Jump to content

5 мексикански кечисти, които ТРЯБВА да са в WWE/TNA, но не са?


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Пределно ясно е, че Мексико е много апетитен кеч пазар за двете главни американски компании. Някои от най-посещаваните house шоута на WWE през последните няколко години бяха именно в Мексико, компанията вече има няколко lucha libre звезди под договор и Rey Mysterio e един от най-големите кеч draw-ове в света. Едно от най-посещаваните шоута на TNA въобще беше в Мексико преди няколко години, TNA vs. AAA e главна история в Мексико вече доста време и буквално от самото начало на TNA компанията търси подходящ латиноамерикански кечист, който да подпише и изгради като звезда в САЩ (и света), но поради една или друга причина все още не са намерили подходящия човек (макар и да пробваха няколко човека). И така стигаме до логичния въпрос: кои са must sign кечистите в Мексико? Кой би бил идеален за WWE и/или TNA?

За разлика от другата тема за американските/канадските кечисти и предстоящата тема за европейските кечисти (coming soon...), ситуацията при мексиканците е значително по-сложна поради факта, че мексиканският кеч стил е ТОТАЛНО различен от американския и съответно е трудно да се каже със сигурност кой ще може да се адаптира към новия стил добре и кой няма да може. Фактът че много малко мексикански кечисти въобще говорят някакъв англиийски (пък да не говорим за добър английски...) също е важен фактор тук. И така, за мен лично това са Хората с главно Х в момента. Това са кечистите, които според мен биха били силно попълнение към двете главни американски компании. Без определен ред, просто списък с имена:

El Texano Jr.

Едва на 27 години, а вече има почти 13 години кеч опит зад гърба си. Добри размери и визия. Добър на ринга. Не е от (най-)най-харизматичните мексикански кечисти, но определено има харизма. В общи линии на хартия има всичко необходимо, за да бъде успешен в някоя от двете главни кеч компании. Всичко без английския (?). Освен това при него адаптацията към новия стил няма да е толкова трудна колкото е примерно при един Sin Cara. Докато за Mistico беше пределно ясно (е, ясно поне за сериозните lucha libre фенове), още преди да е стъпил на WWE ринг, че не е особено адаптивен и ще му е трудно да се приспособи към новия стил (а и на WWE опонентите му няма да им е особено лесно да работят с него поради факта, че почти никой в WWE няма lucha libre опит), участията на Texano в Япония през годините показаха, че се адаптира добре към нови стилове. Е, разбира се винаги си има една въпросителна, когато става дума за американски кеч, тъй като там нещата са дори още по-различни отколкото са в Япония (в сравнение с Мексико).

El Terrible

Абсолютно всичко, което току-що написах за Texano важи и за Terrible с тази разлика, че Terrible е с няколко години по-възрастен. В Texano като singles кечист има доста потенциал и в Terrible също има (макар и не чак толкова), но двамата като отбор са страхотна комбинация и ги споменавам главно заради това. Фактът, че вече се бият в различни мексикански компании прави вариантът за тях двамата като отбор в САЩ значително по-малко реалистичен, но хей - човек може да си мечтае, нали? :) В този ред на мисли: Terrible/Texano vs. Beer Money, ми е един от най-големите отборни dream мачове.

Volador Jr.

Със сигурност е от топ 5-те overall най-добри мексикански кечисти в момента, а може би е и в топ 3. Просто много, много добър (и като heel, и като babyface). Mistico може да е по-харизматичен, по-добър в draw-ването на симпатиите на публиката и да има някои по-внушителни high-flying изпълнения, но като цяло Volador e с една идея над него като lucha libre style worker. WWE си имат Mysterio & Cara за тази цел и съответно там не е особено необходим, но high-flying luchador като Volador би внесъл доста колорит към възродената Екс Дивизия в TNA.

El Hijo del Fantasma

Стабилен на ринга, добри размери, млад, има над 10 години опит, горе-долу харизматичен, но основната причина да го спомена е слухa, че може да говори английски. Всичките тези неща взети заедно (и най-вече последното) го правят главен кандидат за американската mainstream сцена.

И вече при петия човек срещнах сериозни затруднения, тъй като не мога да се спра само на един човек. Някои хора биха били идеални, обаче вече не са в достатъчно добра форма и не са страхотните performer-и (особено втория споменат, който беше просто ФЕНОМЕНАЛЕН), които бяха само преди няколко години, но ако се стегнат ще са екстра вариант (El Zorro, el Hijo del Perro Aguayo). Други все още са страхотни и могат да се впишат много добре, но са на години (Dr. Wagner Jr., LA Park, Hector Garza, Mr. Aguila). Трети са много добри luchador-и, но не съм сигурен доколко ще могат да си паснат с американския тип кеч (La Sombra, Mascara Dorada, Ultimo Guerrero). Има ги и хората като Cibernetico, които са феноменални като харизма, но куцат в други отношения. Има ги и младите кечисти, които показват потенциал и евентуално могат да се впишат добре в американската картинка, но все още е рано да се каже (Rush, Bestia 666, el Hijo del Pirata Morgan). Има ги дори и кечистките, които също имат някакъв потенциал за американската mainstream сцена, но поради няколко причини е трудно да се каже точно колко е този потенциал (Faby Apache, Sexy Star, Silueta, Lolita). Ta, затова ще спра дотук и няма да назова 5-ти човек. Просто не мога да се спра на един човек. Това са 4-мата мексиканци, които аз лично считам, че биха се вписали най-добре в WWE и/или TNA. Това са must sign хората за мен (tag team, lightweight & heavyweight). :)

Link to comment
degenerat 2

1. Volador Jr в TNA - Тук едва ли има смисъл да обяснявам защо, страхотен кечист, един от най-добрите лучадори в наши дни, който едва ли ще има проблем с адаптацията. Аз лично го предпочитам в ролята на heel , но като face ще има по-голям успех в Америка.

2. и 3. Metro and Rush в TNA - За Rush нямам против да го гледам и самостоятелно, но включвам и Metro, защото двамата ми харесват като комбинация и не бих отказал да ги гледам в отборната девизия.

4. Eterno в TNA - Личния ми фаворит. Много интересен кечист който може и да изнесе добър мач, и да бъде интересен като образ. Има умението да общува с публиката в Мексико, особено с тази на IWRG, ако си създаде същия контакт и с тази в Америка ще е страхотно. С адаптацията към опонентите не вярвам да има проблем, тъй като от това което съм виждал се нагажда към различните стилове.

5. El hijo del Pirata Morgan в TNA - ако за първите 4-ма бях мислил и преди, тук ми е доста трудно, не знам дали би се адаптирал добре, но го посочвам, защото е страхотен кечист, който не веднъж ме е смайвал с изпълненията си. Ще е чудесна придобивка в Х девизията.

Евентуално бих споменал и Carta Brava Jr. , но за него не съм особено сигурен.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

1. Volador Jr – TNA

2.Rush – TNA

3.Sexy Star - TNA

4.Perro Aguayo – WWE

5. Extreme Tiger – TNA

[size="4"]Ric Flair - "If you want to be the man, you got to beat the man!"[/size]

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...