Jump to content

Guest Booker 2012: WHW титлата / Издигането на Зиглър


BoRn_2B_GoD

Recommended Posts

BoRn_2B_GoD

От известно време замислям този "проект" и сега нещата се наредиха доста добре за нещо подобно (без спойлери) и няма по-подходящ момент за започването му. За какво става дума? След като преди няколко месеца ребуукнах "Пътя до WrestleMania 28" (линкът води към темата), сега ще ползвам резултатите от моята Мания, за да опиша как според мен можеха да се развият нещата с World Heavyweight титлата и Долф Зиглър, който при мен още на Мания стана Mr. Money in the bank. Във всеки пост ще описвам случващото се около тези две неща (WHW титлата и Зиглър) в конкретно ППВ, както и историите, които по някакъв начин са свързани с тях. Останалото от ППВ-тата може да бъде описано по-късно. Сега фокусът са Зиглър и титлата.

Естествено, започваме с резултатите от моята Мания:

Бировата "WrestleMania 28" - Резултати:

- RAW/SD GM Position on the line: Christian (w/John Laurinaitis) def. Randy Orton (w/Teddy Long)

- Money in the bank Ladder Match: Dolph Ziggler def. Alberto Del Rio, The Miz, Jack Swagger, R-Truth, Santino Marella, Mark Henry, Big Show

- Ambulance Match: Kane def. Zack Ryder

- Triple Threat World Heavyweight Championship Match: Sheamus © def. Wade Barret, Daniel Bryan

- End of an Era Hell in a Cell Match - Special Referee: Shawn Michaels: The Undertaker def. Triple H

- Fatal 4 Way WWE Tag Team Championship Match: Justin Gabriel/Heath Slater def. Primo/Epico ©, Ezikiel Jackson/Kofi Kingston, Tyler Reks/Curt Hawkins

- Intercontinental Championship: Cody Rhodes © def. Mick Foley

- Triple Threat Divas Championship Match: Kelly Kelly def. Eve, Beth Phoenix ©

- WWE Championship Match: CM Punk © def. Chris Jericho

- The Rock def. John Cena

Нямам намерение защо моя ребуукнат вариант на Манията имаше такива резултати - подробни обяснения имаше в темата. Сега ги давам само за яснота какво се случи в моя вариант, за да няма объркване. И следващата спирка е...

shbr.jpg

МОЯТ "EXTREME RULES 2012"

1. Билдът

 • Уейд Барет е буквално съкрушен от факта, че не е успял да стане световен шампион и е станал поредната жертва на проклятието победителят от Royal Rumble да не печели титла на Мания (бел. Биров: в реалност допреди победата на Шеймъс тази година последният RR Winner, спечелил титла, бе Тейкър през 2007-ма). Въпреки че не изгаря от желание, той се съгласява на предложението на новия постоянен главен мениджър и на двете шоута Джон Лауринатис да участва в No1 Contender's мач за World Heavyweight титлата. Мачът е срещу Daniel Bryan, който е изключително надъхан да спечели (видяхме подкрепата за него, която започна на Мания, а това е точно след нея). Отпуснатият, разфокусиран Барет напълно нормално губи мача, а следващата седмица в SD заявява, че се нуждае от време, за да премисли провалът си, и скоро феновете няма да го видят. Барет е аут от картинката.
 • Daniel Bryan, както вече стана ясно, отново е претендент. Скандалите му с AJ обаче се засилват все повече и повече, макар тук те все още да са заедно. Това е и основата на вече 1-на-1 спорът им с Шеймъс - световният шампион твърди, че Bryan е "побойник" (bully), който тормози жената до себе си. Шеймъс ще се опитва да убеди AJ да се махне от Браян, но тя ще се бунтува. Мачът между шампион и претендент е насрочен за "Extreme Rules" и както видяхме в действителност ще е "2 out of 3 Falls" мач.
 • Друга, странична история, е свързана с последствията от мача Крисчън-Ортън, решил съдбата на GM мястото на двете шоута. Макар Крисчън да е победил и осигурил победата на Лауринатис, щетите, нанесени му от Ортън, са представени като "много сериозни" и заради това новият главен мениджър Big Johnny дава на своя нов герой време за почивка и му обещава да го възнагради щедро, когато Крисчън се завърне. Другият замесен, Ортън, вече е един от враговете номер едно на Лауринатис. Ортън заявява, че иска да тръгне след световната титла, но Лауринатис му се изсмива и казва, че това няма как да стане. Ортън заплашва GM-а, казвайки, че сега няма кой да го пази, но се появява Кейн и пребива Ортън. Следва обяснението, че гневът на Кейн се е нуждаел от посока и Лауринатис му я е дал, посочвайки му Ранди Ортън, и обещавайки му мач за световната титла, ако се справи с The Viper. Идеята е проста - щом Ортън иска мач за световната титла ще трябва да победи Кейн в мач за претендентското място. И така отново стигаме до Falls Count Anywhere мача Ортън-Кейн, който също видяхме на Extreme Rules, само че при мен той ще е No1 Contender's Match за WHW титлата. В развитието на историята ги има сегментите с Пол Берър и Боб Ортън, тъй като всъщност те бях най-доброто от цялата история между Кейн и Ортън.
 • И стигаме до Зиглър. При него ситуацията е сложна: спечелил е MITB мача на Мания, но краят на мача е особен, тъй като той, Суагър, Дел Рио и Миз са държали куфарчето в един момент, но Зиглър е успял да го свали и да падне на ринга с него. Това прави другите трима недоволни и Дел Рио и Миз подхващат кампания да обявят MITB мача и победителя му за невалиден. Недоволството им е ясно: Миз е искал с куфарчето да си осигури участие в ME-та за WWE титлата, а Дел Рио е искал с куфарчето да направи своето "триумфално завръщане". Джон Лауринатис казва, че има основания в оплакванията им, но те трябва да ги подкрепят с действия. Действията им? Атаки над Зиглър, като Суагър отказва да му помогне на два пъти. Вики Гереро, която допреди Мания се е двоумяла кой от клиентите си да подкрепи, прави всичко от себе си да се опита да ги помири и привидно успява - урежда им мач за отборните титли срещу новите шампиони Justin Gabriel и Heath Slater, но те го губят след намеса на Миз и Дел Рио. Това отново създава напрежение, но Вики успява да удържи фронта и им казва, че ако ще спорят помежду си, трябва първо да се справят с Миз и Дел Рио. Стига се до отборен мач на Extreme Rules - Джон Лауринатис дава шанс на Миз/Дел Рио да докажат, че искат куфара, а Долф Зиглър не го заслужава.

