johnson vs 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Danny Castillo

Preliminary Card:

Bantamweight

22px-Flag_of_Japan.svg.png Takeya Mizugaki vs 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Jeff Hougland

Lightweight

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Tim Means vs 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Abel Trujillo

Lightweight

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Shane Roller vs 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Jacob Volkmann

Welterweight

22px-Flag_of_Australia.svg.png Kyle Noke vs 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Charlie Brenneman

Announced Bouts:

Welterweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Jake Ellenberger vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Jay Hiero

sid-mandy-coombes.jpg

I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!!

 

Link to comment

Поредния повален...

Я някой по-запознат да каже, има ли някакъв шанс да видим някога Силва - Джоунс ?

[img]http://img62.imageshack.us/img62/7531/atstrailerwmvv9.gif[/img]

Link to comment

Не ;) . Силва ще се бие чак догодина и ще е срещу някой от претендентите в средна категория.

Хендо няма никакъв шанс срещу Джоунс. За да го победи трябва да се стане просто нещо случайно, евентуално при някоя размяна да го нацели здраво или нещо такова. Горе долу същото важи и за Мачида.

Срещу Джоунс искам да видя Фил Дейвис и Густафсон. Просто това е новото поколение и то е по-добро от старото. По-големи са, по-силни са, по-бързи са, по-комплексни са, по-издръжливи са ...

А кардът на това UFC е тотална трагедия. Освен МЕ, нищо друго не е интересно.

 

Link to comment

Абе Мачида не е толкова обречен срещу Джоунс...видяхме, че в първия им мач го поизпоти, изненади могат да се очакват от млад шампион като Джоунс

Link to comment

LOL, HENDO няма шанс? RLY? Човекът, който държа едновременно две титли в PRIDE, когато 90% от най-добрите бойци бяха там, човекът, който е спечелил всичко, което има да се печели, освен титлата на UFC, човекът, който е печелил в три различни weight class-а и човекът, който за 37 MMA мача НИКОГА не е бил нокаутиран. Той ли няма шанс? BITCHEZ, please!

'NUFF SAID!

Link to comment
Apex Predator

Е, може да се уреди с първи нокдаун в най-скоро време :D Ще видим какво ще стане, но съм сигурност ще бъде много интересно да се гледа.

[center][img]http://prikachi.com/images/642/6065642c.jpg[/img][/center]

[center][img]http://img72.imageshack.us/img72/2576/28315ra3.png[/img][/center]

Link to comment

Само Хeндо да нe сe полакоми, чe щe станe като Сeронe - Гилярд срeщата.Дано да e 5 рундова война, защото освeн тоя мач, другитe мачовe нe струват.Елeнбърг - Косчeк щeше да бъдe добър двубой, но слeд като пропадна, в момeнта няма нищо интeрeсно от карда, освeн главната срeща.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment

Какво да трием, бре бро. Ако Джон Джоунс и Грег Джаксън не бяха путки, то сега щяхме да пишем, че Чейл П. Сонен е боК, щото не го ебе и приема да се бие няколко дена след като му кажат. КУР за Грег Джаксън - искам тоя човек да се махне от ММА.

Link to comment
dr jack levine

Еми батки за всеки евент, който пусна тема или се провалят мачове, или го анулират! Иначе да КУР ЗА ДЖОУНС!!! И да СОНЕН Е БОК!!!

П.С. Абе все пак имам някаква надежда, че ще се случи нещо и няма да отложат, ама едва ли.

sid-mandy-coombes.jpg

I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!!

 

Link to comment

Си викам на ума: "Бе, Дана се гневи на Рийм, че провали мейн-ивента с/у Цигано.", обаче след тази цигания от страна на Джоунс не бих искал да го засичам в офиса.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Е, Reem не го извадиха седмица преди шоуто и имаха време да подредят работите. UFC имат известна вина, защото шоуто наистина е one-fight attraction и имаха нещастието точно човек от ME да се контузи.

