Jump to content

Sheamus - The Celtic Warrior


JingieBY

Recommended Posts

2b23fdefabcd9b82.jpg

Миналата неделя, 25-тото издание на Royal Rumble мача беше спечелено от Sheamus. За много победата му беше приета като изненадваща, за други като очаквана, но в крайна сметка "Келтският воин" ще има възможност да спечели третата си световна титла на Wrestlemania XXVIII. След като turn-на face през изминалото лято, Sheamus отново тръгна нагоре в развитието си и ето, че след като вече повече от половин година доминира Smackdown, ирландецът се качи на най-високото стъпало на WWE. Кой всъщност е Sheamus?

0ebdd6b5f7a83b7f.jpg

Истинското му име е Stephen Farrelly и е роден в предградие на Дъблин, столицата на Ирландия, на 28 януари 1978г. (преди 34 години). Баща му, Mark Farrelly e бил бодибилдър. В детството и юношеството си, малкият Sheamus е пял в хор, а също така е играл Rugby и Gaelic Football (ирландският ремикс на футбола). Преди да започне да се занимава с кеч, Sheamus работи първо като програмист, а в последствие като охрана на нощен клуб и е имал възможността да охранява лично бандата U2. "Келтският воин" също така се интересува от (истински) футбол и е заклет привърженик на Liverpool. Има няколко кратки появи във филми (The Escapist, Assault of Darkness).

fb8f88c8b347d49b.jpg

Своята кеч кариера Sheamus започва през 2002г., на 24 години, вдъхновен от гледането на британски кеч и WWE. Той започва в академията на Larry Sharpe, където дебютира като face под името Sheamus O'Shaunessy. Малко след дебюта си обаче получава тежка контузия на врата, която го вади от строя за две години. През 2004г. той се завръща в кеча в новата ирландска компания - Irish Whip Wrestling, където остава до 2006г. и печели първата си титла, IWW International Heavyweight Championship (първият носител на този колан). В IWW той има възможността да работи с кечисти като Raven, D'Lo Brown и Drew McIntyre. С McIntyre през 2006г. имат вражда породена от футболното дерби Celtic-Rangers, а по-късно двамата сформират tag team.

9342746c9ceb7a6e.jpg

Sheamus за първи път се докосва до WWE в края на 2006г., когато взима участие в RAW в Manchester, където е част от охраната която трябва да ескортира D-Generation X от шоуто. В последствие има пробен мач с Drew Galloway (Drew McIntyre). 6 месеца по-късно, през април 2007г. когато WWE се завръщат в Англия, Sheamus има още една серия от пробни мачове (с McIntyre, Wade Barrett, Jimmy Wang Yang), където е харесан от WWE и е пратен във FCW, федерацията, в която са всички млади надежди на WWE. Във FCW Sheamus бързо се изкачва и само годината след дебюта си побеждава Jake Hager (Jack Swagger) за най-престижното отличие там - FCW Florida Heavyweight Championship. Във FCW той, заедно с хора като Swagger, Drew McIntyre, Wade Barrett и Dolph Ziggler успяват да се наложат и в последствие са повикани в главния ростер на WWE. При Sheamus това става през средата на 2009г., когато има няколко dark мача и участия на house show-та, преди да направи своя официален TV дебют в ECW на 30 юни 2009г.

ceb67c01d77b8fdc.jpg

Sheamus дебютира в WWE като хийл и скоро след дебюта си започва вражда с Goldust, определена като една от най-добрите в ECW през 2009г. След това има програма със Shelton Benjamin, която е прекъсната през октомври поради факта, че Sheamus е преместен в RAW. В първите си участия в червения бранд, ирландецът безпощадно малтретира Jamie Noble, принуждавайки го да се откаже от кеча. Неговото първо PPV е Survivor Series, където е част от Team Miz в традиционен Survivor Series мач срещу Team Morrison. Sheamus дори остава като последен оцелял заедно с The Miz и Drew McIntyre. На следващата вечер в RAW, Келтският воин печели Battle Royal и става №1 Contender за WWE титлата, която е у John Cena и изненадва всички. Още по-голям шок настъпва, когато Sheamus печели титлата в Tables мача срещу Cena на TLC: Tables, Ladders and Chairs 2009. Определено никой не е очаквал толкова рано след дебюта си ирландецът да стане световен шампион. В последствие има доста слабо царуване, прекратено на Elimination Chamber 2010, където губи титлата в елиминационната клетка. Първият му Wrestlemania мач е на 26-тото издание на WM, където губи от Triple H. Враждата им продължава до Extreme Rules, където Sheamus побеждава и изкарва от строя HHH за 9 месеца. В последствие, на Fatal 4-Way печели WWE титлата за втори път, побеждавайки John Cena, Edge и Randy Orton. Второто му царуване е малко по-дълго от първото, но и то не е изпълнено с пламенни защити и интересни неща и на Night of Champions губи титлата от Randy Orton в 6-Pack Challenge Match. В края на 2010г. Sheamus става King of the Ring, което трябва да означава нов push за него, но се случва точно обратното. В началото на 2011г. той трупа серия от десетина поредни загуби. Серията е прекъсната през март, когато печели US титлата от Daniel Bryan. На WM27 защитава титлата си срещу бившия й притежател, но в dark match. На Extreme Rules губи титлата от Kofi Kingston и е преместен в Smackdown. В началото на престоя си в синия бранд не прави нещо запомнящо се, до момента в който turn-ва face през юли. Тогава започва кратка вражда с Mark Henry, кулминирала на Summerslam, където Sheamus губи с отброяване. В последствие ирландецът побеждава всичко, което му се явява на пътя - Christian, Wade Barrett, Jinder Mahal и достига своя апогей на Royal Rumble 2012, в който влиза с №22 и печели, елиминрайки Chris Jericho. Така, на Wrestlemania XXVIII в Маями, Sheamus ще има възможност да спечели своята трета световна титла.