2. Бележки - Или мястото, където ще описвам защо това, защо онова. Да започна с Барет - заради контузията му така и не видяхме къде щяха да го сложат от WWE. Точно това е и проблемът с него за мен - не знам какво място да му намеря и реших просто известно време да го оставя настрана, примерно заради някаква контузия. Историята с депресията е стабилна основа за евентуално силно завръщане в бъдещ момент.

При Браян/Шеймъс нещата реших просто да ги доукрася, защото мачът им на ER беше много добър, но враждата им като цяло куцаше. Отношението на Bryan с AJ ми се стори добра основа за спора, с който враждата между него и Шеймъс да приключи. Ортън и Кейн се нагласиха перфектно и при мен - Ортън е трън в очите на Лауринатис, а Кейн е свободен след победа над Райдър. Струва ми се, че шанс за титлата е по-добра причина за вражда от някакво си здрависване преди година... При Зиглър пък нещата просто ги подкарвам полека, като се възползвам от вече описаното от мен напрежение между него и Суагър.

3. Резултати

- Falls Count Anywhere - No1 Contender's Match: Randy Orton def. Kane - С което Ортън става новия главен претендент.

- Alberto Del Rio/The Miz def. Dolph Ziggler/Jack Swagger - Суагър просва Зиглър с Gutwrench Powerbomb в един момент от мача и се прибира зад кулисите. Вики, крещейки, отива след него. Зиглър все пак успява да издържи още малко сам, но евентуално е туширан.

- World Heavyweight Championship - 2 out of 3 Falls: Sheamus © def. Daniel Bryan - Това и в действителност бе много добър мач. Единствената разлика, която правя, е, че след като нещата вече са 1 за Шеймъс, 1 за Браян, AJ решава мача като без да иска разсейва Браян и той е проснат с Brogue Kick. Това е само, за да може да продължи историята с раздялата на Браян/AJ, макар и с месец закъснение и то най-вече в RAW. Шеймъс остава шампион и има нов претедент в лицето на Ортън.

Това беше за Extreme Rules. След 2 дни - "Оver The Limit". Предполагам, че ще успея да запазя тази скорост и на всеки 2 дни да има нов пост по темата.

Link to comment
BoRn_2B_GoD

Въпреки че планът беше по един пост (PPV) на два дни, имам доста готов материал и не е проблем да публикувам два поредни поста. Виждам, че се намират хора, които са харесали идеята, дано забележите новият пост ;) Следващият или утре, или вдругиден.

