Jump to content

Култовизми от списание "Кеч мания" от БТВ ерата


The Olimpic Hero

Recommended Posts

The Olimpic Hero

Тези дни си разглеждах архива от списания от БТВ ерата, тогава излизаха около 5-6 вида на седмица и си ги купувах всичките. Имаше доста култовизми. Ето една статийка от списание "Кеч мания" за финалните хватки на звездите:

Натиска на Скалата - Скалата. Шампионска хватка, която ви разпльоква на ринга като торба с мокър пясък. Няма мърдане, а по-страшното е, че следва и Лакътя на народа - Скалата безмилостно ще забоде лакти в гърдите ви и окончателно ще ви прати в несвяст!

Педигри - Трите Хикса. Жесток удар, в който заклещената глава на жертвата става на кайма, след като отвисоко се сблъска с пода!

Зашеметител - Ледения Стив. Ужасяващ удар, поразяващ също тиквата на жертвата, а мозъкът започва да се върти като пумпал - сигурен туш!

Олимпийско тръшване - Кърт Енгъл. Смразяващ суплес, който би потрошил костите и на мечка гризли!

Стените на Йерихон - Крис Джерико. Гадният ключ сгъва жертвата на две, а свирепите и писъци се смесват с пукота на строшен гръбнак!

Кръстосаните ръце - Крис Беноа. Супергаден вратотрошач, от който има само едно измъкване - предайте се, ако не искате да ви откъсне главата!

Последно причастие - Гробаря. Олеле майко, това си е направо падане по гръб от втория етаж - направо ще се продъните в ада!

Вонящото лице - Рикиши. Е, тая хватка никак не е болезнена, но за сметка на това вони гадно, направо до задушаване. Кирливят задник на Рикиши може да задуши дори пор!

Задушаващо тръшване - Грамадата. Този удар обаче го използват всички. Най-болезнен е в ръцете на Грамадата - като ви стисне в свирепата си лапа, губите дъха си и очите ви се оцъклят, след което се блъскате в пода със скоростта на комета!

               

Link to comment
The Olimpic Hero

Сканирай ги.

Нямам такава екстра на компа, но ако има интерес към темата, ще пускам ръчно от време на време култови статии. Иначе гледам сега от същото списание има за Sting, заглавието е: "Жилото мре да дупчи задници". :D

               

Link to comment
UNDERTAKER*

Аз също си взимах повечето списания тогава и имам скенер, но лошото е, че не знам колко от списанията са останали или дали въобще са останали някакви. Ще се разтършувам после и ще видя дали ще намеря нещо. Btw почти съм сигурен, че преди доста време един потребител (не помня кой) беше пуснал подобна тема и даже беше сканирал някои неща.

Иначе много добра идея @The Olimpic, ще видя наистина какво имам, дори да не са списания.

Иначе гледам сега от същото списание има за Sting, заглавието е: "Жилото мре да дупчи задници". :D

:laugh:

Link to comment

Ако некой има червеното "Кеч Зона" с Крис Беноа на корицата, да сканира вътрешната корица, дето е написана историята на световната титла. Търсим я от 10 години.

Link to comment

Аз го имам тоя брой с историята, ама не съм го виждал от 9 години къде е :D

Сетих се иначе за една статия със заглавие "Стинг стана свиня", в която се описваше как "биячът от втора лига е качил над 5 кг само за месец, поради което Шейн няма да го взима при нашествието над WWF". Освен това пишеше и че "известно американско списание си направи зловеща гавра със Стинг, като публикува карикатура, на която той се гледа в огледалото и вижда Ракиши". :lol:

35izpu1.jpg

Link to comment
The Olimpic Hero

От списание "Кеч мания", но другото "Кеч мания" на издателство "Кой", интересен момент между другото, тогава имаше две различни списания с едно и също име. Та ето я една от най-култовите статии от тези времена. За Кърт Енгъл:

Защо Кърт Енгъл стана Кретенгъл

Не сте ли чували как викат феновете в София на Кърт Енгъл?

Ами викат му Кретенгъл. Причината е, че изглежда като кретен - някакъв отличник, който се прави на звезда. Е, кой ще му повярва на такъв!

Като е бил олимпийски шампион по свободна борба в Атланта преди 5 години, голяма работа.

Щом Кретенгъл е толкова як, щом се смята за най-добрия, защо не е толкова готин като Скалата и Ледения Стив Остин. Честно казано се държи като дърво.

Според много фенове Кърт Енгъл е смешен с трикото си от свободната борба, с което се разхожда по ринга на Разбиване и Първична сила. Все едно е някакъв дядка. Много по-гот би било да си измисли някакъв интересен костюм или просто да се покаже по черни гащи като всички останали.

