Jump to content

GAME OF CHANCE: "Gamblers Paradise" (Chapter II - Posted!)


Recommended Posts

GAME OF CHANCE

Project: Една история за власт, пари, "комар" и алчност. Историята на Frank "Money" Jones (The Olimpic Hero) и борбата му за оцеляване в света на залозите.

CAST:

Frank “Money” Jones (The Olimpic Hero)

Jimmy “The Bet” Collaway (Socki)

Carson Wilde (ViChiX)

Bo “Cold Voice” Murdoch (wohov)

The Owl (buhala)

John Nash (neshev)

Philip Albright (G)

Tara Jones (loana_27)

Monna Murdoch (tanchi)

Mr. Rockhold (HEIDENREICH)

Roger Styles (JingieBy)

Frankie „The Great” Manuga ( Loop)

...

CHAPTER I

“I’M OUT”

Франк (The Olimpic Hero) стоеше на безлюдният хълм, гледайки втренчено към града в който израсна, в който направи първият си истински залог, в който спечели цяло състояние. Проливният дъжд обливаше прошарената му коса, а годеницата му Тара (loana_27) чакаше търпеливо в чисто новият кадилак на бъдещото семейство. Въпреки, че всички го молеха да не заминава, да не се отказва от „дарбата си”, Тара успя да помогне на стария комарджия да разбере, че тази дарба щеше да се превърне и в негово проклятие някой ден. За първи път в живота си Франк погледна нещата от тази страна, разбираше какво му се казва и повярва в думите на любовта на живота си почти моментално. Тя бе единственият искрен човек, който Франк “Money” Джоунс бе срещал в студения и мрачен път към саморазрушението, който досега той наричаше живот. Франк спечели много пари за много влиятелни личности през годините, но именно репутацията му позволи и тази дълго желана от него „пенсия” да се превърне в реалност. Пенсия, която в света на залагането трудно се издейства щом си „играеш картите” както трябва и от това печелят всички замесени. Франк реши, че това трябва да бъде последният му залог, последната му оставена следа в този мрачен свят, преди да отвори вратата към светлото бъдеще… а неговото бъдеще бе свързано изцяло с отдадеността му към Тара. Затова и през следващите няколко дни Франк успя да чуе две словоизлияния, които промениха съществуването му завинаги… „Свободен си хлапе” от шефа си и най-сладкото „Да!”, което бе чувал досега, докато стоеше пред жената, с която щеше да прекара остатъка от живота си. Изведнъж, светлините за него изгаснаха… публиката си замина… играта моментално свърши!

5 години по-късно:

- И с това завършва емисията ни за тази вечер! Лека нощ, дами и господа, със сигурност няма да е такава за „Red Socks”! – завърши спортният си обзор Франк, преди да излезе извън ефир.

- Ииии… това е края, хора! Поредната силна емисия. Ще се видим другата седмица – извика ръководителя, ръкопляскайки през това време.

- Браво, Франк, никой детайл не ти убягва. Великан си. С момчетата ще ходим да изпием по едно в „McKinley”, идваш ли? – изрече оператора, приближавайки Франк Джоунс, след края на спортните новини.

- Не пия вече, но благодаря за офертата, Фреди. До следващата седмица! – отговори Франк, докато обличаше сакото си.

Навън валеше и Франк реши да мине напряко по улица „Хелмс”, с вече старият си кадилак. Той трябваше да мине покрай месарският магазин преди да е затворил в петъчната вечер. Мистър Ким му бе запазил няколко „тлъсти” пържоли, които трябваше да вземе по заръка на жена си. Франк най-сетне бе открил щастието. Той работеше в местната телевизия на Colorado City, градче намиращо се в близост до Лас Вегас. Бившият „грешник” бе купил имот, около 300 акра площ, където заедно с Тара Джоунс (loana_27) отглеждаха коне. Тара обичаше „ранчото” и се грижеше за животните, докато Франк анализираше спортните събития за новинарската емисия, вече цели 5 години. Двамата живееха в желаната от тях приказка и не можеха да бъдат по-щастливи!

