Jump to content

Guest Booker: The Road to WrestleMania 28


BoRn_2B_GoD

Recommended Posts

Преди няколко седмици изплясках и реших, че и в тазгодишния "път към WrestleMania" нещата можеха да протекат малко по-добре. Не, че не харесвам докъде стигнаха повечето: досегашният кард на Мания 28 ми харесва адски много, но някои от нещата от билда по него и най-вече Elimination Chamber PPV-то можеха да са доста по-различни (интересни). Точно затова се захванах подобно на миналата година (темата за WrestleMania 27 тук) да пренапиша нещата както биха ми допаднали повече. Пък и да има още нещо за четене в Be the Booker раздела, който през 2012-та взе да живва. Копирам постовете направо от блога ми, което тук там може да се прояви в някоя грешка в кода, предупредени сте. Хайде, живи и здрави, пък ще видим докъде ще ми се занимава и какво толкова ще променя.

ПРОМЕНИТЕ ПО КАРДА И БИЛДА НА ROYAL RUMBLE 2012

rr12.png

Ще започна от Rumble-a, но без да правя някакви кардинални промени по карда му или билда на отделните мачове. Промените ще са малки и по-скоро козметични.

1. Undercard – кое остава същото и кое променям

 • Никаква промяна по враждите за двете вражди за световните титли: Пънк-Зиглър и Bryan-Big Show-Henry. Дано ги помните, защото нямам намерение да преразказвам подробно билда. Само около WWE титлата да припомня, че Джон Лауринатис ще е съдия на мача Пънк-Зиглър и обещава да прецака Пънк. На последния RAW преди ППВ-то обаче става ясно, че на следващата седмица ННН се завръща, за да инспектира работата на Лауринатис, което кара GM-ът (и ЕVPTR) да се замисли върху плановете си..
 • При Кейн-Сина има две разлики. Основата е същата: постоянен тормоз, най-вече чрез приятеля на Сина Зак Райдър. Първата разлика обаче е, че е на 16 януари Райдър е пребит от Кейн, но не губи US титлата в мач срещу Суагър. На 23 януари при втори побой, Райдър получава контузия на гърба и е изнесен от залата с линейка. Сина е озлобен, между него и Кейн е назначен мач за RR, като ще е No DQ Match (втора разлика). Райдър обаче е все още шампион, това е важно.
 • В един от RAW-овете покрай Royal Rumble (преди или след) Ийв Торес получи мач за Divas титлата. При мен това е малко по-сериозна история: Ийв печели No1 Contender мач, но вместо да обръща внимание на шампионката Бет Финикс, тя е концентрирана най-вече върху Зак Райдър и случващото се с него. Най-важният сегмент тук е промо на Бет Финикс (заедно с Наталия), която обяснява, че разсеяността на Торес ще е причина за загубата й. Т.е. махам от карда на RR добавения в последния момент глупав tag team divas мач и вместо това слагам Eve vs. Phoenix за Divas титлата.
 • Малко се издразних като на RR от нищото изскочи мач между Drew McIntyre и Brodus Clay. Поне в 1-2 SD преди това според мен трябва да се спомене за желанието на МакЕнтайър да участва в Rumble Match-a и Лонг трябва по-отрано да го предупреди, че за тази възможност ще трябва да спечели 1 на 1 мач на ППВ-то срещу „специално подбран противник”. Разбира се, няма да се обръща много внимание на историята, за да не се заблудят хората, че става дума за някое голямо име, но все пак мисля, че 2-3 сегмента преди това няма да са излишни, а и не харесвам ППВ мачове без никакъв билд.

2. Royal Rumble мача – общи бележки по билда

На RR мача се обърна доста внимание, но още малко нямаше да е излишно, най-вече чрез промота с участието на по-големите фаворити. Кое е важно да отбележим за билда на самия Rumble мач:

- Миз, Шеймъс, Барет, Роудс, че дори и Кофи са сред младоците, които казват в промота, че ще спечелят Rumble мача.

- Историята между Джъстин Гейбриъл и Коуди Роудс си се развива както и видяхме: Гейбриъл спасява разни хора от Роудс, имат спречквания.

- Миз е под постоянните атаки на завърналия се R-Truth.

- Шеймъс и Барет имат леки спречквания докато Шеймъс допремазва Джиндар Махал. Барет също записва победи срещу 1-2 по-малки имена, като на последния SD Ортън се връща и двамата имат ново сблъскване помежду си. Ортън също със заявка за победа, казвайки, че след загубата на титлата на Vengeance бавно е започнал да губи ритъм и сега е време да се върне на върха на WWE.

- Както и в действителност стана, Джерико проговаря чак в последния RAW и обещава „края на света, както го познаваме”.

3. Моят WWE Royal Rumble 2012

Задължително между мачовете има сегменти с теглене на номера. Страхотна традиция, дразни ме, че я махнаха, пък й това са последните и много важни моменти от надъхването за Rumble Match-a.

-World Heavyweight Championship – Triple Threat Steel Cage Match: Daniel Bryan © def. Big Show, Mark Henry

-Divas Championship: Beth Phoenix © def. Eve Torres

Лесна победа за Финикс. Наталия се опитва да се намеси, но е изгонена от съдията. Малко по-късно обаче Кейн слиза по рампата и ужасената Ийв се разсейва достатъчно, за да може Финикс да я просне за победата. Кейн се качва на ринга и се подготвя да пребие Ийв, когато започва музиката на Сина и той щурмува ринга.

-No DQ Match: John Cena def. Kane

Сина взима измъчена победа след AA върху маса, донякъде защото “embrace-ва the hate” и се озлобява по средата на мача. След мача Сина се прибира по рампата, объркан от поведението си (доколкото жалките му актьорски умения позволяват), а на ринга Кейн бавно се надига, смеейки се доволно.

-WWE Championship: CM Punk © def. Dolph Ziggler

Мачът се развива по абсолютно същия начин както се разви в действителност: Лауринатис на няколко пъти се оказва пречка за отбелязване на туша, но в крайна сметка Пънк печели мача. Въпреки това след последния гонг шампионът иска обяснение защо GM-ът (и Executive Vice President of Talent Relations XD) на няколко пъти за малко не му е коствал мача. Докато Лауринатис се обяснява, Крис Джерико излиза на ринга и просва Джерико с Codebreaker.

-2012 Royal Rumble Match - Бележки

- Разпределението в мача е по-различно: потенциалните фаворити не излизат почти изцяло сред последните 10, ами се появяват на горе-долу равни интервали в мача. Също така броят на джобърите е намален, а участията на Майкъл Коул и Карма не са се случвали.

- Коуди Роудс се задържа доста време в мача и подобно на истинския Rumble елиминира няколко WWE легенди (Лоулър, Букър, Road Dogg, а накрая и самия Мик Фоли), но в крайна сметка е елиминиран от Джъстин Гейбриъл. Между двамата вече имаше основа за вражда за титлата, така че Гейбриъл имаше нужда от нещо подобно, за да изглежда като по-сериозен претендент.

- Солидното представяне на Миз (и това, че елиминира R-Truth) остават факт, но е елиминиран към края на мача.

- Под номер 29 в мача влиза Джерико, който вместо да се качи на ринга, започва да обикаля около него, светкайки с якето си. Когато идва време за номер 30 Джерико е точно между рампата и ринга – номер 30 се оказва Гробаря. Тейкър слиза бавно към ринга и Джерико е принуден да се качи там (но естествено минава встрани). Останалите кечисти на ринга един по един стават жертви на атаки от Тейкър (нормалното при влизане на някой голям). Ранди Ортън е този, който успява да даде по-сериозен отпор на Тейкър, но в крайна сметка Ортън е изхвърлен от ринга. Почти веднага след това останалите кечисти на ринга успяват да се обединят и задружно да изхвърлят Гробаря. Една от онези „трудни” елиминации на едри кечисти. Идеята – хем Тейкър се завръща в мача (правейки го по-значим), хем показва сила, хем са нужни много хора, за да го елиминират, хем не прекарва много време на ринга (в случай, че все още се лекува от контузия или нещо подобно).

- Мачът продължава. След още няколко елиминации последните четирима в Rumble-a са Крис Джерико, Уейд Барет, Шеймъс и... Кофи Кингстън. Да, не се шегувам за последния. След маханаето на партньора му Кофи отново е вариант за запълване на дупки в upper midcard-a и това да е сред последните 4-ма ще помогне за тази му позиция. Все пак Кофи е елиминиран пръв и то от Уейд Барет. След няколко минути на ринга, Джерико поема контрола. Тогава обаче там се появява CM Punk, рита Джерико в главата, след което го изхвърля извън ринга и си тръгва. Джерико е елиминиран. Последни двама в мача остават Шеймъс и Уейд Барет. След още няколко минути мач между двамата европейци, Барет е този, който успява да прецака Шеймъс и да го изхвърли извън ринга. Т.е. победител в Rumble-a в моя вариант е Уейд Барет.

Нещата, които съм описал не са случайни (в повечето случаи) и ще са основа за случващото се в следващите два месеца. Това е едно от предимствата на Rumble мача, което за съжаление WWE не използват ефективно през последните години. От следващия път започвам със схемата от миналата година: всяка история до Elimination Chamber в отделен пост и малко по-подробно.

Шампиони след Royal Rumble:

WWE Champion: CM Punk

WHW Champion: Daniel Bryan

IC Champion: Cody Rhodes

US Champion: Zack Ryder

Tag Team Champions: Epico/Primo

Divas Champion: Beth Phoenix

Link to comment

Миналата ти Мания изглеждаше доста по-добре от действителната, за тая не съм сигурен дали ще изглежда по-добре от очертаващата се.Имаш трудна задача. :D Иначе Барет не ме радва особено за победител, не е чак толкова изграден.Sheamus поне е бивш шампион, но трябва да има промяна. Надявах се да ми реализираш идеята с тролската победа, щеше да разбие статуквото и щеше да е забавно :D Другото е добре, освен Zack Ryder като шампион :( И най-вероятно ще направиш Cena heel, така че му дай да утрепе Ryder.Добре е засега, gg.

9MLnN5Y.gif

Link to comment

@The_Pain: Болка, идеята не е точно да направя някакви сериозни промени по карда на реалната Мания, защото тя наистина изглежда доста добре. Но билдът до нея, поне във важните според мен седмици от RR до ЕC (и самият EC), можеше да е маааалко по-интересен. Точно това е целта ми да "пооправя", пък за самата Мания... ще видим. Колкото до Барет - избрах го за победител, точно защото през последните години само бивши шампиони печелеха Rumble-a (с изключение на Дел Рио). Ще се постарая да го направя "по-силен" нататък. Започваме още тук, всъщност.

btw Публикувам от университета в момента, защото все още съм без нет в общежитието и дойдох тук само, за да си изтегля RAW :D Болни хора сме кеч-феновете.

__________________________

СИТУАЦИЯТА ОКОЛО WORLD HEAVYWEIGHT ТИТЛАТА ДО ELIMINATION CHAMBER

Тук големият проблем бе, че билдът на реалния Chamber за титлата в SD бе съпроводен от смяната на двама бивши световни шампиони с две по-незначителни имена (Кали и Сантино), както и с това, че реалният RR победител Шеймъс не правеше нещо конкретно, ами само обикаляше и биеше някакви random хора. Затова смятам да подходя различно...

worldheavyweightchampionship2.jpg

Най-важното: Oще в първия RAW (30.01) моят RR победител Уейд Барет открива шоуто и обявява, че на WrestleMania ще се бие за World Heavyweight титлата. Теди Лонг идва на ринга с усмивка на лице и дава на Барет да подпише договор за мач за титлата. След това GM-ът казва, че в такъв случай в SD ще обяви имената на шестимата души, които ще участват в Chamber мач за титлата на Daniel Bryan, в който ще бъде определен противникът на Барет за Мания. Самият Барет обвинява Лонг, че не се справя добре като GM и че не му е дал шанс за титлата досега. Преди Барет да успее да нарани Лонг, Ортън идва на ринга и Барет бяга през публиката.

В същия RAW Ортън записва победа над Долф Зиглър, а планиран Champion vs. Champion мач между Daniel Bryan и CM Punk завършва с победа за Пънк с DQ. Детайлите в друг пост.

В първият SD (03.02) след Royal Rumble се случват няколко важни неща:

1. В началото на шоуто Лонг обявява участниците в Chamber мача: Daniel Bryan, Big Show, Sheamus, Randy Orton, Mark Henry. Шестото място ще се реши в Open Invitational SD Battle Royal, в който могат да вземат участие всички кечисти от синия бранд. Хенри конфронтира Лонг за решението му и иска мач 1 на 1 за титлата, но вместо това бива отстранен без заплащане за неопределено време. След като охраната, дошла да изведе Хенри, е смазана от него, на ринга идва Big Show и го нокаутира.

2. Зад кулисите Шеймъс, Ортън и Шоу са в кабинета на Лонг и не са доволни от решението Хенри да е отстранен и да си почива до Chamber мача. Лонг казва, че така той няма да успее да набере инерцията, която те ще имат, а и не е сигурно дали изобщо ще участва в мача. Ортън иска Барет 1 на 1, но Лонг казва, че никой не е виждал RR победителя от понеделник. Вместо това са назначени мачове между стари познайници: Show/Bryan и Orton/Sheamus.

3. Sheamus def. Randy Orton – Чиста победа, Ортън не е доволен след загубата.

4. Промо на Браян, в което казва, че той продължава да се доказва – първо с победата си в тройния мач с клетка на Rumble-a, а сега и с предстоящата му защита в EC мача. Прекъснат е от музиката на Big Show.

5. Big Show def. Daniel Bryan – via DQ. Браян използва пояса си и удря Шоу в главата. Заключва го в LaBelle Lock след това, но Шеймъс идва на ринга и напада шампиона. Ортън се появява последен и просва Шеймъс с RKO.

6. Ортън е зад кулисите със сак на рамо, качва се в една кола и си тръгва без да даде обяснение.

7. Battle Royal за последното шесто място в Chamber мача за WHW титлата – Почти целият ростер на SD е там, като най-открояващи се са Коуди Роудс, Кали, Езикиел Джаксън, Джиндър Махал (дааа, тъжно, но факт). Изненадващо Уейд Барет се появява в началото на мача... и в крайна сметка го печели, елиминрайки Сантино Марела (хехе), ставайки шестият човек в Chamber мача. Шоуто приключва с Теди Лонг, който стои на рампата с неразбиращо изражение и гледа ухиления Барет.

Защо го направих: Ще стане ясно от промото на Барет, но като оставим това настрана мисля, че е изненадващо, а и Chamber-ът е пълен с наистина качествени имена. Но в промото повече.

Втори RAW (06.02) – Барет излиза на ринга с усмивка и казва, че е шокирал света. Той казва, че в SD ще обясни постъпката си. Конфронтиран е от Кофи Кингстън, който го обвинява за това, че въпреки че има мач за титлата на Мания, е отнел мястото в Chamber мача на някой друг заслужил кечист. Вметка: при мен Кофи е елиминиран от Rumble-а точно от Барет. Победителят от Rumble-a напомня това на ганаеца и двамата си уреждат мач. Уейд Барет побеждава Кофи Кингстън. В МЕ-та на същото шоу, в зрелищен Champion vs. Champion rematch, CM Punk побеждава Daniel Bryan.

Втори Smackdown (10.02):

1. Уейд Барет обяснява действията си – статистиката сочи, че победата в RR мача не му гарантира нищо. 2007-ма е била последната година, в която победител в Rumble мача е успявал да стане шампион на Мания (някои от вас може да си спомнят статията в WWE.com). Точно затова Барет е решил да не рискува и да се възползва от възможността, която „глупавият Теди Лонг” му е предоставил. Влизайки в Chamber мача, Барет ще се постарае да спечели титлата още там. Когато това се случи (защото според него е сигурно) ще имаме прецедент – той показва вече подписания от него и Теди Лонг договор, според който Барет е претендент за WHW титлата на Мания. Но ако дотогава стане и шампион, той ще е в легалното си право да не защитава титлата на Мания, тъй като не може да го направи сам срещу себе си. Теди Лонг излиза бесен на ринга, но Барет затваря устата му с шамар. Обявен е отборен ME – Orton/Big Show vs. Барет/Браян, като ядосаният Теди Лонг вдига залога: ако Ортън и Шоу победят, първият получава No Holds Barred Match срещу Барет следващата седмица.

2. Шеймъс се среща зад кулисите с Ортън и иска обяснение за миналата седмица. Ортън казва, че не е длъжен да обяснява нищо, просто вече нервите му не издържат и това е добре за него, и зле за противниците му. Шеймъс е противник в Chamber-a и трябва добре да запомни това.

3. Sheamus def. Cody Rhodes

4. Теди Лонг говори по телефона и казва, че все още не е ясно дали Марк Хенри ще вземе участие в Chamber мача. GM-ът приключва разговора, защото е извикал Big Show в офиса си. Пита го защо не му е помогнал, когато Барет го е ударил. Грамадата отвръща, че не е бодигард на GM-ът, а претендент за титлата и бъдещ шампион. В този ред на мисли, той казва, че не е честно при победа на него и Ортън тази вечер Ортън да получи това, което иска, а Big Show не. Теди Лонг схваща намека и при вида на юмрука на Show казва, че ако Show/Orton победят, Big Show ще получи 1 на 1 мач за титлата следващата седмица.

3. Също зад кулисите Браян посещава Уейд Барет и го поздравява за хитростта, след което му казва, че за него ще е чест да защитава титлата срещу Барет на Мания. Барет казва, че няма да е необходимо и Браян може да си спести любезностите. Партньори са само тази вечер и по-добре да победят, за да си спестят главоболия следващата седмица.

4. Big Show/Randy Orton def. Daniel Bryan/Wade Barrett – Шеймъс е на коментаторската маса. След мача той се качва на ринга и просва с Brogue Kick както Барет, така и Ортън. Вследствие на този мач за следващата седмица са назначени No Holds Barred мач между Ортън и Барет и мач за титлата между Bryan и Big Show.

Защо: При условие, че и двамата, които ще се бият 1 на 1 за титлата в последния SD, са участници в Chamber-a, не е проблем да има такъв мач, тъй като е все тая кой ще влезе вътре като шампион. Двамата имат история, мачът си има билд. Нека има интрига.

Трети Smackdown (17.02):

1. World Heavyweight Championship: Daniel Bryan © def. Big Show - Барет, Ортън и евентуално Шеймъс се намесват в мача, бият се край ринга и така нататък. В крайна сметка Браян успява да победи заключвайки LaBelle Lock, след като Show вече е проснат с Brogue Kick.

2. Ранди Ортън казва в интервю, че мелето в началото на шоуто е било само preview и е дошъл моментът за разплата – тази вечер ще победи Барет, в Chamber-a ще спечели титлата и ще се върне там, където му е мястото – на върха.

3. Шеймъс и Big Show са показани да се бият зад кулисите, тъй като изглежда Шоу обвинява Шеймъс за загубата си. Шеймъс пък му крещи, че щом досега не е успял да бие Браян, е нямало да успее и тази вечер. Намесва се половината locker room и двамата са разтървани, като Теди Лонг идва и гони Big Show от сградата, а на Шеймъс казва, че щом се меси в чужди мачове ще трябва да докаже, че и той може да победи шампиона – още тази вечер.

4. Daniel Bryan е на ринга и не е доволен от това, че трябва да има втори мач тази вечер. Той казва, че Теди Лонг е некомпетентен и се опитва да го саботира, но Браян ще докаже, че е по-добър от петимата в Chamber-a и ще запази титлата си в неделя. Шеймъс идва бесен на ринга и мачът започва.

5. Daniel Bryan def. Sheamus – via DQ. Подобно на мача им от реалния последен SD, Браян се подиграва с Шеймъс (шамари, плюнки), това вбесява ирландеца и той налага шампиона против нарежданията на съдията, което бързо го дисквалифицира. Браян си тръгва доволен.

6. Барет с промо, в което казва, че тази вечер приключва с Ортън. Отново показва договора си за мач на Мания и казва, че в неделя ще спечели титлата и Мания остава без МЕ (да де, схванахте).

7. No Holds Barred Match: Wade Barrett def. Randy Orton – Ортън е хвърлен през маса при опит за RKO, след което е довършен с Wasteland върху стол. След мачът все още бесния Шеймъс излиза на ринга и напада Барет. Това води Браян на ринга. Когато се свестява Ортън също се включва и шоуто е на път да завърши така както започна. Теди Лонг се появява на рампата и крещи за ред, но никой не му обръща внимание. Той се прибира зад кулисите, след което излиза заедно с Марк Хенри. Хенри се качва на ринга и премазва четиримата там, с което и билдът за Elimination Chamber мачът приключва.

