Jump to content

Fact or Fiction XX: FINALE.

YoTheReal

Recommended Posts

Fact or Fiction XX

NOBODY.

The Rock и John Cena се представят равностойно във враждата си до момента.

Blackened: ИЗМИСЛИЦА. Да, предполагам повечето от вас ми знаят мнението, но да повторя и да направя по-обширен анализ. John Cena до момента във враждата изнасилва The Rock по много жесток начин. Започвайки от първата седмица на истинската им вражда – Cena извади едно от най-силните си промота в кариерата и ми завъртя кечо-гледа на 180 градуса. Все още най-силното промо във враждата, колкото и нета да е пълен с хвалебствия към „уникалната работа” на Rocky. Втората седмица, заекващ The Rock, пълен с няколко минутни интервали, почти не успял да се възползва от уникалната публика зад себе си (да накараш някой да chant-ва нещо е доста лесно и малоумно... цаката е да не се опитваш и да го правиш), напълно и безсрамно убит вербално от John Cena отново. Третата седмица пък и двамата ми бяха посредствени, като за подобна вражда, накрая публиката сама own-на Rocky (сигурно е сценарий) с chant-а toothfairy. Ето това е работата – никой не е очаквал такъв chant, никой не се е опитвал да го докара, но Cena им обърна мнението, без значение дали е за един рефрен или не. Последната седмица The Rock беше победител, но как да не беше, 4-5 минутен сегмент за Cena срещу 20-минутен такъв за The Rock. Е, няма да си кривя душата де, концерта беше по-добър от рапа, но той пък не беше нищо особено, т.е. концерта не ми се стори нещо особено, четенето от лист пък хептем. В крайна сметка целия интернет е луднал, Cena печели враждата до момента и всички са убедени, че Rocky е слаб по сценарий. Но, мен това не ме интересува, аз отбелязвам това което виждам, това е част от враждата и резултата е нещо от типа на 3:1 до 80-тата минута. А, и да не забравя, всички които са за Cena и му признават това, което прави, не разбират от кеч. Fuck logic...

Rocky_Maivia: ФАКТ! Абсолютно. Като се абстрахираме от това кой на кого е марк и кой на кого е хейтър, това е едиствения отговор. Даже бих казал, че на моменти Сина надделява. Лошото при Роки, е че заради дългата му липса, сега хората са толкова заслепени от появата му, че не виждат грешките му. И не знам на 100% дали The Rock наистина е загубил форма или го правят по сценарии(мисля че е второто) за да има Сина за какво да се захване в промотата си, но никой не може да отрече, че Скалата си преплита много често езика. Най-пресният пример е от We will rock you. За първи път го чувам да си оплита езика толкова много. Е, какви дълги промота е правил без проблем, актьор е а да не може да запомни 2 куплета? Айде, моля моля :D.

Враждата между CM Punk и Y2J ви е по-интересна от другите две, въпреки че свири "трета цигулка".

Blackened: ФАКТ. Равносметката до момента е следната – Rocky/Cena получава сума си ефирно време (никой не се оплаква от това, съвсем нормално), Undertaker/HHH и те си получават редовно ефирно време, НО Y2J/Punk, въпреки че получиха ДВА сегмента на RAW от началото на враждата си, са най-интересното. И двата сегмента бяха страхотни и ме е яд, че няма да оглавят WrestleMania. Която и да е друга Mania да беше, с подобен мач, щеше да е на върха на карда. Дори вероятно ще открие PPV-то, за което не съм против, никога не ме е интересувала толкова подредбата (някога се правех, че ми пука, ама не.), само се надявам да им дадат 25-30 минути и да си направят класиката. Само че ме съмнява да има три 30-минутни мача на PPV-то, понеже другите два са сигурни. Иначе чисто кечово, ще са най-добрите предполагам. Дадат ли им време, ***** е съвсем реално да се получат, както и при HHH/UT, но там ще е голямото лежане, докато тука ще е динамиката на турнира. Но, толкова... жалко, можеха да бъдат нещо, с което да се отнесат с много повече внимание, но какво да лъжа, с подобни два мача като тези горните, и аз бих им дал трета партия. Жалко отново.