Най-дразнещото обаче е, че Кретенгъл се прави и на много умен. Разправял пред колегите си, че неговият коефициент на интелигентност бил 154. Това чудо се измерва като се минават едни особени тестове - нещо като тези за седми клас, ама още по-сложни.

Кой ще му повярва питаме ние? Къде се е чуло и видяло борец да се интелигентен като професор. Достатъчно е да си спомним колко вицове са измислени точно за него.

Примерно: Дошъл Кретенгъл в София и се разговорили с българските борци. Решил той да ги препита за обща култура дали са наясно с политиката. Хрумнало му първо да им зададе въпрос за бившия американски президент:

- Кой е Бил Клинтън?

- А, не сме го били ние, отговорили уплашените ни мутри.

Или един друг: ще пътува Кретенгъл от Ню Йорк за София. Сяда той в първа класа, а си е купил билет за втора. Чудят се как да го изгонят. Не става. Тогава пилотът отишъл и му прошепнал нещо на ухото. Кретенгъл веднага станал и хукнал към втора класа.

- Какво му каза? - попитала стюардесата колегата си.

- Казах му, че първа класа не каца в София.

               

Link to comment
UNDERTAKER*

Мазето ми е толкова задръстено с всевъзможни неща, че успях да претърся едва само няколко кутии. Списанията съм сигурен, че ги имам почти всичките, защото сега като намерих тези се сетих за много други, но накрая вече не ми се търсеше... нямате представа какви блокове от кутии с вестници и списания е в това мазе и то всичко е тотална бъркотия :suicide: Много ме е яд, защото наистина имаше култови списания. Това списание, което @Jericho каза му намерих явно всички броеве само без тоя с Беноа на корицата :D Към 6-7 броя намерих.

Е, поне Хай Клуб списанията ги открих повечето, а там ако помните на предпоследната страница имаше писма от фенове и също има култовизми. Ще прегледам каквото ми хване окото и по-после или утре ще сканирам нещо.

Link to comment
nWoHulkster

Преди малко като се рових из кеч библиотеката ми попаднах на някои неща от БГ пресата, които бях позабравил. Просто ей така в сферата на любопитното:

Първо, статия за Rey Mysterio и напълно измислената история, че Jennifer Aniston му била огромна фенка, искала да спи с него и специално за нея той й показал лицето си. Хай Клуб, 1997:

24 часа, 1998, статийка за популярността на кеча, една от няколкото през тази година (другите бяха основно за celebrity мачовете в WCW - Malone, Rodman & Leno):

Хай Клуб, 2001, LOL :):

И за финал, заглавия и статии от култовия вестник КЕЧ :D

Източник:

:)

Link to comment
Apex Predator

АРЕСТУВАХА РИКИШИ !!!

"Смрадливото дебело прасе вкарано в пандиза за 3 дни, понеже тафило бира"

ахахахахахах :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

[center][img]http://prikachi.com/images/642/6065642c.jpg[/img][/center]

[center][img]http://img72.imageshack.us/img72/2576/28315ra3.png[/img][/center]

Link to comment

Трите Хикса е дал интервю за българска медия? Хора, може ли някой от вас да даде линкове към интервюта на известни кечисти за български медии? Имах едно списание, което следях преди, но го спряха, пазя си броевете с Рей Мистерио, Острието, Ренди Ортън и Грамадата, дето дават интервюта специално за бг списанието. Ако някой знае за друг кечист давал интервю пред родна медия, нека каже или даде линк.

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Link to comment

А дали има и днес такива списания? Интересът към кеча не е като едно време, но не е и малък, би трябвало поне 1 да има.

Иначе колкото повече такива златни статии/заглавия/цели списания от преди време, толкова по-добре.

Link to comment

Да ти кажа честно, не съм видял българско кеч списание, след фалирането на супер кеч, през 2009 някъде. Иначе има чужди списания за кеч по специализираните репове в София, непреведени за съжаление, но пък си ги купувам отвреме навреме. Излизат всяка седмица, но пък цената е двойна за разлика от българските такива, които имаше допреди две години.

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Link to comment
UNDERTAKER*

Точно в това списание/вестник, от което @nWoHulkster e постнал повечето неща, бяха най-големите култовизми. Както споменах и в първия си пост, намерих много малка част от списанията си, 4-5 броя на "Кеч зона", за които говореше @Jericho + 2 броя на "Кеч Гладиатори" + 1 брой "100% хит" + някакво "Боен клуб Кеч", както и няколко "Хай Клуб", но там не статиите са интересни, а писмата от фенове на последните страници. Мързеше ме да сканирам всички, затова съм сканирал само 1 примерна страница плюс още 2-3 от другите списания.