Идеята: Идеята бе билдът да направи Chamber мача много по-непредвидим отколкото този, който ни предложиха WWE, като също така и да се опита нещо ново в лицето на Барет, опитващ се чрез договора си за титлата и вмъкването в Chamber мача да избегне „проклятието над Rumble” победителите и да си спести защита на най-голямото ППВ за годината.

Birov’s WWE Elimination Chamber 2012 – Кардът засега:

-World Heavyweight Championship – Elimination Chamber Match: Daniel Bryan © vs. Randy Orton vs. Big Show vs. Sheamus vs. Wade Barrett vs. Mark Henry

Link to comment
Lubo Dimitrov

С тези непрекъснати multimen сбивания и абсолютният хаос, който цари, ме върна в attitude ерата. :D Това с Wade Barret е много интересна и иновативна идея и ми е интересно как ще се развият нещата, макар че вярвам, че няма да си тръгне от EC като шампион.

Много е добре засега според мен, както и миналата година чета rebooking-a ти с интерес.

stone_cold_steve_austin_signature_by_cyd

Link to comment
BoRn_2B_GoD

СИТУАЦИЯТА ОКОЛО WWE CHAMPIONSHIP ДО ELIMINATION CHAMBER 2012

Бележка: Навсякъде надолу interim general manager of RAW and executive vice president of talent relations John Laurinaitis е споменаван като Джон Лауринатис. Съжалявам, но това име ми е нечовешки трудно, а и по-добре така отколкото навсякъде да четете "чичА ви Лари".

42925.jpeg

Тук в реалност нещата се развиха по-стабилно, спокойно и интересно, но големият минус е, че в Elimination Chamber мача за WWE титлата имаше само два явни фаворита за победител – CM Punk и Крис Джерико. Другите бяха по-скоро в периферията, с почти никакви шансове за успех, което пък обезмисли това Chamber мача да е за титлата. И във връзка с едно мое старо предположение (което не се сбъдна), ето вариантът, който аз предлагам:

Първи RAW след Royal Rumble (30.01):

1. Уейд Барет вече е обявил в началото на шоуто, че ще се бие за WHW титлата на Мания, което оставя WWE Championship-a в по-неясна ситуация. Ранди Ортън е на ринга след като е изгонил Барет оттам и остава за мач. По-рано през деня Долф Зиглър е поискал нов title shot от Лауринатис, който вместо това му е назначил мач с Ортън (има дори подобно видео в WWE.com, а и мачът Ортън-Зиглър се състоя в действителност).

2. Randy Orton def. Dolph Ziggler – Нищо по-различно от мача, който направиха в действителност.

3. Кейн се опитва да нападне Ийв по време на нейн мач с Бет Финикс (нещо като реванш на мача им за титлата от RR, който имаха при мен). Сина идва и прогонва Кейн, след което с Ийв се прибират зад кулисите.

4. The Miz def. Kofi Kingston – След мача победителят е нападнат от R-Truth, но успява да се спаси с бягство.

5. CM Punk def. Daniel Bryan – via DQ – Намеса на Джерико, точно както си стана в действителност. В моя Rumble Джерико нападна Пънк и след мача му със Зиглър, след което Пънк върна услугата, изхвърляйки Джерико от Rumble мача.

6. Рекламираното главно събитие на вечерта – Triple H се завръща, за да „оцени работата” на Джон Лауринатис. Обичайните шегички, Лауринатис излиза и е пред инфаркт. Какво обаче се развива различно в моя вариант? Ами Хънтър казва, че Бордът на директорите счита, че Лауринатис заслужава още един шанс, но според ННН той трябва да си го заслужи. Дава шанс на GM-ът (и VPTR) да се защити, като предложи нещо интересно. Лауринатис веднага дава идеята си: Elimination Chamber мач за WWE титлата. Хънтър се засмива и казва, че е очаквал това: Лауринатис да вкара шампиона Пънк в мач, който почти сигурно гарантира загуба на титлата. Това води самия Пънк на ринга. Той казва, че не би отказал да защитава титлата си в Chamber мач, особено ако Джерико е вътре. Сега обаче е излязал, за да каже, че Лауринатис не заслужава втори шансове и трябва да бъде уволнен на секундата. Хънтър се намесва и пита Пънк дали наистина иска Лауринатис уволнен или просто иска да му срита задника. ННН предлага следната сделка: на Elimination Chamber CM Punk се изправя срещу Джон Лауринатис в неговия първи мач в WWE… който ще е и за WWE титлата. През следващите три седмици обаче Лауринатис остава interim GM на RAW, но под наблюдението на ННН и в RAW-а точно след EC, в зависимост от всичко случило се дотогава, ще бъде решено ще го бъде ли Лауринатис като GM или не. Пънк е съгласен, защото ако Лауринатис бъде уволнен сега шансовете двамата да имат мач стават нулеви. Лауринатис не само, че иска да запази мястото си, но е изкушен и от идеята мачът да е за титлата. Пънк казва на GM-ът, че му остават 3 седмици живот, и се прибира зад кулисите. Въодушевен от решението на ННН, Лауринатис обявява, че в такъв случай Elimination Chamber мача на RAW ще е за претендентското място. Хънтър е доволен от идеята. Удрят камбаните на Тейкър и Лауринатис бързо изчезва от сцената, след което появата на Тейкър и предизвикателството му (както и поклащането на главата за отказ от страна на ННН) се повтарят едно към едно. Но за това в следващия пост.

Защо: Защото Пънк-Лауринатис бе една от най-добрите вражди в последно време, нищо, че единият не е активен кечист. Аз лично щях да се изкефя да видя такъв мач за титлата, а и винаги за мен е било логично щом победителят от Rumble е избрал за коя титла да се бие, претендентът за другата титла на Мания да бъде решен чрез Elimination Chamber мач. Как ще вдигна интригата покрай тези мачове обаче ще стане ясно по-нататък.

Втори RAW (06.02):

1. Шоуто е открито с промото на Джерико. Ти се повтаря точно както се случи в действителност на тази дата: той излиза и обяснява, че „краят на света” е краят на всички Jericho wannabe-та в WWE, най-големият от които е Пънк. С това Джерико обяснява двете си атаки. Отново Пънк излиза на ринга и просто вдига титлата си. Тук вече има разлика: Лауринатис се появява на рампата и обявява, че прекъснатият от Джерико мач Пънк-Браян тази вечер ще се състои отново и моли Джерико този път да не се намесва (отговорено му е с усмивка). Също така Лауринатис обявява участниците в Elimination Chamber мача за претендентското място: Долф Зиглър, Миз, R-Truth, Крис Джерико, Кейн и... Джон Сина. Шестимата ще се изправят в Six-Way Match още тази вечер и победителят ще има правото да влезе последен в Chamber-a. Mr.Excitement си тръгва, допълвайки, че това дори не е най-голямата новина, която е подготвил за вечерта.

2. Interim GM-ът (и VPTR) е в офиса си, където влиза Сина. Той се интересува защо е вкаран в Elimination Chamber мач при условие, че има назначен мач със Скалата на Мания. Лауринатис отговоря „Че не го ли желаеш?”, след което веднага сменя темата и обяснява на Сина, че иска да говори с него за друго: приятелят на Сина – US шампионът Зак Райдър е защитавал титлата си за последно на хаус шоу на 21 януари, два дни преди да бъде контузен от Кейн. Това означава, че ако до Elimination Chamber не е в състояние да защити титлата си поне веднъж, Лауринатис ще е принуден да я оваканти. Сина е разочарован и казва, че ще говори със Зак, въпреки че се съмнява, че ще е възможно. Лауринатис казва, че е доволен и продължава по другия въпрос – този за участието на Сина в Elimination Chamber мача. GM-ът обяснява, че е хубаво човек да има избор и какво по-добро за Сина от това да избере между мач със Скалата и шанс да стане отново WWE шампион на най-голямото шоу за годината. Лауринатис прошепва някакъв детайл на ухото на Сина, при което той отвръща „Няма да го направиш.”. Лауринатис само се усмихва и казва на Сина да се подготови, защото го чака мач.

3. Six-Way Match – победителят влиза последен в Elimination Chamber мача за претендентското място на Мания: Chris Jericho def. John Cena, The Miz, Kane, R-Truth, Dolph Ziggler – Кейн и Сина се сбиват извън ринга и боят им се пренася зад кулисите. През това време Truth просва Миз, но Зиглър го издърпва извън ринга, Джерико се възползва, довършва Миз и печели мача.

4. Champion vs. Champion: CM Punk def. Daniel Bryan. Както бе споменато и в поста за WHW титлата всъщност. Дълъг и тежък мач, след който Лауринатис се появява на рампата и обявява, че в главата му се върти идея, която по-рано е казал на ухото на Сина, за да го убеди да участва в Chamber мача: ако на Elimination Chamber Лауринатис успее да победи Пънк и да стане шампион, то той ще оваканти титлата още същата вечер и тя ще бъде заложена в Chamber мача. Т.е. при победа на Лауринатис, Chamber мача от мач за претендентското място се трансформира в мач за овакантената WWE титла... без Пънк в него.

Трети RAW (13.02):

1. Elimination Chamber дебат. Колкото и да ми се стори глупава идеята, когато я чух, сегментът всъщност се получи добре. Точно затова го запазвам и тук, като в него всеки от участниците в Chamber мача ще има възможност да каже какво очаква от мача и какво цели.

-Миз: Заявява, че има намерение за втора поредна година да е в МЕ на Мания и за втора поредна година да си тръгне оттам като шампион. Допаднала му е идеята да е в мач за претендентското място, но още по-доволен ще е ако Джон Лауринатис победи CM Punk, оваканти титлата и Chamber мача е за нея.

-R-Truth: Малко комедийни глупости, закачка с Миз, но също казва, че се надява мачът да е за титлата, защото това да преживееш Chamber мач е предизвикателство, което заслужава такава награда.

-Зиглър: Казва, че след няколко мача с Пънк за титлата вече има достатъчно опит, готов е да победи в Chamber мача и да довърши работата на Мания, където да стане шампион... но ще е още по-доволен ако Лауринатис спечели титлата и тя е заложена в Chamber мача.

-Кейн: Влиза, за да се погрижи мечтите на всеки един в този мач да бъдат разбити. Влиза, за да причини болка. И не на последно място: за да довърши трансформацията на Джон Сина в чудовище.

-Сина: Дълго се гледа с Кейн, след което казва, че доста се е чудил дали да вземе участие в този мач, но детайлите, които Джон Лауринатис му разяснил, го изкушили. Сина казва, че шансът да се биеш за титла на Мания е нещо неописуемо и идеята да спечели мача и да има право да избере: WWE титлата или мачът със Скалата, е нещо, което в очите на самия него ще му покаже колко далеч е стигнал. Казва също, че изборът изобщо не е толкова лесен, защото едно е да се изправиш срещу голямата кинозвезда, която не се мярка с месеци в WWE, друго е да се изправиш за най-голямата награда в бизнеса срещу човек, който през последната година се е доказал като най-бързо издигащата се КЕЧзвезда. Но нещото, накарало Сина да приеме да участва, е възможността мачът да е за титлата, защото ако това се случи, на него няма да му се налага да избира: ще спечели Chamber-а, титлата и след това ще я защитава срещу Скалата на Мания.

-Джерико: Преди да започне да говори той, на ринга излиза CM Punk. Той казва, че Лауринатис е успял да намере начин да превърне един пределно ясен мач... един пределно ясен побой над задника му, в голяма въпросителна, след като е споделил идеята си, че ако спечели ще оваканти титлата и някой от участниците в Chamber-a ще си тръгне от PPV-то с нея. Пънк вижда, че планът работи и дори уж „добрите” искат той да загуби мача си с Лауринатис, но това няма да стане. Особено внимание обръща на Сина, казвайки му, че изглежда Кейн наистина му е влязал под кожата и го е направил още по-голяма задник, но за Пънк няма да е проблем да бие Сина на Мания, като даже ще е удоволствие да провали дългопланираяни му мач със Скалата. Джерико прекъсва шампиона, връщайки си за прекъсването преди малко. Казва му, че е Jericho wannabe, че не заслужава да носи титлата, бля-бля. Нещо като спречкването им в реалния сегмент с това име на шоуто на тази дата. Преди двамата да се сбият на рампата излиза Джон Лауринатис и обявява с усмивка, че мачът му с Пънк на EC ще е No DQ – “Всичко е позволено и всеки, който има интерес от развоя на този мач, може да се присъедини към забавата.”. Пънк си тръгва недоволен, а всички участници в Chamber-a са се вторачили в него.

1. R-Truth/Kofi Kingston def. Dolph Ziggler/Jack Swagger – Нещо като продължение на историята от миналата седмица, където Зиглър коства шесторния мач на Truth. След мача Кофи и Truth се здрависват за успеха.

2. Сина влиза в съблекалнята си, където го чака Райдър в количка. Сина обяснява ситуацията на Зак и как ако той не защити титлата си до EC ще я загуби (Райдър все още е US шампион). Райдър му казва, че тази вечер няма шанс да успее, защото гърбът му все още не е на 100 процента, но не иска да мисли за това – той показва бонбони и рози и казва, че има намерение да се обяснява на Ийв по случай Св.Валентин. Сина му казва да не мисли за Ийв, а да се концентрира върху титлата си. Казва, че има план, но по-късно ще говорят за това, защото има мач.

2. John Cena def. The Miz – Дълъг мач. Сина печели, но след мача на титантрона е показан Кейн, който преследва Ийв зад кулисите. Сина се втурва натам, разменят си удари с Кейн, който в крайна сметка се оттегля. Като сегментът с линейката от реалното шоу на тази дата, но без линейка. Спасената Ийв целува Сина, но това е видяно от Райдър.

3. След рекламите Сина е отново на ринга (малко в много му идва, но няма как) и извинението към Райдър се повтаря 1 към 1. Райдър отново идва на ринга, двамата се сдърпват. Разликата при мен е, че Сина разкрива плана си как Райдър да остане шампион: на EC Райдър да отправи отворено предизвикателство, Сина ще отговори, ще легне за туш и Райдър ще запише победа, спасявайки титлата си от овакантяване. Райдър казва, че не желае нищо от Сина и си тръгва, като отново на рампата е нападнат от Кейн, който го хвърля отстрани и го контузва допълнително. Сегментите около Сина-Райдър-Ийв и мачът с Миз, заемат цялата среда на шоуто.

4. CM Punk def. David Otunga – Лауринатис коментира и обяснява как тренира за мача си в неделя и е готов да победи Пънк. Пънк печели чисто, след което посочва GM-ът, но е нападнат в гръб от Джерико. Това води Truth на ринга, след него Миз, идва и Зиглър. Хийловете изхвърлят Truth от ринга и нападат Пънк, но той е спасен от Сина. В края на шоуто обаче Сина се е вторачил в титлата на Пънк, а Лауринатис се усмихва от коментаторската маса.

В заключение: Последното шоу е малко пренатоварено от Сина, но ми се струва нормално при условие, че за разлика от реалния EC PPV, той няма свой отделен мач, а е замесен в друга история. Точно затова хем продължавам историята с Кейн, Райдър и Ийв, хем вкарвам Сина в Chamber-a, защото шансът той да стане претендент или направо шампион на ППВ-то според мен прави ситуацията около титлата и бъдещето на Мания още по-напрегната.

Колкото до самото развитие на нещата: с това, че Лауринатис казва, че ще оваканти титлата още същата вечер, в случай, че стане шампион, и титлата ще се защитава в EC мача, искам да създам допълнителна интрига в два на пръв поглед ясни мача (Пънк запазва, Джерико става претендент). С това малко условие на GM-а нещата стават по-объркани: всеки от Chamber участниците ще иска Пънк да загуби титлата, а ако това стане след това в Chamber-a нещата стават много по-напрегнати.

Link to comment

Много добра история Cena/Ryder, по-добре си я script-нал от WWE, особено частта с овакантяването и "лягането". Кой какво парви само с Ийв не си ляга. :D Хареса ми, че пушваш Wade Barrett, добър heel е... но все пак не е Wrestlemania материал все още. Щеше да е яко ако бе получил дълъг пуш преди това, ака Sheamus, малко да вдигне летвата... но в реалното WWE го игра midcarder цяла година. И ти ли използва дебата? :D

Сина бе използван доста през последните седмици, но сега образа му е по-интересен отсякога. Хайде минавай Chamber-a, че ми е интересно какво ще стане на Wrestlemania. :D

Link to comment
BoRn_2B_GoD

ДРУГИТЕ ИСТОРИИ ДО ELIMINATION CHAMBER 2012

Големият проблем на истинския Elimination Chamber тази година бе слабият undercard. Всички големи звезди бяха напъхани в двата Chamber мача (излишно, според мен, и не се получи кой знае колко добре) и въпреки това не се обърна внимание на хората по-ниско в карда (US шампион, отборни шампиони). Имаше средна по хубост вражда за Divas титлата, но те всички divas вражди в последно време са такива, а и на никой не му пука. Въпреки това я запазвам както си беше, т.е. има я и в моя кард за турнира. Какво друго обаче?

НАЧАЛОТО НА „HHH-UNDERTAKER” КОНФРОНТАЦИИТЕ

При мен Тейкър се завърна в Rumble мача, създаде малко хаос, елиминира Ортън, но бе разкаран след това. Основната цел беше да вдигне качеството и значимостта на Rumble мача. Завръшането на Тейкър пак си е изненада. Та това е основната разлика. Нататък нещата се развиват точно както и в WWE. Както споменах в поста за WWE титлата, и при мен след като HHH оценява работата на Лауринатис, Тейкър се появява на ринга и го предизвиква на мач за Мания 28. Сегментът протича както си протече в действителност – Хънтър отказва и си тръгва. И през следващите 2 седмици нещата са същите: на втората седмица Хънтър обяснява защо отказва (обяснението е същото); пуснат е клип за Тейкър. Шон Майкълс се появява на третата седмица и двамата имат страхотния сегмент, който видяхме и в действителност. Абе всичко се запазва по тази история през тези три седмици.

IC CHAMPIONSHIP

В реалност Коуди Роудс имаше някакви спречквания с Джъстин Гейбриъл до RR, но WWE не оползотвориха тази история и след Rumble-a вкараха Коуди в EC мач, където нямаше логика той да участва. Затова аз подхождам различно. Като за начало да припомня, че в моя Rumble Роудс елиминира доста легенди – Лоулър, Букър Ти, Road Dogg, накрая и самия Мик Фоли. Джъстин Гейбриъл обаче го елиминира. Това кара Коуди да иска отмъщение. В първия SD от билда на ППВ-то Гейбриъл дава интервю, в което казва, че вече е бил шампион (отборен с Хийт Слейтър) и иска да постигне това отново. Коуди го напада в гръб, бие го малко зад кулисите и с крещене му обяснява причината: Гейбриъл го е елиминирал от Rumble-a. По-късно, в Battle Royal-a за определяне на шестия човек в Chamber мача за WHW титлата, Гейбриъл излиза на ринга за изненада на Роудс и евентуално отново елиминира IC шампиона, но и себе си с това. Боят им продължава и след това.

Във втория SD Роудс губи мач от Шеймъс, след което Гейбриъл, стоял на коментаторската маса, се качва на въжетата и прави 450 Splash на все още лежащия шампион. Гейбриъл взима микрофон и казва на Роудс, че ако иска отмъщение може да го получи ако заложи в мач IC титлата. Зад кулисите Гейбриъл среща Мик Фоли, който го поздравява за показания хъс и му пожелава успех в случай, че „страхливият” Коуди се съгласи на мач помежду им. Още след SD е обявено в сайта на WWE, че Роудс приема и мачът е назначен за Elimination Chamber.

На третото шоу е ред на Роудс да даде интервю зад кулисите. Той казва, че Гейбриъл от доста време му е трън в очите, но се занимава с някой, който е над нивото му и на EC ще го разбере. Подкрепата на „страри отрепки” като Фоли няма да е достатъчна Джъстин да спечели титлата. В друг сегмент Гейбриъл се среща зад кулисите с Хийт Слейтър. Слейтър казва, че миналото си е минало (визирайки търканията им миналата година), пожелава успех на бившия си партньор и му казва, че ще стиска палци на турнира. Двамата се насочват към ринга за отборен мач: Cody Rhodes/Jinder Mahal vs. Heath Slater/Justin Gabriel. Вторите побеждават (в подобни мачове, отборите, които са били отборни шампиони, трябва да побеждават другия random отбор!). Туширан е Махал. Все пак Роудс се смее последен, след като прави Cross Roads на Слейтър извън ринга и се прибира зад кулисите. Докато Гейбриъл проверява партньора си, Коуди с тичане се връща край ринга и го напада в гръб, но започва музиката на Фоли, който идва със стол в помощ на младоците. Коуди решава, че е по-разумно да се оттегли през публиката. И ето така билднах една простичка вражда за ИК титлата, която щеше да оцвети приятно карда на EC, щеше да се обърне внимание на титлата и малката история, която бе започната между двамата, щеше да бъде оползотворена.

