Jump to content

UFC 141: Lesnar vs. Overeem - December 30, 2011


MainEventer

Recommended Posts

UFC 141: Lesnar vs. Overeem

Scaled_php.jpg

Date: December 30, 2011

Main Card:

Heavyweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Brock Lesnar vs. 22px-Flag_of_the_Netherlands.svg.png Alistair Overeem

Lightweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Nate Diaz vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Donald Cerrone

Welterweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Jon Fitch vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Johny Hendricks

Light Heavyweight bout:

22px-Flag_of_Belarus.svg.png Vladimir Matyushenko vs. 22px-Flag_of_Sweden.svg.png Alexander Gustafsson

Featherweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Nam Phan vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Jimy Hettes

Preliminary card (TV):

Featherweight bout:

22px-Flag_of_England.svg.png Ross Pearson vs. 22px-Flag_of_Brazil.svg.png Junior Assunção

Preliminary Card (Facebook):

Welterweight bout:

22px-Flag_of_South_Korea.svg.png Dong Hyun Kim vs. 22px-Flag_of_Canada.svg.png Sean Pierson

Welterweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Matt Riddle vs. 22px-Flag_of_Brazil.svg.png Luis Ramos

Featherweight bout:

22px-Flag_of_Armenia.svg.png Manvel Gamburyan vs. 22px-Flag_of_Brazil.svg.png Diego Nunes

Lightweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Jacob Volkmann vs. 22px-Flag_of_Mexico.svg.png Efrain Escudero

Lightweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Danny Castillo vs. 22px-Flag_of_Nigeria.svg.png Anthony Njokuani

Official Preview:

Edited by MainEventer
Link to comment

Доста слабичко за тая нова година. Ако не е мейн ивента щеше да прилича на някое от онези безплатни издания на UFC.

Нейт Диаз се надявам да стане поредната жертва на Сероне. Каубоя просто е уникален, а онова келешче е взело от брат си само лошия боглед и нищо друго. Сероне не му отстъпва по габарити и вярвам, че ще го сгъне на геврек.

Мачът на Джон Фич ми е малко странен. Фич е за мен 2-ри в категорията си, един от най-добрите бойци пфп и т.н. защо не прави големи мачове, а все го въртят насам натам. Ако дрънкаше глупостите на Чаел Сонън отдавна да беше с нов тайтълшот.

Матушенко - Густафсон се надяваме да е зрелище, ясно е, че и двамата вече не са някакви сериозни бойци.

Нам Пан е добър боец и ще ми е интересно да го видя, но не че ми дреме кой знае колко за него....

Въобще върло слаб кард като за нова година. Надвях се на нещо повечко. А лошото е, че и джапанците няма да направят тая година нещо кой знае какво. :(

------------------

Относно мейн ивента - ако изобщо се състои тоя мач, в което се надявам, все си мисля, че Алисътр ще го напука юнашката Брок. В стойка е просто перфектен и е бърз за тая категория страшно много. А Леснар трудно ми се чини, че ще го свали на земя - най-малкото Овърийм е силен за двама. Определено бих заложил на холандеца.

Друг е въпроса, че Овърийм е от оня тип "бойци-бизнесмени" и не е много надежден. Не случайно сума ти време беше в Япония и там се биеше с някакви измислени звезди, които стъпкваше за по-малко от минута и съответно прибираше хонорарите. По същия начин в Страйкфорс не се изправи срещу Федята, така и не можаха да се разберат. Не знам как и защо не участва в турнира на полуфиналите, нещо за мениджърите му чувам, но кой знае какво е. Говореше, че искал боксов мач с Кличко, не знам си какво си. Не е от тия бойци, дето искат да се бият с най-доброто възможно и да се доказват. Предпочита финансово изгодните мачове. Та ще видим колко ще бъде в UFC.

  • Upvote 2

 

Link to comment

Впрочем тука идва темата защо в Европа (включвам и Русия) нямаме силен ММА. Така и не се научихме да правиме свестен продукт, в който компанията да е по-голяма от бойците. Всичките ни ММА състезания лъхат на евтин кьотек. Тоя иска да се бие с оня, ще видим, уговарят се, а-у. Намерили сме едно голямо име, ама той ще се бие с пощаджията, че не му се занимава в сериозен мач ...

Не е нормално на Стария континент, при положения, че имаме много силно развит муай тай, бокс, борба, самбо, джудо и прочее да нямаме пет човека на кръст в ММА, дето да са елит. Един Овърийм се сещам на първо четене, двама - трима руснаци и до там.

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

А Леснар трудно ми се чини, че ще го свали на земя - най-малкото Овърийм е силен за двама.