Rocky_Maivia: ФАКТ! Като не гледаме кой участва в тези мачове и ги следим само като „вражди”, то за мен този мач е единствения в който има някаква логична вражда, която ме кара да гледам мача заради нея, а не само защото мачът е между двама конкретни кечисти. The Rock vs Cena е това което е, защото е The Rock vs Cena. Каквото и да правят като вражда, за каквото и да плямпат – фрути пебълси, my nuts in your face, you have lady parts…whatever, мачът си има достатъчно заряд и тези неща е хубаво да ги има, но не допринасят чак толкова за враждата. При Taker/HHH там пък си е стрийка и историята около него винаги си е общо взето една и съща. Говорейки само за „вражда”, CM Punk/Y2J ми е най-интересното от трите. Вкара се и личен елемент с бащата на Punk, както и потенциална смяна на гимика при победа на Джерико(че Пънк би станал алкохолик, ако загуби). Не, че ще стане, но е достатъчно да събуди интерес у някои хора за да гледат какво би станало след манията.

Поставянето на Shawn Michaels като съдия в мача между Undertaker и HHH е ненужно.

Blackened: ИЗМИСЛИЦА. Не е ненужно, но ми направи мача малко по-предвидим, поне засега изглежда така. Но си е още star power в котела, наречен WrestleMania 28. Мисля, че ще вдигне по някакъв начин драмата и качеството в мача, но края е почти сигурен – HBK ще прецака HHH, после ще има някакви драми, а Undertaker вероятно ще се пенсионира.

Rocky_Maivia: ФАКТ/ИЗМИСЛИЦА! Бе, 50 на 50 съм. Изсмислица, защото това ще си е draw и то голям. Shawn Michaels на Wrestlemania си е Shawn Michaels на Wrestlemania. Не вярвам да има някой, който би отказал да го види на ринга, пък и това добавя повече несигурност в изхода от мача – ще прецака ли HHH, или Undertaker и т.н.

Факт, защото това май отново е породено от мързела на сценаристите. Те двамата(Taker и Shawn) имаха вече 2 мача, а и миналата година пак покрай HHH, Michaels пак му даваше акъл(доколкото си спомням). Сега ако си бяха напънали мозъците, можеше да измислят нещо свежо и то без да вкарват Michaels в цялата работа, което е най-баналното и предвидимо нещо, което можеха да направят и естествено го направиха. Но съм си 50 на 50, де. Колкото го одобрявам, толкова и не го...

Подкрепяте повечето ефирно време за The Rock спрямо това за Cena.

Blackened: ИЗМИСЛИЦА. НАПЪЛНО, АБСОЛЮТНО – НЕ! Разбирам логиката от бизнес гледна точка, но аз като фен искам да гледам Cena в най-интересния му период за последните... 10 години, пред едно бледо подобие на Rocky, такъв какъвто беше преди 10 години. Още горе направих сравнението за ефирното време между рапа и концерта (то пък един концерт). Тук решението не е да не дават толкова време на The Rock (макар че и той не прави големи рейтинги вече, WM сезона, а рейтингите си стоят на 3.3 ако имат късмет), а да резнат малко мидкардъри и да дадат повече такова на Cena. В крайна сметка, на всички има пука най-много за този мач, така че могат да ни спестят Ryder, Eve, Гошо, Пешо и компания поне до след Mania. А, и се сетих още нещо – преди две седмци The Rock имаше общо пет сегмента ако не се лъжа. Уроци по история ли бяха, какво бяха, нямам идея, но на мен ми изглеждаше точно обратното на това, за което го сметна болшинството – „дай да им навираме The Rock в лицата след като Cena го смаза”. Не, не се ебавам, точно на това ми биеше. Е, искали или не искали, WWE отново издигнаха The Rock в лицето на интернет публиката като тотален боК, който се жертва, за да издига „мижитурките”, които държаха компанията 7 години. Боже мили... *мааа Гъднес...