Моят "OVER THE LIMIT 2012"

otlgb.png

1. Билдът

 • Историята покрай Money in the bank куфарчето продължава в две насоки. След победата на Дел Рио и Миз над Джак Суагър и Долф Зиглър, Джон Лауринатис казва на първите двама, че са го убедили, но трябва да проведе разговор с Борда на директорите, преди да им даде окончателното си мнение. На следващата седмица той уведомява Дел Рио и Миз, че е успял да се договори с Борда за следното - тъй като е било планирано "Money in the bank" PPV през 2012-та, такова ще се състои в края на юни и в него ще има MITB мач, първите участници в който са точно те двамата. Миз е повече от доволен, но не и Дел Рио - той иска мач за куфарчето на Зиглър възможно най-скоро. Лауринатис му казва, че няма как да стане, защото само Зиглър може да се съгласи да заложи куфара. Това води до малък спор между Миз и Дел Рио - Миз се опитва да убеди Алберто, че участието им в MITB мача е достатъчно, но Дел Рио не е доволен и започва да "гледа с друго око" на Миз и ниските му критерии. Дел Рио казва, че ще намери начин да получи това, което иска.
 • Зиглър пък е бесен и иска главата на Суагър, но Вики се опитва да го успокои. Суагър се появява след мач на Зиглър, двамата се сбиват и в крайна сметка Вики удря Долф под пояса, правейки го лесна плячка за The All-American American. Впоследствие Зиглър е бесен и уволнява Гереро. Тя обаче му обяснява, че двамата са подписали договор, от който той не може да се откаже и продължава да е нейн клиент. Затова тя започва да му урежда тежки мачове - handicap, Sheamus, Khali, все гадории. Вики му казва, че е назначила мач между него и Суагър и ако Зиглър не иска мъчението да продължи, че трябва да заложи MITB куфарчето. Зиглър поставя условията така - ако Суагър го победи ще получи мач за куфарчето. Ако обаче Зиглър победи, договорът му с Вики ще бъде прекратен и тя няма повече да може да му урежда мачове. Постигнато е съгласие и мачът е назначен за OTL.
 • Също за "Over The Limit" е назначен Battle Royal, победителят от който ще може да избере за коя от двете титли - US или IC - да се бие по-късно същата вечер. Както си беше, само че при мен е обявено предварително.
 • Стигаме до световната титла. Шеймъс запази срещу Браян, а Ортън стана главен претендент. Тук отбелязвам, че и в моя вариант на "Extreme Rules" Джерико е загубил от Пънк. В RAW след това отново има Beat The Clock Challenge за претендентското място за WWE титлата и отново го печели Daniel Bryan, подобрявайки рекорда на Джерико. Y2J е бесен зад кулисите, където се сблъсква с Ортън. Ортън се шегува с него, споменавайки, че е претендент за WHW титлата. Така, когато Шеймъс и Ортън застават лице в лице в SD, се появява Джерико, който пребива и двамата със стол. В следващите седмици той успява да убеди Джон Лауринатис да го включи в мача при условие, че победи Шеймъс или Ортън. Мачът с Ортън приключва с no contest, заради избухливостта на втория, но точно заради тази избухливост Ортън в следващия SD без да иска коства мача на Шеймъс срещу Джерико и така мачът за титлата на "OTL" става троен. Лауринатис е доволен, че Ортън няма да е единствения претендент; Ортън не е; Шеймъс заявява, че е уверен, че може да победи и двамата.

2. Бележки - Дел Рио изобщо нямаше място във вражда за титлата след завръщането си, затова подхождам по-бавно с него. Затова и го разкарах от мача за WHW титлата и оставих там само Джерико и Ортън. Джерико е бесен от двете си загуби от Пънк, иска да се докаже и си намира място другаде. Лауринатис е доволен, че Ортън няма да получи 1 на 1 мач за титлата, Шеймъс не отказва предизвикателства, а и е недоволен от намесата на Ортън, коствала му мача с Джерико, и нещата се навързват.

Зиглър най-накрая се отделя от Вики и Суагър и сега става дума само за него и това как ще се справя нататък. Мачът между двамата доскорошни партньори не е за куфарчето, за да изглежда така че мач за него да трябва да се заслужи. Тормозът и мачовете от Вики пък не само помагат за нейния образ, но и дават обяснение защо Зиглър се съгласява на условието "ако Суагър спечели получава мач за куфарчето" - само за да се отърве от нея. Другите истории, които не засягам тук, също имам идея как вървят, но са твърде встрани и може би друг път ще пиша за тях.