Корица на "Кеч Гладиатори"

Корица на "Кеч зона" + статия от списанието.

Статистики. Тук култовото е имената на кечистите на български :D

Писмата от Хай Клуб. Първото стихотворение за Rikishi e култ :D.

Статия за Austin.

Link to comment

Относно статията, че Чайна била проститутка... еми не са били далеч от истината :laugh: . Иначе и аз имам може би почти всички списания от тогава и ако успея да ги изнамеря може да се включа с някой и друг бисер.

and so it begins... again!

Link to comment
2012-03-23220038.jpg2012-03-23214459.jpg2012-03-23214412.jpg2012-03-23214543.jpg2012-03-23214600.jpg2012-03-23214615.jpg2012-03-23214643.jpg2012-03-23214721.jpg2012-03-23214816.jpg2012-03-23214845.jpg2012-03-23215013.jpg2012-03-23215058.jpg

[img]http://bhawap.com/Downloads/load/WWE_Zone/Wrestling_Gif_%28Animated%29/Crippler-Crossface-by-Chris-Benoit-and-Triple-H.gif[/img]
[size=4][b][color=#FF00FF]~>[/color][color=#000000]fear tHe crippLer[/color][color=#FF00FF]<~[/color]
[color=#FF0000]kiLLer[/color] [color=#00FFFF]agreSsioN[/color] [color=#00FF00]4 reaL[/color][/b][/size]

Link to comment

Епично! И като помисля, че и аз си купувах подобни издания, особено Хай Клуб - ставах рано сутринта (в събота) и молех майка ми за един лев, да си го купя. В общи линии това, което помня е, че от там научих, че кеча всъщност не толкова истински, колкото си мислех и научавах резултатите от PPV-тата. особено тежко ми беше преди мача на Гробаря с Triple H (първия). Истински се притеснявах моя любимец дали ще спечели и когато купих списанието и прочетох ми олекна :)

Сега като чета тези заглавия, разбирам колко ми е била промивана главата с глупости.

4 x Intercontinental Champion

Link to comment
The Olimpic Hero

Да, общо взето мога да кажа и аз добри думи за "Хай Клуб", защото нивото им беше прилично и макар и те понякога да пишеха глупости, все пак държаха едно добро за времето си положение. Виждал съм примерно да споменават термини от рода на babyface, heel, говореха как рейтингите са паднали след като Stone Cold е станал лош и други подобни неща, които в България тогава другаде не можеха да се прочетат. Малко по-късно всъщност излязоха още две добри списания. Едното беше "Кеч Гладиатори", в което имаше хубави статии, но те бяха свалени от интернет и от чужди списания, така че нямаше никакво творчество, а другото беше "100 % Кеч", при което всеки брой беше посветен на даден кечист, може би най-луксозното издание като оформление на корица, страници, добър обем и също написано на не толкова маркски език.

               

Link to comment
nWoHulkster

Още като беше пусната темата се сетих за нещо, което исках да постна, но нямах достъп до него. Е, сега временно съм си в България и имам достъп до кеч библиотеката ми, така че вече мога да го пусна. smile.png Някъде средата на 2001, "Кеч Зона", брой 6, из писмата от фенове. Младият (nWo)Hulkster(™) се мъчи да подкупва авторите на списанието с голи снимки (по онова време голите снимки бяха много рядка и много ценна "валута" лол), само и само да пуснат повече неща, които той иска:

20gfd4g.jpg

ir5mcp.jpg

biggrin.png

Link to comment
UNDERTAKER*

^lol. Ако щеш вярвай, като претърсвах какво да сканирам попаднах и на това и дори си помислих за момент, дали не е наборката, но офертата за снимките на Чайна ме разколеба :D Викам неееее, едва ли.

Link to comment

Ако некой има червеното "Кеч Зона" с Крис Беноа на корицата, да сканира вътрешната корица, дето е написана историята на световната титла. Търсим я от 10 години.

Ако ви е попаднала, не се замисляйте.

paper-500x400.jpg

Link to comment
Brock_Lesnar

Ако некой има червеното "Кеч Зона" с Крис Беноа на корицата, да сканира вътрешната корица, дето е написана историята на световната титла. Търсим я от 10 години.

LINK

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Хахахаах! Тук си спомних за легендарната грешка на тази корица с царуването на Хълк Хоган през 2000-та :D

35izpu1.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...