TAG TITLES MATCH

Можеха да се отделят няколко минути (общо 15 за 3 седмици пак е нещо), за да се изгради една вражда между The Usos и Primo/Epico. Двата отбора имат спречкване зад кулисите на първия RAW, като The Usos предизвикват шампионите на мач за титлите. Те отказват и им казват, че ако следващата седмица Usos успеят да ги победят в non-title мач, тогава ще получат шотове за титлите. В същия сегмент, преди спречкването на отборите, Примо и Епико се подиграват на Кофи Кингстън след като той е загубил мача си от Миз. През втората седмица, отново има подигравка с Кофи след загубата му от Уейд Барет. По-късно в шоуто обаче The Uso Brothers успяват да победят шампионите и си печелят шот за Elimination Chamber. Зад кулисите Кофи среща Примо и Епико и им връща услугата, гаврейки ги за загубата. На третата седмица времето и без това е малко, но може да се вмъкне едно кратко интервю с братята зад кулисите, където те да бъдат нападнати от Primo/Epico. А сегментите с Кофи са просто лек билд за по-нататък. Хубаво е да го отбележим.

ИСТОРИЯТА ОКОЛО US ТИТЛАТА

Споменах го в поста за WWE титлата, но нека наредим нещата. При мен Райдър не губи титлата от Джак Суагър. На 16 и 23 януари Райдър отнася два побоя от Кейн и е контузен, но няма мач за титлата. Води се, че последната му защита е била в хаус шоу на 21 януари. На първия RAW (30.01) Ryder sell-ва контузията и не се появява. Следващата седмица (06.02) Джон Лауринатис обяснява на неговия приятел Сина, че ако Райдър не защити титлата си най-късно на Elimination Chamber (20.01), то тя ще бъде овакантена и ще му бъде отнета, защото не е бил в състояние да я защитава в рамките на 30 дни. На третото шоу Райдър се появява с идеята да се занимава с глупости – букет и бонбони за Ийв. Както описах в предния пост и при мен се повтаря случилото се в действителност: Кейн напада Ийв, Сина я спасява, целувка, Райдър ги вижда, Сина се извинява, Райдър отново е нападнат от Кейн. Единствената разлика е, че Сина е предложил на Райдър на EC да направят една лъжовна маневра: Райдър (все още контузен) да направи открито предизвикателство, Сина да отговори и да позволи на Райдър да го тушира, за да има защита на титлата и тя да остане в него. Райдър обаче отказва, а след това Кейн отново го напада и го хвърля от рампата. И така: не е ясна съдбата на US титлата, но на сайта на WWE е обещано на ППВ-то да има развитие по въпроса.

ДРУГО: След като е елиминиран последен в Battle Royal-a за шестото място в SD Elimination Chamber мача, Сантино записва победи в следващите два SD-а – една срещу Джиндар Махал (вторият SD) и една срещу Drew McIntyre (третият SD). С нечовешката реакция, която този човек получава в последно време, колкото и да не ми допада подобни комедийни образи да получават сериозен пуш, просто не мога да го пренебрегна.

За финал: И така, мисля, че макар някои неща да се получиха малко сложни, моят билд за ППВ-то и готовият кард се получиха поне малко по-добре от това, което ни предложиха в действителност. Отчитайки, че WWE буквално губеха време в реалното ППВ, за да докарат времетраене от около 3 часа, мисля, че като махнем някои техни клипчета и някои неща не са толкова разтеглени, времето ще стигне дори за моя по-голям кард. В следващия пост ще опиша как протича самият Elimination Chamber. А ето го и финалният кард:

Birov’s WWE Elimination Chamber 2012 Card:

- World Heavyweight Championship – Elimination Chamber Match: Daniel Bryan © vs. Big Show vs. Sheamus vs. Randy Orton vs. Mark Henry vs. Wade Barrett

- WWE Championship – No DQ Match: CM Punk © vs. John Laurinaitis

- Elimination Chamber Match – No1 Contender’s Match for WWE Championship: Kane vs. Dolph Ziggler vs. John Cena vs. R-Truth vs. Chris Jericho vs. The Miz

- Divas Championship: Beth Phoenix © vs. Tamina Snuka

- WWE Tag Team Championship: Primo/Epico © vs. The Uso Brothers

- Intercontinental Championship: Cody Rhodes © vs. Justin Gabriel

Link to comment

Честно казано за пръв път отварям тази тема и прочетох само последния пост, но няма как да не призная, че Birov е дал някои наистина страхотни идеи, които ако се бяха случили наистина, картинката през януари/февруари в WWE щеше да е много по-интересна. Най-добра беше ситуацията около IC титлата. Иначе там където си писал за US-титлата, турнирът EC е на 19.02, а не на 20.01 :D

35izpu1.jpg

Link to comment

Интересно накъде отива образа на Кофи, добър build за отборното злато. Харесва ми как издигаш младоците, особено ГЕЙбриъл и Усос. Запазил си историята между HHH & Undertaker същата, което е добър ход. Някои "booker-и" искат да променят всичко, все не са доволни, трябва да си сложат trademark-a everywhere... като мен :D:D.Историята между Сина, Райдър, Кейн се развива много по-добре от тази, която ни представиха от WWE. Чакаме EC!

- WWE Championship – No DQ Match: CM Punk © vs. John Laurinaitis (това ще е epic! Изтърваха момента WWE.)

Link to comment
BoRn_2B_GoD

Преди самия пост искам да попитам за мнение. Започнах с писането на някои от историите за самата WrestleMania. Въпросът обаче е как вие, хорицата, които четете ребуукинга, предпочитате да ги четете - шоу по шоу или всяка история по отделно? И двете си имат минуси - историите поотделно тук-там се преплитат, но поне в един пост се вижда какво става в дадена вражда от началото до Мания. При шоу по шоу схемата проблемът е, че трябва да си спомняте какво е станало в предните ми шоута, което не е особено приятно (и възможно) според мен. За момента мисля да карам по "пост-цяла история" схемата, но мнения се приемат.

Също така - бихте ли желали малко повече промени по Сина-Rock или според вас и сега си е достатъчно добра? И сега...

Birov's ELIMINATION CHAMBER 2012

ec12.png

1. WWE Championship – No DQ Match: CM Punk © vs John Laurinaitis – Това не е точно мач, колкото един дълъг сегмент. Още от самото начало Дейвид Отунга е плътно до Лауринатис и отнася по-голямата част от побоя. Той обаче е разкаран и GM-ът остава сам. Тогава обаче на ринга идва Миз и напада Пънк. Двамата започват да се бият около ринга, но Пънк успява да повали Миз с ритник в главата. Долф Зиглър идва на ринга, а Джак Суагър е плътно зад него. Двамата също нападат шампиона, но комбинацията R-Truth/Кофи Кингстън идва и разкарва клиентите на Вики Гереро. Пънк отново остава сам срещу Лауринатис, но е изтощен и GM-ът успява да го удари поне няколко пъти. Крис Джерико се появява на рампата и бавно върви към ринга, но спира преди да се е качил. През това време Пънк успява отново да поеме контрола и премазва бързо Лауринатис, тушира го и запазва титлата. Chamber мача остава за претендентското място.

2. Divas Championship: Beth Phoenix © vs Tamina Snuka – Нищо различно. Ако и divas мачовете започна да ребууквам, значи тотално съм се сдухал... Бет бие и запазва.

- Пънк е зад кулисите с лед в ръката и обяснява, че планът на Лауринатис не е проработил. Миз и Зиглър са се опитали да помогнат на GM-ът, надявайки се така да направят Chamber мача за титлата, но не се е получило и ако искат да станат шампиони ще трябва да си заслужат мач за титлата и след това да го победят на Мания за нея. Пънк казва, че отива да наблюдава мача от коментаторската маса и казва, че най-важното е какво огромно удоволствие му е доставило да пребие Джон Лауринатис. Пънк поглежда камерата и казва „Hunter, сега вече може да го уволниш!”.

3. Elimination Chamber – No1 Contender’s Match for the WWE Championship title shot at WrestleMania 28: Kane vs. Dolph Ziggler vs. John Cena vs. R-Truth vs. Chris Jericho vs. The Miz – Спотове подробно няма да описвам, само ред на влизане и елиминации, който освен накрая изобщо не е необходимо да е точно такъв. Миз и Сина започват мача. Трети влиза Зиглър, четвърти Truth. През това време Сина успява да елиминира Миз. Кейн влиза пети и започва да маже. Елиминира Truth. Влиза Джерико. Той, Сина и Зиглър успяват да усмирят Кейн – блъскат го в един от Chamber-ите и известно време продължават мача сами. Зиглър се предава от Стените и в мача остават трима – Кейн, Сина и Джерико. Кейн е елиминиран след Codebreaker и AA комбинация – Сина го тушира. Докато се опитват да го изкарат от клетката обаче той се съвзема и Сина и Джерико са принудени да се позанимават още малко с него – разбиват един от другите Chamber pod-ове с него. Пънк става от коментаторската маса, за да наблюдава края на мача, който продължава още 5-6 минути между Сина и Джерико. В крайна сметка Кейн (който през това време е лежал в разбития под) се намесва за последно и просва Сина с Chokeslam. Джерико обаче успява да го изтика извън клетката и да затвори вратата, след което довършва Сина с Codebreaker за победата.

Защо: Ясно е защо Джерико бие. Мисля, че е ясно и защо Сина остава накрая – този билд и възможността Сина да трябва да взима решение, го правят единственият човек, който би могъл да направи интригуващ финал с участието на Джерико. При всеки друг победата на Джерико би изглеждала твърде сигурна. А защо се налага Кейн да помага, а Джерико не бие чисто? Ами защото това Сина да бъде туширан чисто от Джерико месец преди мача със Скалата може само да му навреди. Джерико не губи нищо, тъй като печели самия мач и става претендент, но поне Сина запазва част от труднопобедимия си образ, който, колкото и да е омръзнал, му е силно необходим по пътя към Мания.

- Клип с Тейкър. Ще се появи в RAW и ще иска отговор от Хънтър.

- Сегмент зад кулисите с Лауринатис и Отунга. Лауринатис изглежда доста зле след мача с Пънк. Отунга казва, че загубата не е важна – по-важното е Лауринатис да остане GM на RAW в случай, че ННН реши отново да инспектира работата му. Лауринатис казва, че не се тревожи, защото Triple H ще е зает с Undertaker. Станало е ясно, че рингът вече не е място за Mr.Excitement и сега той трябва да се концентрира върху управлението на RAW. Отунга допълва „А може би и на Smackdown”. Лауринатис моли Отунга да отиде на ринга и да се погрижи за „онзи въпрос”.

4. WWE Tag Team Championship: Primo/Epico © vs. The Uso Brothers – Победа за Примо и Епико. Да, не е лошо да има история и мач за титлите, но при този кард в случая това е мач за почивка. Кофи Кингстън е показан да наблюдава мача на телевизор в съблекалните. След гонга при него влиза някой, Кофи го поздравява и казва, че изглежда ще имат удоволствието да се борят за титлите точно с Примо и Епико. Не става ясно кой е човекът.

- Интервю с Ранди Ортън зад кулисите, който казва, че загубата от Уейд Барет е нещо, което го е изнервило още повече, но няма значение, защото тази вечер му е нужен един последен напън (саковете, хехехе), за да стане World Heavyweight Champion и да се върне там, където му е мястото.

- Дейвид Отунга излиза на ринга и казва, че е бил помолен от г-н Джон Лауринатис да обяви, че Зак Райдър не се е появил тази вечер и няма да може да защити своята US титла. Вследствие на това тя вече е овакантена и може би още утре вечер ще попадне в по-добри ръце. Теди Лонг излиза на ринга и казва, че това не е добро решение и казва на Отунга да предаде думите му на „шефа си”. Отунга казва, че Лонг е царят на лошите решения и последните седмици в SD са доказателство за това. Това води на ринга Крисчън. Завръщащият се Captain Charisma казва, че вече е готов за действие и сега Лонг има шанс да му се реваншира затова, че преди няколко месеца го е накарал да се бие контузен и е влошил състоянието му. Крисчън казва, че Лонг трябва да отстрани някой от участниците в Chamber мача, например Ранди Ортън, и да добави него. Лонг отказва и казва, че му е писнало да го тъпчат и това няма да се случва повече. Крисчън затваря устата му с Killswitch и казва, че ще получи своя „one more match” по един или друг начин, след което се прибира зад кулисите. Да, не особено бляскаво завръщане, ама то нали и реалното беше едно велико...

5. IC Championship: Cody Rhodes © vs. Justin Gabriel – Гейбриъл излиза придружаван от Мик Фоли и Хийт Слейтър. Коуди иска и двамата да бъдат разкарани от мястото около ринга, след което плюе по Фоли. Самият мач протича едно на едно. Коуди запазва с Cross Roads. След мача казва, че Мания може да се готви за първия значим мач за интерконтиненталната титла от много, много години. След това взима стол и влиза с него на ринга, за да довърши работата си, но Фоли и Слейтър се връщат там и Коуди се оттегля с усмивка и титлата в ръка.

6. World Heavyweight Championship – Elimination Chamber Match: Daniel Bryan © vs. Sheamus vs. Big Show vs. Wade Barrett vs. Randy Orton vs. Mark Henry – Тук даже по-малко детайли. Хенри изпълнява ролята, която видяхме от Кали: влиза, пребива всички на ринга, след което е елиминиран, туширан от Шеймъс. Биг Шоу също си заминава, елиминиран от Уейд Барет след брутален Wasteland. Самият Уейд се задържа известно време, но в един момент останалите трима (Браян, Ортън, Шеймъс) се нахвърлят върху него, той отнася няколко финишъра и в крайна сметка е елиминиран от Браян, но остава да се съвзема до клетката. Планът му да няма защита на Мания пропада. Остава въпросът кой ще е негов противник там. Браян е елиминиран от Ортън и е ясно, че ще има нов шампион. Шеймъс и Ортън продължават мача още няколко минути и в крайна сметка Шеймъс побеждава, ставайки новият World Heavyweight шампион. Идеята на разнообразните елиминации е всеки един от четиримата (Ортън, Шеймъс, Браян, Барет) да запише такава, за да изглежда всеки от тях „силен”. Защо на Шеймъс две мисля, че става ясно.

Шоуто завършва с празнуващия Шеймъс и вдигащия се Chamber. Барет влиза на ринга и го напада, но Шеймъс успява да отвърне. PPV-то завършва с двамата гледащи се злобно противници, всеки застанал в един от ъглите

Защо: Нищо против Браян и неговият рейн – харесаха ми. Нямам против и победата на Шеймъс на Rumble и това, че там двамата ще се изправят един срещу друг на Мания. Честно казано обаче предпочитам Барет-Шеймъс. Шеймъс нямаше нужда от победа в Rumble-a, двукратен WWE шампион е. Да го направиш световен шампион е лесно, а и е фейс с добра реакция, перфектен за противник на хийл, спечелил Rumble-a – в моя случай Барет. Реших, че Мания вместо за утвърждаване на звездата на Браян (който и без това най-вероятно няма да запази) и трета поредна световна титла за Шеймъс, може да се използва за издигане на Барет, който чака шанса си от доста време още от края на 2010-та. Победа в Rumble-a, спечелване на враждата с Ортън, по-различен план по пътя към Мания (участието в Chamber-a). Въпреки че в Chamber-a е туширан, това става след като трима души се обединяват против него и не мисля, че губи много. Готов е като достоен опонент за нов фейс шампион със силна реакция от публиката като Шеймъс. Та даааам!

В заключение: с примерното времетраене, което сложих на мачовете и сегментите, сборът е около 2 часа и 45 минути. Т.е. тук и там може да се сложат по още няколко минутки и ППВ-то е перфектно откъм запълване на времето. И да – колкото и лоши да се получат мачовете, пак ми се струва, че щеше да е по-интересно от истинския Elimination Chamber.

Шампионите след ЕC:

WWE Champion: CM Punk

WHW Champion: Sheamus

IC Champion: Cody Rhodes

US Champion: ---vacated---

Tag Team Champions: Primo/Epico

Divas Champion: Beth Phoenix

Link to comment
 • 2 weeks later...
Lubo Dimitrov

Човек, въобще не съм разбрал, че си писал нов пост в темата и чак сега видях. Иначе изчетох EC на един дъх и останах със смесени чувства. Ето какво мисля за отделните мачове:

1. WWE Championship – No DQ Match: CM Punk © vs John Laurinaitis - Още откакто започна тази тяхна вражда си казвах, че имайки предвид кариерата на Johny Ace като кечист ще е страхотно един техен feud да кулминира в истински мач на WrestleMania. Малко смахната идея, защото Laurinaitis си е на години, но щом HBK успя да извлече максимума от Ric Flair през 2008 (когато 'Nature Boy' не беше по-млад от Johny сега), защо Punk да не може да направи същото с Mr.Excitement? За жалост WWE сякаш просто забравиха за тяхната вражда, което не трябваше да се случва според мен. И именно заради това харесвам тази твоя идея за техен мач. Е, не е на WrestleMania, но пак е повече от нищо. Освен това ми харесва и идеята с "No DQ" мача и факта, че ако Punk загуби титлата, то тя ще е заложена в EC-a. Така със сигурност се придава напрежение върху ситуацията и непредвидимост. А непредвидимост и напрежение в действителност не мисля, че имаше, тъй като само Jericho и Punk бяха с реални шансове. Но да спра с историята около клетката, за нея по-надолу. Punk естествено запазва. С малко трудности, но така излиза и по-силен, което е добре.

2. Divas Championship: Beth Phoenix © vs Tamina Snuka - Мхм, добър мач... (никой не гледа дивите :()

3. Elimination Chamber – No1 Contender’s Match for the WWE Championship title shot at WrestleMania 28: Kane vs. Dolph Ziggler vs. John Cena vs. R-Truth vs. Chris Jericho vs. The Miz - Тук build-a се е получил много по-добре, отколкото в действителност главно заради факта, че мача не е за титлата (глупаво е да има два EC мача на вечер и и в двата да са заложени титлите), а и защото има повече от един или двама фаворита - реално погледнато, ако този мач се бе състоял щях да бъда в състояние да вярвам, че дори Ziggler или Miz имат шанс да спечелят мача. Освен това добра идея да съчетаеш историята на Cena/Kane с историята около претендента за WWE титлата. Ултиматумът, който е поставен пред Cena пък засилва драмата на 100%. Развитието на мача е добро, защото хората, които не трябва да изглеждат слаби, не изглеждат слаби (Kane, Cena, Jericho). Само малко се обърках около елиминацията на Kane и оставането му в клетката след това, но може би като го прочета още веднъж, два пъти ще го разбера. :D Правилна победа на Jericho, btw. Добре е, че и не изкара Cena слаб.

4. WWE Tag Team Championship: Primo/Epico © vs. The Uso Brothers - Ако трябва да съм честен, нито отборът на Primo и Epico, нито братята Uso са ми интересни, но поне се защитават отборните титли, което е положително. По-интересна ми е обаче историята с Kofi и човекът, който той посрещна в съблекалнята си. Надявам се това да не е R-Truth, а някое по-голямо име, което да качи интереса към този мач. Пак казвам - най-важното е титлите да се защитават, за да не им се убива (малкото останал) престиж.

5. IC Championship: Cody Rhodes © vs. Justin Gabriel - И аз, като теб, не бях особено щастлив когато разбрах, че Rhodes е в мача за WH пояса. Интерконтиненталният шампион да се бие в мач за Световната титла? Не, че е лошо, но нали Rhodes искаше да гради престижа на своята титла, за какво му е да влиза в борба за друга? Твоята вражда между Rhodes и Gabriel пък се е развила страхотно, като Gabriel изглежда напълно равностоен на Cody (да го изхвърли от Rumble-a и Battle Royal-a не е малко). И тук обаче, както и при Tag титлите ми е по-интересно какво планираш за WrestleMania. Трябва да призная, че засега Rhodes/Big Show ми е интересна, но като гледам накъде отиват нещата, май планираш нещо от сорта на Foley/Rhodes, което би било в пъти по-добре. Не че Big Show няма да издигне/не издига шампиона, но в техния мач има сериозна опасност Show да спечели, докато при Foley/Rhodes тя е сведена до минимум. Не изключвам и възможността Rhodes да се бие отново с Gabriel, но по-харесвам идеята с Mick.