Решението на Jones е грешно на много нива.

Първо, че това е Chael Sonnen, който реално е в никаква форма. Да не говорим, че Dan Henderson и Chael Sonnen са бойци с горе-долу близък стил. Не може да си тренирал толкова време и да кажеш - не мога да се подготвя. Като шампион, дори не трябва да имаш думата. Един Dan Henderson, който е тренирал последните 6-8 седмици е много по-опасен от Chael Sonnen, който сигурно се е размотавал в пицарията, на която е собственик.

Това, че ядосва Dana White не е никакъв проблем. Проблемът е, че ядосва всички фенове. И не говорим, че Jon Jones е heel, а той просто гради този образ на честен и почтен човек, а всичко, което върши и което говори, лъха на фалш и като цяло отблъсква всички. Е, не искаш да ядосваш Dana White, хахахах.

Не бих винил Jon Jones. Още е доста млад и нека да си го кажем честно. Jon Jones не е от най-интелигентните хора и си мисля, че става дума за хора, от близкото му обкръжение, които са му напълнили главата с всичките тези "You are the best" и останалите "Yes-Men" bullshits. Greg Jackson също не е човекът, който да отнася целия този heat. Това е все едно да питаш доктора ти, дали може да изпиеш няколко бири, нищо, че имаш цироза и бъбреците ти отказват. Естествено, че сигурно няма да умреш от няколко бири, но докторът е длъжен да ти забрани. Същата работа е и с треньорите. Проблемът на Jones е, че му трябва по-стабилен PR, маркетинг екип и, когато взима решенията да не гледа толкова миопично. Все пак прееба доста хора.

Същност единственият лек е един стабилен нокаут в някой от следващите му мачове. Но, майната му, добър е... Ако сега се прави на путка, не ми се мисли, какъв ще бъде на 30-35 години. Хайде, Anderson Silva и GSP са заслужили правото да избират опонентите си, въпреки че ви гарантирам, че в същата ситуация и двамата щяха да се бият на това шоу, както и 99.9% от roster-а на UFC. За съжаление, Jon Jones е от 0.1% (Scott Steiner math, bi4ezzzzz) и прееба шоуто. :D

Link to comment
Apex Predator

Ето и думите на Грег Джаксън за случая. Мисля, че човека го е казал по най-добрия възможен начин. А всеки може да е сигурен, че си разбира достатъчно от работата.

"I was asked if it was smart to take a fight on three days (due to media obligations and weight cutting) notice, and I didn't think it's smart to do that," Jackson said (thanks to Bloody Elbow for transcribing). "Three days to fight a guy that caliber (of Sonnen) is not a smart thing to do. I'm not trying to ruin the sport or cancel an event. I don't know about that stuff, but I thought it wasn't a wise course of action."

"I really like Dana and respect him....there is no ill feelings. I'm more confused than anything else. I didn't know they had (the entire card) riding on one fight. It's one of those things. As a trainer, I'll give you my opinion. I'm not a yes man. I do what's best for my guy."

[center][img]http://prikachi.com/images/642/6065642c.jpg[/img][/center]

[center][img]http://img72.imageshack.us/img72/2576/28315ra3.png[/img][/center]

Link to comment
dr jack levine

То е ясно, че ще откаже! Добро решение е за него, ама в мойте очи, а и на масата хора човек, който отказва бой е ПУТКА! Да бъдеш запомнен като "оня дет провали евент за първи път в историята" е кофти тръпка. А можеше да си велик!!!

sid-mandy-coombes.jpg

I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!!