Същата вечер…

- Тара, вкъщи съм, слънце… къде си? Нося подарък от Мистър Ким, големи и сочни са… нямам търпение да ги направим на грила. Тара? – извика Франк с влизането си в огромната къща, носейки в ръцете си множество подаръци и пържолите, които трябваше да вземе от месарския магазин.

Дъжда бе спрял най-сетне. Франк (The Olimpic Hero) , учудено обиколи стаите, етажите и всички любими места където жена му обичаше да прекарва времето си, но не я откри. Викайки името и Франк, изплашен излезе навън и се затича към конюшните с фенер в ръка, където само след няколко мига намери любимата си, безжизнено легнала на земята. Щастливата приказка се стовари като влак върху плещите на блестящият спортен журналист, докато притискаше към гърдите си тялото на безтегловната си жена. Франк веднага я вдигна на ръце и я качи в колата си, след което бързо потегли към града за втори път днес.

- Дръж се, скъпа! – притеснено викаше “Money”, докато караше динамично към болницата…

...

Няколко часа по-късно:

- Съпругата ви е стабилизирана, г-н Джоунс… но трябва да поговорим! – часове след случая, сподели с Франк лекуващия доктор.

Сърцето на Франк не беше било никога толкова бързо през живота му, дори когато бе вземал опиати, които трябваше да му донесат въпросителна наслада преди години. Франк очакваше най-лошото, след този кратък разговор с лекаря и не знаеше дали въобще иска да продължи към кабинета му… но все пак го стори.

- Успяхме да стабилизираме жена ви, г-н Джоунс, дори сега е в съзнание, но трябва да поговорим за състоянието и. Няма добър начин да се каже това, а и бе дълга нощ.. ще бъда откровен с вас. Жена ви страда от специфична болест, която рядко се среща при жени на нейната възраст. За да бъде излекувана ще се наложи да получи животоспасяваща операция иначе може да я изгубим. Необходимо е да се действа бързо… затова ще трябва да ми дадете отговор през следващите няколко дни, до седмица. Д-р Рамирез ще ви разясни подробно детайлите около болестта на жена ви още утре. Операцията е доста скъпа, затова и още водим този разговор. Трябва да направите важно решение колкото се може по-бързо, за да успеем да я запишем за операция! – със сериозен тон доктора сподели ситуацията на притеснения съпруг.

- Парите нямат значение, искам да се погрижите за жена ми… - през сълзи промълви Франк, докато се държеше за главата.

- Не искам да ви измъчвам точно сега, но трябва да знаете, че тази операция ще струва 100 000$. Няма много специалисти, които могат да я извършат успешно. Съжалявам. – допълни лекаря, докато гледаше към пода.

На другият ден.

Франк (The Olimpic Hero) стоеше сам в тъмнината, полузаспал на канапето си, с празно шише „Джони” в едната си ръка и мърмореше нещо вероятно в съня си. Това бе първият път от пет години насам, в който Франк реши да си купи алкохол и както и преди последствията бяха катастрофални. Докторите щяха да дадат на Франк да види жена си чак утре, въпреки неуместното му държание в болницата през нощта, когато настояваше да влезе в стаята и. Това не бе първият път, в който му се бе случвало да бъде изхвърлен от определено място от охраната. В този момент на вратата на Frank “Money” Jones се почука няколко пъти. Чак на третото по-интензивно почукване, Франк съумя да отвори дясното си око съвсем за кратко.

- Не искам да виждам никой, оставете ме на мира, мамка ви! – Едвам, едвам изрече Франк.

За негово съжаление нахалният посетител не си замина, продължавайки без капчица съпричастност към главоболието на Франк да го безпокои, удряйки по вратата с длан.

- Ти луд ли си бе!? Мамка му и раб… КОЙ Е!? – Мърмореше Франк под носа си, докато се олюляваше до входната врата.

Франк отвори бясно вратата и погледна с озверял поглед навън, но само за секунди гримасата му се промени коренно…

- Какво искаш, Джими? – попита учуден Франк.

- Къде ти е гостоприемството, „партньоре”? Така ли се посреща стар познат? – Отговори Jimmy “The Bet” Collaway (Socki), стар познат на Франк от годините му на “играч” във Вегас.

