Fegri Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 Коляно на downed opponent и е легално - добре .Много глупаво да свърши така една вражда - много тъпа кулминация.И сега какво? ГНИЛОЧА продължава.Дори така - До момента на спирането боя беше красота - Сонън просто не се сдуха от аурата на Силва и си личи - направо не му оставаше и дупка спокойствие - спининг лакътя си беше голяма грешка, но дори и заради нея - просто не приемам че коляното е легално. Link to comment
gboy Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 Ей, Митя, само ти не ги разбра тия правила . Забранено е коляното на паднал опонент в главата, в тялото можеш да си го риташ колкото ти е кеф . Андерсън го налупа в областта на гърдите и заради това нито съдията ги спря, нито резултатът на мача беше променен по-късно (след видео записа). Така че Паяка е виновен единствено за това, че не спази обещанието си - каза, че ще нокаутира Сонън в първия рунд, а го направи чак във втория, лицемерът мръсен! А това, че Сонън бил допуснал една грешка - господин "Американ гангста" не можа да смъкне Андерсън втория рунд - това е, имаше възможност за това на няколко пъти, но бразилецът показа уникална тейкдаун защита. В стойка и на децата е ясно кой е по-добър. А че Сонън се въртя като пумпал - никой не му е крив. По-добрият боец победи оная вечер и дори гангстарО си го призна. Твай. Пийме по случай победата на Андеръсн :beer: Link to comment
ch1kz magnet Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 ^Не си напълно прав. Когато ударът е насочен в слънчевият сплит, се счита за нелегитимен. Точно това коляно си е по правилата и то точно с 4-5 сантиметра. Малко по-надясно и съдията трябваше да свири край и победа за Сонен. Иначе като цяло Андерсън изглеждаше бая насран (веднага след началото на мача), защото още в самото начало започна да мята някакви панирани джабове, знаейки какво го чака. Ако не беше тази грешка на Сонен (която я е правил и на тренировки) вярвам, че щяхме да видим нов шампион. Личеше си, че се беше подготвил за този мач, като отново си го малтретираше рунд и половина. Жалко, че отново нелепа грешка му костваше мача. [img]http://prikachi.com/images/498/7607498y.gif[/img] Link to comment
Fegri Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 Ок.... и да е по правила....now what?? още по-голяма стагнация и гнилоч - който ще да се дърви - Lombard,WeidMan,Bisping,Rashad - ако не излезнат с философията на Чаел са ЗАКОПАНИ! Link to comment
neshev Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 А това, че Сонън бил допуснал една грешка - господин "Американ гангста" не можа да смъкне Андерсън втория рунд - това е, имаше възможност за това на няколко пъти, но бразилецът показа уникална тейкдаун защита. УФФФ.... Честно казано ме мързи да търся и gif-овете (всеки може да си пусне мача и да му стане ясно за какво говоря), когато при всеки опит за takedown на Sonnen, Silva търсеше отчаяно нещо да се хване за да не бъде съборен. Това за уникалната takedown защита на Anderson Silva, при положение, че сигурно има най-слабият takedown defense от всички шампиони в момента, е като да кажеш, че Kimbo Slice ще нокаутира Junior Dos Santos. Anderson Silva не може да спре takedown на Chael Sonnen чисто, както и надали Fedor може да спре takedown на Matt Lindland, но съдиите са там за да наблюдават, че всичко е точно, а в тези случаи съдиите не си свършиха работите. Вече за въпросното коляно. В такива ситуации не тръгваш да си размяташ крайниците около главата на опонента. Anderson Silva го знае пределно ясно това. Ако Sonnen си беше навел главата малко по-надолу това беше 100% фал. Както във футбола, високо вдигна крак. Технически няма фал, но е опасна маневра. Е, в MMA няма как да спреш мача по средата на рунда. Като цяло очаквах, че Anderson Silva ще прибегне до такива способи, който е гледал повечето му мачове знае как действа. Това с вазелина няма да го коментирам, само дето не си беше сложил по дупките. Link to comment
gboy Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Не знам колко му беше слаба тейкдаун защитата, но Сонън точно на три пъти втория рунд се опита да го събори и не успя. Anderson Silva vs Chael Sonnen 2 Fight Video - UFC 148 - MAIN EVENT | FightVideoMMA - Mixed Martial Arts Videos, MMA Fight Videos, MMA News, MMA Shows, Video Clips... | Ето, който иска да го гледа. Дори коментатора спомена, че Силва се защитавал силно от опитите за събаряне. Тия неща за "опасната игра" във футбола не са никак съпоставими. По тая логика половината удари трябва да се санкционират, защото може да при определени обстоятелства да се превърнат в непозволени. А оправдания за Сонън могат да се намерят хиляди - от това, че Силва се е намазал с вазелина от лицето му, до мръсното задържане за гащетата на Сонън. Но си остават оправдания, за които се говори единствено по форуми и дори журналистите не ги споменаваха особено. Повдигна се въпроса на пресконференцията Сонън си отговори много ясно. "Нередности" можеш да намериш хиляди по време на ММА мач, факт е, че Чаел се издъни и толкова. Link to comment
Apex Predator Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Не знам колко му е добра takedown защитата на Силва, но при всички положения си остава най-великият :rolleyes: [center][img]http://prikachi.com/images/642/6065642c.jpg[/img][/center][center][img]http://img72.imageshack.us/img72/2576/28315ra3.png[/img][/center] Link to comment