3. Резултати

- OTL Battle Royal - Winner: Alberto Del Rio. - Също както в действителност шоуто е открито от Battle Royal-a (при мен Крисчън е в "заслужена почивка" и е хийл, да се знае). Дел Рио и Миз се обединяват и успяват да останат последните двама участници в мача, като в самия му край Дел Рио се обръща срещу Миз и го изхвърля от ринга. Миз е ядосан, но рефери и охрана го прибират зад кулисите. Дел Рио заявява, че избира да се бие с US шампиона Сантино Марела (и при мен е той, да). Малко по-късно Дел Рио отива в офиса на Лауринатис и казва, че Миз е реагирал доста остро на една "честна" елиминация и Дел Рио се притеснява да не би той да се опита да провали мачът му за американската титла. Като предложение, Алберто подхвърля Миз да бъде изведен от залата. Big Johnny се съгласява.

- US Championship: Alberto Del Rio def. Santino Marella © - Полето е чисто и без дори да е нужно Рикардо Родригез да се намесва, Дел Рио взима титлата.

- Dolph Ziggler def. Jack Swagger (ако Суагър победи, получава мач за MITB куфарчето; ако Зиглър победи, договорът му с Вики е прекратен) - Солиден мач, който въпреки намесите на Вики, е спечелен от Зиглър. Вследствие на правилата на мача той вече не е клиент на Гереро и тя не може да му назначава мачове, а Суагър не получава мач за куфарчето.

- Triple Threat World Heavyweight Championship: Chris Jericho def. Sheamus ©, Randy Orton - Джерико успява да избегне Brogue Kick, излизайки извън ринга. Там остават Ортън и Шеймъс, разменят удари, като накрая Шеймъс е проснат с RKO. Ортън обаче получава Codebreaker и е изхвърлен от ринга, опитващият се да се съвземе Шеймъс също получава един и Джерико го тушира за победата и титлата. Нов шампион.

Дотук и с "Over The Limit". Следващият път малко по-изненадващи неща в "No Way Out".

Link to comment
BoRn_2B_GoD

В предния пост писах как на "Over The Limit" (ОTL) Крис Джерико побеждава Шеймъс и Ранди Ортън в троен мач, ставайки новия World Heavyweight Champion, а Зиглър побеждава Джак Суагър и вече официално не е клиент на Вики Гереро. Следва моята версия на "No Way Out"...

MОЯТ "NO WAY OUT 2012"

