Jump to content

Престижът на шампионските титли в кеча


reXer

Recommended Posts

Това е тема за която мислех да пиша още след излъчването на WrestleMania XXVII, но по една или друга причина се отлагаше... До днес!

Ти не си бил регистриран тогава, buddy (right?). :( Иначе се съгласявам с повечето написани неща, с някои не (няма да коментирам сега, че много ме мързи), но повечето са верни. Специално при някои титли думата "престиж" не означава нищо. И преди е имало къси и незапомнящи се reign-ове, но те са броят на пръстите на едната ми ръка. А сега титлите се размятат постоянно, и единственото и най-важно нещо, което се гледа е кой колко пъти е спечелил шампионския колан (Cena = 110949849349 пъти WWE champ?). Иначе браво за труда, гг. :]

Едит: А за титлите на TNA и женската на WWE нямам какво да кажа - гаврата е пълна (на 101%) там.

Edited by BlackKing
Link to comment

Постарал си се, за което те поздравявам, но има някои неща , с които не съм съгласен.Мнението ти е, че сегашното поколение кечисти едва ли не е снело престижа от титлите в WWE.Относно рейна на The Miz ще ти кажа едно, а сигурен съм, че и мнозина ще се съгласят с това, че това бе последното сериозно, дълго и интересно царуване до момента, в който CM Punk взе пояса.Разбира се, той е шампион от едва 2 седмици, но освен ако от WWE Creative не се насерат яко, ни очакват поне няколко много интересни месеца, свързани с вражди за златото.Що се отнася за рейна на Th Awesome One, вярно е, че в началото бе изграден като страхлив шампион,а като цяло може да се каже, че образът му на шампион бе изграден в стила на страхливия heel, който бе някъде през 2003-та Chris Jericho, което много ми хареса, тъй като харесвам подобен тип шампиони :D Не и такива, с които се гаврят, както за огромно съжаление стана с Christian.Факт е, че The Miz кешира в най-точния момент и получи уникален отзвук в медиите, които не можеха да повярват, че един, на пръв поглед, midcard wrestler, е взел най-престижния колан в кеч индустрията.Той обаче вече бе набрал инерция и започна да вади много мощна реакция от феновете.Победата му над John Cena на WM бе показателна.В действителност, тя дойде след решителна намеса на The Rock, но едва ли някой е очаквал Cena да бъде туширан чисто на най-голямото ППВ в целия бизнес.И така, в периода 22.11.2010-01.05.2011 г. The Miz бе лицето на компнията и показа, че заслужава доверие и за в бъдеще.

Спирам с маркския си коментар за Страхотния, че става много педалско вече :laugh: Да не забравя да кажа още нещо.В поста над моя, @hacky много точно е отбелязал, че именно тези двамата са най-добрите шампиони с тези титли в последните 2 или 3 години.Първият рейн на The Miz с Щатската титла бе приличен, но втория не се запомни с нищо.Преди него бе Kofi Kingston, дори R-Truth като face бе шампион :ohmy:, Daniel Bryan също, но той бе използван да джоби на лошите МЕ-търи, като Sheamus, който го унищожи и му взе златото.Рейнът на Sheamus бе доста кратък, а за какъв престиж говорим след като имаше защита в dark match на WM.После отново K. Kingston взе US Championshipa-a и believe it or not, този период е пълна мъгла откъм спомени :D Докато не му я взе Ziggler.Той направи доста успешни защити и някои доста добри мачове, като успя да тушира Randy Orton на последния RAW, което си е голямо постижение и само по себе си говори, че е готов за МЕ-та.

ИК титла също е в доста по-добро състояние напоследък и смея да твърдя, че с малки изключения, в последната години и половина, върви нагоре.От лятото на 2010 именно Ziggler направи хубав 5 месечен рейн, после около този пояс нямаше никакво развитие.K. Kingston (да се чуди човек :laugh: ) бе слаб шампион, а същото важи и за Big Zeke,а и една от най-обещаващите млади звезди - Wade Barrett.Cody Rhodes обаче отново я направи ценна.Видяхме дори връщане на класическия Intercontinetal Championship.Дано при новите притежатели на тези две титли, като несъмнено такива съвсем скоро ще има, положителната тенденция продължи.Убеден съм, че ситуацията около US трофея ще е все така интересна, все пак би трябвало до 2 седмици шампион да е Zack Ryder :beer:

[center][size=6][b]NO! NO! NO![/b][/size][/center]

Link to comment

Съгласен съм с повечето от разсъжденията на автора с изключение на: "Но къде е тази титла сега? Забутана в малоизвестната компания "Hollywood Championship Wrestling"! Носена от The Sheik (Who???)!" - няма спор, че престижа е паднал, но ако приемем, че титлата трябва да е в компания под опеката на NWA, то ще е доста тъпо ако не е в NWA Hollywood, поне на този етап. Иначе The Sheik въобще не е лош избор за шампион, не е от ранга на някои бивши носители на колана, но има своите качества, не и толкова малко известен. Сега по самата тема: За съжаление престижа на всяка една титла падна и вината не е в новото поколение кечисти, а в редица неща. Вярно е че нещата се промениха и по-дълъг рейн, като една година, е на практика неприложим, но лошото е че една титла вече е просто спомагателен елемент в дадена история, а не най-важното за един кечист. През "старото време", така да го наречем :D, лицето на компанията е носителя на главната титла, днес не винаги е така. Orton се приема за лице на Smackdown, че Henry или пък друг носи главната титла, голям праз. Получава се така че вместо титлата да е над всичко, някои кечисти се явяват над нея. Късите рейнове също са проблем. Когато в края на 90-те титлите започнаха да се сменят често беше странно, трофеят за който някои чакаха над 6 години, да се сменя по 6 пъти за 2 месеца и все пак тогава не беше някаква пречка защото се сменяше едно голямо име с друго, сега "горещия картоф" е в ръцете на кого ли не, като често набиращ сила рейн се прекъсва без абсолютно никакъв смисъл. И като връх идва това че титлата се дава на някой напълно неизграден кечист, с идеята той да стане МЕ-тър с нейна помощ и се получава адски слаб рейн. Една световна титла трябва да е ПОСЛЕДНОТО стъпало към МЕ-та. Ако някой достатъчно утвърден кечист, когато печели World title е готов да бъде нейн носител. Иначе някой mid carder, който няма нищо зад гърба си взима титла и какво? Рейн ала Swagger. Отборните са на дъното. Всеки читав отбор се разделя за отрицателно време. Няма ги новите Freebirds, Legion of Doom... Може би го има момента че и съзнанието е вече е друго. Ако някой е слушал интервю на Bret Hart не може да не му е направило впечатление, колко много означава за него една титла и как говори за нея.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

Напълно съм съгласен с написаното от degenerat2.Само да спомена ,че в момента NWA World Heavyweight Champion e Adam Pearce и смело мога да заявя ,че от съвременните шапиони на NWA,той е най-достоен да е шампион и именно благодарение на него титлата върна малка част от загубеният си престиж.Кaто човек който следи NWA Championship Wrestling from Hollywood бих искал да уточня ,че NWA Championship Wrestling from Hollywood не е кеч компания ,а е TV шоу на NWA.Сега по темата.Наистина в последните години се забелязва как шампионските титли в кеча започват да загубват своя престиж.Виждаме ,че в момента не е важно колко дълго си държал дадена титла ,а е важно колно пъти си я спечелил .Както каза по-горе degenerat2 - титлата вече е просто спомагателен елемент в дадена история, а не най-важното за един кечист.За кечисти като Bret Hart,Sahwn Michaels,Triple H,Undertaker да спечелиш дадена шампионска титла е значело много ,а сега виждаме как на някои кечисти буквално им се подаряват шампионските титлите,точно заради тези подарявания на титли пада и престижът на съответните шампионските титли. Смятам че Cody Rhodes и Dolph Ziggler не са никак лоши шампиони в момента. Даже бих казал че те са много по-добри шампиони от един Kofi Kingston.Ziggler направи доста добри защити на титлата си .Rhodes също направи добра защита на титлата си срещу Ted DiBiase.Смятам,че Ziggler и Rhodes върнаха престижа на US Championship и Intercontinental Championship.Oтборните титли са тотално закопани .Всеки по-добър отбор за нула време се разделя, единият го уволняват a,другия го превръщат в тотален джобер.С две думи отборната дивизия е пълна скръб.

[size="4"]Ric Flair - "If you want to be the man, you got to beat the man!"[/size]

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...