Rocky_Maivia: ИЗМИСЛИЦА! От гледна точка на това, че The Rock не е постоянно в WWE, той заслужава да получи повече ефирно време от Сина. Отсъства доста време и хората са жадни за него, а Сина е втръснал и без това на всички. Даже забелязвам, че и децата вече не викат толкова силно за него. Преди година и нещо беше доста силен чант. Въпреки това не го подкрепям. И двамата трябва да получават еднакво ефирно време и то по възможно и двамата да са заедно в сегментите, защото така един след друг.....е, няма такава тъпотия. Е как може преди 6-7 години, Сина и Енгъл да правят rap battle, a сега той и Роки, да не могат и само да си редуват сегментите? Да вземем например последния RAW. Скалата си прави концерта 20 минути, а Сина направи 5 рими и си отиде. Надявам се следващата седмица Сина да е отново със стария си гимик и да направят едно face to face, а защо не и rap battle като в доброто старо време :D

WrestleMania 28 хипотетично има най-добре изглеждащият кард на WrestleMania за всички времена.

Blackened: ФАКТ. Ех, исках да напиша Измислица, за да ми контрастира още веднъж мнението, но нямам аргументи, мамка му. Е, за момента тази Mania се нарежда до XVII, XIX, XX и още няколко като Маниите с най-впечатляващ кард. Трудно е да се каже кой е най-впечатляващия де, но на хартия поне изглежда нечовешки турнир. То не турнир, а WrestleMania, има си разлика (ако и TNA направя разликата между турнир и BFG ще е друга работата например). Главния мач – сблъсъка на поколенията, мач който ще се помни още сума си време, и освен ако не се случи Punk/Austin, друг такъв мач няма да имаме до 38-мата WrestleMania предполагам. Triple H/Undertaker – малко пресилиха нещата с „последните от вида си”, но пак огромен мач и първия сериозен HIAC на WrestleMania. Мисля че имаше още един Hell in a Cell на Mania, пак с Taker, но скуош. Другия мач – най-добрия срещу най-добрия. Не смятам че има нещо пресилено, двамата са най-добрите за последните 5 години в мейнстрийма. Сега завъртяха малко нещата до „ще станеш Дарт Вейдър”, но няма нищо лошо в това да има една по-лична вражда между трите. Другите мачове също са впечатляващи, и забележете – логични! Laurinaitis vs. Long, въпреки смешните (в не добрия смисъл на думата) в началото сегменти с двамата, е логичен. Sheamus vs. Bryan е логичен колкото всеки RR-победителски мач, но и двамата са в пика на кариерите си до момента. Kane vs. Orton дори има странно силна логика. Е, тук ще спомена, че сценария на Koleda321 за махането на маската беше по-добър, но днешната публика въобще не помни кога Kane си е махнал маската, така че им стига и това. Останалите мачове са мач за Интерконтиненталната титла, малоумен мач на дивите и хипотетична защита на tag титлите – просто перфектно. Празно няма както се казва. Ще спомена само обаче, че WWE нямаха достатъчно star power в компанията и всъщност големите мачове идват от кечисти, които не бяха активни до скоро – Y2J, HHH, Undertaker, The Rock.

Rocky_Maivia: ИЗМИСЛИЦА! Тотална. Да, вярно е че като се гледат само последните няколко години, тази има доста хубав кард: Shawn Michaels, HHH, Undertaker, Kane, John Cena, Chris Jericho и разбира се The Rock. Дори и хипотетично не може да се твърди, че има най-добре изглеждащият кард за ВСИЧКИ времена. Всички изброени бяха и на Wrestlemania XX, но там също бяха Ric Flair, Batista, Chris Benoit, Dudley Boyz, Rikishi, APA, Eddie Guerrero, Brock Lesnar, Goldberg, Kurt Angle и още сума ти хора. За мен това е най-добре изглеждащата мания, макар че някои от мачовете бяха голяма скука, но тук говорим за хипотетично изглеждащи. За това твърдение спокойно мога да кажа „Bitch, please”

Задължителният спойлер и този път ще присъства... е, that's all folks. Това е последният брой на Fact or Fiction. Може да направим някога някой ексклузивен, но дотук с редовните броеве. Anyway, другото ще го каже Rocky.