6. World Heavyweight Championship – Elimination Chamber Match: Daniel Bryan © vs. Sheamus vs. Big Show vs. Wade Barrett vs. Randy Orton vs. Mark Henry - Тук build-a ми хареса най-много, тъй като, както споменах и в другия си пост, с непрекъснатите необуздани сбивания между участниците ме върна през 2000 година преди знаменитият 6 men Hell In A Cell, когато нямаше face-ове vs. heel-ове, всеки искаше само титлата. Освен това самите участници са много по-добре подбрани - Khali и Santino, колкото и голяма реакция да получават (особено втория) бяха ненужни. За Rhodes се отнася същото. В този мач, с Orton, Sheamus и Barret, интригата действително я има, не както в истинския мач за титлата. За самия мач няма какво толкова да се оплача, освен за това, че Bryan загуби титлата. :( Надявам се да компенсираш и да го вкараш във важен мач за WrestleMania, а не да го върнеш в mid/low-card-a. От друга страна пък е страшно добра идеята за Sheamus-Barret за WM, въпреки че вторият ще изглежда малко слаб, след като е елиминиран едва трети. И все пак, Irish(Sheamus) - England(Barret) в МЕ на WrestleMania - Oh, Yeah! :D

За другите интервюта/сегменти от ppv-то да кажа нещо. Явно и ти ще правиш Team Long vs. Team Laurinaitis, в което няма нищо лошо, ако се постараеш и я направиш "малко" по-сериозна от действителната такава (и капитани да не са Otunga и Santino!). Завръщането на Christian беше г/д, като този killswitch за Long накрая ми оправи настроението (мразя черната гадост!). За Kofi вече казах... А, да не пропусна да кажа на кое от твоите "писания" се засмях на глас:

защото тази вечер му е нужен един последен напън (саковете, хехехе)

:D

Като цяло това е, надявам се тези 10 дена пауза да не означават, че си се отказал от re-booking-a. Относно това как да го продължиш - лично аз нямам нищо против да чета нито отделни шоута, нито отделни вражди. Всичко е в твоите ръце и по-скоро те съветвам да го направиш, както ще ти е по-удобно.

stone_cold_steve_austin_signature_by_cyd

Link to comment
 • 2 weeks later...
BoRn_2B_GoD

Благодаря за подробния коментар. Май не само ти не си видял, че Elimination Chamber-а отдавна е постнат :D Иначе не, не съм се отказал, просто хем имах по-важни неща на главата, хем исках да изчакам WWE да приключат с истинския билд на Манията, най-вече за да видя кои мачове/билдове ще оставя 1 към 1 и кои ще добавя/променя + кои са хората, които ще се завърнат навреме.

Писането ще е в обичайния стил - един пост = една вражда (понякога може би разделена на две части, ако е прекалено дълга). Малко е сложно да се пише вражда за вражда, особено когато през тези шест седмици хора от различни истории имат мачове/сегменти помежду си, но мисля, че е по-добре на мен да ми е трудно да ги пиша така, отколкото на хората, които ще го четат, да им е трудно да четат шоу за шоу и да трябва да помнят какво е станало във всички истории предната седмица. Вече имам малко написан материал и реших, че ще е най-добре да изчакам истинската Мания и еуфорията покрай нея да отминат, след което за няколко седмици ще постна и моя вариант за билда.

Т.е. нов пост с първия feud и билд за моята WM28 ще бъде публикуван следващата седмица.

Link to comment
 • 2 weeks later...
BoRn_2B_GoD

ИСТОРИЯТА МЕЖДУ ГЛАВНИТЕ МЕНИДЖЪРИ

Случващото се с US титлата + "Капитанът" се завърна

ПЪРВА ЧАСТ

wmll1.png

Историята между Джон Лауринатис и Теди Лонг вървеше добре до момента, в който не обявиха, че това кой да е GM и на двете шоута ще се реши чрез отборен мач. Съгласен съм за идеята за мач, но отборен – не, мерси. Трябваше да имат по един представител и мачът да е някак по-голям, по-значим. Затова подхождам доста различно, като освен борбата за власт между тях вплитам и историята за US титлата и една друга история с корени още от миналото лято.

Какво ще направя аз – ще продължа с буукинга с основата, която вече имам. Каква е тя?

 • Лонг има множество проблеми с контрола в SD – повечето големи звезди се съмняват в компетентността му, всеки го тъпче и тормози, което го кара дори да върне Марк Хенри на активна работа като оръжие срещу хората в Elimination Chamber-a.
 • Лонг има спречкване с Дейвид Отунга на EC, докато вторият обяснява, че US титлата вече е овакантена заради 30 дни без защита от страна на Райдър. В този сегмент се завръща Крисчън, който не получава от Теди Лонг желания „one more match” и просва GM-a.
 • Джон Лауринатис пък сега трябва да мисли за това дали ще остане GM на RAW при евентуална нова проверка от страна на ННН, но също така се замисля и за възможността да управлява и SD.

Първи RAW след Elimination Chamber (20.02)

1. В кратък сегмент виждаме насинения и бавно движещ се Лауринатис (трябва да селва побоя от Пънк, все пак) в офиса си, където е посетен от ННН. Хънтър му обяснява, че не е особено доволен от малките игрички на Лауринатис покрай WWE титлата, но нещата са се наредили добре. Тъй като ННН в момента си има достатъчно проблеми с Тейкър, той оставя въпроса за бъдещето на Лауринатис в ръцете на Борда на директорите поне до след WrestleMania. Засега обаче той остава GM. ННН излиза, а Лауринатис и Отунга излгеждат доста доволни. Лауринатис казва, че с доброто шоу, което предлага, заслужава да ръководи и двата brand-a в WWE. Теди Лонг влиза в офиса му и чува последните думи, след което заявява, че няма да позволи на Лауринатис да му отнеме работата. След кратък спор двамата уреждат мач между свои представители за вечерта.

2. David Otunga def. The Great Khali – Предпочетох го пред Езикиел Джаксън, защото Зийк ми трябва за друго. Ранди Ортън идва на ринга след мача и напада Отунга, който обаче успява да се измъкне. Кали обаче става жертва на RKO. Побеснелият Ортън взима микрофон и казва, че иска мач за World Heavyweight титлата още тази вечер. На рампата обаче се появява Лауринатис, който му казва, че съдбата на WHW титлата за съжаление е в ръцете на „некадърния” Теди Лонг и Ортън трябва да се обърне към него в SD. Ортън, озлобен, тръгва по рампата към GM-ът, но зад кулисите изскачат Долф Зиглър и Джак Суагър, които нападат Ортън, колкото да може Лауринатис да се измъкне.

3. Randy Orton def. Jack Swagger – Мач, започнал веднага след боя, по заръка на скрилия се в офиса си Лауринатис.

4. Реклама, че в следващия RAW ще бъде решена съдбата на US титлата.

Първи SMACKDOWN (Live) след Elimination Chamber (21.02)

1. David Otunga def. The Great Khali – Реванш от RAW. Лауринатис е с Отунга и вдига ръката му след победата.

2. Крисчън излиза на ринга след този мач, здрависвайки се с Лауринатис, който си тръгва с Отунга. Captain Charisma казва, че е измислил как да си осигури „one more match” и когато той самия пожелае – печелейки Money in the bank мач. Според него щом в програмата с ППВ-та на WWE за 2012-та няма MITB PPV, значи този тип мач може да се върне в първоначалния си дом – WrestleMania. Крисчън казва, че сега е моментът Теди Лонг да вземе правилното решение и да уреди MITB мач за Мания с Крисчън в него. Теди Лонг излиза на рампата и казва „Не.”. Това вбесява Крисчън, който казва, че Лонг за пореден път показва некомпетентността си и Джон Лауринатис наистина трябва да е главен мениджър както на RAW, така и на SD.

3. Randy Orton vs. Daniel Bryan - Ортън е побеснял след загубата си в Elimination Chamber мача. Браян пък е недоволен, че точно Ортън го е туширал и му е коствал титлата. Много физически мач, който обаче завършва без победител. Двамата се налагат без контрол и съдията е принуден да прекрати мача. Ортън взема превес, просва и съдията. Идват още няколко съдии и охрана, като Ортън започва да бие и тях, като през това време Браян се измъква през публиката. След като премазва всичко по ринга, Ортън взима микрофон и изкрещява, че иска Теди Лонг да дойде на ринга. GM-ът го прави, но доста неуверено. Ортън заявява, че чашата вече е преляла. Провал след провал след провал са го накарали да изгуби контрол и ако Теди не иска да пострада ще му даде мач за титлата. Лонг обяснява, че Браян пръв и единствен има правото на реванш, ще го ползва следващата седмица и победителят от мача Браян-Шеймъс отива на Мания срещу Уейд Барет. Ортън не е доволен от отговора и приближава към Лонг, което кара GM-ът да започне да кима с глава и да се съгласи да даде на Ортън мач за титлата. Това привидно успокоява The Viper и той си тръгва по рампата. Когато оттам поглежда обратно към ринга, Крисчън изскача от gorila spot-a и удря Ортън със стол в задната част на главата, след което продължава да го налага надолу по рампата. Теди Лонг се обгражда на ринга със съвзелите се охранители, но Крисчън само му крещи „Кучи сине”, а се е концентрирал върху Ортън. Взима и втори стол и му прави con-chair-to, с което и шоуто завършва.

Втори RAW (27.02):

1. Станало е ясно, че Ортън е със сътресение след атаката на Крисчън и ще отсъства няколко седмици. Атаката е показана с клип в RAW.

2. Виждаме Крисчън да говори с Джон Лауринатис в офиса му. Крисчън казва, че е бил сигурен, че Лауринатис ще вземе по-добро решение от Теди Лонг и ще уреди MITB мач за Мания. Лауринатис казва, че за него е било удоволствие и пожелава успех на Крисчън на Мания.

3. Джон Лауринатис излиза на ринга, където на подиум вече е сложена масичка с US титлата отгоре. Лауринатис припомня, че тя е била овакантена след като контузения от Кейн Зак Райдър не е успял да я защити преди изтичането на 30 дневния срок. Точно затова сега е време за коронясване на нов шампион и Лауринатис има най-добрият избор – започва музиката на Дейвид Отунга и той идва на ринга. Лауринатис обяснява, че присъжда US титлата на Отунга заради качествената му работа... когато на рампата излиза Теди Лонг. Той казва, че титлите в WWE не трябва да се подаряват, а да се заслужат, и изисква Отунга да спечели мач за овакантеното злато. Лауринатис казва, че не е проблем, но няма желаещи. Лонг обещава да намери подходящ човек още в SD и в следващия RAW съдбата на титлата да бъде решена.

4. Коментаторите подхвърлят в шоуто слуховете, че следващата седмица GM-овете няма да ръководят собствените си шоута. По-късно през седмицата това е потвърдено и както се случи в действителност през третата седмица Лонг поема RAW, а Лауринатис SMACKDOWN.

Втори SMACKDOWN (02.03):

1. От офиса си Теди Лонг назначава Battle Royal за това кой да е противник на Отунга за US титлата. В това време Крисчън влиза в офиса и се оказва, че Лонг го е повикал, за да му каже, че тъй като все още не е получено докторско потвърждение, че Крисчън може да се бие, то той няма да вземе участие в MITB мача на Мания. Крисчън полудява, започва да крещи и се налага охрана да го изкара извън залата.

2. Battle Royal – US Title No1 Contendership: Santino Marrella wins. Сантино побеждава, изхвърляйки в края на мача Джак Суагър. Лауринатис и Отунга наблюдават от коментаторската маса. След мача Лонг идва на ринга, вдига ръката на Сантино и казва на Лауринатис, че следващата седмица ще му покаже как се управлява RAW. Santino Marrella vs. David Otunga за овакантената US титла е назначен за RAW.

Трети RAW (05.03):

1. Лауринатис и Отунга са зад кулисите с Крисчън. Лауринатис казва, че е адски недоволен от това, че Лонг управлява шоуто му тази вечер, но е сигурен в победата на Отунга. Казва на Крисчън, че подлото решение на Лонг може да бъде поправено – Отунга ще оправи необходимите документи и Лауринатис ще върне Крисчън в MITB мача. Крисчън казва, че не е необходимо – Лонг за пореден път ще намери начин да го прецака. За да има шанс Крисчън да получи своя „one more match” Теди Лонг трябва да бъде разкаран. Крисчън пожелава успех на Отунга и адвокатът и Лауринатис тръгват към ринга.

2. US Championship Match: Santino Marrella def. David Otunga – Намеси на Долф Зиглър, Джак Суагър, Вики Гереро и самия Лауринатис. От другата страна се намесват R-Truth, Теди Лонг и Аксана. Все пак Сантино печели титлата и (както и в действителност) реве от кеф. Жив и здрав.

Трети SMACKDOWN (09.03):

1. Джон Лауринатис контролира шоуто и излиза на ринга. Вече е назначил мач между Сантино и Отунга за US титлата. Също така обаче казва, че Крисчън е бил жертва на некадърното и пристрастно управление на Теди Лонг – документите му от лекарите са изрядни, Крисчън е 100 процентово възстановен и много скоро ще го покаже в мач.

3. US Championship: Santino Marrella def. David Otunga – Изненадваща победа след roll-up, след която Сантино бяга през публиката. Лонг и Аксана аплодират от една от трибуните.

В края на седмицата в WWE.com излиза информация, че Бордът на директорите е наблюдавал отблизо конфликта между Лонг и Лауринатис, както и работата им в шоутата, които не са техни по принцип, и са взели решение, което ще бъде обявено в RAW. Но за това в следващия пост, защото този стана твърде дълъг...

Бировата WrestleMania 28 - Кардът за момента:

- Money in the bank мач без обявени участници

Link to comment

Определено ми харесва как си завъртял нещата около тази история. Има си доза реалност, добавил си и доза fantasy booking и до този момент всичко ми звучи доста увлекателно. Естествено най-интересно ми е какво ще стане след побоя на Christian над Randy Orton, вероятно тях ще ги сложиш като представители в мач на WrestleMania, но е важно по какъв начин. Залогът се досещам какъв ще е, но това е твое решение. Наистина ми се е догледал такъв побъркан и свиреп Christian, който няма нищо общо с мрънкащата и хленчеща к_рва, в която го превърнаха, а Orton също е по-гледаем, когато "чува гласове" и мачка наред (е, все пак само джобъри, ако е възможно :D). Браво, чакаме продължението. :)

Link to comment
BoRn_2B_GoD

Ето я и втората част от билда за историята между главните мениджъри и това кой да има абсолютната власт и над двете шоута. В края на третата седмица от билда за WrestleMania в WWE.com e обявено, че в RAW ще стане ясно как точно ще бъде решен конфликтът между Джон Лауринатис и Теди Лонг. Какво е решено? Надолу...

ИСТОРИЯТА МЕЖДУ ГЛАВНИТЕ МЕНИДЖЪРИ

и един незавършен летен конфликт...

ЧАСТ ВТОРА

wmll2.png

Четвърти RAW (12.03):

1. Теди Лонг и Джон Лауринатис са на ринга в началото на RAW. Джъстин Робъртс открива шоуто, разкривайки решението на Борда на директорите – всеки от двамата кандидати за мястото на общ главен мениджър на RAW и SD да си избере представител за мач на WrestleMania, където победителят взима всичко. Лауринатис е с усмивка на лице и казва, че има готов кандидат, за разлика от Лонг, подкрепата за когото не е особено голяма. Лонг предполага, че става дума за Дейвид Отунга, но вместо това започва музиката на Крисчън. Той идва на ринга и обяснява, че Лонг достатъчно пъти е застрашил кариерата и здравето му, коствал му е много шансове и за Крисчън ще е удоволствие да е инструмента, който ще доведе до уволнението на SD GM-а. Лонг изглежда притеснен. Лауринатис го пита кой ще е неговият човек („Сантино ли?”) и с Крисчън започват да се смеят. Тогава по рампата се спуска Ортън и се нахвърля върху Крисчън (бел. Ортън не се е появявал в WWE от 2 седмици заради сътресение, причинено от Крисчън). Малко въргал, появи на Отунга, Сантино и множество охрана и в крайна сметка Крисчън и Лауринатис успяват да се оттеглят. Лонг гледа Ортън с надежда... и получава RKO. По-късно е съобщено, че Ортън е бил отведен извън залата.

Четвърти SD (16.03):

1. Теди Лонг обявява за вечерта Christian vs. Santino Marrela в non-title мач, за да види доколко са верни твърденията, че Крисчън е готов за мач. Също така казва, че е инструктирал охраната да ескортира Ранди Ортън до офиса му, веднага щом Ортън пристигне.

2. Christian def. Santino Marrella – Крисчън излиза, придружаван от Джон Лауринатис и Дейвид Отунга. Печели мача, след което тримата си тръгват от залата.

3. Малко по-късно Ортън вече е пристигнал там и е отведен в офиса на Лонг. Казва, че е ако е знаел, че Крисчън ще е в шоуто, е щял да се появи по-рано. Лонг казва, че е искал да избегне конфликт тази вечер и иска да поговорят спокойно. Той казва, че има нужда от помощта на Ортън – има нужда той да го представлява на Мания. Ортън казва, че в последно време двамата не са се разбирали добре, а и Ортън не гори от желание да се бори за чужди каузи. Лонг му отвръща, че това е начинът Ортън да получи отмъщение за атаката на Крисчън и двете седмици липса. Това е начинът Ортън да е в голям мач на Мания и отново да постигне това, което толкова много иска и пак да е на върха. А евентуално, след Мания и победа за Ортън/Лонг, „може да се помисли за мач за световната титла”. Ортън мисли малко, след което стиска ръката на Лонг. Вече е негов сигурен представител и мачът Крисчън-Ортън за Мания е сигурен.

Пети RAW (19.03):

1. Лауринатис е подготвил голям МЕ – Ортън и Пънк срещу Джерико и Крисчън. Показан е в офиса си с Отунга и Крисчън. Captain Charisma казва, че е доволен от факта, че Ортън ще представя Лонг на Мания. Лауринатис пита Крисчън дали е сигурен, че ще се справи, на което Крисчън отговоря, че има много да си връща за миналото лято и въпросът вече не е само Лонг-Лауринатис, а е и личен между него и Ортън.

2. Крисчън влиза в съблекалнята на Джерико. Двамата разменят няколко реплики за някогашното им партньорство (2002-2004), мачът им на WMXX, предстоящите им мачове на Мания. Крисчън казва, че различията им трябва да си останат в миналото и да покажат защо са били отборни шампиони. Джерико казва на Крисчън да се концентрира върху неговите задачи, а той ще се концентрира върху своите.

3. Няколко пъти са показани клипове с отборните успехи на Джерико и Крисчън (за да се припомни/покаже на публиката за отбора им).

4. Chris Jericho/Christian def. CM Punk/Randy Orton – Победата отива при хийловете (те са бивши отборни шампиони, u know?) след туш на Джерико над Ортън след като вторият е отнесъл Codebreaker и Killswitch. Идеята е да се избегне размяната на тушове между хората, които ще имат 1 на 1 мач на Мания.

Пети SMACKDOWN (23.03):

1. Крисчън с промо на ринга. Припомня с кратък клип всичко случило се между него и Ортън миналото лято. Крисчън казва, че може би тогава нещата не са приключили в негова полза, но контузията му е попречила да се сдобие със своя „one more match”, докато Ортън е получил множество мачове за златото след това. За да се разчисти пътя пред Крисчън сега, след завръщането му, той трябва да се оттърве както от Ортън, така и от вечно прецакващия го Теди Лонг. Ортън излиза на рампата, а зад него е Теди Лонг. Крисчън казва, че не е дошъл да се бие, но Ортън се затичва към него. Крисчън се опитва да избяга през публиката и двамата се сблъскват при огражденията. Размяна на удари, Крисчън удря Ортън с микрофона и печели време да се качи високо сред публиката. Оттам казва, че на Мания ще решат проблемите си, а не преди това. Ортън взима микрофон и от ринга отвръща, че на Мания отново ще върне Крисчън на скамейката (контузвайки го) и заедно с това ще коства на Джон Лауринатис мечтите за неограничена власт. Теди Лонг аплодира зад него.

Шести RAW (26.03):

1. Лауринатис и Крисчън надъхват Дейвид Отунга за предвидения му мач с Ранди Ортън. Лауринатис обяснява на адвоката си, че разчита на него да умаломощи Ортън за неделя. Отунга казва, че е готов и излиза на ринга. Крисчън и Лауринатис сядат на коментаторската маса. Ортън излиза придружаван от Теди Лонг, но Лауринатис нарежда GM-ът на SMACKDOWN да бъде изведен от залата.

2. Randy Orton def. David Otunga – Ортън буквално премазва Отунга, правейки му три последователни RKO-та в края на мача. При удар с металните стълби го и разкървавява. Крисчън се опитва да се намеси, но Лауринатис го спира, крещейки му, че не могат да рискуват преди Мания. Ортън ги наблюдава, след което рязко се обръща и рита Отунга в главата. С усмивка на лице Ортън посочва на Крисчън и Лауринатис знака на Мания, след което слиза от ринга и се оттегля по рампата.

3. Крисчън и Лауринатис са зад кулисите при линейката, в която качват Отунга. Лауринатис казва, че след като човекът на Лонг е прецакал плановете му тази вечер, то Лауринатис и Крисчън ще отидат в SD, за да разбият „прощалното шоу” на Теди Лонг.