f0327c2e8fd53586.jpg

Ирландецът измисля и развива своя gimmick на "The Celtic Warrior" още в началото на своята кариера. Изучавал келтска митология, той се опитва чрез образа си да наложи келтската култура и в кеча. Неговото желание е да не бъде възприеман с отрицателен стереотип за ирландците като алкохолизма, а да покаже на света символите на ирландския фолклор. Затова на кеч облеклото му са изобразени символи на келтската митология като ирландски меч, брадва и разбира се, келтския кръст. В промотата си често използва ирландски шеги и истории. Дори завършващите му хватки носят ирландски имена - Celtic Cross, Irish Curse, Celtic Slam.

Pose-01.jpg

От кеч експерти и наблюдатели, Sheamus е определян като най-добрия brawler в WWE днес. Смятан е за full package wrestler (кечист имащ и подходяща визия, и добър moveset, mic skills и т.н.) и е очевидно, че неговите бляскави моменти в компанията тепърва започват. В момента пред него стои дилемата за коя от двете световни титли ще се изправи на Wrestlemania XXVIII.

Link to comment

Sheamus вече от половин година е един от най-любимите ми кечисти и се радвам за него,че успя да спечели Royal Rumble :cool: .Както си написал в статията си,той има всички необходими качества,за да стане една от най-големите звезди на WWE в бъдеще.И дано тази негова победа в Кралското меле бъде трамплинът,който да го изкачи до най-високите нива във федерацията :) .Но на първо време най-важното за него е,да прекъсне негативната традиция за победителите в Rumble-а и на WM 28 да спечели своят мач за световна титла.

Много хубава статия,научих доста неща за "Келтският войн" :) !Интересно ми е,каква ли кариера щеше да направи като програмист?Може би сега щеше да работи за Microsoft,но пък нямаше да печели световни титли и да се бие в един от главните мачове на КечМания :lol: !

                                   701246367_.jpg.6303a7fda279801b90d590d2191ee86c.jpg

 

                                           

Link to comment

Хубава статия! Няма да е лошо да направиш някоя подробна статия за Уейт Барет. Много ми е интересно как е решил да се занимава с този спорт и какъв е бил когато е започнал...

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Link to comment

След като turn-на се превърнах от отявлен Sheamus hater в "хм, може би не е зле." Нямаше и как да ми допадне след като ми бе НАВРЯН в лицето с това гига-издигане. След като спечели RR, обаче, все повече се замислям, че няма Punk, няма Triple H, няма Chris Jericho, един Sheamus наистина би бил адски подходящ опонент на The Undertaker. Наистина няма смисъл от трети мач между Triple H и Taker, so... Jericho може да е с Punk, Bryan може да срещне Orton (който явно ще се бие с WB) и ето ти подходящ опонент за Undertaker. И да падне... какво? Може само да спечели. Докато още една титла не мисля, че ще му донесе кой знае какво, при все, че в наши дни се раздават наляво-надясно *cough*Ziggler*cough*

Link to comment

Много добра статия, просто трябваше да се направи нещо такова тук, чрез което да изпъкне малко тазгодишният победител от Royal rumble, да си припомним кой е и откъде е тръгнал, защото все пак го очаква мач за титлата на Wrestlemania ;)

35izpu1.jpg

Link to comment

Откакто разбрах, че е заклет фен на Liverpool му станах с една идея по-голям фен. Иначе, страхотна статия, браво и... Sheamus си радва, каквото и да се говори, той е правилният победител в Royal Rumble за мен. :)

YNWA

Link to comment
  • 2 weeks later...

Намерих едно интервю на Sheamus от днес с Peter Rosenberg. Говори за престоя си в WWE, как се чувства в момента като един от "големите" в WWE вече:

Относно прякорът му The Great White:

Това ми дойде наум, без да искам. Когато бях във вражда със Mark Henry на SummerSlam миналата година, тя беше доста продължителна. Почти нямаше момент в който да не се стига до бой. Мисля че веднъж го нарекох "гигантски кит"(giant whale) и му казах да се скрие под водата заради "this great white". Така се наричам от тогава, като велика бяла акула. И така си остана и мисля, че ми подхожда доста добре. Сега като се огледаш из залите навсякъде има плакати на големи акули със моето лице...Доста е забавно.

Феновете ни са много креативни относно плакатите, които правят. Това също е една голяма част от самото шоу. Те идват да се забавляват и ние им предоставяме това забавление.

Периода му като babyface vs периодът му като heel:

Според мен е както всичко останало. Когато започваш отнякъде, трябва да си намериш мястото. В началото, имах вражда със John Cena. След това с Triple H и Randy Orton. Трябваше да пребивам доста от любимците на публиката. Но това беше само докато си изграждах името във WWE. Не исках да съм от тези суперзвезди, които просто идват и изчезват в последствие.

За щастие аз все още съм тук. Феновете усетиха тази разлика и е просто невероятно когато излизам и виждам плакати със моето лице или моето име на тях, за разлика от преди, когато виждах бурканчета с майонеза. Което също е забавно, но... Аз просто искам да съм на ринга и да се забавлявам и когато публиката реагира на нещата, които правя, само това е от значение. Те ме карат да се чувствам добре. Това е просто страхотно и в момента изживявам най-хубавите дни от живота си.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...