Rocky Maivia

Искам с този пост да благодаря на всички, които някога са следяли Fact or Fiction, участвали са в него, писали са коментари и дори най-малкото - давали са плюсове/лайкове. Мисля, че това което направихме с Blackened е едно от най-постоянните рубрики в този форум, и въпреки че се получиха някои времеви интервали в последните 2-3 броя, още през януари беше ясно, че ще стигнем до 20 броя и ще спрем. За наша радост, нямаше брой който да е с репутация под 15, нещо което се случваше дори в някои от постовете за WrestleMania на UNDERTAKER*, в Countdown to WrestleMania. Благодаря дори и на хейтърите (hey there BlackKing), които всъщност помагаха да се държи интереса към FOF. И най-вече искаме да благодарим на HEIDENREICH, Lubo Dimitrov, G, Birov, MainEventer, Jericho, Radox, и разбира се на Loop. В крайна сметка идеята издържа теста на времето и завършваме, близо половин година по-късно, с 20 броя, всеки от които се е радвал на успех!

Ееее, много, много жалко, че и вие приключвате. Нещо много хора ми се струва, че си спират проектите напоследък. А този всъщност е един от стабилните. Наистина жалко. И все пак, страхотна работа, колеги! :D

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Може да се каже само едно нещо - велика рубрика.

Може да не съм коментирал, но винаги съм четял. :)

Само едно нещо искам да отбележа. Да ми говорите че "The Rock и John Cena се представят равностойно във враждата си до момента."? Даже пък John Cena мачкал до сега? Е беги мани направо. За кое говорите? За последните три седмици ли? Или за последната една година? Blackened, ти си сигурно единствения човек на света който твърди че Cena e дръпнал пред Скалата. Да, имаше моменти в които Cena го "удряше под пояса" с изказванията си че The Rock все напускал и лъгал и това онова...Но след като Dwayne се разясни какво точно означаваше неговото завръщане и разбираемо че не може да бъде на всяко шоу, John Cena продължава и продължава да го натяква това. Защо ли? Защото това му е единствения коз. През цялото време Скалата вербално мачкаше Сина, за какво равновесие си говорим. Сина нанесе един АА преди Wrestlemania 27 с което тръгна много силно и това му беше. Видя се какво стана на самото PPV. А да не говорим за Survivor Series където Сина отнесе голям резил. И добре нека забравим за това и започнем на чисто от началото на тази календарна година. Имаше ЕДИН, точно Един случай в който John Cena по някакъв начин нахрани The Rock. Толкова. Дори и в Boston, MA Скалата е по-силен от Джонито. Единия получава 3 минути време да рапира а другия 20 минути да тананика на китара. А дали Сина може да изнесе 20 минутен сегмент(какъвто и да е то) в който да забавлява публиката от начало до край. Всичко е разбираемо.

Сега от тоя пост излизам ебаси слепия марк(не че не съм) на The Rock, но това е реалноста. Някой да казва че Сина тотално доминира Скалата от към сегменти е абсолютно неточно.

[b]Team Take It :[/b]
[b] "Dicks to Pussies"[/b]

Абе, то все едно. Ясно е, че всичко е през моята си призма, пък и не ме интересува толкова дали съм единствения човек, който твърди такива неща. Впрочем, не съм. Той и Rocky_Maivia е по-краен от колкото пише във FOF, а (представи си) е фен на The Rock. Няма да ти се вярва на какво го правят по сайтовете Скалата. Поне за 411 говоря, че само там съм редовен, но аз винаги си съпоставям мнението с тяхното (не си го променям според тяхното, за да не ме контрира някой) и очаквах да превъзнасят и те The Rock, ама там са само стари (много по-стари от Rocky ерата) кучета и си го хранят здраво за сметка на Сина.

На мен Сина ми е по-интересен и никой не ангажирам с мнението си, даже гледам да не обиждам никой когато го казвам. За съжаление за целя форум е недопустимо някой да е на мнение, че Скалата не е пророка на кеча и Зевс на микрофона.