Шести SMACKDOWN (30.03):

1. Теди Лонг излиза на ринга и обяснява, че контролирането на едно шоу като SD не е лесна работа, но с годините, през които е останал на поста, той е доказал, че може да се справя и няма да позволи на човек, който е GM от едва няколко месеца да му отнеме поста. Лонг казва, че знае, че Крисчън и Лауринатис са в залата и ги вика на ринга. Те идват. Лауринатис казва, че Теди е доказал некомпетентността си и е време да бъде сменен. Двамата с Крисчън се приближават заплашително към Лонг, когато започва музиката на Ортън и той идва към ринга със злобна усмивка. Той обаче е нападнат в гръб от Джак Суагър, което дава време на Крисчън да хване Лонг. Лауринатис удря шамар на Теди, след което Крисчън му прави Killswitch и двамата се изнасят през публиката. Ортън просва Суагър с RKO край ринга и отива там, но открива само лежащия Лонг, а Крисчън и Лауринатис му махат от публиката.

2. Пуснат е последен клип, показващ спора между главните мениджъри и избора на представителите им.

Така приключва на билда за мача за абсолютната власт над двете шоута. Представителите им са две големи имена, които имаха солидна история миналото лято и причина Крисчън да иска да сложи точка на Мания. Сантино и Отунга, както и историята за US титлата, тук са малко по-встрани, защото не се връзва да са част от толкова голяма история. Отунга е аут след побоя в последния RAW, а Сантино може би ще участва в друга история, но за това по-нататък. Друго нещо е, че търканията между Лонг и Лауринатис и борбата им за власт ще засегнат билда и на други мачове. GG.

Birov’s WrestleMania 28 – Кардът до момента:

- Money in the bank мач без обявени участници

- GM Position of both RAW and SD on-the-line: Randy Orton (w/Teddy Long) vs. Christian (w/John Laurinaitis)

Link to comment
Lubo Dimitrov

Доста брутален build. :D Върнал си донякъде психарския образ на Orton, което е добре, че последната година "пепилянката" дори нямаше някакъв особен образ. Самият мач е много по-добра идея вместо 5vs5 двубоя, тъй като ту ще получи по-голямо внимание заради Randy и Christian, ту те двамата ще са замесени в нещо голямо.

stone_cold_steve_austin_signature_by_cyd

Link to comment
BoRn_2B_GoD

Време е за някоя по-малка история. WWE оставиха доста настрани случилото се между Джон Сина, Кейн, Зак Райдър и Ийв, най-вече между последните трима. Тази история можеше да бъде извъртяна страхотно за WM28, но това така и не стана. Е, тук съм, за да поправя тази несправедливост, поне донякъде. Не само нея, но и за да разкарам проклетия отборен divas мач от карда на Мания. И тъй като Eve е свързващото звено, двете истории, колкото и да е странно, ще бъдат описани паралелно.

Случилото се досега:

- Кейн е победен от Сина в No DQ мач на Royal Rumble. Двамата участват в Elimination Chamber мача за претендентското място за WWE титлата, където Кейн, въпреки че е елиминиран, коства победата на Сина.

- Зак Райдър е нападнат за последно от Кейн на последния RAW преди Elimination Chamber, малко след като е видял Ийв да целува Сина. Вследствие на атаката контузията на Райдър се влошава и той не успява да се появи на Elimination Chamber PPV, за да защити US титлата, вследствие на което тя е овакантена.

- В WWE.com Наталия, най-добрата приятелка на Бет Финикс, съобщава, че шампионката е решила след победата над Тамина Снука на Elimination Chamber да си даде няколкоседмична почивка заради липсата на „солидна конкуренция за Divas титлата”.

ГОРЯЩА РЕВОЛЮЦИЯ

и една титла с пеперуда отпред

krwm28.jpg

Първи RAW след Elimination Chamber (20.02):

1. За шоуто е рекламиран Last Man Standing мач между Сина и Кейн, който да сложи край на враждата им.

2. Първият сегмент се повтаря едно към едно – зад кулисите Ийв обяснява как е използвала Райдър и сега мисли да използва Сина. Той я чува и излиза на ринга, където я прави на парцал с няколко думи. Разлика: Сина, малко по-сериозно, допълва, че в последно време е наистина изнервен и няма нужда от подобни глупости на главата си. Отсвирва Ийв и напуска ринга, тя остава да реве там.

3. Към края на шоуто Сина отново е на ринга, този път за промото си срещу Скалата. То отново се повтаря едно към едно, само дето Сина казва на Роки да гледа по телевизията какво ще се случи с Кейн.

4. Last Man Standing Match: John Cena def. Kane – Сина е адски озлобен и макар мачът да не е скуош и Кейн да дава солиден отпор (все пак има образ на чудовище), евентуално едно FU край рампата и бутането на част от декора върху Кейн носят победата на Сина.

Първи SMACKDOWN Live (21.02):

1. Коментаторите съобщават за това, че Бет Финикс няма да се появи в следващите седмици на телевизионен екран заради „липсата на качествена конкуренция”.

2. Ийв излиза на ринга под бурното освиркване на публиката и дърпа речта за това как е в пълното си право да използва природните си дадености, за да успее, и как не съжалява за нищо казано или сторено. За нея Райдър е смотаняк. Точка.

3. Кели Кели се опитва да поговори с Ийв зад кулисите. Тя я подминава като пиян шофьор знак “Stop”. Кели е недоволна.

4. “HOESKI” вече е worldwide trend. Тру стори.

Втори RAW (27.02):

1. The Bella Twins/Natalya def. Eve/Kelly Kelly/Alicia Fox – Ийв взима микрофон в началото на мача и казва, че няма намерение да се унижава да се бие на един ринг с тези жени, след което си тръгва. Наталия се възползва и обръща Алиша Фокс за много бърз туш. Кели гледа повече от озлобено оттеглящата се по рампата Ийв.

Втори SMACKDOWN (03.02):

1. Кели Кели с интервю, в което заявява, че Ийв се е променила тотално за две седмици. Всичко, което е казала, е отвратително и трябва някой да я сложи на мястото й.

Трети RAW (05.03):

1. Eve def. Alicia Fox – Много кратък мач, за да не губим време за глупости. Кели наблюдава със злоба как Ийв пребива Фокс.

2. След мача Ийв маха нагло на Кели от ринга, когато започва музиката на Зак Райдър. Той излиза на рампата с патерици и се качва на ринга без да сваля очи от шокираната Ийв. Кели е застанала от другата страна на ринга, за да не й даде да се измъкне. Райдър хвърля патериците и протяга ръце, за да покаже, че е здрав. Вади микрофон от задния си джоб и казва на Ийв, че всички страдания, причинени му от Кейн, не могат да се сравнят с болката, която е изпитал, когато е чул признанието й. Той казва, че вече се е върнал и е готов за отмъщение, но тъй като е по-добър човек от нея няма да си позволи да нападне жена. Затова й дава шанс да си намери партньор до следващата седмица, с който да се изправи срещу него и... Кели. Кели се качва на ринга и застава до Райдър, а Ийв бърза да се скрие зад кулисите.

Трети SMACKDOWN (09.03):

1. Ийв обикаля из съблекалните и си търси партньор за смесения мач в RAW, но никой не е навит да е нейн партньор.

2. Кели Кели дава ново интервю, в което казва, че Ийв може би дори няма да си намери партньор. Кели обяснява, че е разочарована от това каква се е оказала Ийв и с удоволствие ще помогне на Зак Райдър да я постави на мястото й. В този момент до Кели застава Бет Финикс с divas титлата на рамо. Бет казва, че през последните 2 седмици единственото, което е видяла от дивите, е к*рвенското поведение на Ийв и постоянното мрънкане по този въпрос от страна на Кели. Бет посочва това като причина защо тя счита, че няма конкуренция в компанията. Кели казва, че след като приключи с Ийв с удоволствие би показала на шампионката какво значи конкуренция.

Четвърти RAW (12.03):

1. Райдър и Кели Кели са на ринга, готови за обявения миналата седмица смесен мач по двойки, в който те трябва да се изправят срещу Ийв и партньор по нейн избор. Бет Финикс е на коментаторската маса със своята divas титла. Ийв се появява на рампата и казва, че най-накрая е успяла да открие човек, който да й помогне срещу Райдър. Той мрази Райдър, негов бивш отборен партньор е и името му е... Curt Hawkins. Да, другият Major Brother/Edgehead. Хоукинс излиза до Ийв и двамата се насочват към ринга.

2. Zack Ryder/Kelly Kelly def. Curt Hawkins/Eve – Райдър просва Хоукинс с Rough Ryder, след което застава лице в лице с Ийв в средата на ринга. Той стиска юмруци, но тогава от четирите ъгъла избухват пламъци – започва музиката на Кейн и, три седмици след загубата си в Last Man Standing мача срещу Сина, The Big Red Monster се появява на рампата. Райдър обаче не изглежда уплашен. Ийв се маха от ринга, Кейн се качва там и напада Райдър. Той успява да даде някакъв отпор, но в крайна сметка получава брутален Chokeslam. Кейн гледа тялото му известно време, след което си тръгва.

Четвърти SMACKDOWN (16.03):

1. Kelly Kelly def. Eve – Кели печели мача, но след последният гонг Бет Финикс се качва на ринга и й прави финишъра си. Същото се случва и с Eve. Бет взима микрофон и казва, че предизвиква и двете на мач за титлата на Мания, където да покаже коя е най-важната diva в компанията.

Назначен мач за WM28: Triple Threat Divas Championship: Beth Phoenix © vs. Kelly Kelly vs. Eve

Пети RAW (19.03):

1. Ийв открива Кейн зад кулисите и се опитва да го убеди да „премахне” Райдър. Той обаче я отрязва брутално. Обяснява й, че ще смаже Зак по свое собствено желание, а не заради молбите на някаква жена. Предупреждава я да стои далеч от пътя му, ако не иска да пострада.

2. След тази случка Ийв намира Райдър. Опитва се да му се подмазва, но той не поддава. Вместо това й казва, че голяма част от неприятностите му с Кейн са по нейна вина. Райдър обаче ще се погрижи за проблемите си, като на WrestleMania се изправи срещу Кейн. А преди това... като каже на Ийв да се разкара от живота му. Райдър излиза от кадър, Ийв гледа лошо.

3. Zack Ryder def. Curt Hawkins – Мач, продължение на случилото се от миналата седмица. Нека и Hawkins получи малко внимание, нищо, че ще падне доста бързо. Кейн излиза след мача, но вместо да се качи на ринга, казва на Райдър, че е харесал идеята за Мания и „ще си го остави за там”. Кейн припомня колко пъти се е погрижил Райдър да бъде изкаран от залата с линейка и на Мания това ще стане за последен път, защото Кейн иска мачът да е Ambulance Match. Райдър има седмица да си помисли.

Назначен мач за WM28: Zack Ryder vs. Kane (Ambulance Match?)

Защо: Защото ми се струва логично след всичките контузии и щети, които Кейн причини на Райдър, историята между двамата да свърши с този мач, а и при мен подобен мач между Сина и Кейн не е имало на EC, така че няма проблем.

Пети SMACKDOWN (23.03):

1. Beth Phoenix def. Kelly Kelly – намеса на Eve, която след мача обаче напада и шампионката. Това води на ринга Наталия, която помага на своята най-добра приятелка да изхвърлят Eve и Кели от ринга.

2. Зад кулисите Наталия пита Бет защо вместо да дава мач за титлата на онези двете, не е дала такъв на нея. Бет просто изсмутява, докато все още се държи за главата след атаката на Ийв.

Шести RAW (26.03):

1. Запис от по-рано през деня: Zack Ryder е на сцена до един от входовете на сградата, където е заобиколен от фенове, скандиращи WOO WOO WOO. Джош Матюс идва за интервю с него. Райдър казва, че приема идеята на Кейн за вида мач и на Мания ще си отмъсти и ще покаже, че заслужава своето място под прожекторите. В този момент една линейка излиза от сградата и леко удря сцената от една страна. Кейн излиза от нея, а Райдър слиза при феновете и се измъква с тяхна помощ.

Шести SMACKDOWN (30.03):

1. Ийв с промо, в което казва, че е „изгубила” Зак Райдър, изгубила е шанса да се чувства защитена в лицето на Кейн, но на Мания ще стане divas champ и това няма да има значение. Тя казва, че не й харесва, че ще е в отборен мач с Кели, но пътят към върха бил осеян с неприятности.

2. Beth Phoenix/Natalya def. Eve/Kelly Kelly – Неразбирателството във втория отбор води до загубата им. В края на мача Ийв и Кели просват Наталия извън ринга, но се сбиват, когато се връщат там при Бет. Кели изхвърля Ийв, но Бет се възползва, прави й финишъра си и печели мача.

ЗА ФИНАЛ: Райдър-Кейн получават край на враждата си на Мания и то в gimmick мач, а Eve, като най-горещо име сред дивите, е в мач за титлата, заедно с Бет Финикс и най-популярната diva face Кели. Никаква Мария Менунос, никакви глупости. Мач за титла, така както трябва да е.

Бировата WrestleMania 28 – Кард до момента:

- Ambulance Match: Zack Ryder vs. Kane

- Triple Threat Divas Championship: Beth Phoenix © vs. Kelly Kelly vs. Eve

- GM Position of both RAW and SD on-the-line: Randy Orton (w/Teddy Long) vs. Christian (w/John Laurinaitis)

- Money in the Bank Ladder Match без обявени участници

Link to comment
BoRn_2B_GoD

WrestleMania 28 всъщност беше едно много добро PPV и е напълно безсмислено да променям всичко при условие, че някои неща бяха много близо до перфектното. Три мача оставам непроменени като условия и участници, че в голяма степен дори и като build. Въпреки че май е ясно, нека ги изброя:

- WWE Championship: CM Punk © vs. Chris Jericho

- The Rock vs. John Cena

- Hell in a Cell – End of an Era Match: Triple H vs. The Undertaker

При Джерико-Пънк ще си позволя да променя малко повече нещата, като тук става въпрос по-скоро за промяна на датите на конкретни сегменти, поне в началото, а към края на билда за някои по-сериозни проблеми. Припомням, че в моя вариант на Elimination Chamber Пънк запазва титлата си в мач срещу Джон Лауринатис, а Джерико печели Elimination Chamber мач за претендентското място за Мания. И започваме пак седмица по седмица:

jerpu.jpg

Първи RAW (20.02)

- Моят има за МЕ Сина срещу Кейн в Last Man Standing Match, така че малко преди това ще видим от Пънк, е в офиса на Лауринатис. Шампионът с голяма доза ирония поздравява Big Johnny за това, че е останал GM на RAW (по-рано вечерта ННН е взел решението) и пита къде е Джерико. Лауринатис заявява, че след тежкия си EC мач миналата вечер Джерико е бил възнаграден с почивка. Пънк реагира остро, но Лауринатис го „успокоява”, че ще има с какво да се занимава – тази вечер мач срещу Джак Суагър, следващата – срещу Долф Зиглър.

- CM Punk def. Jack Swagger – Бърз и кратък мач, Пънк печели с GTS. В един момент от мача Зиглър се опитва да помогне на Суагър, но Пънк ги блъска в един друг, след което просва Суагър с GTS за победата и си тръгва доволен.

Втори RAW (27.02)

- CM Punk def. Dolph Ziggler – Подобно на миналата седмица. Зиглър става жертва на GTS, след като Суагър отказва да му помогне.

- Веднага след мача Джерико се появява на титантрона и прави промото си за това, че алкохолизмът на бащата на Пънк е в основата на това той да е straight edge + обещанието, че ще накара Пънк да пие и ще вземе титлата на Мания, доказвайки, че е най-добрият.

Трети RAW (05.03)

- Джерико и Пънк се срещат лице в лице на ринга. Джерико обяснява причината да иска да победи Пънк на Мания, да докаже, че е най-добрия и да се приключи с този въпрос. Пънк отвръща, че двамата ще направят велик мач, но Джерико е тръгнал по лоша пътека миналата седмица и не е трябвало да намесва бащата на Пънк. Джерико се съгласява и тръгва по рампата. На върха обаче се обръща и, подобно на реалното си промо, заявява „However… your sister…”, след което започва да говори за пристрастеността на сестрата на Пънк. Шампионът избухва и тръгва след Джерико, който обаче успява да избяга от залата. Лауринатис, заедно с група охранители, настига Пънк в гаража и му казва, че няма да толерира подобно отношение.

Четвърти RAW (12.03)

- CM Punk def. Cody Rhodes

- След мача Джерико се появява на титантрона и заявява, че Пънк му се е сторил прекалено агресивен миналата седмица и затова е решил тази да не е в залата. След това дърпа промото си за това, че майката на Пънк се е оженила за баща му след като е родила. Пънк се вбесява тотално и вика Джерико на ринга, но той отново отказва да се появи и казва на Пънк „да очаква изненади”.

Четвърти SMACKDOWN (16.03)

- Тук, в действителност, Джерико се изправи 1 на 1 срещу Шеймъс, като преди това обясни в промо нещата, които е казал вече за Пънк. Това се случва и при мен с малки промени: Джерико обяснява, че се е появил в SD не защото го е страх от Пънк, а защото е по-умен от него и знае как да контролира нещата. Допълва, че след като на Мания докаже, че е най-добрия на света и победи Пънк, вече бившият шампион ще се отдаде на чашката и ще стане пълноправен член на пропадналото си семейство. След промото Джерико има мач, но не с Шеймъс, а с Грамадата. И побеждава.

- Chris Jericho def. Big Show

Пети RAW (19.03)

- Както писах и в един от предните постове, тук Лауринатис обявява голям МЕ: Джерико и Крисчън срещу Ортън и Пънк. Пънк цяла вечер претърсва залата в търсене на Джерико, но не успява да го открие.

- През цялата вечер са показвани клипове, напомнящи за Крисчън и Джерико като отбор. Точно преди мача Крисчън успява да открие Джерико в една от съблекалните. Джерико казва, че е направил номер на Пънк и току що е дошъл. Двамата започват да обсъждат мача и Джерико казва на Крисчън тази вечер всеки да се концентрира върху „своите задачи”.

- Chris Jericho/Christian def. CM Punk/Randy Orton – Пънк е като полудял и се опитва всеячески да се докопа до Джерико, но той постоянно му се изплъзва, проваля опитите му за туш, намесва се в полза на Крисчън. Двамата така и не застават един срещу друг, като в края на мача Крисчън и Джерико успешно изхвърлят Пънк извън ринга, след което довършват Ортън с финишърите си и взимат победата. Джерико се оттегля по рампата и казва на Пънк, че следващата седмица му е подготвил една много голяма изненада като за последно.

Шести RAW (26.03)

- И тук е може би най-сериозната промяна: Джерико излиза на ринга и заявява, че е подготвил нещо специално за CM Punk, но тъй като знае, че в последните седмици той не е в добро „психическо” състояние, е помолил Джон Лауринатис за охранители, които да се погрижат нещата да не излизат извън контрол преди Мания. Както Джерико казва – „не иска да пребие Пънк преди мача им”. Шестима души застават до ринга с лице към рампата, а на ринга при Джерико има масичка с бутилка уиски и две чаши. Той ги пълни и отпива от едната, след което казва, че неизбежното ще се случи в неделя, но преди това иска да разкаже една история. Започва музиката на Пънк и той излиза на рампата, гледайки втренчено в Джерико. Самият Джерико започва да говори за това, че не само ще накара Пънк да пропие след неделя, но и ще разкаже една последна история за личния му живот – история с името „Лита”. Джерико ще обясни на феновете, че Пънк е имал връзка с бившата кечистка и според слуховете те отново имат някакви взаимоотношения. Джерико казва, че това е нормално – Пънк се заобикаля с хора като неговото семейство, а какъв по-добър пример за лош човек, от жената, изневерила на гаджето си с негов приятел и колега. Пънк избухва и се засилва към ринга, разбутва охраната и се качва там. Те обаче успяват да го уловят. Джерико се възползва и излива едната чаша уиски в лицето му, след което го просва с Codebreaker и моментално слиза от ринга, тръгвайки си със самодоволна усмивка и давайки знак на рампата, че ще стане WWE шампион на Мания.

Това е по-враждата за WWE титлата. Пак нямаше много контакт, но поне Джерико се появявя малко по-често и нещата достигат едно по-крайно ниво, каквото в реалност достигнаха чак след Мания.

Triple H vs. Undertaker няма да го пипам изобщо. Абсолютно същите сегменти между ННН, Тейкър и Майкълс в абсолютно същите седмици. Последният RAW – само клип за надъхване.