:eek:

Randy Couture (NCAA Division I, резерва за Олимпийските игри)

Shane Carwin (NCAA Division II)

Cain Velasquez (NCAA Division I)

Значи, Lesnar може да не е най-добрият MMA боец, но щом се отнася до wrestling, НЯМА човек в HW дивизията, който да спре положителен процент от takedown-ите на Lesnar. Тези тримата горе бяха свалени със сравнителна лекота и само Velasquez успя да се изправи сам. Другите чакаха края на рунда или просто бяха довършени.

Смешно е да се твърди за Overeem, който няма абсолютно никакви квалификации в wrestling-а, че ще спре takedown на Lesnar, защото бил "силен". По тази логика Lesnar ще нокаутира Overeem, защото е як.

Това на страна, мачът е печеливш за Lesnar. Много хора го подценяват, дали защото почна от кеча, дали защото му дадоха title shot с 1-1 в UFC, но Lesnar е един от най-добрите HW бойци в света. Няма човек, в модерното MMA, който две години след дебюта си да спечели титла в UFC. Дори на Jon Jones, който е тотален феномен, му трябваше повече време. Всеки сега може да каже, че опозоцията му е била лека, Couture бил слаб, Mir бил слаб, но това може да се каже за всичките опоненти на Jones, след като бяха бити с лекота. Истината е, че в UFC се бият най-добрите бойци в света. Lesnar направи някои от тях за смях, а дори и в загубите си имаше своите добри моменти.

Няма тайна, че за да спечели трябва да търси takedown и няма никакво съмнение в мен, че ще го направи без проблем. И той самият гледа от близо мача между Velasquez и JDS и вероятно му е станало ясно, че не трябва да поема никакви рискове и очаквам takedown още с гонга. Естествено, Overeem не е гол и бос и няма да видим нещо като Couture и Toney, където да има shoot от пет метра, но Lesnar ще атакува веднага. Трябва да се пази най-вече от колената на Overeem, неговото най-добро оръжие, което изпълнява перфектно. Другото нещо е неговият guillotine choke, отново негова запазена марка и перфектната контра на мощния double leg на Lesnar. Абсурдно би било, ако Lesnar не е повтарял тази ситуация до безкрай. Във всички случаи, ако успее да направи този takedown, има огромен шанс да победи. Първо, защото има добър GnP. Не, че притежава някаква особена техника, но е доста активен и в тази дивизия, съдиите са много по-склонни да спрат мача. Другото, което е, че Overeem има проблеми с кардиото. Проблеми, които Overeem все още не е намерил адекватно решение. Това е обяснимо, защото Overeem, 90% от мачовете се развиват в stand up. Особено като каже някой как боксьорите имали най-доброто кардио в света, щом могат да е налагат 12 рунда. Значи, по-тежко нещо от wrestling-а НЯМА, като физическо натоварване. Особено, ако върху теб е 125 килограмово животно като Lesnar.

За Overeem планът е напълно притовоположен. Overeem е най-добрият кикбоксьор в MMA. Какво значи това? Реално значи, че Overeem е много добър в stand up-а (изненада, LOL?), но как това се сравнява с Carwin и JDS? Като сила, Carwin има най-силният удар. Като кажат, че Lesnar не можело да поема удар ми става забавно. Lesnar ПОЕ най-силното на Carwin и се върна във втория рунд да спечели, същият пое и най-доброто на Velasquez и не беше нокаутиран. Това, с което Lesnar видимо има проблеми е как реагира на това да бъде ударен. Нещо, което няма как да се научи. Просто иска опит. Lesnar надали преди MMA кариерата му е бил удрян в главата, надали е бил в нокдаун, а камоли нокаут. Когато бъде ударен, Lesnar изглежда уязвим и съдиите реагират на това. В този ред на мисли, не очаквам да има one punch KO или нещо от сорта. По-вероятно е Lesnar да изяде някое коляно, добра комбинация или нещо от този сорт и да бъде поставен в неудобна ситуация. Много вероятно е да видим повторение на Carwin и Lesnar, но ако са в същата позиция от първи рунд, Overeem не виждам как ще повтори грешките на Carwin.

Естествено работи никога не са като на хартия. Lesnar не се е бил над година и претърпя доста сериозна операция. Тази операция може би е за добро, това само той знае, но е факт, че през тези няколко години Lesnar не е на 100%, което е още един суперлатив към него. В тази ситуация е трудно да се каже дали ring rust-а ще окаже някакво влияние, но не мисля. Lesnar не е глупав и съм сигурен, че знае какво да направи. Тук отново, има доста слаб тренировъчен лагер. От спаринг партньорите му само Pat Barry се откроява, но той като физика е доста по-различен типаж от Overeem. Треньорите са му добри. Положителен знак е завръщането на Greg Nelson, който е доста добър тактик.