Ех, защо го няма Shawn_Michaels с епичния подпис "Die, Rocky, Die"... :D Първия човек във форума сигурно, отворил анти-тема за Скалата, много години преди да се завърне. Можеш да я потърсиш - поради паметта ми за глупости, темата помня че се казваше "The Rock - The people's chahmpion или the people's sell-out". За пълна точност не гарантирам де.

А пък не съм марк и на двамата. Лигавите образи много не ги обичам. Харесвах The Rock допреди да напусне, гледах му сегментите отново и отново, но сега когато ми дава едно и също всяка седмица, предпочитам Сина. Той и той си върти една плоча, но поне с една идея по-логична плоча. И за край - отново - всичко е през моята си призма. :) Благодаря за коментара впрочем, ако не беше последен брой мисля, че щеше да има много повече подобни коментари. :D

The Olimpic Hero

Само да отбележа, че на 411mania толкова падна нивото, че няма повече накъде. Има някакъв маняк, който прави ревюта на RAW, ами по-големи глупости никога не съм чел. Дава 2/10, 3/10 на сегменти, които реално са поне 8/10 и това е почти всяка седмица. Обикновено в коментарите отнася яки псувни и го питат редовно: "Абе ти изобщо харесваш ли кеч" и т.н. Изобщо не смятайте мнението на този сайт за меродавно. Да, имат интересни като идея рубрики, но напоследък изпълнението е много слабо.

Само едно нещо искам да отбележа. Да ми говорите че "The Rock и John Cena се представят равностойно във враждата си до момента."? Даже пък John Cena мачкал до сега? Е беги мани направо. За кое говорите? За последните три седмици ли? Или за последната една година? Blackened, ти си сигурно единствения човек на света който твърди че Cena e дръпнал пред Скалата. Да, имаше моменти в които Cena го "удряше под пояса" с изказванията си че The Rock все напускал и лъгал и това онова...Но след като Dwayne се разясни какво точно означаваше неговото завръщане и разбираемо че не може да бъде на всяко шоу, John Cena продължава и продължава да го натяква това. Защо ли? Защото това му е единствения коз. През цялото време Скалата вербално мачкаше Сина, за какво равновесие си говорим. Сина нанесе един АА преди Wrestlemania 27 с което тръгна много силно и това му беше. Видя се какво стана на самото PPV. А да не говорим за Survivor Series където Сина отнесе голям резил. И добре нека забравим за това и започнем на чисто от началото на тази календарна година. Имаше ЕДИН, точно Един случай в който John Cena по някакъв начин нахрани The Rock. Толкова. Дори и в Boston, MA Скалата е по-силен от Джонито. Единия получава 3 минути време да рапира а другия 20 минути да тананика на китара. А дали Сина може да изнесе 20 минутен сегмент(какъвто и да е то) в който да забавлява публиката от начало до край. Всичко е разбираемо.

Кечът е по сценарий, приятел. Съжалявам, че трябваше да го научиш по този начин. :)

35izpu1.jpg

Браво за много интересната рубрика, ама не виждам причина защо от време на време да не правите по някой извънреден брой, като се натрупат повече интересни истории. :)

HEIDENREICH

Следях рубриката от първия брой и макар да не съм коментирал във всички , съм прочел всяко издание . Браво за положеното старание , като човек който също опита да води седмична рубрика (Доброто Лошото и Тъпото с имитация на 411 3 R'S -по -късно 4 R,S с бай djihad ) и се убедих колко е трудно да поддържаш интереса със седмична рубрика и колко усилия се изискват даже за "крадена' рубрика и даже ако с аверчето се виждате цял ден.

Опита за съвместно издание на вашата рубрика с Фил навремето доведе само до 1 брой , като помня че ни отне цял ден да я напишем , но ако не поддържаш и извънфорумни контакти с човека дето пишеш съвместно , работата е почти невъзможна.