 

Link to comment

Apex - ти нещо забрави още една подробност - тъпото в случая е, че той се отказа, не заради самия бой със Сонън, а защото прецака много бойци с заплащането и не само - много от тези хора разчитат на тези пари(без значение дали бият/губят - ако бият, още по-добре).Много от тях тези пари им трябват, за да платят наем, да внесат за лечение на роднина, да закупи учеб. пособия на дъщеричката/сина при започването на учебната година, а Кокаляците не се съобрази с това, понеже не е изпадал в подобна ситуация - не става въпрос дали ке прекине единия Сонън, дет как ще ги свали тия кила за 5-6-на дни един Господ знае, обаче Сонън поне се прояви като мъж и се опита да спаси евента, докато Джаксън и Джоунс просто излезнаха с оправдание ала : "Three days to fight a guy that caliber (of Sonnen) is not a smart thing to do. I'm not trying to ruin the sport or cancel an event. I don't know about that stuff, but I thought it wasn't a wise course of action." - да го наречеш боклук няма да е неоправдано това изказване.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Въпросните мачове ще си бъдат разпределени по кардовете на останалите събития, никой няма да умре гладен или да му остане дъщеричката без учебник. Това са прекалено апокалиптични теории - говорим за бойци в UFC, не за държавни служители в БДЖ-то. ;)

Ако има преебан в случая, това е UFC. Те губят маса пара.

А Джоунс си е абсолютно прав за себе си. Ако изгуби утре мача, какво ще стане с кариерата му? Всички ще кажат "голямата работа беше, пък загуби от Сонън, дето оня ден беше пребит като куче от Силва, на всичкото отгоре без никаква подготовка". После пак ще трябва да си извоюва тайтълшот, ама дали и как - никой не може да ти гарантира, това е ММА, не е да му дадат трима по-слаби съперници да ги прегази и айде пак на върха.

Утре ще пусна един блог по въпроса, дълга е темата.

 

Link to comment
Apex Predator

Ама много е лесно така като стои човек във форума да каже: "Е, как може сега тая пу*ка да откаже боя, аз ако бях щях да се съглася". Да, ама това са професионални спортисти, те много добре знаят колко са подготвени и какво ще им е нужно, за да са в оптимална форма за даден бой. Просто е абсурдно, абсурдно да се обявява даден човек, че е страхливец при положение, че той реално остава с 3 дни за подготовка срещу някакъв абсолютно нов противник. Това не е кеч, това е истински бой и колкото и на нас феновете да ни се иска нещата не се получават така.

От другата страна изобщо не искам да подхващам въпроса около Сонен. Човека си е достатъчно навътре в нещата, за да му е пределено ясно, че всеки боец (в това число и той самия) би отказал подобен бой. Просто вижда поредната възможност да се изкара повече от някой друг. Не искам да навлизам в подробности, защото може би ще засегна голяма част от тук четящите, които са му фенове, а не целя това искам в момента.

Но най-важното в случая е, че никой не е виновен на Дейна или на UFC, че си градят PPV-то около един единствен главен мач. Това, че отменяш цяло шоу, заради един мач показва, че този мач е всичко, на което си разчитал. В такъв случай защо изобщо има други срещи в карда... за запълване на време явно. Ако Дейна и останалите му отговорни си бяха свършили работата както трябва, а не просто да чакат на един Bones да им drow-a пари, нямаше да се стигне до подобни изцепки. И изобщо нямаше да се повдига въпроса за мачове с хора, които не са направили дори минималното, за да получат шанс за титлата. Така че тия всички "второразрядни" бойци трябва да се сърдят единствено и само на Уайт, задето не им е подсигурил достатъчно стабилна база.

[center][img]http://prikachi.com/images/642/6065642c.jpg[/img][/center]

[center][img]http://img72.imageshack.us/img72/2576/28315ra3.png[/img][/center]

Link to comment

Ходи разправяй, че няма значение дали ще получиш заплатата си сега или след един месец.

Да не говорим, че ако Jones загуби от Chael Sonnen, който последните две-три седмици е лежал на дивана, ядейки чипс, може би е редно да се пенсионира. Chael Sonnen нямало да се бие в същата ситуация? Някои забравят UFC on FOX 2...