drz.jpg

1. Билдът

 • Да започнем с Алберто Дел Рио, който на OTL спечели US титлата. В RAW той се конфронтира с Миз, заради изхвърлянето на втория от Battle Royal-a и заради изгонването му от залата, "за да не пречи на мача на Дел Рио". Мексиканецът обяснява, че Миз от партньор се е превърнал в тежест, след като така лесно се е отказал от протеста им срещу MITB победата на Долф Зиглър. Миз припомня на Дел Рио, че и двамата ще участват в MITB мача на едноименното ППВ и не разбира какво повече иска Дел Рио. Той казва, че иска възможност за куфарчето 1 на 1. Миз му казва да се примири, че няма да получи такова. Малко по-късно след мач на Миз, Дел Рио го напада и "контузва" ръката му с armbreaker-a си. Излизат съдии, за да го изгонят. Миз е аут. В някоя от следващите седмици Дел Рио успешно защитава US титлата си и срещу Сантино в мача-реванш на втория.
 • В първия RAW след OTL е обявено, че Крис Джерико има голяма новина, която обаче ще съобщи в SMACKDOWN. Долф Зиглър в интервю зад кулисите казва, че също има новина и излиза на ринга, за да я съобщи. Той обяснява за това, че вече е "свободен", Джак Суагър и Вики Гереро са в миналото му, и сега не е длъжен да се съобразява с никого, което означава, че следващата му цел ще е каширане на MITB куфарчето и тъй като е SD тип, това най-вероятно ще е WHW титлата. Изказването му е прекъснатo от Дел Рио, който за втори път същата вечер (след нападението на Миз), излиза на ринга, напада Зиглър и се опитва да го контузи. Този път съдиите и охраната са по-бързи и успяват да предотвратят контузия. Но за това по-късно.
 • Изказването на Джерико е в края на първия SMACKDOWN и то е кратко: той си тръгва с титлата. Джерико обяснява, че когато се е завърнал е обещал "края на света, както феновете го познават" и ще направи точно това - няма да се появява на шоутата и си тръгва със световната титла в тежка категория. Казва, че го чакат други занимания, а през останалото време ще лежи на дивана си и ще се надсмива над всички глупаци, мечтаещи за титлата. Джон Лауринатис излиза, иска обяснение (без микрофон - по-реалистично е), но Джерико не казва нищо и напуска залата с титла на рамо. През следващите седмици до OTL няма нито една негова поява. Датата на "напускането" му - 22 май (запис), но от "обърканите" WWE започват броенето от деня на излъчването на шоуто, т.е. 25 май.
 • Зиглър осъзнава, че няма да може да изпълни плана си, заради напускането на Джерико и сега му остава WWE титлата. Няма време да мисли и за нея обаче, тъй като Алберто Дел Рио заявява желанието си да получи 1 на 1 мач за куфарчето и заплашва, че ако не го получи ще контузи Зиглър, както е направил с Миз. Дел Рио обяснява, че шансовете да спечели куфара в 1-на-1 мач са много по-големи, отколкото в мач от 6 или 8 души, какъвто се очертава за другото куфарче на MITB ППВ-то. След няколко опита на Дел Рио да изпълни заканата си, Зиглър му предлага сделката от миналия месец - за да получи мач за куфарчето, трябва да го заслужи с победа преди това. Назначен е мач между двамата на "No Way Out" - ако Дел Рио победи, получава 1-на-1 мач за куфарчето. Във враждата им има и други елементи - Дел Рио се подиграва с това, че мексиканец е US шампион и твърди, че "шареният" Зиглър представя някои от най-лошите черти на американците. Simple heat. Титлата обаче няма да е заложена.
 • SMACKDOWN обаче не остава напълно без МЕ. И Шеймъс, и Ортън са бесни след напускането на Джерико и искат обяснение от Лауринатис. Той не може да разкара Шеймъс заради правото му на реванш (на което ирландецът набляга), но няма пречка да разкара Ортън и след един сериозен скандал Ортън е отстранен за 60 дни (което пък ще обясни липсата му, породена всъщност от второто му наказание за използване на забранени вещества). Шеймъс обаче не може да бъде разкаран и иска реванша си. Когато нещата стават напечени за Лауринатис, се завръща неговият герой от WM Крисчън и просва бившия шампион. GM-ът обяснява, че има и други начини Шеймъс да бъде наказан за непокорството и държанието си в последно време и назначава мач в клетка между него и Крисчън за "No Way Out". Крисчън изглежда възстановен и казва, че за него ще е удоволствие да свърши още една работа за Big Johnny преди да получи обещаната си награда.
 • Вики Гереро и Джак Суагър искат нов шанс срещу Зиглър, но Джон Лауринатис ги отрязва и им казва, че вече нямат право да се занимават с него. Това вбесява Суагър и с помощта на Вики той започва да трупа победа след победа. (Бел. това е просто за всеки случай)

2. Бележки - За отстраняването на Ортън е ясно - просто давам някакво обяснение за двумесечната му липса, а и проблемите с Лауринатис са предпоставка за това. Крисчън-Шеймъс при мен замества Сина-Шоу като мач в клетка, но без глупави допълнителни условия, които да го правят по-предвидим. Контузията на Миз е, за да има време да си снима филма без да изчезва безследно от екран. Зиглър-Дел Рио пък е нещо с вече двумесечна история, а условието за куфарчето (а не направо мач за него) е за да се наблегне отново на това, че мачове за това куфарче трябва да се заслужат, а не се раздават току така, т.е. че е ценно.

Колкото до Джерико - идеята не е моя, видях я някъде още преди Over The Limit и много ми хареса. Джерико става шампион, тръгва си с титлата и отива на турне с Fozzy, никой не знае как да реагира. Не може да бъде овакантена титлата преди да минат 30 дни без защита, защото Джерико не е прекратил договора си, а просто си е тръгнал и няма намерение да се появява на шоутата.

3. Резултати

- Dolph Ziggler def. Alberto Del Rio - Чиста победа за Зиглър над двукратен бивш WWE шампион, като освен това се справя и с намесите на Рикардо Родригез.

- Steel Cage Match: Christian def. Sheamus - Лауринатис е край ринга и се опитва да помага на Крисчън. Шеймъс обаче е на път да спечели, когато от публиката се появява Big Show и затръшва вратата в лицето му. Да поясня: при мен Big Show бива уволнен след Over The Limit, като това е част от една по-особена история, която може би ще разкажа някой ден. И сега напада Шеймъс, подмазвайки се на Лауринатис, който след мача е много щастлив от промененото поведение на гиганта и победата на Крисчън.

Както е тръгнало ще има пост всеки ден, а те всъщност остават само още 2 - "MITB" и "SummerSlam". Такъв ми беше плана, дотам да е. Почти са готови, може би ще започна да обмислям по-сериозно и другите истории, тъкмо ми е тръгнало писането...