- Трябва да ти призная… уредил си се. Семейният живот явно ти се отразява добре! – добави Джими секунди преди да бъде поканен в имота.

- Мина много време? Да не би старите заможни дами да не ти връзват вече? Извинявай, имах предвид „дами на средна възраст”! – Попита „не*бателно” Франк, сядайки отново в креслото си и отваряйки ново шише с уиски.

- Не всички получаваме това което искаме от живата, партньоре. Не на всеки се полага по една Тар.. – отговори засмян Джими, преди да бъде прекъснат.

- ХЕЙ! Не говори за жена ми, чу ли! Какво искаш, какво правиш тук изобщо? Последният път когато те видях избяга с много пари… пари които не бяха твои. По моите сметки, трябва вече да си мъртъв, друже! – Яростно го прекъсна Джоунс.

- Виж, чух какво се е случило с жена ти, Франки.. съседите ти ми казаха. Дойдох да те видя и не можах да повярвам какъв момент улучих. Исках да видя как си, да говоря с теб по работа. – започна да обяснява Джими.

- Никаква работа нямаме с теб вече, Джими.. НИКАКВА! Върви си, вече не се занимавам с това, много добре знаеш. Минавам през тежък период и ти си последният човек, от който имам нужда в момента. Не ме интересува нито работата ти… като се замисля нито ти ме интересуваш вече! – допълни агресивно Франк.

- Хубаво! Ако искаш да говориш с мен, можеш да ме намериш в хотел „Palms”. Ще бъда там няколко седмици. Извинявай за безпокойството! – след кратка пауза завърши разговора Collaway, след което бързо излезе от помещението разгневен, оставяйки замисленият Франк сам.

...

ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ В ЛАС ВЕГАС. “Gamblers inc.”

Bo “Cold Voice” Murdoch (wohov) се бе настанил удобно на диванчето в офиса си и тъкмо приключваше с поредното телефонно обаждане. Красивата жена на Бо, Мона Мърдок (tanchii) и главният анализатор по залозите на Бо, Роджър Стайлс (JingieBy) следяха всяко негово движение, сякаш чакаха отговор на важен въпрос, който ги интересуваше от шефа на „Gamblers Inc.”, една от най-големите подземни структури за залози в града на греха. Разбира се този бизнес бе нелегален, както и всичко, с което Бо и семейството му се занимаваха през последните 15 години.

- Не знам кой по дяволите е този, Неш! Какво искате от мен!? – палейки си пура, заяви Бо.

- Разпитах тук там, никой не го знае този. Бил просто финансов посредник на борсата. Работи за Бил. – продължи да се обяснява шефа на “Gamblers”.

- Точно затова ни трябва този залог, Бо. Както виждаш не сме в цветущо финансово състояние, губим повече отколкото трябва да печелим! – Прекъсна го Стайлс (JingieBy), който бе предложил преди това много „сочен” залог за колежански мач на шефа си, за който чакаше и одобрение.

- Пак ли ми казваш как да си водя бизнеса, а Роджър? – Ядосано добави Бо, чудейки се все още дали този ход щеше да бъде полезен за бизнеса му.

- Този тип.. Джон Неш (neshev), този е никой! Проверих го цели 3 пъти, просто се е прецакал с голям залог за „Кейт Уориърз”… та те губят почти цял сезон! Маркус, куотърбак-а им е контузен. Няма как да загубим, Бо, това са сигурни пари. Знам, че обичаш сигурните пари. Нося ти този подарък на сребърен поднос, послушай ме. А и имаш рожден ден скоро, приеми го като подарък… Няма как да загубим! – Поясни Роджър.

- Мисля, че трябва да го послушаш, скъпи! Това е идеален шанс да тръгнем нагоре отново… - прибави Мона (tanchii), докато се оглеждаше в малко огледалце, което бе извадила от дамската си чанта.

- Хъх… добре, 20, 000$! Дано сте прави защото това ще ме погуби. Да не си мислите, че развивах този бизнес години наред с такива съмнителни залози… не, винаги внимавах! Ако се издъниш, ти поемаш вината Роджър… 500,000$ загуба! Помисли си добре! – след кратък размисъл реши Бо.

