G Posted December 31, 2011 Share Posted December 31, 2011 UFC RIO 2 (142): Aldo vs. Mendes Information Promotion: Ultimate Fighting Championship Date: January 14, 2012 Venue: HSBC Arena City: Brazil Rio de Janeiro, Brazil Main cardFeatherweight Championship: José Aldo © vs. Chad MendesMiddleweight bout: Vitor Belfort vs. Anthony JohnsonMiddleweight bout: Rousimar Palhares vs. Mike MassenzioWelterweight bout: Erick Silva vs. Carlo PraterLightweight bout: Edson Barboza vs. Terry Etim Preliminary card (FX)Lightweight bout: Thiago Tavares vs. Sam StoutHeavyweight bout: Gabriel Gonzaga vs. Edinaldo OliveiraFeatherweight bout: Yuri Alcantara vs. Michihiro OmigawaWelterweight bout: Ricardo Funch vs. Mike PyleLight Heavyweight bout: Fabio Maldonado vs Caio MagalhaesFeatherweight bout: Felipe Arantes vs. Antonio Carvalho Veetor, MainEventer, outkast and 2 others 5 Quote Link to comment
MainEventer Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 Нещо май няма много надъхаби за това ППВ. Да, наистина някак си то остана без големите бразилски звезди, освен АЛдо и Белфорт. Трябваше тук да е поне единия брат Ногейра или Вандерлей. Оттеглянето на СТъки от ППВ-то също е причина да няма коментари до този момент. Аз обаче съм надъхан заради двата главни мача и особено мейн ивента. Много хора твърдят, че Chad Mendes е най-голямата заплаха за Aldo в дизивията. И аз споделям това мнение. С тези Muay Thay умения е изключено да атакуваш Jose успешно в изправено положение. Единствения ти шанс е на земята и за мен най-добрия wrestler в дивизията е именно Money Mendes. Тук не броя Hatsu Hioki и Corean Zombi, които може би е не по-слаб на земята от Chad, но поне засега е далечко от title shot-a. Сравнение с другите двама замесени в картината за титлата (Erick Koch и Dustin Poirier) Chad има доста големи шансове. Силен е физически, ако успее да повали бразилеца, поне на теория има шансове да стои отгоре му и да го доминира. Aldo обаче е доста атлетичен и трудно се държи и на земята. Смелия Hominick успя да държи за малко Aldo на земята и дори го налагаше. Mendes е по-силен физически според мен от Mark и това ме кара да си мисля, че победителя в мача не е толкова сигурен. Фаворита обаче е ясен. Страхотен страйкър, страхотен muay thay, а и трябва да отбележим, че има и черен колан по BJJ, така че няма да е безпомощен, ако мача се пренесе на земята. Лично аз очаквам с нетърпение този мач, а заради него и ППВ-то. CO-ME също не е за подценяване. Когато говорим за талант, едно от първите имена, за които се сещам е Vitor Velfort. Лично аз съм му фен и ще стискам палци за него в този мач. По принцип мразя да взимам страна в мачовете, но има хора, към които съм пристрастен - Melendez, Hendo, Vitor, Lyoto. Shogun и още няколко. Rumble май влиза като фаворит в този мач, но мача е в Бразилия, което си е предимство за Belfort. И двамата обичат да завършват мачовете си и не вярвам и този да стигне до решение. Rumble e wrestler, но обича да нокаутира. Предполагам ще търси takedown, но тук ще му е по-трудно. В различна категория е, вече не е по-силен от останалите. Лесно му бе да размята Breneman и Dan Hardy, но тук е в хем по-горната категория, хем се изправя срещу най-добрия боец досега в кариерата си. Go, Vitor! Интересен ми е мача между Barbosa и Etim. Класически мач Striker/kickboxer vs. Wrestler. Англичанина впечатли на UFC 138 при завръщането си, бразилеца е непобеден. Не вярвам и този мач да стигне до решение. Не знам обаче кой ще победи. А как щях да забравя! На това ППВ е и Hand of Stone! Нямам представа защо е в ъндъркарда, но очаквам големи неща от този младеж, дано тръгне нагоре. Досега никога не е бил фактор, а и всичките му мачове стигаха до решение, но след последния си мач, когато нокаутира Yves Edwards, акциите му се вдигнаха. Определено има какво да се види на това PPV! Fegri, outkast, HEIDENREICH and 1 other 4 Quote Link to comment
The Olimpic Hero Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 (edited) Много ми хареса PPV-то, може би защото имаше бързи нокаути, събмишъни, нямаше много лежанки по земята и най-вече страхотна публика и култова радост на Jose Aldo след победата си в мейн ивента, ето такива бойци искам да гледам в UFC, а не разни кавали без никаква персоналност. Edson Barboza направи един от най-яките нокаути, които някога съм виждал, страшна красота, а нокаутираният маняк загуби съзнание още във въздуха след този уникален въртящ се удар с крак. Скандално съдийско решение във втория мач, което ощети много Erick Silva, който пък не протестира кой знае колко, което ме навежда на мисълта, че тук букмейрските игри може да са били намесени много сериозно. Коефициентът за негова победа бе много нисък, а за опонента му беше нещо от рода на 5-6 доколкото помня... Хубав submission в следващия мач от Rousimar Palhares, който изглежда като доста назобено животно, радостта му след