Jon Jones е глупаво момче. Имаше шанс да спечели най-лесния си мач в MMA кариерата му, да спечели доста добри пари, а и най-накрая, поне веднъж да не изглежда fake & gay. Феновете помнят, Dana White помни. Bones се е самозабравил съвсем и скоро му предстои един доста стабилен reality check. :)

Link to comment

Голяма част от ППВ-то се гради в/у мейнивента, обаче ако трябва да сме честни, кой друг можеш да сложиш в този card, който да предостави зрелище, изреде ми няколко имена и техните опоненти.То и да се разделят по кардовете на другите събития, НА ХОРАТА НЕ ИМ ВЪРШИ РАБОТА, щото на много от тях парите им трябват сега.Не, сериозно, назовете bout(без значение категория), който да стане main-event 8 дни по-рано? Така, леко много голяма част от другите големи имена или са контузени или не са в състояние да заемат мястото на main/co-main event-а.А, това че Боунс може да падне - вие що сте толкова сигурни, за мен нещата са ХИПЕР много неравностойни за Сонън....обаче прие предизвикателството.

П.П.: Аpex - тука говорим за човек, който е НАПЪЛНО ПОДГОТВЕН за човек като Хендо/Сонън, просто НЯМА оправдание на не спаси евента.Тука говорим чисто от човешка гледна точка, при която шансовете са чисто на негова страна, намазва много пари и спасява една дузина хора.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment
Apex Predator

A щом е "напълно подготвен и ще намаже много пари и т.н.", защо ще отказва този бой. Слушай какво, има си хора, които разбират много повече от нас и те са взели това решение. А има огромно значение за кой точно опонент се готвиш. Абсурдно е да се твърди, че примерно Боунс е бил на 100 % готов за бой срещу Хендо и следователно е също толкова готов за бой срещу Сонен. Нещата не работят така. Човек се подготвя индивидуално за всеки един опонент. Както писах по-горе нещата не са толква прости, колкото изглеждат понякога. Плюс това Грег не е нов в бизнеса и много добре знае какво прави - едва ли би изтеглил Джони от мача, ако е бил на 100 % убеден, че състезателят му е готов за него. Друго важно нещо в подготовката е психологическия фактор. Нека не забравяме, че Джоунс е само на 25 години. Колкото и да е добър на ринга все още не е изградил стабилна психика и би било абсолютна грешка да го пуснат в такъв рандом мач, особено с куче от сорта на Сонен, който може да го изненада във всеки един момент.

И пак казвам - за това, че в момента в UFC реално няма алтернатива и липсва всякаква дълбочина в ростъра е виновен единствено и само Дейна. Това са абсурдни ситуации, до които не би трябвало да се стига и не би трябвало изобщо да се повдига въпрос броени дни преди голямото събитие. Контузия - ок, ама винаги трябва да имаш едно наум, че нещо може да се обърка и да разполагаш в резервен план. А не да избереш първият, който клинке в Туитър и предизвика шампиона. Така не би трябвало да стават нещата. Не и в компания от ранга на UFC. Това за мен са си един вид кръчмарски сметки и аз съм доволен, че Джоунс отказа мача и показа на Уайт, че така не се прави. Може би (?) за следващият път ще му е за урок.

[center][img]http://prikachi.com/images/642/6065642c.jpg[/img][/center]

[center][img]http://img72.imageshack.us/img72/2576/28315ra3.png[/img][/center]

Link to comment
Apex Predator

Съжалявам, това не е по моята част :) Просто изказвам мнение, все пак форума е направен затова. Но, ако на теб си звучи като тролене... така да бъде.

[center][img]http://prikachi.com/images/642/6065642c.jpg[/img][/center]

[center][img]http://img72.imageshack.us/img72/2576/28315ra3.png[/img][/center]

Link to comment

Защото, ако тръгна да ти обяснявам и си трол, ще изглеждам доста глупаво.

Все пак ще го направя. Jon Jones преди 3 години и 10 минути преди срещната да го бяха викнали, щеше да се бие. Да, на 25 е, припечели малко пари и тотално се е самозабравил.