- Няма да съжаляваш – усмихнат завърши Роджър и излезе от офиса за да оправи документите.

Бо даде сигнал на жена си да отиде и да го чака в колата, след което се отпусна отново в креслото си и довърши скъпата пура, която му бе подарък от високопоставен кубински политик.

Hotel “Palms”/ Las Vegas

Джими (Socki), „нафиркан” както винаги, смеейки се на глас в компанията на секси блондинка, която бе забърсал в бара на хотела, търсеше картата си, с която искаше да отвори вратата към стаята.

- По дяволите, къде оставих това нещо…. А, да, сетих се! – бъркайки под полата на блондинката пробута като евтина шега, Джими.

- Абра кадабра… ето къде е била, малко мокра, незнайно защо? Хе хе! – през усмивка се лигавеше Джими, докато натискаше проститутката до стената.

- Палавник си ти, Джими Колоуей! – отправи като коментар момичето, докато Джими опипваше задника и.

- Нека ти помогна да отвориш, плейбой!! – С вик, едър мъж заби главата на Джими във вратата на стаята!

- Изчезвай, захарче, имаме бизнес среща! Е*ането ще почака! – каза The Owl (buhal), едрият нападател към проститутката, която уплашено побягна надолу по коридора.

- Джимии… Джимии…. Джимиииииии, имаш още месец да ми намериш парите, иначе ще ти трябва куче водач да пресечеш улицата!!! Дано съм бил ясен ТОЗИ ПЪТ.. – Викаше яростно The Owl, докато стоварваше ритник след ритник в лицето на Джими „Залога” Калоуей.

- Ще се видим пак скоро, красавецo … и не ме разочаровай! – усмихнат завърши разговора The Owl, докато Джими кашляше кръв по земята…

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

Link to comment
The Olimpic Hero

Страхотно интро, в което бе заложено най-вече на драмата, макар и от щастлива гледна точка или поне за момента. Бях сигурен, че след него действието ще се върне назад или пък ще се пренесе напред.

Някои неща ми напомнят за моменти от филми, в което обаче няма нищо лошо. Примерно месарския магазин. Сякаш бях пренесен в Rocky I, та страхотна атмосфера.

Една лека забележка или може би не, ще видим впоследствие. Ако се окаже, че 100 000 $ са проблем за оттеглил се gambler, който е работил за големите шефове, по-скоро ми се виждат малко. Нещо от рода на 250 000 $ – 500 000 $ ми звучи по-достоверно. Разбира се досега в епизода никъде не е споменато с точност, че точно тези 100 000 $ ще са проблем за моя герой(Франк), само гадая засега. :)

Образът на Соки(Джими) много ми прилича на Червея от Rounders, усещам че ще има доста забавни моменти с него, всъщност на един такъв вече станахме свидетели: „Мократа карта за отваряне на стаята”. :D Иначе това ми напомни много на един мой, култов приятел, с който преди 5-6 години редовно залагахме на футбол и никога няма да забравя как при невървящи за момента залози, бъркаше между краката на гаджето си, в случаите в които тя излизаше с нас, за да му тръгнел мача...

Wohov(Bo Murdoch) явно позволи да приемат залог на neshev(Джон Неш) в размер на 20 000 $, интересно е, че могат да загубят 500 000 $, което значи нещо от рода на 25 коефициент... ще види дали тук дали съм разбрал правилно или е нещо друго.

Много добро начало, най-добрата част беше самото интро, но и нататък имаше доста интересни моменти. Очаквам един разказ най-вече за драматичните моменти в живота на главния герой. Иначе няма нужда да казвам, че жанрът и тематиката са избрани сякаш като по поръчка за мен. :)

               

Link to comment
dr jack levine

Лоаната те парзаля Олимпик не и вярвай, ако бех аз е оставям да мре! Сто процента се ебе с Соцки и ще доят за пари чуек!

sid-mandy-coombes.jpg

I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!!

 

Link to comment

Списък с всички потребители, които ще вземат участие (за да е ясно отсега): The Olimpic Hero, HEIDENREICH, Loop, Socki, Radox, loana_27, tanchii, wohov, Vichix, BoRn_2B_GoD, Blackened, G, JingieBy, neshev, buhala, Remus, Jericho, BlackKing & dr jack levine. Засега са тези, може да бъдат добавени и още нататък.

