Jump to content

Най-великите мениджъри в историята на WWE


Apex Predator

Recommended Posts

Apex Predator

Писах тази статия два пъти, защото точно в средата сбърках и натиснах грешно копче - кофти тръпка

:( Все пак се надявам да ви хареса :)

4403424c.jpg

В днешно време мениджърите в професионалната борба са изчезващ вид. По време на разцвета на WWE през 80-те, обаче, те играят голяма роля в изграждането и издигането на супер-звездите на Федерацията. Често те използват непозволени прийоми, за да печелят победи за своите кечисти, като по този начин им осигуряват титли и слава.

Често мениджърите действат като говорители на супер-звездите и ги заместват в най-напрегнатите промота и интервюта.

Мениджърът винаги е бил част от богатата история на WWE и, може би днес е крайно време да се завърне в по-широк спектър.

Представяме на вашето внимание най-великите мениджъри в историята на WWE.

Sensational Sherri

4403455A.jpg

След като Шон Майкълс се разделя с дългогодишния си партньор Марти Джанети и става самостоятелен кечист, той привлича като свой Мениджър Шери. Тя има богата биография и е работила с имена като Ренди Савидж и Тед ДиБиаси.

Шери използва уменията си, за да "катапултира" Шон до челните позиции на Федерацията и по този начин дава тласък на легендарната му кариера.

Много пъти в интервюта Шон е споделял: "Без Sensational Sherri нямаше да има и Шон Майкълс"

Slick

4403463W.jpg

"Докторът по стил" (буквален превод) успява да строши бариерите и се превръща в първия цветнокож мениджър в историята на WWE. Той е работил с едни от най-големите имена в бизнеса като Rick Martel, Butch Reed and The Warlord.

Негова е и заслугата да станем свидетели на един от най-епичните сблъсъци в отборната дивизия по онова време, когато отборът му Twin Towers (Big Boss Man и Akeem "Африканската мечта) се изправят срещу Megapowers (Хълк Хоган и Randy Savage).

Слик е известен с ексцентричните си промота и с уникалния си стил на обличане. Ще бъде запомнен като един от най-успешните мениджъри в историята на WWE.

Miss Elizabeth

4403500Y.jpg

"Първата дама на WWE" и реално първата истиснка "дива" на компанията. Елизабет беше прекрасния мениджър на Ренди Савидж и беше с него през по-голямата част от кариерата му.

Тя беше тиха, но същевременно силна - комбинация, която накара публиката да я заобича и изгради класния й имидж.

Елизабет изиграва ключова роля при сформирането на един от най-великите отбори, който този спорт някога е виждал, а именно The Megapowers (Hulk Hogan and Randy Savage). Тя има основна роля с упехите и титлите, които съпътстват кариерата на Савидж.

Едва ли някога ще има мениджър със стила и класата на Елизабет...тя наистина беше единствена по рода си...

Mr. Fuji

4403551J.jpg

Хитър и подъл като мениджър, Фуджи е бивш кечист и отборен шампион, който много добре знае какво е да се биеш в центъра на ринга. Той има множество трикове, с които да осигури победата на своя кечист. От хвърляне на сол в очите до запазената му марка - набождане на бамукови клечки - номерата му наистина са безбройни.

Той е бил мениджър на един от най-великите отбори в историята на Федерацията - Demolition.

Но най-големите му успехи са от периода, в който работи с 300-килограмовия Йокозуна и печели няколко титли на WWF с него.

Freddie Blassie

4403584z.png

"Мъжът от класа" Фреди Блази е работил с множество от най-великите имена в този бизнес. Hulk Hogan, Jesse Ventura, The Iron Sheik са само част от тези кечисти, на които той носи невероятни успехи.

Блази винаги е бил известен с нюха си за управление. А когато се стигне до някое "горещо" промо и нападки, той никога не е бил от срамежливите.

Фреди владее много мръсни номера, но ги прилага с класа - нещо, което допълва неподражаемият му стил.

Фреди Блази със сигурност е един от най-великите мениджъри с историята на WWE.

Lou Albano

4403611s.jpg

"Капитан" Лу Албано е един от най-успелите мениджъри в WWE. През невероятната си кариера, продължила повече от 40 години, той работи с 15 отбора и четирима сингъл кечисти, като им носи невероятни успехи и слава. Това е постиежение, което трудно би било постигнато днес.