gboy Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Първия път, като го натегна на мрежата се видя, че му държи шортите. Сонън след пресконференцията каза, че и той преди това го е държал за шортите и че такива неща се случват непрекъснато по време на мачове. Разбирам да си някой от тия, дето за сефте гледаха сега ММА мач, ама ти повече и от мене гледаш и много добре знаеш, че се случват всякакви подобни неща - задържане на шортите, задържане на мрежата, удари зад главата и прочее и прочее. Втория опит за тейкдаун беше в центъра на клетката и Сонън не можа да го направи, няма задържане за шортите или каквото и да било. За последния опит няма какво да говорим. ------------ Силва, ако беше толкова лесен за сваляне, всеки щеше да излиза и да го плеска на земята. Не е това първият борец срещу него. Но Паяка за разлика е от Сонън е комплексен боец и точно заради това го би на два пъти (което в ММА-я е трудна задача). Чаел е борец – това е. В страйкинг висока класа не показва, на гръб никога не съм го гледал, поддава се лесно на събмишъни. Айде, другите сигурно не знаят, но ти със сигурност си спомняш мача му с Маркуартд и се сещаш, че на два пъти за малко да стане сакатлък с гилотината при тейкдауните. И тогава изобщо нямаше сега да говорим за Сонън – Силва. Чаел просто е човек, който може да загуби от всеки, ако не му тръгне играта. И срещу Бизбинг дори се видяха пробойни, а той далеч не е някакъв звяр. EDIT: Към Нешката е мнението :) Link to comment
neshev Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Това, че са често срещани не ги прави по-малко забранени. Иначе ми е забавно колко небрежно ги слагаш ударите в тила сред останалите неща хахаха, после защо Wanderlei и Chuck Liddell звучат като имбeцили. Единствените добри wrestler-и, които е срещал (Hendo & Sonnen) го сваляха като торба с картофи. Okami явно беше дрогиран и не се опита да направи takedown, Marquardt това беше преди 5 години (?), все едно да казваш, че България сме добри на футбол щото видиш ли преди 134912390412904910 години сме имали добър отбор. Малко тъпо е да говориш за завършени бойци, като Anderson си е one trick pony от век и веков, но явно има огромното предимство да е в една от най-слабите и най-бавноразвиващи се дивизии в бойните спортове въобще, а епичното му "царуване" се състои от 80% хора, които са толкова слаби, че вече не са в UFC. Link to comment
gboy Posted July 18, 2012 Share Posted July 18, 2012 За Маркуардт - имам предвид мачът му със Сонън, който беше 2010. И Нейт за малко да го събмитне на два пъти. А това че Силва е "one trick pony" не знам точно на какво се базира. Човекът е черен колан в Джудото, Жужицуто, Таекуондото, участвал е в професионални боксови мачове, в муай-тай също е много добър. На крака ги нокаутира, на земя ги събмитва - не знам какво повече тряба да направи. А че имаше и слаби опоненти - имаше, но той в един момент така разчисти средната, че просто се чудеха срещу кой да се изправи. Но че масово опонентите му са слаби не съм никак съгласен - Рич Франклин го би два пъти в пика му, Нейт Маркуардт, Дан Хендерсън, Форест Грифин, Витор Белфорт, два пъти Сонън, Оками, Деймиън Мая (условно) ... Е да имаше и мачове срещу такива като Травис Лутър и Патрик Коте, но в интерес на истината за времето си те бяха единствените възможни опоненти, не е като да се е крил. Link to comment
neshev Posted July 18, 2012 Share Posted July 18, 2012 Може да се коментира до век и веков. След 10 години, ако си още тук ще говорим други неща. Просто Anderson Silva е благословен да е в най-слабата дивизия в MMA, 90% от опонентите му са направени като по поръчка за неговия стил, а единственият, който на хартия може да му създаде проблеми му взе без проблеми общо 5 рунда от 7, но явно има сериозни проблеми с психиката (поне по нещо си приличаме с чичо Chael /обичам думата проблем/). Истинска дискусия за Anderson Silva щеше да има, ако той беше отишъл в LHW, но той както и 90% от хората в MMA просто не искат да се изложат на каквото и да е опасност. Anderson е велик, може би най-добрият, който се е бил, но нека да не се правим, че е неуязвим. Губил е мачове, не е неуязвим и определено не е някаква месия. Иначе той трябва да благодари всеки ден за Chael Sonnen, защото всеки герои трябва да си има по един злодей, нали така? Е, Silva не е най-надеждният герой, но все пак хората си искат фейс и си го получиха. Link to comment
Guest 1312 Posted July 18, 2012 Share Posted July 18, 2012 Според смаркът neshev Anderson Silva е най-слабия MMA боец, въпреки че целия свят тръби, че е най-великият. Не разбирам защо го мразиш толкова, но ти му омаловажаваш успехите свръх много. Не може човекът да е шампион от 5-6 години и ти да го псуваш и да казваш, че не става за нищо. Аз не съм толко навътре и не претендирам, че разбирам, но според мен Anderson не само, че е най-добрият, но и най-атрактивният боец. И мен не ме кефи как GSP лежи 5 рунда върху съперника си и по този начин побеждава, но не мога да кажа, че е слаб и победите му са едва ли не случайни... Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.