Jump to content

UFC 143: Diaz vs. Condit - February 4, 2012


MainEventer

Recommended Posts

UFC 143: Diaz vs. Condit

UFC143_04_JPG_large.jpg

Date February 4, 2012

Main Card:

Heavyweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Roy Nelson vs. 22px-Flag_of_Brazil.svg.png Fabricio Werdum

Welterweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Josh Koscheck vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Mike Pierce

Bantamweight bout:

22px-Flag_of_Brazil.svg.png Renan Barão vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Scott Jorgensen

Middleweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Ed Herman vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Clifford Starks

Preliminary Card (FX):

Featherweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Dustin Poirier vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Max Holloway

Welterweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Matthew Riddle vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Jorge Lopez

Bantamweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Alex Caceres vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Edwin Figueroa

Welterweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Matt Brown vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Chris Cope

Welterweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Daniel Stittgen vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Stephen Thompson

Middleweight bout:

22px-Flag_of_Brazil.svg.png Rafael Natal vs. 22px-Flag_of_the_Netherlands.svg.png Michael Kuiper

Official Trailer:

Link to comment

Доста добър кард. Жалко, че пак се разминахме с Джордж - Диаз. Аз, честно казано не съм убеден, че и ще се състои въобще. Кондит не дрънка глупости като Ник, но пък се бие не по-лошо от него. Лично аз даже на него бих заложил.

За Рой- Вердум съм много надъхан също. :)

 

Link to comment

Ти представяш ли си.... Рой да бие Вердум - тоя смятай, че никога повече няма да помирише UFC contract :D.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment
  • 2 weeks later...

Интересни факти:

- 26 от 27-те победи на Carlos Condit са finish. Diaz е довършил 21 от 26-те опонента, които е победил.

- Condit е довършил 13 мача чрез KO и също 13 чрез submission.

- Condit е спиран само 3 пъти през кариерата си и никога с KO, т.е. бил е предаван 3 пъти. Diaz е спиран два пъти през кариерата си, чрез TKO.

- И двамата са държали WEC Welterweight титлата. Nick е бил първият Welterweight шампион в компанията, а Carlos последният!

- В UFC и двамата делят по един Fight of the night.

- Nick Diaz има 11 мача за UFC, а Condit 5. Diaz e 7-4 в UFC, а Condit е 4-1.

- От 2002 до 2006г., мач на Condit не е излизал от първият рунд... т.е цели 17 мача, от които 15 Condit е спечелил.

- Diaz е имал само 1 мач, който е протекъл 5 рунда - срещу KJ Noons. Condit никога не се е бил 5 рунда.

Link to comment

Би било ужасно кофти, ако се лишим от мач GSP - Diaz. Раздвоен съм, честно казано. От една страна предпочитам Кондит - това е човекът, той го заслужава. От друга - Диаз определено трябва да бъде въргалян от Шампиона. Макар че ми се струва, че Ник и Джордж задължително ще се срещнат по някое време, няма значение как ще завърши тоя мач.

 

Link to comment

^ Ако Condit нокаутира Diaz, ситуацията ще се превърне в "Shields синдрома". От top 10 ще мине в неизвестност и никога няма да го видим срещу GSP. Нужна е победа на Diaz, за да може hardcore феновете да са доволни, но Carlos е много подценяван. Ако Diaz тръгне да разменя цял мач с Condit, според мен ще стане много лошо за него.

Link to comment

А-а-а, не съм на това мнение, Диаз си е имал вземане-даване с доста хора + с този gameplan и стойка е напълно възможно да го доминира 5 рунда.Кондит е почти all-rounded, плюс това че Диаз е много издръжлив = непредсказуем мач.Аз лично, бих заложил парите си на Диаз, но и Кондит да спечели пак ще се кефя.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

И аз ще кажа, че този мач е непредсказуем. Досега не съм гледал нито един мач на Carlos, но пък от клиповете, които гледам той въобще не е лош боец. Diaz от друга страна е много добър и ударите макар да му изглеждат слаби са точно в целта, а когато нацелиш някой на правилното мястооо..... той пада.

Аз също съм на мнение, че този мач не може да се прогнозира. Но в по-голяма степен ми се иска Nick да спечели и най-накрая да бие Джорджо :D . После евентуално Condit да се изправи срещу St-Pierre за тайтъл шот и Natural Born Killer да победи и така...fantasy booking ама все пак...

[center]savag3r.blogspot.com[/center]

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

Link to comment

Преди някой да започне да сече Condit, защото си мисли, че това е "кеч", ето официалната статистика:

....... Significant Strikes... Total Strikes... Head... Body... Legs

Diaz - 105... 117... 62... 49... 6

Condit - 151... 159... 55... 36... 68

Accuracy of Strikes - Condit (12 от 73 в главата); Diaz (8 от 46 в главата)

FightMetric ефективност в боя - Condit (306 точки), Diaz (274)

За мен лично, много "от близо" гледах мача, Condit победи и спечели заслужено!