Link to comment
BoRn_2B_GoD

След моя "No Way Out" с надеждите на Алберто Дел Рио да се сдобие по по-лесен начин с MITB куфарче е свършено - Зиглър го е победил. Джерико вече три седмици не се е появявал в ефир и титлата е все още в него. Big Show е направил своя търн, макар и с малко закъснение при мен. И продължаваме с...

МОЯТ "MONEY IN THE BANK"

zsw.jpg

1. Билдът

 • Започваме да отмятаме нещата едно по едно. Като за начало нещо важно - Джон Лауринатис казва, че след като Крис Джерико и World Heavyweight титлата все още ги няма и не е ясно как ще бъде решен този проблем, той не вижда друг изход освен да направи Money in the bank мача, който се очертава на едноименното ППВ, WWE Title Match Contract, т.е. само за WWE титлата. Нещо повече - на Лауринатис е дошла великата идея да направи мача изключително вклюващ само бивши WWE шампиони. Повече по билда на самия MITB мач няма да казвам, защото е встрани от историята, но няколко реда за някои от участниците...
 • Само споменавам, че сега на US шампиона Дел Рио не му остава друго, освен, както първоначално бе насрочено, да вземе участие в MITB мача на ППВ-то. Той веднага бърза да убеди Лауринатис, че след като Миз е контузен, той няма място в MITB мача. Лауринатис се съгласява. Последната седмица преди PPV-то обаче Миз се завръща и напада Дел Рио, след което обявява, че е отново в мача.
 • Big Show, който е помогнал на Крисчън да победи бившия световен шампион Шеймъс на "No Way Out", отново е взет на работа и става част от антуража на Лауринатис, като дори, като бивш WWE шампион, получава място в MITB мача.
 • Шеймъс иска отмъщение срещу Грамадата, но вместо това отнася бой на няколко пъти. Той все още държи да получи реванша си за световната титла и това.... все пак се случва. На house show няколко дни след No Way Out (т.е. 24 юни), Джерико се появява с титлата след като Шеймъс със сетни сили е победил в handicap match Грамадата и Дейвид Отунга. Той казва, че ако Шеймъс иска реванша си това е последният му шанс и ирландецът се съгласява. Джерико го побеждава изключително бързо (за това помага и WMD от Биг Шоу) и пред очите на шокирания и недоволен от развитието Джон Лауринатис шампионът казва, че "има нови 30 дни" и си тръгва. Тъй като шоуто не е записано, от него са показани само снимки и е разказана историята за реванша на ирландеца, станал жертва на плана на Джерико, който продължава с отсъствието си от екран, но вече е спечелил още 30 дни, в които може да държи титлата извън компанията, макар заради непоявяване да не му се плаща. Така Шеймъс остава с празни ръце, но като бивш WWE шампион също е включен в MITB мача, където да търси отмъщение от Грамадата.
 • Стигаме до Зиглър, който успява да запише победи срещу CM Punk и Daniel Bryan (при Пънк заради намеса на негов противник (без имена), но това не му се отразява зле, все пак е тръгнал фейс да става). Пред него обаче се изправя старо препятствие - Джак Суагър, който от "Over The Limit" насам е натрупал солидно количество победи с новия си тих образ и с помощта на Вики. Суагър напада Зиглър и иска нов мач. Зиглър се спуска смело и го губи, с което трябва да даде на Суагър мач за куфарчето. Зиглър казва, че ще го направи, но с допълнително условие - ако Суагър загуби, или той трябва да бъде уволнен, или Вики Гереро. Вики и Суагър се съгласяват и мачът за куфарчето е назначен за MITB.

2. Бележки - Защо пак Суагър? Ами защото натрупаха солидна история, която WWE така и не използваха за една по-дълга вражда. При мен Суагър е понатрупал победи след първия си опит, изглежда силен и сега отново напада, като победата му над Зиглър му дава право да поиска мач за куфарчето, тъй като Зиглър е казал, че точно това е необходимо. Допълнителното условие е за повишаване на напрежението. Така на MITB PPV-то пак ще има два мача за куфарче, но единият е 1-на-1, което е в голям контраст с другия, ex-WWE champions MITB мач от няколко души.

Обърнах внимание на MITB мача с бившите WWE шампиони (макар и да споменах само четирима от участниците), защото споменатите участници до момента имаха място в историите на Зиглър и световната титла. Това е. По-подробно за този мач, билда му и какво се случва - ако някой ден се захвана да описвам другите истории в моя вариант.

