Jump to content

Strikeforce: Rockhold vs. Jardine - January 7, 2012


MainEventer

Recommended Posts

Strikeforce: Rockhold vs. Jardine

StrikeforcePosterRockholdJardineKingMo.j

Promotion:

Strikeforce

Date: January 7, 2012

Main Card (Showtime):

Middleweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Robbie Lawler vs. 22px-Flag_of_Russia.svg.png Adlan Amagov

Light Heavyweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Muhammed Lawal vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Lorenz Larkin

Welterweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Tyron Woodley vs. 22px-Flag_of_Canada.svg.png Jordan Mein

Welterweight bout:

22px-Flag_of_Belgium_%28civil%29.svg.png Tarec Saffiedine vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Tyler Stinson

Preliminary Card (Showtime Extreme):

Lightweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Bobby Green vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Alonzo Martinez

Welterweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Nah-Shon Burrell vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png James Terry

Light Heavyweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Trevor Smith vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Gian Villante

  • Upvote 3
Link to comment
  • 2 weeks later...

Резултатите:

Rockhold defeated Jardine via TKO (punches) at 4:26 of round 1 to retain the Strikeforce Middleweight Championship.

Lawal defeated Larkin via KO (punches) at 1:32 of round 2.

Lawler defeated Amagov via TKO (flying knee and punches) at 1:48 of round 1.

Woodley defeated Mein via split decision (28-29, 29-28, 30-27).

Saffiedine defeated Stinson via split decision (28-29, 30-27, 29-28).

Burrell defeated Terry via split decision (29-28, 28-29, 29-28).

Villante defeated Smith via TKO (punches) at 1:05 of round 1.

Legere defeated Spang via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28).

Payan defeated Martinez via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27).

Някой ако е гледал ивента да изкаже мнение. За мен е несериозно Keith Jardine да е No.1 Contender, след като в последния си мач съдиите и отнетата точка на Gegard го пощадиха, за да не загуби двубоя си срещу Gegard Moussasi. Oтделно от последните си 10 двубоя бе спечелил само 3...Вярно, че беше резерва, но си е смешно направо.

Edited by MainEventer
Link to comment

Използват типичните прийоми от бокса и правят сигурни на хартия мачове. Разбираемо, след като са с ограничен набор от бойци и далеч нямат лукса като UFC винаги да гледаме най-добрите срещу най-добрите. И UFC е време да почнат да защитават по-големите си draw-ове, особено тези, които са загубили титлата в предния мач.

Тук, може да се каже, че си свършиха добре работа фаворитите. Rockhold изглежда обещаващо, но тези работи са относително, особено след като всички добри бойци са в UFC. Победа над човек, който в последните години е 2-5-1 не е нещо престижно. Jardine все още е солиден боец, но е далеч от добрите си години, а и това беше дебюта му в MW дивизията, като той сам каза, че не е бил в такова тегло от ученическите си години. Като цяло дивизията е стабилна на този етап. Rockhold срещу Tim Kennedy е логичният избор, а след това имат Robbie Lawler и естествено Jacare. Би било добре да вкарат още кръв в тази дивизия, но проблемът е, че никой от UFC не иска да се бие в StrikeForce.

"King Mo" Lawal също се справи добре със задачата си. Определено съм hype-нат за него. Винаги, когато имаш много добър amateur wrestler, който се прехвърля в MMA съм запален. В случая на Lawal може да се каже, че доста добре се адаптира към MMA стила и сега имаме един сравнително добър MMA боец. Логично е да го изправят срещу Gergard Mousasi. Един от по-интересните им опции на този етап. В тази дивизия работите не изглеждат много обещаващо. Имат Feijao и Mike Kyle, но просто имат нужда от повече материал за да изградят една добра дивизия.

Все пак и двете дивизии са просто светлинни години напред от WW, където и двамата главни претенденти не показаха нищо особено. Woodley е прекалено one-dimensional, но няма никой на този етап, който да може да спре takedown-ите му. Лек парадокс, след като в UFC всичките WW са борци, а в StrikeForce повечето са striker-и. Победата си е победа, но Woodley е просто скучен и трудно ще могат да го рекламират добре. Явно ще правят Woodley срещу Saffedine 2, което сигурно ще е повторение на първия мач.

Общо взето, слабо шоу, но StrikeForce са в процес на обновяване и ще трябва да мине време за да си стъпят на краката. UFC общо взето си взеха това, което им трябва, а в StrikeForce останаха хора, които са си изпели песента. За момента, Bellator видимо ги изпреварва като качество на MMA-я и са много далеч от това, което WEC беше за MMA-я.

Link to comment

И при мача на Мо и при мейнивента съдиите си позволиха малко по-късно спиране на мача, абсолютно ненужно. Жардийн се изправи само за да гризне още една тупалка от Рокхолд, Кинг Мо дори се ядоса, че толкова късно му спряха мача и трябваше да налага Ларкин, който очевидно не можеше да се защитава адекватно вече.

С това ще се запомни това събитие и с нищо друго.

Жардийн е голямо име, но до там. Да не говорим, че е трябвало да сваля маса кила, което още повече наклони везните в полза на шампиона. Факт е, че вече по-големите имена на Страйкфорс среват да им докарат бойци от UFC, което не виждам много как ще стане. Не знам как и под какви условия е подписван договора с телевизията и участията на Страйкфорс, но ако не се лъжа Дайна уреди мача Диаз - Сен-Пиер въпреки всички документи. Та не бих се изненадал Рокхолд и Мелендез та цъфнат по някое време и те на принципа "бе хората го искат" в UFC. Просто още не им е дошло времето, шампионите в UFC са заети за тая година и вероятно ще се поизчака.

От тук нататък не знам кой може да излезе срещу Рокхолд и да е интересен за зрителите. Може би Роби Уолър, ако направи още някоя такава победа, но и той като цяло е изпята песен.

  • Upvote 1

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...