Връзката между UFC и бойците им не е някаква феодална зависимост. Става въпрос за партньорство. UFC покриват една част от сделката, бойците друга. Познай какво? UFC са само едни, бойците са към 250. Jon Jones е само един от тези 250 бойци и, ако си мисли, че е над системата е в огромна грешка. Без UFC, Jon Jones е НИКОЙ. Без Jon Jones, UFC ще са си там. Jones взе самоубийствено решение. Какво си мислите, че Dana White и Lorenzo Fertitta ще си кажат, ОК наша грешка, ето ти нов договор и ще ти плащаме четворно. ХАХАХАХ. Jon Jones съвсем скоро ще разбере какъв автогол си вкара. Припомнете си Tito Ortiz. Беше шампион, мислеше си, че той определя работите, помисли си, е е над UFC. Е, Tito Ortiz по едно време просеше от Dana White, да го върне. Един ден си на върха, друг ден си в бунището. Сега Jon Jones се има за всевишен, но една грешка и може да е долу. Има причина Chael Sonnen, в последния си мач, да изкара повече пари от колкото Jon Jones изкара за цялата си кариера. И Jon Jones твърди, че е "business savy", LOL.

Това, което пишеш е леко абсурдно и показва, че не си наясно с работите. Вината е на UFC, че имат плитък ростър. Ти ебаваш ли се с мен? Ако това е Mayweather и се контузи, шоуто е отменено на часа. Просто UFC имат репутация, че не са one-fight шоута и, ако нещо стане скалъпват нов Main Event. Е, UFC имат шибани шоута през седмица. Не може всеки card да има по пет мача за титлите. Понякога шибани неща стават и за това шоуто трябва да продължи. Шибаният Anderson Silva беше готов да се бие. Това е репутацията на UFC, че бойците ги ебе и, ако трябва ще се жертват заради феновете. За това и UFC са #1 в бизнеса. Тъйче да ми говориш простотии от рода, че UFC не си вършат работата и Jon Jones добре ги е подредил... Ебаваш ли се с мен?

Link to comment

П.П.: Аpex - тука говорим за човек, който е НАПЪЛНО ПОДГОТВЕН за човек като Хендо/Сонън, просто НЯМА оправдание на не спаси евента.Тука говорим чисто от човешка гледна точка, при която шансовете са чисто на негова страна, намазва много пари и спасява една дузина хора.

Нали не мислиш, че Джоунс ги взима еднозначно тия решения? Има си щаб, треньорът му го каза много ясно - "за толкова малко дни не можем да се подготвим за Сонън". А ивентът си е работа на Дайна Уайт и UFC, не тяхна.

Замисли се и защо Джоунс и Мачида отказаха мачове, а Сонън и Белфорт ги приеха на драго сърце. Просто защото едните имат какво да губят, а другите - не. Сонън, ако пак му напукат тимберицата, ще излезе и ще каже "ама аз си хрупках чипс на дивана два месеца и влязох директно в мача, иначе щях да го пребия". И реванша при това положение му е кажи речи в кърпа вързан, щото то погледнато реално и сега не е много далеч от тайтълшота. Витор осъзнава, че това му е възможността. Иначе какво - ще млати Вандерлей Силва ли? Далече е от тайтълшота в средна категория, ако се върне в полутежка, ще трябва да печели един куп мачове. Сега му е паднало. Отделен е въпросът, че Витор си е от старата школа.

Като цяло - шапка свалям на хора като GSP или Силва, които наистина щяха да приемат на секундата мача при подобни условия. Но не мисля, че Джоунс трябва да бъде обвиняван - в крайна сметка това е умното решение. Само за пример - първият мач на Сонън и Силва, бразилецът имаше тежка контузия, лекарят му е казал да не участва в мач. Той реши да се прави на мъж и за малко да загуби срещата. Това не е филм за Роки, а реалния живот и тук драматургията рядко се спазва.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...