И стигаме до големия план на Джерико - все още под договор с компанията, държи титлата като заложник едва ли не и не се появява в ефир с нея. Прави една единствена защита на house show, за да се вмъкне в границите от 30 дни преди титлата да бъде овакантена и за да даде на Шеймъс (макар и прецакващо) неговият реванш. След като го прави той отново изчезва, защото има нови 30 дни. Хитра работа.

3. Резултати

- WWE Title Contract - Money in the bank Ladder Match (ex-champions only): Alberto Del Rio vs. The Miz vs. Sheamus vs. Big Show vs. ..... (няколко други, които обаче нямат място тук) - Резултатът също не е за този пост. Знам, че много неща не описвам, но просто нямат връзка. Това е мач за WWE Title Contract все пак.

- Ladder Match - Money in the Bank on-the-line (Briefcase vs. Career): Dolph Ziggler def. Jack Swagger - С което окончателно се справя с доскорошните си партньори и запазва куфарчето.

- ВАЖНО: Веднага след мача си със Суагър, Зиглър взима микрофона и казва, че има новина и тя е, че ще кашира куфарчето си в следващия един месец.

И останаха само RAW1000 и SummerSlam. В следващия, последен пост.

Link to comment
BoRn_2B_GoD

И дойде време за края, за последния месец - Зиглър приключва веднъж и завинаги с Джак Суагър и Вики Гереро, които трябва да решат кой да бъде уволнен (не ни касае), никой не претендира за неговия куфар и на MITB PPV-то той казва, че ще кашира в рамките на един месец. Няма обаче голям избор - Джерико е защитил титлата си срещу Шеймъс с изненадваща поява на house show и сега отново "отсъства", което означава, че единственият активен световен шампион е WWE шампионът. За него обаче има и друг проблем - след MITB има нов Mr. Money in the bank, с ексклузивен договор за мач за WWE титлата. И идва време за RAW 1000 и SummerSlam, или поне онези части от тях, които ни засягат. Този път по-подробно, за да стане ясна идеята ми.

МОЯТ "SUMMERSLAM 2012"