Link to comment

Силно начало на разказа, като ми харесва развитието на три фронта. Съвременната атмосфера я докарваш и си доста описателен, което е плюс, но по-големия плюс е, че болдваш самия диалог, понеже аз чета само него - било то в книга, подобни разкази или където и да било. Оформлението като цяло е перфектно.

Не мога да се сетя толкова много неща, които да отбележа от първата част - просто силна завръзка и запознанство с главните герои, ще чакам да видя къде ще се впиша и аз. В крайна сметка - "продължавай в същия дух!". :D

Link to comment
  • 2 weeks later...

CAST:

Frank “Money” Jones (The Olimpic Hero)

Jimmy “The Bet” Collaway (Socki)

Carson Wilde (ViChiX)

Bo “Cold Voice” Murdoch (wohov)

The Owl (buhala)

John Nash (neshev)

Philip Albright (G)

Tara Jones (loana_27)

Monna Murdoch (tanchi)

Mr. Rockhold (HEIDENREICH)

Roger Styles (JingieBy)

Frankie „The Great” Manuga ( Loop)

CHAPTER II

Winning Bet

...

Colorado City

Франк Джоунс (The Olimpic Hero) търпеливо обикаляше помещението, в което трябваше да изчака известно време преди да види жена си в болницата, мислейки паралелно с това откъде ще събере 100,000$ за операцията и. На Тара Джоунс (loana_27) бе поставена диагноза за много рядка болест на сърцето, която се срещаше при жени на нейната възраст. Малко хирурзи в света можеха да изпълнят точно този вид операция, затова и тя бе толкова скъпа. Назад във времето Франк можеше да събере парите на момента, но огромното имение, което бившия хазартен бог бе закупил, както и живота, който бе уредил за себе си и за жена си не бяха въобще евтини. Франк бе изхарчил всичките си спестявания, а от телевизията, в която работеше, той получаваше сравнително малък доход. Франк бе на кръстопът, от който нямаше безопасен изход и трябваше да вземе бързо и адекватно решение. Той трябваше да спаси жена си на всяка цена.

През това време в хотел „Palms”/ Las Vegas

Jimmy Collaway (Socki), или „Залогът”, както бе известен в света на хазарта лежеше на леглото в хотелската си стая, с пакет пълен с лед допрян до окото му. Джими „ближеше раните си” след побоя, който му бе нанесен миналата вечер от The Owl (buhal). The Owl и бандата му изпълняваха „мръсни поръчки” за много „тъмни” фигури в подземният свят, затова и бе личност, с която човек като Джими не трябваше да се е*ава. Недообмисленият ход обаче бе вече сторен и Джими бе заел много пари от престъпника. „Ще ти ги върна скоро” бе често срещан израз в речника на Джими, но този път ситуацията бе коренно различна… Джими можеше да бъде затрит ако не върнеше тези пари до месец. Залогът бе твърде голям срещу „Залогът” и нямаше връщане назад, нямаше време за игрички.

- Да, кой е? – Вдигна телефона и попита пренебрежително, Джими.

- Аз съм… - отговори човекът на другата линия.

- Много се радвам, че си „ти”, приятелю… но това не ми говори нищо. Можеш ли да бъдеш малко по-конкретен, мамка му? - раздразнено отсече, Джими.

- Хъхх…. аз съм, Франк! Каза, че имаш работа за мен. Трябват ми пари спешно и не знам към кого да се обърна. Ако някога сме били приятели трябва да ми помогнеш. Става въпрос за семейството ми тук, Джими! Разбираш ли какво ти казвам? – отговори Франк Джоунс (The Olimpic Hero).

Джими бързо стана от леглото си и запали цигара, след което прехвърли телефонната слушалка в другата си ръка.

- Мамка му, Франкии! Извинявай за миналия ден, не трябваше да се появявам по този начин! Съжалявам за положението ти, държах се като истински задник! – започна да се извинява фалшиво, Джими.