Според мен не трябва да се отказвате от идеята , просто трябва да намалите честотата на броевете , изчакайте да натрупате по-интересни мнения за дискусия и я пускайте месечно ако трябва и не се отчайвайте от малкото коментари. Знам че си е тръпка и кеф да видиш , че става дискусия породена от рубриката ти и това изплаща загубените часове , които може да се прекарат по по-приятен начин.

Качеството на броевете се закрепи на едно добро ниво и варираше от много добро до добро , в последните няколко броя може би имаше лек спад на качеството на анализите , може би една лека промяна във формата няма да е зле ,опитайте с повече хумор и не се опитвайте на 14-15 години да изглеждате по-тежки смаркове от Meltzer и Mike Johnson , съвсем добронамерено ви съветвам.

С две думи за мен това е от малкото полезни рубрики , допринасящи за форума и смятам че има бъдеще . Успех. :beer:

Относно 411 mania за мен също спада е голям ,следя ги от 2000 година още с ppv и raw анализите на Scott Keith ( не можете да си представите какъв heat предизвикваше тоя всяка седмица) , сега за мен единствените които държат високо ниво са Matew Sforcina с Ask Mania и Ronny Sarcnecky с Piledriver Report , донякъде и Csonka но при него има спад също.

За Raw и SD се изредиха много ревюиращи , Chad Nevet дразни огромна част от четящите със споменатите оценки 2-3 /10 на сегментите с Taker , HBK Triple H ,махнаха ценната финансова рубрика където имаше даже и седмична класация за кечистите в WWE /TNA по продаден мerchandise, Michael Weyer доста солидно троли в своята рубрика ( беше дал на Taker- Triple H от WM 27 оценка DUD и го нарече най-лошия мач за 2011 , интересно ми е някой не харестващ Taker & Triple H за колко го оценява , аз съм фен и мнението ми не е обективно.

Само да отбележа, че на 411mania толкова падна нивото, че няма повече накъде. Има някакъв маняк, който прави ревюта на RAW, ами по-големи глупости никога не съм чел. Дава 2/10, 3/10 на сегменти, които реално са поне 8/10 и това е почти всяка седмица. Обикновено в коментарите отнася яки псувни и го питат редовно: "Абе ти изобщо харесваш ли кеч" и т.н. Изобщо не смятайте мнението на този сайт за меродавно. Да, имат интересни като идея рубрики, но напоследък изпълнението е много слабо.

Само да отбележа, че това, че някой не е на твоето мнение, не го прави по-малко разбиращ или му е паднало нивото. Тия хора са видели много повече кеч от теб, аз като им гледам класациите не знам къде се намирам, 90-те, 80-те и надолу доминират, т.е. това което на теб ти е интересно, те са го видели стотици пъти. Особено пък за кеч някой да каже "ти не разбираш нищо". Да, едно е да твърдиш че например Шон Майкълс е слаб на ринга - пълен абсурд, но примерно да обвиниш друг, че му е паднало нивото или че не разбира, понеже не му харесал даден сегмент... е, this is bullshit, както е познатия рефрен. Ти защо мислиш, че дават толкова слаби оценки? Защото не им е харесало или защото искат да контрастират с чуждото мнение? Те за това по трима-четирима души правят различни репорти при тях. А за 2011 година имаше най-малко 3 сегмента, на които им дадоха 10/10 + 2 мача по пет звезди (точно кои журналисти не знам).

Към Loop - май го бяхме написали горе, да, съвсем възможно е ако има нещо интересно и ни хване музата, да напишем ексклузивен брой. Но като изключим WrestleMania, наистина за да напишем за нещо друго, трябва да падне бомба насред някой мач или нещо подобно. :)

HEIDENREICH, ти пък беше най-изчерпателния коментатор, който имахме и ти благодаря от сърце - да, имаше такива, които пишеха по-редовно от теб, но на теб един пост е равен на десет техни. Ние не спираме, понеже няма интерес/пада интереса - напротив, точно това отбелязахме горе, аз лично съм удивен от запазването на интереса след 20 броя. Това решение, пак ще повторя, беше готово още през януари месец - когато пък няколко броя ни удряха по 30-35 плюса и дискусии отдолу. Така че причината въобще не е в това. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...