ss.jpg

1. Билдът

 • RAW 999: Във връзка с една друга история, отчаяният Джон Лауринатис решава, че трябва да е в по-добра светлина като GM и като една от мерките заявява, че е забранил световният шампион в тежка категория Крис Джерико да бъде допускан до house show-та, за да не може отново да направи номера от миналия месец и с фиктивна защита на титлата си да си спечели нови 30 дни далеч от ринга. Нещо повече - Лауринатис казва, че RAW 1000 се пада 29-тият ден от новите 30 дни на Джерико и ако той иска да остане шампион, ще трябва да се появи на шоуто и дори да защитава титлата. При тази новина Грамадата изявява желание да се изправи срещу Джерико. Шеймъс обаче припомня, че той е бившия шампион и заслужава мач. Лауринатис първоначално мисли да се съгласи с протежето си Big Show, но във връзка с "по-добрата си светлина" решава да се съобрази и с Шеймъс и казва, че следващата седмица ще стане ясно какво е решението му... стига Джерико да се появи. Долф Зиглър пък не успява да издържи дори седмица без да си навлече неприятности и влиза в спор с Daniel Bryan. Спорът им се засилва в SMACKDOWN и е обявен мач между двамата за RAW 1000.
 • RAW 1000: Долф Зиглър побеждава Daniel Bryan в силен мач, какъвто е ясно, че двамата могат да направят. Малко след това Крис Джерико се появява в RAW (и TV шоу изобщо) за пръв път от около 60 дни. Той казва, че е бил измамен от Джон Лауринатис, но няма да позволи титлата да бъде овакантена, тъй като той е най-добрия, той е световния шампион и друг не може да претендира за златото. Лауринатис се появява доволен на рампата и казва, че сега е моментът да обяви решението си кой ще е противник на Джерико. Започва музиката на Зиглър и той излиза с куфарчето и съдия, подминава онемелия Лауринатис (явно е, че той е имал други планове) и устремено се насочва към ринга. Джерико, осъзнал какво го чака, го посреща с Codebreaker, след което взима куфарчето и го забива в главата на Зиглър. Джерико се прибира зад кулисите, а Зиглър само се усмихва на ринга, докато бавно се изправя. Зад кулисите Джерико влиза в офиса на Лауринатис и му крещи, че няма да защитава титлата си нито срещу Зиглър, нито срещу който и да е друг. Лауринатис му казва, че в противен случай златото ще бъде овакантено. Джерико се замисля и въпреки гнева си пита какви са възможностите. GM-ът му отвръща, че записите на SD са на следващия ден, последния 30-ти ден, оставащ на Джерико. Ако се съгласи да защитава титлата там ще се вмъкне в срока и ще остане шампион... стига да спечели мача. Джерико се съгласява, стига Зиглър да не бъде допуснат до шоуто (заради опасността от каширане, да). Лауринатис се усмихва и урежда за SD троен мач за титлата - Джерико срещу Грамадата срещу Шеймъс. Също зад кулисите Зиглър се разхожда с куфарчето и усмивка, когато е настигнат от репортер (Мат Страйкър, примерно). Зиглър обяснява, че ще намери начин да покаже лицето си в SD, но това не е от такова значение, защото... има и друг шампион. Въпреки изказването му той не се опитва да кашира титлата срещу WWE шампиона същата вечер. Т.е. около 30 минути от RAW 1000 отиват за WHW титлата, защото тя е важна.
 • И сега останалото. В SD е пуснат клип със Зиглър, в който той се подиграва на Джерико и позорното му бягство в RAW и казва, че Шеймъс или Шоу (защото Джерико няма да запази титлата си) трябва да са готови за следващия си опонент - него (Зиглър). Джерико, който е в шоуто, е бесен от изказването. Той все пак успява да спечели тройния мач за титлата (побеждавайки Грамадата и Шеймъс). След мача е пуснато второ видео със Зиглър, в което той обяснява, че то е било подготвено в случай на победа на Джерико. Зиглър "кани" Джерико да се появи в RAW 1001, а не отново да "бяга", като обещава, че няма да кашира куфарчето си. Иска просто да поговорят. В RAW Зиглър излиза и чака... И Джерико се появява, макар да стои настрана от Зиглър, защото му "няма доверие". И тук е моментът Зиглър да блесне с едно дълго промо за това как стоейки настрана от WWE Джерико не доказва, че е "най-добър на света", а че е страхливец, който не иска да признае, че вече не е толкова добър, колкото е бил някога; че Зиглър вече е надминал Джерико откъм умения и прави неща, които Джерико не си е представял; че Зиглър може без проблем да победи Джерико в мач и не е необходимо да го напада изненадващо с куфарчето си. Зиглър казва, че още отсега обявява, че ще кашира MITB куфарчето си на SummerSlam... за World Heavyweight титлата. И тъй като това ще е почти към края на новите 30 дни на Джерико, за него е по-добре да се появи и да се опита да опровергае Зиглър. От него зависи дали ще го направи или ще избяга отново. Джерико, повлиян от всичко, казва, че не вярва на Зиглър и на това, че той ще издържи да не кашира куфарчето си преди това. Зиглър се усмихва, просва го със Zig-Zag, взима куфарчето... и вместо да извика съдия се усмихва отново и се прибира зад кулисите. Джерико се появява в следващото шоу бесен заради Zig-Zag-a и не само приема предизвикателството, но и казва, че по пътя към SummerSlam Зиглър го чака ад. Следват атаки, промота, отборни мачове и т.н. Основата на враждата е всичко досега, както и уменията на двамата, че единият е минало, другият бъдеще, че единият е световен шампион за 7-ми път, а другият е бил такъв 12 минути и т.н.

2. Бележки - С Браян, бивш световен шампион, давам на Зиглър едно подбутване нагоре. Дали добрите мачове през тези четири месеца и спечелените вражди с него, Алберто Дел Рио и провелата се на две нива вражда със Суагър са достатъчни - не знам. Според мен са и са един от по-реалистичните начини Зиглър да бъде издигнат преди враждата си за световна титла с Джерико. Мисля и че добре подхождам с билда й, защото хем Джерико получава сериозен стимул да не продължава с "отвличането" на световната титла и липсата си, хем Зиглър не излиза подлец, защото вместо да кашира на изморен опонент, той дава на Джерико месец за подготовка. Все пак феновете вече го подкрепят и той е нещо като cool heel или tweener.

Мисля и че въпреки липсата на световната титла за 2 месеца, постоянното поддържане на интереса към нея с въпросите "какво ще стане" и много внимание, което й се отделя от RAW 1000 нататък, ще я направят доста по-важна.

3. Резултати

- World Heavyweight Championship (Money in the bank Cash-in): Dolph Ziggler def. Chris Jericho © - New Champion. Очакван резултат? Може би. Но пък според мен правилен край на четиримесечния път на притежател на куфарчето, всяка история на когото се е въртяла около него, както и на историята с липсващата световна титла.

Това е от "проекта", поне от частта му "WHW Титлата/Издигането на Зиглър". Евентуално в близките седмици може да се захвана да разкажа и виждането си за останалите истории от WrestleMania (моят вариант отново, който не е толкова различен от реалната) до приближаващия SummerSlam. Може, казах. Мерси.

Link to comment
 • 6 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
 • Create New...