При Сина-Rock WWE избраха да няма явен фейс и явен хийл, което беше добра идея, тъй като не двамата бяха полюсите, а феновете, които ги подкрепяха. Сина при мен обаче изживя доста по-неприятни неща, с една идея по-озлобен е. Да започнем от важното: Сина не се усмихва в сегментите им и ги взима насериозно. И най-важното: в края на последния RAW, когато двамата отново само си разменяха реплики, емоциите достигат своя връх и Сина напада. Скалата контрира, започва размяна на удари, публиката откача, идва охрана, идват съдии, рингът се пълни и шоуто завършва с двамата, затиснати в срещуположни ъгли. Това е. Единственото нещо, което може би липсваше на build-a, беше този момент, в който напрежението достига своя връх. И дотук с по-малко преправяните мачове. Остават още... четири, мисля, и моятa версия на Mania е готова.

Бировата WrestleMania 28 – Кард до момента:

- John Cena vs. The Rock

- WWE Championship: CM Punk © vs. Chris Jericho

- Hell in a Cell – End of an Era Match (Special Referee: Shawn Michaels): Undertaker vs. Triple H

- Ambulance Match: Zack Ryder vs. Kane

- Triple Threat Divas Championship: Beth Phoenix © vs. Kelly Kelly vs. Eve

- GM Position of both RAW and SD on-the-line: Randy Orton (w/Teddy Long) vs. Christian (w/John Laurinaitis)

- Money in the Bank Ladder Match без обявени участници

Link to comment
BoRn_2B_GoD

Ясно е, че съм фен на отборния кеч и ми е кофти, че WWE рядко правят добри неща с отборната си дивизия (когато изобщо има такава). Точно затова реших, че за Мания може да се билдне един доста приятен мач за отборните титли, като се надявам с малкото време за билд, което може да се отдели по шоутата, да успея да изградя отборите и историята достатъчно добре. Повечето неща се случват в SD, защото RAW и без това препълнен с три големи истории.

WWE TAG TEAM CHAMPIONSHIP

tagtitles.jpg

Първи RAW след Elimination Chamber (20.02):

1. Primo/Epico са на ринга. Излиза обявеният им противник Кофи Кингстън и казва, че след като е загубил титлите от тях и е останал без партньор (друсалката Евън Борн, за тези, които не помнят), му се е наложило да отнесе доста подигравки от тяхна страна и доста неуспехи в мачове 1 на 1. Точно затова е решил да си потърси друг партньор, с който да победи шампионите и да получи така желания реванш за титлата. И този партньор се оказва... Езикиел Джаксън.

2. Kofi Kingston/Ezikiel Jackson def. Primo/Epico (non-title match)

3. Обявен е мач за титлите за следващия RAW.

Обяснение: Не, не ги събирам просто защото и двамата са чернокожи (въпреки че е фактор). Кофи ми е безинтересен като single кечист, ясно е, че WWE нямат какво да правят и с Jackson като такъв. А и комбинацията powerhouse + spot-monkey е приятна за отбор.

Първи SMACKDOWN (24.02):

1. Хийт Слейтър е зад кулисите и разговаря с Джъстин Гейбриъл. Казва му, че се надява проблемите им да са останали зад гърба им. Все пак са бивши трикратни WWE Tag Team шампиони и ако Гейбриъл толкова много иска злато (при мен той губи мач за ИК титлата на Elimination Chamber срещу Коуди Роудс), могат да се опитат отново да си върнат титлите, вместо да гонят успехи по единично. Uso Brothers ги прекъсват и им казват, че прекалено много са се разбързали. Те са били претенденти на EC и след мача Kingston/Jackson срещу Primo/Epico отново ще поискат мач за златото. Гейбриъл им казва, че точно там е проблемът – били са претенденти и са се издънили. Стига се до мач между двата отбора по-късно в шоуто.

2. Heath Slater/Justin Gabriel def. The Uso Brothers

Втори RAW (27.02):

1. WWE Tag Team Championship: Primo/Epico © def. Ezikiel Jackson/Kofi Kingston – Примо и Епико този път успяват да спечелят с измама. Джъстин Гейбриъл и Хийт Слейтър са на коментаторската маса и наблюдават мача.

Втори SMACKDOWN (02.03):

1. Примо и Епико излизат на ринга, за да посочат, че вече са победили Air Boom за титлите, след това са ги защитили срещу Uso Brothers и Kingston/Jackson и вече не е останала реална конкуренция за златото. Това води на ринга Слейтър и Гейбриъл, които искат мач за титлата. Теди Лонг се намесва и казва, че щом Джъстин Гейбриъл и Хийт Слейтър искат шанс, те ще трябва да докажат, че все още могат да работят като отбор... в мач срещу отбора на Марк Хенри и Грамадата. Също така Лонг обещава следващия понеделник, когато ще е GM на RAW да направи важно съобщение за отборните титли.

2. В офиса на Лонг, Грамадата и Хенри се карат с него, защото не искат да са отбор. Лонг им казва, че ако не го направят ще отстрани и двамата. Грамадата излиза бесен, а Хенри иска обяснение. Лонг му казва, че това е част от плана (за това в друг пост) и моли Хенри да го следва.

3. Justin Gabriel/Heath Slater def. Big Show/Mark Henry – Двамата гиганти не са доволни, че трябва да са в един отбор, постоянно спорят и в крайна сметка Big Show просва Хенри с knockout punch и си тръгва. Гейбриъл и Слейтър печелят мача, но след гонга са нападнати от Примо/Епико, които са гледали мача от коментаторската маса. Това води на ринга Джаксън и Кингстън, които прогонват шампионите.

Трети RAW (05.03):

1. Теди Лонг е GM за вечерта и е показан в офиса си. Той казва, че след като Джон Лауринатис си е позволил да назначи голям Money in the bank мач за Мания, то следва GM-ът на SD да направи същото. Лонг обявява, че на WM28 ще има четворен мач за отборните титли – Примо и Епико, ако успеят да останат шампиони дотогава, ще защитават срещу други три отбора, които ще станат ясни през следващите седмици.

2. Малко по-късно в офиса му идват The Uso Brothers, които казват, че искат да са част от този отборен мач. Лонг им припомня, че са загубили мач за титлите на Elimination Chamber, а след това и мач срещу Slater/Gabriel. Затова им дава квалификационен мач срещу отбор, който досега не е получавал шансове в главните шоута.

3. Квалификация за Мания: Curt Hawkins/Tyler Reks def. The Uso Brothers – Противниците на Uso се оказват отборът от NXT Хоукинс и Рекс, които дори успяват да ги победят и се класират за мача на Мания. След гонга двамата са адски щастливи (нормално е), а Uso – доволно разочаровани. Примо и Епико гледат мача на телевизор в съблекалнята.

Защо: Доста причини. Първо, изненадата. Второ, Hawkins/Reks май са едно от интересните неща в NXT (което не гледам) и ми се връзват като отбор. Трето, Uso ми се струват изчерпани като претенденти и просто ще изглеждат като филъри в мача.

Трети SMACKDOWN (09.03):

1. Промо на Кофи и Езикиел, които казват, че не са се отказали от преследването на отборното злато и нямат намерение да се отказват.

2. Джон Лауринатис казва, че е решил да възнагради Долф Зиглър и Джак Суагър за това, че му служат добре през последните седмици (срещу Пънк, срещу Ортън). Затова им дава квалификационен мач за мача за отборните титли на Мания, като техни противници ще са Хийт Слейтър и Джъстин Гейбриъл.

2. Квалификация за Мания: Heath Slater/Justin Gabriel def. Dolph Ziggler/Jack Swagger – Неразбирателство в отбора на вторите носи победата на Гейбриъл/Слейтър. Примо и Епико отново са показани да наблюдават мача зад кулисите. При тях влизат Хоукинс и Рекс, които отправят предупреждение, че шампионите няма да задържат титлите дълго.

Четвърти SMACKDOWN (16.03):

1. Кофи и Езикиел са в офиса на Теди Лонг и искат квалификационен мач за последното място в мача за титлите на Мания. Той им напомня, че вече са пропилели шанс за златото, но е склонен да им даде тази възможност… ако успеят да победят шампионите в non-title match.

2. Интервю с Хоукинс и Рекс зад кулисите. Мат Страйкър споменава, че много хора не считат двамата за готови за мач за титлите, какво остава за такъв на Мания. Те казват, че точно там е проблемът – хората не знаят какво да очакват и ще е лесно да бъдат изненадани. Слейтър и Гейбриъл приближават и казват, че могат да им дадат един урок като бивши шампиони. Шегуват се с Хоукинс за загубата му от Кели Кели и Зак Райдър в RAW. Хоукинс/Рекс се съгласяват.

3. Curt Hawkins/Tyler Reks def. Heath Slater/Justin Gabriel – Мощна победа за Хоукинс и Рекс (макар и с измама), защото те имат нужда от инерция за мача за титлите.

4. Ezikiel Jackson/Kofi Kingston def. Primo/Epico – С което отборният мач за Мания вече има завършен вид. След мача Хоукинс и Рекс нападат победителите, но Слейтър и Гейбриъл се намесват.

Пети SMACKDOWN (23.03):

1. Промо на Примо и Епико, в което казват, че няма да загубят титлите си и в отборния мач тази вечер ще покажат защо. Те са доволни от това, че се е появила някаква конкуренция, но на Мания ще докажат, че са по-добри от останалите отбори.

2. 4-on-4 Tag Match: Primo/Epico/Curt Hawkins/Tyler Reks def. Justin Gabriel/Heath Slater/Ezikiel Jackson/Kofi Kingston – Джаксън се скарва със Слейтър и го просва, но е повален от Рекс. Епико обаче изхвърля партньора си за мача и вместо него тушира Слейтър.

Шести SMACKDOWN (30.03):

1. Heath Slater/Justin Gabriel def. Kofi Kingston/Ezikiel Jackson – Този мач е представен като продължение на караницата в големия отборен мач миналата седмица. Слейтър и Гейбриъл (като бивши шампиони) печелят, но след мача шампионите идват на ринга и ги нападат. Рекс и Хоукинс също се намесват и става един приличен въргал.

В заключение: Това е. Квалификации, жадни за злато млади отбори и множество отборни мачове в различни комбинации по седмичните шоута. Не отнема много време от шоуто, може да бъде развлекателно (разнообразни стилове, сила, скорост) и хоп – имаш билдната вражда за отборните титли. Да, ама на WWE не им се занимаваше.

Бировата WrestleMania 28 – Кард до момента:

- John Cena vs. The Rock

- WWE Championship: CM Punk © vs. Chris Jericho

- Hell in a Cell – End of an Era Match (Special Referee: Shawn Michaels): Undertaker vs. Triple H

- Ambulance Match: Zack Ryder vs. Kane

- Triple Threat Divas Championship: Beth Phoenix © vs. Kelly Kelly vs. Eve

- GM Position of both RAW and SD on-the-line: Randy Orton (w/Teddy Long) vs. Christian (w/John Laurinaitis)

- Money in the Bank Ladder Match без обявени участници

- WWE Tag Team Championship - Fatal 4 Way Match:Primo/Epico © vs. Curt Hawkins/Tyler Reks vs. Ezikiel Jackson/Kofi Kingston vs. Heath Slater/Justin Gabriel

Link to comment
 • 2 weeks later...
BoRn_2B_GoD

Постовете вече са доста нарядко, но не съм се отказал - два мача (освен този) остават до края на проекта и имам намерение до Over the limit да съм го довършил. Стана горе-долу веднъж седмично, като повечето дневници. Не е като да се пишат лесно и да съм пълен с идеи. И все пак:

WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP

England vs. Ireland, yes?

sheam.JPG

Първи SMACKDOWN (24.02):

1. Big Show е в офиса на Теди Лонг и не изглежда доволен. Той казва, че Уейд Барет му е отнел шанса да е WHW шампион отново, а Show не се е отказал от това да си върне титлата и иска нов шанс. Лонг казва, че не може да дава мачове на всеки – Шоу е имал своя предната седмица срещу Браян и го е загубил, бил е елиминиран и в клетката. Ако иска мач за титлата трябва да покаже, че го заслужава чрез победи, защото има хора като Браян и Барет, които вече имат сигурни мачове за титлата. Грамадата се навежда над Лонг и заплашително му казва „Тогава ми дай Барет”.

2. На ринга излиза Уейд Барет, който обяснява, че няма как да е доволен от това как се е развила ситуацията на PPV-то: планът му да спечели титлата още там и да си спести защита на Мания се е провалил и сега му предстои мач за титлата срещу новият шампион Шеймъс, който по думите на Барет е „крадливо, ирландско копеле”, което не заслужава да носи титлата на рамо. Теди Лонг излиза и казва, че това са силни думи, на които за съжаление Шеймъс не може да отговори, тъй като е получил шанса да се върне в родната си Ирландия и да отпразнува титлата си. Лонг също така казва, че Барет не би трябвало да обвинява никого в нищо, при условие, че самият той е опитал да направи огромна измама, набутвайки се в мача за титлата. Барет се усмихва и казва „А знаеш ли кой ми даде тази идея? Следващата седмица може и да ти споделя.”. Лонг казва, че не му харесват игричките на Барет и тъй като един кечист вече е поискал мач с него, ще го получи още сега.

3. Wade Barrett def. Big Show – С Wasteland, за да покаже малко сила. Все пак е претендент за световната титла и има нужда от тази победа повече отколкото Шоу.

4. Randy Orton vs. Daniel Bryan – както вече писах в поста за главните мениджъри (ако някой го помни) този мач завършва без победител. Ортън е като полудял, Браян се оттегля сред публиката (вече е ясно, че ще получи реванша си следващата седмица). В края на шоуто Ортън е нападнат и пребит от Крисчън.

Втори SMACKDOWN (02.03):

1. Уейд Барет излиза на ринга в началото на шоуто и заявява с усмивка, че както е прегазил Big Show миналата седмица, така ще прегази и противника си за титлата на Мания, който и да е той. Барет казва, че е излязал за друго - за да подкрепи Джон Лауринатис в конфликта му с Теди Лонг, като се съгласи, че Лонг е изключително некадърен главен мениджър. Барет дори е подготвил изненада за Лонг и тя е разкритието, че всъщност идеята Барет да се вмъкне в Battle Royal-a за място в Elimination Chamber мача не е била негова – Джон Лауринатис и Дейвид Отунга са го посетили в съблекалнята му в първия RAW след Royal Rumble. Лауринатис е бил разочарован от това, че SD кечист е спечелил големия мач и че е решил да се бие за WHW титлата и затова с Отунга са предложили на Барет вариант, в който той пак да стане световен шампион, но да не му се налага да защитава титлата на Мания. Договорът, който вече е бил подписан от него, е бил достатъчен. Единственото необходимо нещо е било да се освободи място в Chamber мача. Барет казва, че това е само доказателство за това колко по-умен е Джон Лауринатис от Теди Лонг. Нямало значение, че планът не се е получил – защото Барет е пълен с идеи и знае как да постигне целта си.

2. Теди Лонг е показан в офиса си да злобее за това, че Лауринатис още преди месец се е бъркал в работите му.

3. Рекламиран е мачът-реванш за титлата между Шеймъс и Даниел Браян. Браян е показан в съблекалнята си, където AJ се опитва да го успокои преди мача му. Той й се скарва и казва, че това е последният му шанс да бъде там, където заслужава да бъде – в мача за титлата на Мания. Барет влиза при него и му пожелава успех. Браян обаче му напомня как преди няколко седмици в отборен мач Барет е пренебрегнал неговите комплименти. Сега Браян не се нуждае от пожеланията на Барет – бута го и излиза от съблекалнята, като AJ е плътно зад него.

4. World Heavyweight Championship: Sheamus © vs. Daniel Bryan – Double DQ – Дълъг и оспорван мач. В края Барет идва на ринга и просва и двамата с double clotheslinе. Просва и Браян и Шеймъс с Wasteland, след което взима пояса в една ръка, а с другата микрофон. Казва на Браян, че не е било разумно да отказва пожеланията му, защото е можел да му помогне да стане шампион. На Шеймъс пък казва, че е с него ще се видят на Мания и да се радва на колана си дотогава.

Трети SMACKDOWN (09.03):

1. Wade Barrett/Cody Rhodes def. Sheamus/Daniel Bryan – След миналата седмица Джон Лауринатис (главен мениджър на SD за тази седмица) е назначил мач, в който и двамата нападнати от Уейд Барет да се изправят срещу него и партньор по негов избор в отборен мач, който да открие шоуто. Малко след началото на мача Браян прецаква партньора си и го напада в гръб, след което го оставя сам. Коуди и Барет довършват шампиона с финишърите си и Шеймъс губи този мач. Барет и Роудс са особено доволни след мача.

2. Шеймъс влиза в офиса на Теди Лонг, но там открива Джон Лауринатис и Дейвид Отунга. Шеймъс иска Браян в мач 1 на 1 и Лауринатис казва, че не е проблем и още сега назначава този мач за следващата седмица. Според него обаче сега Шеймъс трябва да се концентрира върху подписването на договора тази вечер.

3. Малко по-късно Уейд Барет е в офиса на Лауринатис и двамата се поздравяват. Уейд е доволен от победата си и казва, че тази вечер всичко ще мине гладко с подписването на договора и на Мания той ще е шампион. Лауринатис изведнъж става сериозен и му казва, че ако се бе възползвал от възможността, която с Отунга са му дали, вече е щял да бъде шампион.

4. Подписване на договора за мач за титлата – Джон Лауринатис е на ринга заедно с Отунга, имаме маса, столове и т.н. Първи излиза Барет, след него и Шеймъс. Барет вече е подписал копията на договорите, сега остава Шеймъс да го направи. Тогава обаче започва музиката на Даниел Браян, който идва на ринга и казва, че миналата седмица не е получил реванша си, тъй като Уейд Барет с глупавото си поведение и намеса е провалил всичко. Браян заслужава нов шанс и ще получи такъв. Шеймъс казва, че Теди Лонг няма да одобри подобно решение, което кара Лауринатис да се намеси и да каже, че той е главният мениджър тази вечер, а не Лонг и е по-добре всички да свикват. Отунга взима микрофон и заявява, че според договора на Браян наистина той трябва да получи мач-реванш за загубената си титла и след като умишлено трето лице се е намесило в мача миналата седмица и го е провалило, то този мач не е завършил с ясен победител и не се брои. Затова Отунга е уредил Браян да получи нов реванш в рамките на следващите 30 дни. Браян се ухилва и казва, че ще почака... до WrestleMania. Шеймъс и Барет веднага протестират, но Браян получава копия на договора за мача и се подписва на тях, след което е поздравен от Отунга и Лауринатис. Браян си тръгва ухилен, а побеснелият Барет не издържа и напада Шеймъс в гръб. Това обаче му изиграва лоша шега и е проснат с Brogue Kick.

Четвърти SMACKDOWN (16.03):

1. Уейд Барет е в офиса на Теди Лонг и се кара с него. Теди заявява, че няма как да промени вече подписания договор. Лауринатис е направил всичко, за да го прецака, така както е подхвърлил идеята за предварителното спечелване на титлата на самия Барет. Барет е бесен. Лонг му казва, че няма намерение да рискува Барет да провали втори мач, а МЕ между Шеймъс и Браян остава, затова моли англичанина да напусне залата. Барет казва, че няма да се откаже така лесно и иска своя 1 на 1 мач срещу шампиона, защото знае, че може да го победи и да вземе титлата. Теди Лонг обмисля въпроса и казва, че щом тримата ще имат мач за титлата на Мания... не е проблем да има мач за нея преди това – Барет ще получи своя 1 на 1 мач следващата седмица в SD, стига сега да напусне залата. Барет е доволен и си тръгва.

2. AJ е с Браян в съблекалните и пищи от кеф, заради това, че той ще се бие за титлата на Мания. Той я срязва, казва й да мълчи и я праща да му донесе вода, докато той се готви за мача си.

3. Реклами на мача за титлата следващата седмица.

4. Daniel Bryan def. Sheamus – В дълъг и продължителен мач, Браян все пак успява да заключи LeBelle Lock и да накара шампионът да се предаде. Първа 1 на 1 загуба за Шеймъс от мноооого време. След мача Браян взима микрофон и казва, че е доказал, че не е трябвало да губи титлата от ирландеца и независимо кой ще е шампион след следващата седмица, на Мания той ще си върне златото.

Пети SMACKDOWN (23.03):

1. От началото на шоуто, както и в RAW-а преди него, е силно рекламиран главният мач между Шеймъс и Барет, който всъщност се е очаквало да бъде мачът за титлата на Мания.

2. Шеймъс с интервю, в което казва, че е бесен след загубата си миналата седмица, но това само го е надъхало да прегази Барет тази вечер, а на Мания да се справи и с двамата си противници.

2. World Heavyweight Championship: Sheamus © def. Wade Barrett – Daniel Bryan е на коментаторската маса от самото начало на мача, но не се намесва. В края Шеймъс печели с Brogue Kick, но след гонга Браян напада и двамата си опоненти – изхвърля Шеймъс от ринга, след което заключва LaBelle Lock на Барет.