мача беше показателна. Да спомена някъде между другото един мач извън основния кард или по-точно американецa Mike Pyle, който направи страхотно промо след мача си. Гледам го кариерата му е на приливи и отливи и не знам дали ще го пуснат изобщо в по-голям мач, но си заслужава само заради добрите му промо умения(този мач бе излъчен след мейн ивента). Vitor Belfort и Anthony Johnson направиха много силен и оспорван рунд. Според мен Belfort можеше да загуби някъде в този рунд мача, но все пак издържа на натиска на Johnson и в крайна сметка успя да предаде противника си. Публиката тук беше много силна! И страхотен завършек на мейн ивента с това нокаутиращо коляно на Jose Aldo няколко секунди преди края на първи рунд и разбира се най-доброто празнуване на победа в историята на UFC от Jose Aldo, който буквално полудя, пребяга в публиката и се радва заедно със сънародниците си, които също полудяха и се изкефиха на макс, така се прави, това е страхотна персоналност, станах фен на Jose Aldo след този мач. Страхотно UFC със страхотна публика, красиви завършеци на мачовете и добра персоналност от бойците. Edited January 15, 2012 by The Olimpic Hero LooneyToon, G and gboy 3 Quote Link to comment
hacky Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Ебати якия KO - http://www.youtube.com/watch?v=RxbfTZFrpU0 G and Fegri 2 Quote Link to comment
G Posted January 15, 2012 Author Share Posted January 15, 2012 (edited) ^^ Не очаквай все пак това да се превърне в кеч! Да, има образи много, но преди всичко това е спорт, не театър. Общо взето ще се самоhype-ват бойците, колкото го правят тези в бокса, нищо повече. В UFC винаги вадят такива моменти и ги използват в клипове и тн. затова добре си hype-ват продукта и това е важно, но не е основното. Има много еднотипни бойци като образи, но са доста атрактивни в клетката и това е по-важно от колкото да си отварят само устата, както някои кечисти. Сега да започна с MMA анализа си за UFC 142: За Едсън си знаех, че накрая ще нокаутира някого със Spinning Back Kick-a, просто се чудих кога и къде ще стане това. Има уникална техника да го забива от никъде, когато уж бяга от опонента си заради натиска, а всъщност прави малко пространство и избухва с него от никъде. Още като видях как такъв удар подейства на Нджикуани, като го удари само с пръстите на крака, ми стана ясно, че ако замеси петата, some bodies gonna hit the floor! До този момент в мача им, Тери Етим НЕ стоеше добре! Забелязал съм в Тери нещо странно, че започва боевете си много силно в стойка и foot work-a му е перфектен, но въпреки че не изглежда уморен, става постепенно бавен и не използва техниките си адекватно... страхува ли се, какво става с него, не знам. Браво на Джуниър, поредна победа, но все още НЕ е готов за title shot! Chuck Norris approves! Пилхарес бе ясен, уникален звяр, уникален захват! Колко народ предаде с това не е истина! Срещу борци е леко слаб, но пак е атракция в дивизията. Vitor е просто уникален role model за спорта. Въпреки, че AJ бе overweight, пак мача се състоя, защото не можеше точно в Бразилия да се случи обратното. Ако победи Wandi след бразилският TUF, просто задължително трябва да получи нов шанс срещу Андерсън. Много добре се справи със силата на AJ и най-сетне показа класата си на земята! Скоро не бяхме виждали точно тази част от арсенала му, наистина очаквах да има нокаут тук. Трябва да се науча да следвам максимата - борец срещу борец - КО, страйкър срещу страйкър - предаване или решение... . Ерик Силва бе прецакан наистина лошо! Едва ли коефицентите са били причината за подобен развой, все пак мача нямаше особено значение, едва ли и много хора са залагали на него, а и в бързината изглежда така, че Карло бе удрян наистина в тила, което всъщност не бе така. Странно защо срещу Силва е имало такъв коефицент, все пак е смятан за доста солиден prospect в компанията! Лош развой... Силва щеше да вземе победата почти 100% ако не се бе получило така. Другият път! За Main Event-a какво да кажа, беше ми почти на 100% ясно, че Chad се push-ва пред медиите и си вярва прекалено много. За човек 11-0 ми изглеждаше прекалено уверен преди мача на живота си, а видимо когато влезе в клетката в Бразилия изражението му бе съвсем друго... бе доста притеснен. Алдо го смаза, както и очаквах, но все пак не очаквах да има нокаут.. евала, че го получи, тъкмо хейтърите ще спрат да го солят, че не "довършвал мачове", както правеше в WEC и че срещу "по-адекватни" бойци се биел прекалено предпазливо и умерено. Уникална атмосфера след мача, по време на целия евент, както и се очакваше да се получи в Бразилия. Бойците от страната отново пръснаха с изяви, това ще се превърне в стабилна дестинация за компанията от тук нататък, пише се история там с всеки евент!! ГГ, яко UFC! Edited January 15, 2012 by G HeaDMaKeR™, MainEventer, gboy and 1 other 4 Quote Link to comment
Recommended Posts