- Е, както и да е, това не ти влиза и без това в работата. Знаеш на какво съм способен и ще ти дам отново този талант, който притежавам, ако разбира се можеш да ми обещаеш, че ще изляза в края със сигурни 100,000$ в ръцете си. Без въпроси… без проблеми… без грижи! Можеш ли да ми обещаеш това, Джими? – допълни, Франк.

- Разбира се! Можеш да ми се довериш. – след кратка пауза заяви, Джими.

- Окей, вземам думата ти! Сега… кажи ми за какво става въпрос? – попита нетърпеливо, Франк.

- Знаеш ли за прословутата вражда между Carson Wilde (Vichix) & Bo Murdoch (wohov)? Е… тогава разбираш от какво значение е да участваш в този малък „проект”! – завърши Джими усмихнат.

Франк (The Olimpic Hero) влезе почти „на пръсти” в стаята на жена си, която спеше дълбоко, минути след разговора с Джими.

- Обещавам ти каквото и да стане ще се погрижа за теб… за нас! Ще направя всичко възможно да се оправиш! – Проговори тихо м-р. Джоунс, държейки ръката на Тара (loana_27).

Лас Вегас // Фирмената сграда „Рокхолд”

Бо „Хладният глас” Мърдок (wohov) обикаляше огромното фоайе на сградата като малко кученце, което чакаше господаря си, когато най-сетне М-р Рокхолд (HEIDENREICH), един от най-заможните хора в „Града на греха” излезе от асансьора заедно с охраната си.

- Върви с мен, Бо. – хладно отсече Рокхолд, преминавайки покрай хазартният бос, Бо Мърдок.

- Какво мога да направя за вас, г-н Рокхолд? – продума Бо след няколко секунди.

- Знаеш ли кое е това нещо от което ти става, но не можеш да го чукаш, кое е това нещо, което прави хората безсилни, но като материя е съвсем обикновен лист хартия… знаеш ли кое е това нещо, с което можеш да притежаваш целият свят, но нито можеш да го вкусиш или изпиеш, г-н Мърдок? – запита Рокхолд събеседника си.

- Пари, сър? – след кратък размисъл добави Бо.

- Точно така! Пари! Другата седмица ще направя голям залог точно при теб, Бо, не ме разочаровай. Ако искаш да направим голяма печалба заедно, ако искаш да ти отстъпя голям процент от победните залози, най-добре ми намери 5 сигурни мача, на които да сложа зелено. Аз ще сторя останалото… - завърши Рокхолд, след което продължи с охраната си към скъпата лимузина, която бе спряна отпред, докато на лицето на Бо излизаше постепенно огромна усмивка.

Лас Вегас / Офисът на Карсън Уайлд (Vichix), шеф на “Carson Betting Firm”, главен конкурент на Bo Murdoch в подземните среди на Лас Вегас.

Джими „Залогът” (Socki) и Frank Jones (The Olimpic Hero) влязоха в офиса на Карсън, който веднага се изправи от креслото си и поздрави гостите.

- Влизайте, влизайте… Франк момчето ми, благодаря че прие тази покана. Знам, че не искаше да се замесваш в този мръсен бизнес отново. Наистина съжалявам за жена ти, отвратителна новина. Наистина отвратителна. С Джими ще направим каквото можем за да успееш да помогнеш на жена си и да продължиш с нормалното си съшествуване… - приветства събеседниците си, Карсън.

- Е, тук сме Карс, кажи за какво точно става дума? – попита Джими, споглеждайки се с Франк.

- Наистина отвратителна работа, точно сега не трябваше да се случва това. Не исках да те замесвам, Франки, но мисля че само ти можеш да ни помогнеш! – добави Карсън с наведена глава, гасейки нервно цигарата си в пепелник намиращ се на голямото му бюро, измайсторено от чам.

- Кажете, с какво мога да ви помогна, г-н Уайлд? – запита Франк.

- Г-н Уайлд… хахахах! Затова те харесвам, Франк. Имаш маниери, не като Джими тук, винаги трябва да му оправям кашите! – поясни Карсън, докато гледаше синьото око на Джими със сериозно изражение.

- В това съм добър, шефе! Знаеш ме… – отговори Джими усмихнат.

