Jump to content

The Ultimate Fighter 14 Finale - December 3, 2011


MainEventer

Recommended Posts

The Ultimate Fighter 14 Finale

Tuf14-banner.jpg

Date: December 3, 2011

Main Card:

Middleweight bout:

22px-Flag_of_England.svg.png Michael Bisping vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Jason Miller

Featherweight TUF Finale:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Dennis Bermudez vs. 22px-Flag_of_Brazil.svg.png Diego Brandao

Bantamweight TUF Finale:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png T.J. Dillashaw vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png John Dodson

Lightweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Tony Ferguson vs. 22px-Flag_of_the_Bahamas.svg.png Yves Edwards

Bantamweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Johnny Bedford vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Louis Gaudinot

Preliminary card:

Featherweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Marcus Brimage vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Stephen Bass

Bantamweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Dustin Pague vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png John Albert

Bantamweight bout:

22px-Flag_of_Canada.svg.png Roland Delorme vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Josh Ferguson

Featherweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Steven Siler vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Josh Clopton

Featherewight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Bryan Caraway vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Dustin Neace

Edited by MainEventer
Link to comment

Понеже май съм единствения тук, който изгледа от до сезона, ще ви кажа малко за четиримата финалисти - Denis Bermudez, Diego Brandao, TJ Dillashaw и John Dodson.

Diego Brandao - Number 1 pick за сезона i Number 1 pick на Team Bisping. Страйкър с инстинкт на убиец. Изключително силен като физика състезател, доста едър за категорията си. Завърши всичките си три боя през сезона с доста зрелищни нокаути. Доминраше всичките си съперници. За него Dana White каза, че това момче може да влезе с голям impact в UFC. Определено трябва да бъде следен. Влиза като фаворит в мача срещу Denis Bermudez. В първия си бой, който определяше кой ще влязат в къщата размаза опонента си като нокаута дойде след удар, който много напомня нокаута на Хендо срещу треньора на Брандао Биспинг. Всеки, който е гледал Хендо-Биспинг знае за какво говоря. През сезона определехя, че слабото му място е бързото измаряне, но дали е така не можахме да разберем, защото никой не успя да се задържи достатъчно дълго с него, за да го измори. Не остава пасивен в боевете, постоянно хвърля унищожителни удари с ръце, има много добри лег кикове, както и ний кикове. Много силен е за категорията си.

Denis Bermudez - Опонента на Брандао. Number 2 pick за сезона и Number 1 pick na Team Miller. Има бекграунд в борбата и може да се кае, че борбата е най-силното му оръжие. За да влезе в къщата победи шампиона на King of the Cage промоцията Джими Ривера. Също много силен състезател за категорията си. Успя да доминира и трите си мача досега, като на полуфинала беше доста силно удрян от друг страйкър от отбора на Биспинг, но Бермудез има добра брадичка и понася удари. Успя да измори противника си и го събмитна. Влиза в мача като аутсайдер, защото показа слабости на полуфинала си, допусна доста тежки удари в главата си, а Брандао засега е унищожителен. Все пак смятам, че и Бермудез го очакват добри години в UFC. Все пак това са нови категории за промоцията и тепърва се утвърждава елита, биха се допуснали нови имена.

TJ Dillashaw - Част от Team Bisping. Number 2 pick за категорията в отбора си и Number 7 за сезона. Така, този от четиримата показа най-малко, за да стигне до финала. На 1/4 финалите победи последния пик от отбора на Мейхем, който на всичкото отгоре беше и с контузен(подут) крак. На 1/2 финала доминираше човека в 3 рунда човека, който отстрани пик номер 1 на отбора на Биспинг. Определено размаза и двамата си противника, но не успя да завърши втория, въпреки доминацията си. Влиза във финала срещу Додсън като аутсайдер, но може да се променят нещата. Силата на TJ е в борбата, но има и нелош страйкинг. Опасен тип като цяло и притежава доста талант. Има и добро кардио, но и противника му има също толкова добро кардио, така че това оръжия няма как да го използва. Определено ако иска да победи трябва да свали дребния си съперник на земята.