Link to comment

Roy Nelson простоооо....не знам... неее знааам какво да кажа за тоз чивяк.Преди като го гледах в действие в клетка, виках "АЙДЕ!!!!" целият разтреперен, а сега с всеки изминал момент, все повече и повече ми пада в очите.Значи...Вердумец те сваля, маунтва те за половината от секундата, пуска лукавата усмивка(ДА, СЪЩАТА УСМИВКА, ДЕТ ПОЛОВИНАТА ММА СЕ ПЛАШИ ОТ НЕЯ!), на 1 чеп разстояние да те събмите и ти за по-малко от 5 секунди да го обърнеш, да го вдигнеш и да го притиснеш към клетката - и всички седят и мълчат - включително и аз.И ДА ЗАГУБИШ, ЗАЩОТО БЕЗДЕЙСТВАШ 3 РУНДА И ТИ МА'А ОНЯ КОЛЕНА, ЩОТО ШКЕМБИ ПРЕЧИ И В КЛИНЧ Е БЕЗАЩИТЕН.Еми няма какво повече да се добави.Всички, дет бълват по Рой го правят заслужено.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Condit е човекът, той го заслужаваше! По-добър беше ... през цялото време беше по-добър. И извън октагона беше по-добър, и в октагона беше по-добър ... Истинският боец говори в боя, страхливецът говори преди и след.

 

Link to comment

Е то аз не виждам какво има да се коментира и обсъжда тоя decision. Condit си спечели мача със сигурност. Може би да не беше 49-46. както дадоха двама от съдиите, но максимум 48-47 да е, което не променя нещата. Евала на Карлос. За да биеш Ник трябва да излезеш със задължителен gameplan и най-вече да поемаш инициативата и точно това правеше през почти цялото време Carlos Condit! Diaz само накрая дето се опита да го събмитне, това му беше като цяло, а и няколко удара вкара.

Fabricio Werduuuuuuuuuuum! Ai eu se tu pego ai ai se eu tu pego delicia delicia asi posevi mataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Barao e машинка. Би Pickett, сега би Jorgensen. Предполагам ще изчака да свърши TUF за title shot, или евентуално ще хапне още една заплата срещу Brian Bowles например. Но Barao е real deal! Дума да не става!

Ed Herman е добър all rounder и бях сигурен, че ще се справи с непобедения негър. Непобеден, ама нямаше и мач срещу добър боец. Herman спечели от тази победа, защото беше в main carda на ppv и беше убедителен. Сега ще го сложат вече с някой по-силен боец.

Koschek победи, но мача беше скукаааааааааааааа. Просто си личеше опита в случая. Русия е по-хитрия боец и по-опитния. Оставаха по 20 секунди до края на рундовете, погледне към екрана(за който съм твърдо против да го има, но публиката трябва да гледа някъде..) и направи едно тейкдаунче. Без съмнения Josh си победи, но не беше убедителен и едва ли Dana ще е доволен и от двамата.....

Тия надолу са се трепали и те. Poirier взима sub of the night и бавно и славно се засилва към честта да бъде убит от Aldo.

Link to comment

CONDIT ПОБЕДИ DIAZ, ЧИСТО! Направи адски много чисти и точни комбинации, смаза крака на Diaz с leg kick-ове, нацели го поне с 2 Jumping Knee техники и 4,5 Spinning Back Fist/Elbow комбинации, удряше го с ритници в лицето, завършваше комбинации след 2-рия рунд с hook-ове, jab-ове и high kick-ове право в скулите и челюстта на опонента си, измъкваше се когато Диаз се опитваше да го приклещи към клетката, ВИНАГИ вкарваше bodyshot или hook на излизането (докато останалите виждаха "че бяга"), бе разби си го. Бяга задника ми, това му бе СТРАТЕГИЯТА!! Всеки ползва такава, дори и Диаз! Говори им за да ги стряска, ядосва ги за да започнат да се бият с него toe to toe и след това ги притиска към клетката и ги смазва с удари (Сероне се подведе така)... но Карлос не поддаде! Невероятен боец, браво за титлата, абсолютно заслужена, само успехи му пожелавам! Много добър Main Event! Който спори с това, по-добре да спре да гледа ММА и то веднага... :)

Werdum изглеждаше чудесно, АГРЕСИВНА ЕКСПАНЗИЯ на stand-up арсенала му, просто Рой не бе готов за това, което получи! Явно се е готвил за ground fight, не очакваше Вердум да го унищожи по този начин в стойка. Нещото, което ме дразни в Рой, е че не разбира, че един десняк не прави от него Майк Тайсън, трябва да добави повече изненади освен jab, jab, leg kick, right bomb в арсенала си! Разбраха го в Китай какво се опитва да направи. На улицата може да се плашат чаветата от това, но в клетката бойците се подготвят добре! Страхотен Вердум тази вечер! След като Cigano смаже Overeem, очаквам трети мач между него и Werdum.

Евала на Renan Barao, мисля че е готов за Cruz и е съвсем възможно да го свали от трона!

Страхотно UFC, харесаха ми мачовете, дори и да са завършили с решение! Който не смята така и казва, че са били скучни също може съвсем спокойно да спре да гледа ММА. :)

Link to comment

А, аз очаквам нещо различно от бразилец/американец шампион(besides GSP).Reem дано да излезне подготвен, та да се чувствам happy for once след едно UFC.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

В тоя спорт националностите не играят - или си добър или не си добър, твай :)

 

Link to comment

Да веее.... така е.Само като погледна знамето им, направо изтръпвам от отвращение!

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...