- Франк, искаме от теб да приемеш една опасна „мисия”, така да наречем ситуацията. Няма да увъртам, защото не си вчерашен. Направо ще ти кажа за какво става дума! Искам да УНИЩОЖА бизнеса на тази невестулка, Бо Мърдок (wohov)… искам да го срина със земята, Франк! Той ми взе всичко под носа. Но не мога да постигна сам всичко това… не съм достатъчно добър в частта със залозите, предполагам ме разбираш? Аз съм бизнесмен, Франк. Всеки в Невада ме знае, а този човек се изгаври с мен, с труда ми, срина репутацията ми. Въпрос на чест е! Имаме нужда от теб, Франк. Трябва да се внедриш в бизнеса му и да смажеш копелето! Трябва.. ъъ.. трябва да стъпчеш тази хлебарка, лично е! Какво ще кажеш, ще ми помогнеш ли… не се безпокой за нищо, жена ти ще получи най-добрите доктори в страната. Ще получи всичко, от което има нужда за да се оправи! Имаш думата ми! Ще платим за операцията и, стига да взема това което ми се полага. Разбираш ли какво ти казвам? – сподели Карсън, докато гледаше Франк в очите.

- Но… как въобще ще ми повярва. Не знам, това е… - започна да разсъждава на глас, Франк преди да бъде прекъснат.

- Аз ще те вкарам в играта, хубавецо! – изрече Мона Мърдок (tanchii) (жената на Бо), влизайки в помещението точно в този момент.

Carson City/ Nevada

Филип Оубрайт (G) бе GCB (Gambling Control Board) agent вече цели 20 години. Филип имаше страшно много опит в gambling средите, което означаваше, че бе адски добър в залавянето на „тарикати”, които обираха държавата денонощно. В практиката си, Фил бе заловил цели 4 „дявола на комара” от top 10 списъка с най-издирваните престъпници в областта на хазарта в щатите. Филип сложи слънчевите си очила, слизайки от черният служебен седан, след което се насочи към гроба на Jimmy “Saints”. Джими бе починал наскоро от инфаркт в затвора, след сбиване. Джими бе номер 10 в този списък и мъжа, който му сложи белезниците преди няколко години бе именно Philip Allbright!

- Почивай в мир, „Светецо”! – изрече Филип, след като стоя няколко минути безмълвен пред гроба.

- Е, нека видим кой е следващият щастливец в списъка ми.. човека който автоматично те наследява, Джими. Съжалявам за изгубеното място, случва се само когато някой умре… което е пълна простотия ако питаш мен, но какво да се прави. Хммм. Frank “Money Jones (The Olimpic Hero)! Е, Франки, нека играта започне. Да видим как успя да я докараш точно до моят „черен списък”!? – мърмореше си усмихнат, Фил, докато гледаше листа в ръцете си.

Следва продължение…

Link to comment
The Olimpic Hero

Добро обяснение защо моят герой не може да събере 100 000 $ за операция на жена си. Явно е осигурил всичко на любовта на живота си, ех Франк, да беше спестил някой друг долар...

Усещам как гадният Джими(Соки) ще ме прецака много лошо по някое време. Франк, не трябва да имаш вяра на това гадно копеле, не го слушай какво ти говори...

Добра беше гатанката за парите на г-н Рокхолд(REICH), хахаха. Тук ми е доста интересно всъщност каква точно роля изпълнява Bo(wohov). Сега един от големите шефове г-н Рокхолд иска от Bo да му намери сигурни мачове и да спечелят заедно? От миналия епизод останах с впечатление, че по-скоро при Bo хората залагат и той се надява да загубят, един вид е букмейкър, а в случая трябва да търси печеливши мачове на Рокхолд, ще видим явно нататък как точно стоят нещата.

Явно моят герой ще бъде вкаран между големите играчи, може би ще трябва първоначално да намира печеливши мачове на Бо, а след това да го прецака с грешна информация, ще видим. Внимавай Франк, пази се... А tanchii явно изневерява на Bo(wohov), колко пошло.

И накрая ловецът на gambler-и Оубрайт(G) ще е по петите ми. Пази се Франк, пази се!

               

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...