Албано често прави страхотни промота, възхвалявайки кечистите си и е наистина страхотен около ринга.

Неговата запазена марка - пиърсинг, гумена лента и класически удължената брада го правят популярен и обичан от феновете. Албано винаги ще бъде помнен като един от най-харизматичните персонажи в историята на WWE.

Jim Cornette

4403716D.jpg

Джим Корнет винаги е бил един от най-изявените и противоречиви мениджъри в WWE. Работил със супер-звезди от ранга на Оуерн Харт, Йокозуна, Дейви Бой Смит и Вейдър, той е известен главно със страхотните си горещи промота, в които критикува всичко, което според него не е наред в бизнеса.

Корнет беше брилянтен като мениджър - знаеше точно какво да прави около ринга, за да осигури победа на кечистите си.

Със своята запазена марка - тенис ракетата и ексцентричните си костюми, Джим винаги е знаел как да привлече вниманието на феновете.

Джим Корнет наистина може да служи за пример.

Paul Bearer

4403727q.jpg

Наистина тъмен и обезпокояващ субект, Пол въведе ново значение на понятието мениджър, още с дебюта си в WWE.

Bearer става мениджър на най-великият "голям човек" в WWE - Гробаря - и с негова помощ Мъртвеца става няколкократен шампион на WWF.

През годините Bearer използва урна, в която се съхранява "силата на Гробаря". С нейна помощ той го контролира и го използва като помагач в пъклените си планове.

Пол е известен с налудничавите си промота и в началото на кариерата на Taker говори вместо него.

Пол Беърър със сигурност е една от най-колоритните фигури, които са стъпвали на ринга на WWF през 90-те години.

Bobby Heenan

4403739S.jpg

Един от най-мразените хора в цялата история на WWE, известен като Боби "Мозъкът" Хийнън или Боби "Невестулката" Хийнън, винаги е твърдял, че за него трябва да се говори като за най-великият мениджър на всички времена.

Той е работил с някои от най-великите супер-звезди на Федерацията, като разбира се им дава общо име - "Heenan Family". Сред тях са Rick Rude, Big John Studd, “Mr. Wonderful” Paul Orndorff и неговият най-известен талант “Eighth Wonder of the World” André the Giant.

С управленските напътствия на Боби, Андре си проправя път в предните редици на WWF и на Кечмания 3 излиза в мач срещу бившия си най-добър приятел Хълк Хоугън.

Хийнън е брилянтен в промотата си и няма никаква милост към съперниците.

Боби Хийнън със сигурност е икона в този спорт.

А сега безспорният номер 1

:)

Jimmy Hart

4403750i.jpg

"Устата на Юга" Джими Харт има богата биография, що се отнася до мениджърска дейност в WWE. Той е работил с някои от най-великите отбори в историята на бизнеса - The Hart Foundation, The Nasty Boys, Demolition, The Fabulous Rougeau Brothers и никак не е чудно, че многократно ги извежда до златото.

Заедно с работата си в отборната дивизия, Харт работи и с много самостоятелни кечисти, извеждайки и тях до титли и успехи. Най-голямото му постижение е периодът, в който Хонки Тонк Мен задържа Интерконтиненталната титла за 454 дни, рекорд, който не е надминат и днес.

Харт винаги има какво да каже, устата му не спира и често прибягва до запазената си марка - Мегафонът, за да прекъсне някое промо или интервю.

Лъскавите му якета са част от стила му и само човек като Харт може да носи толкова странни дрехи...които все пак да не изглеждаш много глупаво.

Джими Харт е истинска легенда в този бизнес и е истински революционер на мениджърския пост в WWE - без значение на ринга или извън него...

[center][img]http://prikachi.com/images/642/6065642c.jpg[/img][/center]

[center][img]http://img72.imageshack.us/img72/2576/28315ra3.png[/img][/center]

Link to comment
Apex Predator

Е, Вики има още какво да постигне в кариерата си. Тук са изброени бивши мениджъри от "златните години" на WWE :) Затова я няма. Но в някоя бъдеща класация със сигурност ще присъства.

[center][img]http://prikachi.com/images/642/6065642c.jpg[/img][/center]

[center][img]http://img72.imageshack.us/img72/2576/28315ra3.png[/img][/center]

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...