За Overeem нещата също не са оптимални. Първо сагата със StrikeForce, после тази с Golden Glory, а сега и с допинг тестовете, както и състоянието на майка му. Другото нещо е, че Overeem никога не се е бил с такъв ранг бойци в HW дивизията, а срещу Werdum изглеждаше чисто и просто зле. Да, може би е имал някакви проблеми с контузии, но все пак, ако си мисли, че с такъв стил ще успее да победи Lesnar, може да бъде кратка вечер за него.

Пак казвам, че е добър мач за Lesnar. Опеделено не е някакъв фаворит, но нещата са 55-45, 60-40 за Overeem най-много и то по-скоро, заради неактивността на Lesnar.

Link to comment

Lesnar може да поеме удар, но комбинациите са друго нещо. Срещу Velasquez и Carwin добре се видя, че няма адекватна защита срещу комбинации, а Overeem точно в това е невероятно силен. Lesnar сякаш не очаква в боевете си колене след някой друг удар, uppercut-и в комбинации, все едно му идват от нищото подобни атаки. Carwin го drop-на след straight, последван от uppercut, Velasquez го направи 2 пъти - единият след 1,2 комбинация и коляно, а втория път само след 1,2 комбинация. Lesnar не може адекватно да се защитава от бързи комбинации и ме притеснява, че ако остане toe to toe с Overeem прекалено дълго, ще отнесе нещо което ще го свали (най-вероятно коляно в клинча, което пак "няма да очаква"). Тоест тук главният проблем са бързите комбинации, а не толкова единия удар, който ще го намери "и ще го приспи"... Lesnar има chin, просто притежава калпава защита в stand up-a. Също така виждам, че мускулите му започват да тежат в края на всеки рунд и почти спира да се движи. Лесна мишена е за удари в края на всеки рунд и често бива унищожен заради това.

Силната страна за Lesnar е ясна, това е wrestling-a, но проблема на Lesnar в случая, е че иска да се превърне в all rounded боец за 2 години, само защото има бързина и експлозивност (които траят в рунд около минута, две). Не става толкова лесно, братле! Според мен трябва да разчита на wrestling-a и g&p-а, както направи в първия си мач срещу Mir! Тогава беше страхотен, просто прекалено много аматьорски грешки направи, което няма да се случи сега. Особено когато се бие срещу striker, трябва да го свали с takedown още в началото за да го измори и вече в по-късните рундове, когато striker-a стане бавен от умората да го довърши. Това трябва да е gameplan-a на Lesnar според мен още след "гонга". Залъгване, че ще strike-ва с Overeem, лека дистанция, shoot веднага с първата атака на Overeem, takedown и контрол докато Overeem не се измори много.. след това finish - дали на земята, дали чрез удари! Срещу Velasquez направо му скочи като луд и пое много удари, а когато shoot-на вече бе уморен към края на рунда и нямаше как да свали и мравка. Трябва по-отговорно да се бие, защото както виждаме "Chris Leben/Wanderlei Silva" стила не е особено популярен срещу по-адекватните бойци.

гг, очаквам с нетърпение тези две чудовища да се смажат!

Edited by G
Link to comment

Сегааа, идва още един момент, когато говорим за ground game - земята може да не е собствени води за Рийм, обаче това не означава че и той е тотално сакат там.Ако беше така, нямаше нито да бъде ADCC шампион, нито да има толкова победи по събмишън - дори да не са срещу граплинг специалисти.За мен лично, ако Леснар не играе отговорно - както се изрази G, ще го изнесат в безсъзнание.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Аз не съм от хората, които подценяват Леснар. Човекът се доказа в мачовете с Carwin и с Ренди ... и с Мир, ако щеш. Даже напротив - смятам, че Овърийм е надцененият боец от двамата. ;) .

Но специално за Леснар и тейкдауните му - Котур е класик и търсеше клинча, като беше две категории под Леснар. Шейн първия рунд не помня безпроблемен тейкдаун да му е правен (накрая май го смъкна, не помня вече). Втория му отказаха краката и работата отиде. Кейн Веласкез (също доста по-малък от Брок) бе свален безпроблемно още в началото на боя, обаче се изправи и след това Леснар не можа да го смъкне повече.

Тъй че тейкдаунът на Брок, колкото и да е добър, не е да не са му се противопоставяли. Да не говорим, че тейкдаунът е едната част от нещата, въпроса е и да задържи на земята противника. Мир така и не се опитваше във втория мач да стои на крака, обаче мача с Ренди завърши в стойка, мача с Къруйн не се стигна до ГнП докато Къруйн беше в кондиция, с Веласкез също не се стигна до ГнП.