John Dodson - Number 1 pick з категория в отбора си и Number 4 za sezona. Много дребен състезател, но колкото е дребен, е два пъти по-бърз. Биеше противниците си с бързина. Нисичък е и се опитваха да го свалят на земята, но Додсън има и добър тейк даун дифенс. Определено предпочита да стой на краката си. Страйкинга му е по-добър. Има минало в борбата също, така че няма проблем да се бие и на земята. Трябва да отбележим, че е част от отбора на Грег Джаксън, така че не е случаен. Доминираше всичките си съперници с бързина и тежки за килограмите си удари. Мразен е от съотборниците си, защото издаваше битките, който Милър прави на врага.. Влиза като лек фаворит в мача. Много талант има и в този човек, може да извърви много дълъг и осветен от слава път. Доста самоуверен и понякога нахалерн, това може да му попречи в някоя битка.

Dana White kaза, че това са четирима от най-талантливите финалисти, които е виждал за 14 сезона. Всеки един от тях може един ден да стана претендент за титлата дори. Следете тези имена и гледайте ивента ви препоръчвам. Аз.

Всички от прелиминари карда са останалите бойци от сезона. Само Copton не успя да се добере до къщата, но замества контузения Akira Corrasanni, който загуби на полуфинала от Бермудез, а няма да участва на ивента, защото е контузен. Петият мач от главния кард между Lousi Gaudinot и Johny Bedford също трябва да е интересен. Бедфорд загуби на полуфинала от Додсън, като се бори мъжки, но понесе прекалено много удари. Предпочита боя на земя. Гаудино беше номер 1 пика на Биспинг в категорията, но отпадна още на четвъртфинала като беше събмитнат във втория рунд. За да влезе в къщата обаче победи небезизвестният в света на ММА-я Paul McVeigh, който е съотборник на Биспинг и с доста опит. Уайт му дава втори шанс.

Гледайте ивента!

  • Upvote 2
Link to comment

Гледах последния епизод, че да видя кои ще са на финалите.

Това бразилчето до 65 килограма изглежда звяр! Тия шутове дето ги раздава са много мощни, изненадващо мощни бих казал за подобна дивизия. Малко ми е чудно как с такова телодложение сваля до 65 кила, ама бали го - тия там десе кила за нищо ги нямат. :unsure:

Ще гледам с удоволствие финалчето, а и Милър - Бизбинг си е голям мач. :ph34r:

Интересното е, че Дайна каза, че това е най-добрият сезон от много време насам. Имайки предвид, че за първи път влизат от тия двете категории - много съм склонен да му вярвам. :)

  • Upvote 2

 

Link to comment

^ Dana за всеки сезон казва, че е "TeH BeSt EvAAAAaAa~~!~!~!~!~!"

Не съм гледал сезона и нямам намерение да го гледам. Обичайните нагласени драми, никому известни бойци и изтърканата до болка концепция. Пасувам.

Доста малоумно решение да изпраскат треньорите на финала. Едно на ръка, че UFC бият шута на Spike, а вторите им връщат услугата като целия сезон, а и самия финал, получиха нулева реклама. Другото, че самият финал се провежда в Palms... Зала с 2 000 души капацитет. Зле много. Спокойно можеха да го направят в O2 арена да речем и щяха да я напълнят без проблем. Единственият бонус беше може би, че шоуто е безплатно и повечко хора щяха да го видят, но това щеше да стане дори и да е на tape delay.

За самият мач не мога да кажа много. Bisping го галят с перце щом се отнася до опонентите му. Като цяло винаги му дават благоприятни мачове, а по-равностойните ги губи сравнително убедително. Няма нищо срамно в това да загубиш от Wanderlei Silva, Hendo и Evans, но това са всичките му големи мачове и ги загуби и трите. Да не говорим, че имаше някакви победи на кантар срещу Hamill и Leben, които като бойци са доста посредствени. Bisping е добър боец, няма слаби страни, но не и нещо феноменално. Няма ясно изразен стил, какъвто имат големите и не може да контролира мачовете както те го правят.