Шести SMACKDOWN (30.03):

1. В началото на шоуто Daniel Bryan е на ринга с AJ и заявява, че вече е повече от ясно кой ще си тръгне с титлата на Мания. Тогава обаче Уейд Барет щурмува ринга и напада Браян. Шеймъс се появява на рампата, но в един момент се спира и остава с усмивка да наблюдава как опонентите му се пребиват. Барет успява да вземе предимство и просва Браян с Wasteland. Теди Лонг излиза на рампата и казва, че щом Барет и Браян не могат да издържат до Мания тази вечер „кръгът ще бъде затворен” и двамата ще имат 1 на 1 мач помежду си.

2. В интервю зад кулисите Уейд Барет заявява, че Даниел Браян се е напъхал в неговия мач за титлата с нечестни средства и заслужава наказание за това. Барет казва и, че миналата седмица присъствието на Браян го е разсеяло и му е попречило да стане шампион. За Барет тази вечер е последният му шанс да докаже, че има място в мача на Мания и ще го направи подобаващо.

3. Шеймъс е показан да излиза от офиса на Теди Лонг с усмивка.

4. Wade Barrett def. Daniel Bryan – Оказва се, че Шеймъс е получил от Лонг правото да е специален съдия на мача и той излиза със съдийска тениска преди неговото начало. Въпреки някои конфронтации с участниците, до бой между него и някой от тях не се стига. В края обаче Браян прави грешката да се загледа прекалено дълго в Шеймъс, отправяйки му заплахи, което позволява на Барет да го просне с Big Boot и Wasteland за победата. След гонга Шеймъс вдига ръката на Барет, след което го просва с Brogue Kick, къса съдийската тениска и вдига титлата си, докато опонентите му лежат на ринга.

Малко дългичък стана този пост, но не исках да го разделям на две. Това е моят вариант за една вражда за WHW титлата, която всъщност е между участниците, а не в която те да се бият с разни други хора и само да се споменават от време на време. В първоначалния вариант (който е от началото на този проект) мачът трябваше да е 1 на 1, но реших, че с Браян ще е с пъти по-интересен (пък и аз знам каква подкрепа получи той на Мания), както и самият build за него.

Бировата WrestleMania 28 – Кард до момента:

- John Cena vs. The Rock

- WWE Championship: CM Punk © vs. Chris Jericho

- Hell in a Cell – End of an Era Match (Special Referee: Shawn Michaels): Undertaker vs. Triple H

- Triple Threat World Heavyweight Championship Match: Sheamus © vs. Wade Barrett vs. Daniel Bryan

- Ambulance Match: Zack Ryder vs. Kane

- Triple Threat Divas Championship: Beth Phoenix © vs. Kelly Kelly vs. Eve

- GM Position of both RAW and SD on-the-line: Randy Orton (w/Teddy Long) vs. Christian (w/John Laurinaitis)

- Money in the Bank Ladder Match без обявени участници

- WWE Tag Team Championship - Fatal 4 Way Match: Primo/Epico © vs. Curt Hawkins/Tyler Reks vs. Ezikiel Jackson/Kofi Kingston vs. Heath Slater/Justin Gabriel

Link to comment
Lubo Dimitrov

Добре се получава за сега, май ти остава само MiTB мача + Rhodes/Foley конфликта. Като завършиш карда и post-неш самото ppv ще си напиша обширния коментар около враждата и самия мач на WM.

stone_cold_steve_austin_signature_by_cyd

Link to comment
BoRn_2B_GoD

Мик Фоли определено доказа, че е перфектен за издигане на млади звезди. Сега, през 2012-та, когато WWE отново го взеха на работа, моментът е повече от подходящ отново да влезе в тази своя роля. WWE не направиха нищо по този въпрос, затова аз ще опитам. Става дума за враждата му с Коуди Роудс, която развивам лекичко още от Royal Rumble насам. А какво се случи досега:

 • Коуди Роудс елиминира завръщащия се в WWE Мик Фоли в Royal Rumble мача в края на януари. След това самият той е елиминиран от Джъстин Гейбриъл, с когото имат вражда.
 • Враждата между младите продължава през следващите седмици до Elimination Chamber, като Фоли и Роудс се споменават задочно с не особено ласкави думи. Фоли дори се притичва на помощ на Гейбриъл веднъж.
 • На Elimination Chamber Гейбриъл излиза с дружката си Хийт Слейтър и Мик Фоли преди мача си за титлата, но Роудс иска те да се приберат зад кулисите, след което плюе по Фоли. Роудс печели мача и мисли да довърши Гейбриъл със стол, но Фоли и Слейтър идват и го прогонват. Той си тръгва широко усмихнат.

Тук ще имаме една по-кротка история, която няма да има много общо с отношенията на Фоли с Evolution (конкретно Ортън) през 2004-та или с враждата му с Edge през 2006-та. Просто мисля, че Роудс можеше да получи нещо по-добро за WM28 от враждата му с Big Show (която, IMO, също не беше лоша). Ще се развие изцяло в SMACKDOWN, защото както вече споменах - RAW е претъпкан, докато SD има нужда от интересни и разнообразни истории, които да го правят конкурентен на звездните вражди в червеното шоу.

INTERCONTINENTAL CHAMPIONSHIP

Cody Rhodes vs. Mick Foley

rhic.jpg

Първи SMACKDOWN (24.02):

1. Коуди Роудс излиза на ринга с титлата си и широка усмивка и заявява, че е приключил и с Джъстин Гейбриъл и чака следващото си предизвикателство, част от пътя му в това да върне блясъка на ИК титлата. Това води на ринга Мик Фоли. Той казва, че няма намерение да се бие с Коуди, но поставя под съмнение твърдението му, че неговият рейн е полезен за титлата. Фоли казва, че няма проблем с това, че Коуди го е наплюл на EC - свикнал е с неуважението на младите, но рано или късно някой ще даде добър урок в положителна насока на Роудс. Роудс казва, че не желае да слуша брътвежите на някакъв си "has been" и ще доказва отново и отново, че е "велик ИК шампион". Фоли го предизвиква да го направи и казва, че ще наблюдава с интерес.

2. Cody Rhodes def. Hornswoggle - Хорни се оказва лично избрания от Роудс негов противник за вечерта. След адски бързия мач Фоли идва на ринга, за да защити Хорнсуогъл, а Роудс си тръгва ухилен.

Втори SMACKDOWN (02.03):

1. Коуди Роудс с интервю зад кулисите, в което казва, че е започнал от най-малките и ще стигне до най-големите. Мик Фоли се появява ядосан до него и му казва, че не е имал предвид побой над невинен малък човек, когато е предизвикал Роудс да се докаже. Роудс му казва "Успокой се, старче.", след което му обещава, че тази вечер ще е още по-впечатляващ.

2. Cody Rhodes def. The Great Khali - Победа с Disaster Kick. След мача Роудс се качва на ринга със стол и започва злобно да налага Кали. Прогонва и двама съдии. Фоли излиза на рампата с ядосано изражение и бухалка, а Коуди, все така ухилен, оставя жертвата си и си тръгва.

Трети RAW (05.03):

1. Само кратко интервю зад кулисите с Фоли, за което той благодари на Теди Лонг (GM за вечерта). Фоли казва, че макар да не планира връщане на ринга, е бил някак завлечен в случващото се в SD около ИК шампиона Коуди Роудс. Казва, че Роудс си мисли, че прави добро на себе си и титлата, а това не е така, защото подходът му е грешен и се надява някой да го сложи на мястото му преди да е станало късно.

Трети SMACKDOWN (09.03):

1. Cody Rhodes/Wade Barrett def. Sheamus/Daniel Bryan - Победата идва след като Браян изоставя шампиона.

2. Коуди е зад кулисите и намира Мик Фоли, след което започва да се хвали пред него как току що е победил световния шампион. Фоли посочва как точно е станало това и му казва, че започва да му писва от арогантността на младия Роудс. Коуди пита "Какво ще направиш? Ще напишеш книга по въпроса ли?", след което му удря шамар и си тръгва.

Четвърти RAW (12.03):

1. Мик Фоли среща Коуди зад кулисите преди мача му с Пънк и му пожелава късмет, след което му казва, че за шамарът от миналата седмица ще си поговорят в SD.

1. CM Punk def. Cody Rhodes - Пожеланието на Фоли не проработва. Хах.

Четвърти SMACKDOWN (16.03):

1. Коуди е на ринга и припомня как е победил Езикиел Джаксън за титлата миналата година, с което почти е убил кариерата му. Припомня за победата си над Ортън, припомня за победите си над Букър Ти и Джъстин Гейбриъл. Той казва, че откакто е шампион е побеждавал както героите на миналото, така и тези на настоящето, а вероятно и предполагаемите лица на бъдещето. А през последните три седмици е победил най-малкия кечист в WWE, най-големият, а накрая и световния шампион. Загубата от Пънк е била само кратка спънка, но и неговият миг ще дойде. Фоли излиза на ринга и казва, че наистина така изброени победите на Роудс говорят сами за себе си. Той обаче посочва начина, по който Коуди е спечелил тези мачове. Фоли казва, че заради характера и поведението на Коуди никой няма да запомни рейна му с титлата с победите, а с маменето, побоите и бягствата. Фоли казва, че няма намерение да чака повече някой друг да даде урок на Коуди... и иска да го направи сам. Роудс се усмихва и казва, че единственото, което Фоли иска е един последен шанс да блесне на Мания, но Коуди няма намерение да му го даде. ИК шампионът си тръгва, а Фоли му казва, че изглежда ще трябва да го направят по трудния начин.

Пети SMACKDOWN (23.03):

1. Коуди е на ринга и отправя открито предизвикателство към всеки от съблекалнята, който има желание да се изправи срещу него. На предизвикателството отговаря Грамадата. Коуди изглежда притеснен, но все пак се съгласява.

2. Big Show def. Cody Rhodes - По време на мача Марк Хенри се намесва и дава предимството на Коуди, но в крайна сметка поява на Мик Фоли разконцентрира ИК шампиона и той става жертва на knockout punch (WMD).

3. След мача Фоли се качва на ринга с любимата си бухалка с бодлива тел. Той взима микрофон и казва, че не желае блестящ момент на Мания, но желае такъв за ИК титлата и смята да й го осигури - спечелвайки я. Роудс се съвзема и се маха от ринга и въоръжения Фоли. Той е бесен заради загубата си и казва, че Фоли ще получи мача си на Мания само при едно условие - той да не е Hardcore Match.

Шести RAW (25.03):

1. Коуди Роудс се появява с титлата си и казва в кратко интервю, че Мик Фоли няма право да му говори за уважение и за това какво заслужава интерконтиненталната титла, при условие, че никога не я е държал. Според Роудс шансовете на Фоли да спечели нормален мач срещу него са нищожни и на Мания Коуди ще получи своя момент, унижавайки и махайки от гърба си този "дразнител".

Шести SMACKDOWN (30.03):

1. Мик Фоли излиза на ринга и се извинява на младите в компанията, че губи от тяхното TV време. Той обаче е на мнение, че бъдещите звезди трябва да израстват с респект към тези преди тях и още повече с респект към златото, което ще имат шанса да носят. Коуди Роудс според него няма такъв и заслужава урок. Фоли казва, че не е бил ИК шампион и за него ще е чест да спечели тази титла, особено на Мания. Коуди го прекъсва и му казва, че името на Фоли просто ще бъде добавено в дългия списък от постижения, които Роудс е изредил преди няколко седмици. Шампионът казва, че Фоли не е във форма, стар и немощен е, и няма шанс да спечели мача помежду им, защото това ще е истински кеч мач, а не някаква касапница с бухалки, отверки и столове. Роудс казва, че Фоли може и да е спечелил няколко кървави боя в кариерата си, но няма шанс в кеч мач срещу него. Това вбесява Фоли, той напада Роудс, засилва го във въжетата и го прехвърля над себе си. Роудс изпада извън ринга, шокиран е и си тръгва, сграбчил пояса си.

Умишлено предпочетох двамата да имат нормален мач. Хората сякаш очакват Фоли да е замесен в Hardcore Match, от което може да се получи интересна история като горната, в която случаят не е такъв. А и имайки предвид кое е следващото PPV нещата се нагласят идеално за втори мач между двамата, вече без правила. Подчертавам евентуално. Следващият път - последният мач - най-накрая MITB-то.

Бировата WrestleMania 28 – Кард до момента:

- John Cena vs. The Rock

- WWE Championship: CM Punk © vs. Chris Jericho

- Hell in a Cell – End of an Era Match (Special Referee: Shawn Michaels): Undertaker vs. Triple H

- Triple Threat World Heavyweight Championship Match: Sheamus © vs. Wade Barrett vs. Daniel Bryan

- Ambulance Match: Zack Ryder vs. Kane

- Triple Threat Divas Championship: Beth Phoenix © vs. Kelly Kelly vs. Eve

- GM Position of both RAW and SD on-the-line: Randy Orton (w/Teddy Long) vs. Christian (w/John Laurinaitis)

- Money in the Bank Ladder Match без обявени участници

- WWE Tag Team Championship - Fatal 4 Way Match: Primo/Epico © vs. Curt Hawkins/Tyler Reks vs. Ezikiel Jackson/Kofi Kingston vs. Heath Slater/Justin Gabriel

- Intercontinental Championship: Cody Rhodes © vs. Mick Foley

Link to comment
BoRn_2B_GoD

Харесах слуховете за MITB на Мания и още повече за такъв мач, пълен само с бивши световни шампиони. Проблемът обаче е, че в момента в WWE има доста повече изградени хийлове отколкото фейсове и един подобен мач трудно щеше да съдържа равен брой „добри” и „лоши” без това да се отрази върху останалия кард. Затова се отказах от тази идея и реших да направя MITB мач, в който да няма изискване участниците да са държали световна титла. А и все пак, както други хора посочват, той се наложи като мач, даващ шанс на издигащ се кечист. Точно затова в моя такъв ще преплета няколко 1-на-1 вражди (които ще си се развиват през това време) и ще вкарам хора, които по някакъв начин са били в светлината на прожекторите през последната година. Повечето от нещата, най-вече през първите седмици, вече са описани в други постове, така че ще ги попрехвърля набързо, но все пак става дума за доста хора и доста събития, затова постовете ще са два.

MONEY IN THE BANK LADDER MATCH

Част 1 от 2

mitb.jpg

Първи RAW (20.02):

1. Randy Orton def. Dolph Ziggler – Зиглър и Суагър излизат на ринга, за да защитят Джон Лауринатис от разбеснелия се Ортън и се стига до този мач. Суагър се опитва да помогне, но всъщност коства мача на партньора си.

2. CM Punk def. Jack Swagger – Нещо подобно се случва и тук – Зиглър се опитва да помогне, но Пънк блъска Суагър в него, след което го просва с GTS за победата.

3. За следващата седмица е рекламиран Miz vs. R-Truth мач. При мен враждата им все още не е достигнала своя край.

Първи SMACDOWN (21.02 - Live):

1. Крисчън се появява и казва, че е измислил как да си осигури „one more match” когато той самият пожелае – печелейки Money in the bank мач. Теди Лонг обаче излиза на рампата и отхвърля идеята му, което вбесява Captain Charisma.

2. Марк Хенри е в офиса на Теди Лонг и казва, че не е доволен от случилото се на Elimination Chamber и иска нов мач за титлата. Лонг му отвръща, че му е писнало всеки да иска мач за титлата и тези мачове трябва да се заслужат. Лонг напомня на Хенри, че го е върнал в миналия SD и му е дал шанс да разбие всичките си противници след главния мач. Оставил го е и в Chamber мача, което е било шанса на Хенри, но той се е провалил. Сега, казва Лонг, ако Хенри иска мач за титлата ще трябва да си го заслужи... с услуга. Хенри пита каква. Лонг обяснява, че Грамадата вече е извън контрол и не може да му се довери за нищо. Казва, че Big Show e опасен враг и иска Хенри да го държи под контрол. Хенри пита кога ще е мачът им, но Лонг пояснява, че не става въпрос за това Хенри да се бие с Shоw, а да го контролира по-отблизо. Следващата седмица ще даде на Хенри повече детайли.

Втори RAW (27.02):

1. Крисчън е показан в офиса на Лауринатис и става ясно, че Big Johnny e назначил Money in the bank мач за Мания с Крисчън като първи обявен участник.

2. Миз излиза преди свой мач с R-Truth и дърпа промо, подобно на това, което видяхме. Че миналата година е победил Сина в МЕ-та на Мания, а сега, пет седмици преди ППВ-то дори няма уреден мач. Той казва, че това е несправедливост, която трябва да бъде поправена, и че той е трябвало да е в мача за WWE титлата, а не СM Punk и Крис Джерико. R-Truth излиза след него и му обяснява, че дори той се е задържал повече от Миз в Chamber мача. Truth казва, че с удоволствие той (и Литъл Джими, разбира се) би приключил проблемите си с Миз на Мания, но мисли да го направи още тази вечер.

3. R-Truth def. The Miz – via DQ – Миз удря Truth под пояса след няколкоминутен мач. След това се опитва да го довърши със Skull Crushing Finale, но Truth се измъква и изхвърля Миз извън ринга.

4. CM Punk def. Dolph Ziggler – Суагър отново се опитва да помогне, но това за втори път се оказва по-скоро пречка за Зиглър.

Втори SMACKDOWN (02.03):

1. Теди Лонг казва на Крисчън, че няма докторско потвърждение, че вторият е напълно възстановен, и поради тази причина Крисчън е аут от MITB мача. С това участието му в историята приключва.

2. Теди Лонг назначва мач на Слейтър и Гейбриъл с Big Show и Mark Henry. Това води гигантите в офиса му. Те отказват да са партньори, но той казва, че ако не го направят ще бъдат отстранени, след което обяснява лично на Хенри, че това е част от плана.

2. Heath Slater/Justin Gabriel def. Big Show/Mark Henry – Шоу просва партньора си с knockout punch.

Трети RAW (05.03):

1. No DQ Match: The Miz def. R-Truth – След края на мача Миз пребива Truth със стол, след което взима микрофон. Казва, че е приключил с един проблем и вече е измислил решение и за друг – за да се добере за втора поредна година до МЕ-та на WrestleMania, той ще влезе в тазгодишния Money in the bank Match, кoйто му е дошъл като подарък, ще го спечели и още същата вечер ще използва куфарчето, за да стане отново световен шампион.

2. Джон Лауринатис посреща в офиса си Вики Гереро, Долф Зиглър и Джак Суагър. Той благодари и на тримата за подкрепата и казва, че от благодарност иска да включи както Суагър, така и Зиглър в Money in the bank мача. Тук се появява Теди Лонг, който тази седмица всъщност ръководи RAW и казва, че не Лауринатис взима решенията тази вечер. Лонг казва, че участието и на двамата клиенти на Вики в MITB мача ще го направи неравностоен спрямо останалите, тъй като Суагър и Зиглър ще си помагат. Затова Лонг назначава мач между двамата за тази вечер, като победителят получава място в MITB, а загубилият няма да може добавян и впоследствие (т.е. Лауринатис няма да може да го добави още в SD).

2. US Championship Match: Santino Marrella def. David Otunga – Намеси на Долф Зиглър, Джак Суагър, Вики Гереро и самият Лауринатис. От другата страна се намесват R-Truth (който изглежда възстановен), Теди Лонг и Аксана.

3. Квалификация за MITB мача: Dolph Ziggler def. Jack Swagger – Двамата остават на ринга за обявения им мач. Вики решава да не помага на никой от клиентите си и се прибира зад кулисите. Зиглър печели след Zig Zag и дори не помага на партньора си да се изправи.

4. Теди Лонг благодари на R-Truth за това, че е помогнал да се избегне една несправедливост и се е намесил в мача на Сантино-Отунга, въпреки побоя от Миз по-рано вечерта. Truth казва, че няма проблем, но Лонг му предлага награда: място в Money in the bank мача, където да е отново трън в задника на Миз и да има шанс да си осигури мач за титлата. Truth приема с радост (и отива да се напие с Little Jimmy, legit).

Трети SMACKDOWN (09.03):

1. Джон Лауринатис (GM за вечерта) се опитва да помири скараните от понеделник Зиглър и Суагър. Той им урежда мач срещу Слейтър/Гейбриъл – ако спечелят ще са част от мача за отборните титли на Мания + участието на Зиглър в MITB мача. Тримата (заедно с Вики) излизат от офиса, но продължават да са недоволни, особено Зиглър. В офиса на Лауринатис влиза Big Show и казва, че Теди Лонг се опитва да го държи настрана от световната титла. Big Show иска място в MITB мача. Лауринатис се съгласява, но казва, че тази вечер един човек е поискал мач срещу Шоу заради случилото се миналата седмица. Шоу се сеща, че става дума за Хенри и се усмихва.