Споменах за силата на Овърийм, защото в мачовете, които Леснар победи (изключвам Къруйн - там проблемът е друг) предимството на Брок идваше от фрапантната му сила, примесена с изненадваща бързина, а не от някакви кой знае какви умения в боя (не, че няма уения - не го тълкувайте така). С Овърийм нито силата, нито скоростта ще доведе до разликата. А аз просто мисля, че Овърийм е по-добрият от двамата боец.

 

Link to comment

Сегааа, идва още един момент, когато говорим за ground game - земята може да не е собствени води за Рийм, обаче това не означава че и той е тотално сакат там.Ако беше така, нямаше нито да бъде ADCC шампион, нито да има толкова победи по събмишън - дори да не са срещу граплинг специалисти.За мен лично, ако Леснар не играе отговорно - както се изрази G, ще го изнесат в безсъзнание.

И това е вярно, но ме съмнява Леснар да бъде събмитнат, ако не се надене случайно на някоя гилотина.

 

Link to comment

И това е вярно, но ме съмнява Леснар да бъде събмитнат, ако не се надене случайно на някоя гилотина.

Не - идеята ми е следната.Overeem, дори и да не е граплър по призвание, пак няма да е лесна GnP/submission плячка за Леснар.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Айде, то се видя, че на дисксия отиват нещата:

http://www.mmatko.com/randy-couture-vs-brock-lesnar-fight-video-ufc-91/

Това е мачът на Леснар с Ренди. Току що го изгледах, защото наистина ми бяха избледняли спомените. Хубаво вижте тейкдануте на Леснар срещу изглеждащия като освободен от физическо срещу него Коутр. Ще ви спестя гледането на втория рунд - щото там тейкдаун няма. :D Леснар точно два пъти успя да събори на земята Котур и втория се изправи и двата пъти. Втория рунд така и не успя да го свали, нищо че опита.

Шейн - Леснар: http://vbox7.com/play:ac3e24e5

Първия рунд Леснар не можа да свали Carwin, а не е като да не опита. Че даже близко не беше.

Леснар - Веласкез:

http://vbox7.com/play:69b0b875bb

Хубаво гледайте първите две минути - колко опита напрви Брок за тейкдаун и докъде стигна. Два, от които просто не можа да се възползва и за секунда. Даже втория го бях забравил, защото Кейн подскочи от земята като баскетболна топка обратно на крака :D . Впрочем Кейн от първия си опит го смъкна Брок и го понадрънка на земята. Нататък е ясно.

Та тоя зверски тейкдаун на Леснар, на който никой не може да издържи е малко митология, дължаща се на прегазването на Мир. Мое мнение, разбира се.

Не казвам, че няма да смъкне Овърийм, но ако тръгне да скъсява по тоя начин дистанцията е обречен :) .

  • Upvote 2

 

Link to comment

^ Hearing & Mir ги събаряше като циганска лада трафопост, за това иде реч. Carwin, Cain & Randy са добри борци, Overeem не е.. трудно му е да защити double leg-a. Като гледам как го свалят на земята light-heavyweight-и ми става ясно колко сила има, на каквато и зоб да е. Lesnar ще го събори много лесно според мен, но останалото е мъгла...

Edited by G
Link to comment

Абе, хора, вие сте в много кофти настроение за Коледа :unsure: .

Весели празници и каквото има да става ще става - :beer:

 

Link to comment
WrestleBragger

Overeem според мен е един от най-надценените бойци в днешно време, но определено мачът ще бъде много интересен. Само се чудя дали Lesnar наистина е на 100% след проблемите си.

  • Upvote 2
Link to comment
dr jack levine

^ Hearing & Mir ги събаряше като циганска лада трафопост, за това иде реч. Carwin, Cain & Randy са добри борци, Overeem не е.. трудно му е да защити double leg-a. Като гледам как го свалят на земята light-heavyweight-и ми става ясно колко сила има, на каквато и зоб да е. Lesnar ще го събори много лесно според мен, но останалото е мъгла...

От преди колко години си ги гледал тия работи?

Edited by dr jack levine

sid-mandy-coombes.jpg

I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!!

 

Link to comment

4196951j.jpg

All in.

По-надъхан за ММА ивент не съм бил от UFC 134 насам. Или Броки показва, колко велик e за пореден път, или на нова година ше пием минерална вода. Всъщност, по-клоня към второто, но дано по някаква случайност станем свидетели на трети рунд, където по мое мнение везните директно ше се обърнат в полза на Леснар. Чака ни непредсказуемо зрелище. На 31 в 5 сутринта све у #wwe-bg :beer: Мерси.

Edited by buhala
  • Upvote 4
Link to comment

LULZ! Иначе и аз призовавам, който е навит да гледа може да се присъедини към нас на 31 (събота) в 5. Ще бъдем стабилна групичка дегенерати, а бачи ви Митко ще полива 27 годишнината. Утре ще пусна още видеота.

Edited by neshev
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...