2. Big Show def. Mark Henry – С knockout punch. Не лек мач. Във всеки смисъл.

3. US Championship: Santino Marrella © def. David Otunga – Втори мач между двамата, назначен от GM-a за вечерта Джон Лауринатис.

4. Heath Slater/Justin Gabriel def. Jack Swagger/Dolph Ziggler

Това е за първите три седмици, които са по-скоро за загрявка. Със следващите три booking процеса приключва, а после, живот и здраве, може би и моят вариант за това как трябва да се развие така rebook-натата Мания ще види бял свят.

Бировата WrestleMania 28 – Кард до момента:

- John Cena vs. The Rock

- WWE Championship: CM Punk © vs. Chris Jericho

- Hell in a Cell – End of an Era Match (Special Referee: Shawn Michaels): Undertaker vs. Triple H

- Triple Threat World Heavyweight Championship Match: Sheamus © vs. Wade Barrett vs. Daniel Bryan

- Ambulance Match: Zack Ryder vs. Kane

- Triple Threat Divas Championship: Beth Phoenix © vs. Kelly Kelly vs. Eve

- GM Position of both RAW and SD on-the-line: Randy Orton (w/Teddy Long) vs. Christian (w/John Laurinaitis)

- WWE Tag Team Championship - Fatal 4 Way Match: Primo/Epico © vs. Curt Hawkins/Tyler Reks vs. Ezikiel Jackson/Kofi Kingston vs. Heath Slater/Justin Gabriel

- Intercontinental Championship: Cody Rhodes © vs. Mick Foley

- Money in the Bank Ladder Match: The Miz vs. Dolph Ziggler vs. R-Truth vs. Big Show vs. ...

Link to comment
BoRn_2B_GoD

Време е и за последния пост от билда на моята WrestleMania 28 - втората част на билда за Money in the bank мача. До момента официално в него бяха включени The Miz, Dolph Ziggler, R-Truth и Big Show и нещата вървяха по-скоро границите на 1 на 1 вражди. Тук ще се опитам да ги посмеся, както би трябвало да се прави преди всеки MITB мач, поне според мен.

MONEY IN THE BANK LADDER MATCH

Част 2 от 2

mitb2.png

Четвърти RAW (12.03):

1. Джон Лауринатис успокоява Дейвид Отунга за двете му поредни загуби и казва, че като награда за добрата служба ще го вкара в MITB мача. Малко по-късно Лауринатис получава обаждане от член на Борда на директорите. Когато затваря, обяснява на Отунга, че Теди Лонг се е обадил на Борда, казал е, че човек с две поредни загуби не заслужава място в MITB мача, ако не си го заслужи срещу човек с две победи и титла... и затова тази вечер Отунга ще се бие със Сантино за място в MITB мача.

2. Квалификация за MITB мача: Santino Marrella def. David Otunga – Трета поредна победа за Сантино, с която мини-историята между двамата приключва, а Сантино се класира за MITB. Много е over, а и US шампион... няма как.

3. Сугър и Зиглър се карат в съблекалнята, а Вики е между тях и не иска да вземе страна. Суагър казва, че той заслужава да е в MITB мача, а не Зиглър. Зиглър казва, че след мача им е станало ясно кой заслужава място в MITB и кой не. Вики изкрещява, че ще опита да оправи нещата и излиза бясна. След малко е показана в офиса на Лауринатис. Той казва, че Теди Лонг е направил така, че Лауринатис да не може да добави Джак Суагър към MITB мача и ако Вики иска нещо по този въпрос да се промени, трябва да говори със самия Лонг. Но за да не я остави с празни ръце той изправя клиентите й един срещу друг в отборен мач – Зиглър и R-Truth трябва да са партньори срещу The Miz и Суагър. Вики излиза още по-бясна.

4. Jack Swagger/The Miz def. Dolph Ziggler/R-Truth – Липса на сработване и при двата тима. В крайна сметка Вики се намесва и уж случайно дърпа въжето при движение на Зиглър, което води до падането му извън ринга. Truth остава сам срещу двама и е победен. След мача Вики започва да крещи на Суагър да се възползва и той напада Миз в гръб и го просва с Gutwrench Powerbomb.

Четвърти SMACKDOWN (16.03):

1. Christian def. Santino Marrella – Отбелязвам го само заради участието на Сантино в MITB.

2. Теди Лонг е в офиса си с Марк Хенри и се ядосва, че го е нямало само една седмица в SD и Big Show не само е в MITB мача, но е победил и Хенри. Хенри казва, че не го интересува дали Лонг е ядосан, на което GM-ът отвръща с „A трябва.”, след което предлага сделка – вкарва Хенри в MITB мача, с което му дава шанс да вземе куфарчето и да си осигури мач за титла. В замяна Хенри трябва да попречи на Big Show да спечели мача и до самата Мания да е около гиганта, за да не се стигне отново до разбити мебели и пребити кечисти.

3. По-късно в офиса на Лонг се появява и Вики Гереро, която започва да се извинява за кофти миналото им и казва, че се надява той да преосмисли решението си и да допусне Джак Суагър в MITB мача. С победата си в RAW и явната му доминация, той е показал, че го заслужава, са част от аргументите й. Лонг се съгласява да даде шанс на Суагър да се докаже и да заслужи мястото си като се изправи срещу друг участник в MITB мача.

4. Jack Swagger def. The Miz – Миз е опонентът на Суагър и преди мача казва, че не му допада „някакви смешници с незапомнящ се двумесечен title reign и некадърно използвали куфарчето” да го нападат в гръб след като уж са били партньори. Самият мач е равностоен, но Вики се намесва – качва се на въжетата и разсейва съдията достатъчно, за да може Суагър да удари Миз под пояса и отново да го просне с Gutwrench Powerbomb за победата.

5. След мача Вики среща Лонг зад кулисите и той потвърждава, че Суагър е включен в MITB мача. Вики и Суагър са доволни... разбира се.

6. Chris Jericho def. Big Show – След мача Хенри излиза на ринга и просва Шоу с World’s Strongest Slam.

Пети RAW (19.03):

1. За вечерта е обявен голям отборен мач, в който фейсовете от MITB мача ще се изправят срещу хийловете (поне на пръв поглед), като Джак Суагър не е включен. Първо са показани фейсовете в една от съблекалните. Show влиза при Сантино и Truth и им казва да внимават, защото е особено гневен след атаката на Марк Хенри и е напълно целеустремен към куфарчето и няма да му направи впечатление ако мине и през тях. Truth казва, че няма проблем – получил е едва един шанс за световна титла през миналата година и сега е неговият момент заедно с Малкия Джими да изкачат стълбата и да сбъднат мечтите си. Сантино се намесва последен и казва, че той също е набрал инерция – победа в Battle Royal, US титлата, участие в MITB и не трябва да го подценяват. Шоу се засмива и излиза. Сантино не изглежда доволен, но не казва нищо.

2. По-късно са показани Миз, Хенри и Зиглър, които се карат бясно зад кулисите. Хенри казва, че приключи ли с „добряците” тази вечер, ще се заеме с партньорите си и си тръгва. Миз само се усмихва самодоволно и иронично пожелава успех на Зиглър. Той остава сам, но забелязва Вики и отива при нея. Започва да й крещи за това как тя е вкарала Суагър в MITB мача и подкрепя него, като дори е уредила да не участва в мача тази вечер. Вики само пожелава успех на Зиглър и продължава по пътя си.

3. Big Show/Santino Marrella/R-Truth vs. Mark Henry/Dolph Ziggler/The Miz – Джак Суагър (в костюм) и Вики Гереро са на масата на коментаторите и наблюдават мача, който в един момент се превръща в пълен хаос. Хенри и Зиглър се скарват и започват да се бият. В другия отбор Truth без да иска удря Big Show, който започва да налага всичко и всички. Суагър изчаква да се изтощят и също напада. В този момент започва музиката на Алберто Дел Рио и на рампата се появява кола, но не той, а Рикардо Родригез излиза от нея. Дел Рио се появява през публиката, щурмува изправените по ринга и бързо ги поваля. След това той взима микрофон и казва, че всички са забравили, че в MITB мачовете има 8 участника... и тази година той е осмият последен.

Защо: Дел Рио започна да работи по house show-та още преди Мания. Нямаше обаче как (или просто WWE не пожелаха) да го замесят в някаква история за PPV-то, може би и заради малкото време, което щяха да имат за развитие. Е, в готов MITB мач завръщането му се вписва според мен.

Пети SMACKDOWN (23.03):

1. Big Show def. Cody Rhodes – Въпреки намеса на Марк Хенри, с малко помощ от Мик Фоли.

2. US Championship: Mark Henry vs. Santino Marrella – no contest – Преди мача Хенри казва, че този мач е бил уреден от умния Теди Лонг, който оценява работата, която Хенри върши. Хенри заявява, че не само ще стане US шампион, а в RAW ще се разправи и с Долф Зиглър. На Мания пък, обичайното, ще спечели MITB куфарчето. Все пак първото нещо не се изпълнява след като Big Show връща услугата от по-рано същата вечер и проваля мача, нападайки Хенри. Сантино иска обяснение, но Шоу го изхвърля извън ринга. Сантино се връща, прави на Шоу Cobra, която той не отразява и US шампионът бързо се оттегля по рампата.

3. Dolph Ziggler def. Jack Swagger – Мач, поискан лично от Зиглър. Вики е със Суагър и се опитва да се намеси (макар да личи, че се двоуми), което кара съдията да я изгони. Това разсейва Суагър и той става жертва на Zig-Zag.

4. Показани са кадри от историята на Алберто Дел Рио с куфарчето и спечелването на титлата миналата година, както и от завръщането му в предния RAW.

Шести RAW (26.03):

1. Миз с промо, в което обяснява, че е бил първият, който се е сетил, че може да получи полагащото му се място в МЕ-та на Мания чрез MITB. Казва, че всички други просто го следват и се опитват да са като него, но няма да успеят и тази вечер ще им даде пример чрез Big Show.

2. Обявени са 4 мача между участниците в MITB мача, един от които е първият мач на Дел Рио след завръщането му и е срещу Santino.

3. Alberto Del Rio def. Santino Marrella – Рикардо Родригез изиграва роля в победата на Дел Рио, която в крайна сметка идва след Armbar. След мача R-Truth идва на ринга и прогонва Дел Рио, след което помага на Сантино да стане. Сантино остава край ринга да наблюдава мача на Truth.

4. R-Truth def. Jack Swagger – Суагър излиза извън ринга и казва на Сантино, че той не заслужава титлата, която носи. Това дава контрола на Truth, който в крайна сметка печели мача.

5. Mark Henry def. Dolph Ziggler – Победа след World’s Strongest Slam. След мача Суагър идва и се опитва да довърши Зиглър с Ankle Lock. Вики идва на ринга и го кара да спре.

6. The Miz def. Big Show – Трудна и не особено чиста победа, но все пак победа. След мача Хенри и Truth идват на ринга, а след тях Дел Рио, Суагър и Сантино. Кратко меле, приключило с реклами.

Шести SMACKDOWN (30.03):

1. Кратки 30-секундни клипове за всеки един от участниците в MITB мача – история, успехи, защо са в мача и т.н.

2. Battle Royal с всичките осем участника - победител: Santino Marrella. Още в ранните минути Миз се самоелиминира с усмивка на лице. Гигантите Хенри и Шоу изхвърлят Зиглър, Суагър и Truth и започват да се налагат един друг. Докато са на въжетата Дел Рио и Сантино ги изхвърлят, като веднага след това Дел Рио се опитва да изхвърли US шампиона, но той си го връща за RAW и изхвърля мексиканеца за победата.

В заключение: И с това билдът на MITB мача, който така и не видяхме, приключва. Без да има само световни шампиони, но определено пълен с лица, които в една или друга степен заслужаваха място в подобен мач. Освен това приключих и с цялото ребуукване на пътя до WrestleMania 28. Отне ми доста повече време от предвиденото, бяха направени известни промени, но поне завърших проекта. Ето го и финалния мой кард:

Бировата WrestleMania 28 – Финален кард:

- John Cena vs. The Rock

- WWE Championship: CM Punk © vs. Chris Jericho

- Hell in a Cell – End of an Era Match (Special Referee: Shawn Michaels): Undertaker vs. Triple H

- Triple Threat World Heavyweight Championship Match: Sheamus © vs. Wade Barrett vs. Daniel Bryan

- Ambulance Match: Zack Ryder vs. Kane

- Triple Threat Divas Championship: Beth Phoenix © vs. Kelly Kelly vs. Eve

- GM Position of both RAW and SD on-the-line: Randy Orton (w/Teddy Long) vs. Christian (w/John Laurinaitis)

- WWE Tag Team Championship - Fatal 4 Way Match: Primo/Epico © vs. Curt Hawkins/Tyler Reks vs. Ezikiel Jackson/Kofi Kingston vs. Heath Slater/Justin Gabriel

- Intercontinental Championship: Cody Rhodes © vs. Mick Foley

- Money in the Bank Ladder Match: The Miz vs. Dolph Ziggler vs. R-Truth vs. Big Show vs. Santino Marella vs. Mark Henry vs. Jack Swagger vs. Alberto Del Rio

Това е, доволен съм как се получи и изглежда. Мисля, че е поне с една идея по-добър от истинския кард на Мания - не толкова откъм вид, колкото откъм билд на не главните мачове. Остана само да дам мой вариант за това как се развива самото PPV, което може би ще стане в близките дни. Ще видим.

Link to comment
 • 2 weeks later...
BoRn_2B_GoD

С все по-нарастващото ми недоволство и незаинтересованост към продукта, който WWE предлагат всяка седмица, реших, че определено имам желание да ребуукна някои неща от последните два месеца, макар и в по-сбит вариант, в по-един пост за месец. За целта обаче няма да ползвам резултатите от реалната Мания, а от моята (както се вижда по-долу, по-важните от тях не се различават), така че все пак ще се наложи да опиша как според мен трябваше да се развие вече буукнатото от мен PPV.

Бировата WrestleMania 28 – Финален кард:

- John Cena vs. The Rock

- WWE Championship: CM Punk © vs. Chris Jericho

- Hell in a Cell – End of an Era Match (Special Referee: Shawn Michaels): Undertaker vs. Triple H

- Triple Threat World Heavyweight Championship Match: Sheamus © vs. Wade Barrett vs. Daniel Bryan

- Ambulance Match: Zack Ryder vs. Kane

- Triple Threat Divas Championship: Beth Phoenix © vs. Kelly Kelly vs. Eve

- GM Position of both RAW and SD on-the-line: Randy Orton (w/Teddy Long) vs. Christian (w/John Laurinaitis)

- WWE Tag Team Championship - Fatal 4 Way Match: Primo/Epico © vs. Curt Hawkins/Tyler Reks vs. Ezikiel Jackson/Kofi Kingston vs. Heath Slater/Justin Gabriel

- Intercontinental Championship: Cody Rhodes © vs. Mick Foley

- Money in the Bank Ladder Match: The Miz vs. Dolph Ziggler vs. R-Truth vs. Big Show vs. Santino Marella vs. Mark Henry vs. Jack Swagger vs. Alberto Del Rio

Започваме с това, че няма излишни сегменти, които да губят време. Също така MGK и Flo Rida трябва да са малко по-ограничени в изпълненията си, за да се спести време за важното: мачовете. Сегментът с Brodus Clay - вън. И започваме!

БИРОВАТА "WWE WRESTLEMANIA 28"

1 април 2012 г.

wm.jpg

1. RAW/SD GM Position on the line: Christian (w/John Laurinaitis) def. Randy Orton (w/Teddy Long) - Ясно е, че Крисчън-Ортън могат да направят много добър мач, който да открие шоуто подобаващо, за разлика от 18 секунден мач за световна титла. Това е причината да сложа мачa първи, а и за да стане от рано ясно кой е шефът. Победата отива при Крисчън. Определено такава победа на Мания е нещо, което да помогне той да остане на едно по-високо ниво. Въпреки всичко той отнася доста бой, който уж да "доведе до контузии", каквито в реалност имаше по това време. След победния Killswitch, щастливият Джони помага на Крисчън да се прибере зад кулисите, a Лонг е съкрушен. Хаха!

2. Money in the bank Ladder Match: Dolph Ziggler def. Alberto Del Rio, The Miz, Jack Swagger, R-Truth, Santino Marella, Mark Henry, Big Show - Следва spot-fest, който Зиглър печели. Мисля, че вече на всеки е ясно, че човекът има качества и куфарчето ще е добро допълнение към show-off образа. Краят е малко въпросителен - на две стълби са Зиглър, Миз, Дел Рио и Суагър. В един момент и четиримата държат куфарчето. Все пак Зиглър го откача и пада на ринга с него в ръце, което кара останалите трима да се карат след мача, докато той се изнася с куфарчето в ръце.

3. Ambulance Match: Kane def. Zack Ryder - Малко въргал наляво-надясно, много бой за Райдър, но и известна офанзива от негова страна, за да не изглежда мачът като скуаш. Все пак е от по-кратките мачове на шоуто. Chokeslam върху линейката, Райдър е аут и Кейн го прибира в нея за победата.

* Интервю зад кулисите с Долф Зиглър. Той казва, че това, което се е случило (победата му) е нещо очаквано и нормално. Той се е замислил върху идеята, която Миз е имал - след като спечели куфарчето, веднага да си осигури място в някой от мачовете за титли, така че шампионите трябва да внимават. Около него се появяват Дел Рио, Миз и Суагър, които крещят, че е трябвало те да вземат куфара. Зиглър се оттегля, а скандалът продължава.

* Клип за всичко случило се около WHW титлата през последните два месеца.

4. Triple Threat World Heavyweight Championship Match: Sheamus © def. Wade Barret, Daniel Bryan - Трудно решение. Първият план бе Барет да вземе титлата, но осъзнах, че дори след моя build той не е готов. После мислех да е Браян, но да си върне титлата така рязко щеше да обезсмисли царуването на Шеймъс, пък и преди WM не бе ясна огромната подкрепа, която Браян получи. Тук мачът няма да е 18 секунди, а ще получи достатъчно време. В края Барет е проснат с Brogue Kick. Браян се опитва да прекъсне туша, но не успява да се качи на ринга на време и Шеймъс запазва. Няма поява на Зиглър след мача.

* За да има някаква почивка тук ще е сегментът, в който щастливият от факта, че вече е главен мениджър на RAW и SD Джон Лауринатис среща Пънк зад кулисите и му казва, че ако шампионът бъде дисквалифициран в мача си с Джерико ще загуби титлата.

5. End of an Era Hell in a Cell Match - Special Referee: Shawn Michaels: The Undertaker def. Triple H - Без промяна на каквото и да е.

6. Fatal 4 Way WWE Tag Team Championship Match: Justin Gabriel/Heath Slater def. Primo/Epico ©, Ezikiel Jackson/Kofi Kingston, Tyler Reks/Curt Hawkins - Spotfest за почивка след тежката комбинация от WHW мач и HIAC мач. Гейбриъл и Слейтър печелят и стават шампиони за четвърти път.

7. Intercontinental Championship: Cody Rhodes © def. Mick Foley - Около 10 минутен кеч мач, без никакви екстремни неща. В края Коуди побеждава след Disaster Kick, след което взима Mr.Socko и го набутва в устата на Фоли.

8. Triple Threat Divas Championship Match: Kelly Kelly def. Eve, Beth Phoenix © - Angle-ът с предполагаемата контузия на Бет ще е тук, като по този начин тя дори няма да вземе участие в смяната на титлата - Кели тушира яко мразената Ийв и си връща... пеперудата?!? Пак по-добре от отборния мач, който видяхме всъщност.

* Клип за враждата Джерико-Пънк.

9. WWE Championship Match: CM Punk © def. Chris Jericho - Мачът протича така, както видяхме, но с малката ми надежда, че при малко повече време за почивка между него и HIAC мача, публиката ще е по-жива в началото на мача, тъй като само това му липсваше.

* Клип за Сина-Rock; изпълнения на рапърите.

10. The Rock def. John Cena - Отново без промяна на каквото и да е. Скалата побеждава, Сина седи разстроен на рампата след мача, готов да ревне. YES!

Това е. Само две титли сменят притежателите си (Divas и Tag Team); резултатите от трите важни мача и самото им развитие оставам непроменени, защото бяха идеални; и няма 18 секундни мачове или celebrity такива. Всеки получава шанс да направи нещо запомнящо се. Така една доста добра Мания като 28-мата можеше да е още по-добра. Но, разбира се, всичко това е само fantasy сценарий, породен от фенщина и много свободно време.

С тези резултати от моята Мания скоро може да ребуукна април месец и "Extreme Rules", че и "Over The Limit" и "No Way Out" след това, макар и в по-един пост всеки месец/PPV. Забавно занимание е, а определено се натрупаха неща за "оправяне", хохохо.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
 • Create New...