Mayhem има потенциала да се превърне в голяма звезда. Той и сега е такава, но му трябват няколко големи мача за да се нареди до големите draw-ове. И той няма чак такива големи победи, но ако човек разгледа загубите му, всичките са били от сериозни имена и то в измъчени мачове. Най-големият безспорно е този срещу GSP през 2005, а тогава GSP беше доста по-агресивен вариант на това, което гледаме в момента. Реално погледнато, Mayhem трябва да търси takedown и да държи нещата там. Striking-ът му е доста въпросителен, а този на Bisping е доста "ефективен" в очите на съдиите, въпреки че реално не прави нищо като щети. Вече на земята, Mayhem има солидно преимущество. И срещу Jacare, и срещу Shields показа доста солидно jiu-jitsu, а тези двамата са едни от най-талантливите бойци на земята. Дали ще успее да направи takedown е друг въпрос, но първо не трябва да се забравя, че Miller има бая солиден wrestling, като дори успя да свали GSP (нещо, което е ставало 3-4 пъти в кариерата му май) и срещу Shields беше също ефективен (дори сериозен wrestler като Hendo имаше проблеми да го свали на земята). И ключовото нещо е, че мачът е пет рунда. Bisping се съмнявам да има кардиото за пет рунда, а Miller има едно от добрите кардиота в MMA-я, а и изглежда в доста добра форма. Bisping имаше проблеми с weight cut-а (~.25 паунда) и може би има някакви индикации, че не е в оптимална форма или нещо е прецакал в тренировъчния режим. Като цяло Bisping е може би логичният избор, но коефициентите за Mayhem са доста добри като се разгледат всички страни.

Link to comment

Urijah Faber и Jon Jones се обзаложиха в туитър за мача TJ Dillashow(съотборник на Urijah) и John Dodson(съотборник на Bones). Който загуби баса трябваше да направи 100 лицеви опори, повтаряйки името на победителя в мача. Ето го и клипа, в който Faber си изпълнява поетия ангажимент, след като неговия човек бе нокаутиран.

  • Upvote 2
Link to comment

Много разочароващ Милър ... да не е имал някаква контузия нещо?

Adrenaline Bump... Същото, което направи за резил Carwin и му коства титлата. Дам, необяснимо е как атлети от този ранг позволяват да ги застигнат нерви и напрежение, но явно това показва, че и те са хора.

ME-тът си беше чиста порнография. Отново се затвърди усещането, че Bisping има ограничен ground game, но по ирония на съдбата 90% от опонетите му имат слаб wrestling. Miller, който не е някакъв голям wrestler, успя да го свали и дори го mount-на, което само по себе си говори за уменията на Bisping на земята. От там нататък гледахме само един човек в мача. Другият играеше ролята на боксова круша за бебешките удари на "The Count". Като цяло доста разочароващ ME. С оглед на класиките, които гледахме последните месеци това беше доста зле.

Необятно ми е как Dana White излиза след мача с някакви гръмки изказвания. Да, Miller беше аут след първия рунд, да Miller показа 0 офанзива в stand up-а, но WTF (?) най-едностранчивия ME в историята на UFC. Трябва да се ебава жестоко. Явно е пропуснал първия рунд, който Miller го спечели сравнително лесно. Доста необмислени коментари, но явно е разчитал, че Miller ще бие. Въпреки че от много време на сам Bisping го третират като златната им крава. Малоумно е да се мисли, че това е последният път, в който виждаме Mayhem в UFC, но трябва да внимава да не се превърния в новия Sexyama.

Bisping ще се бие с Maia... ZzZzZzZzZzzzzZZz... Явно им трябваше мач да попълнят бройката за UFC on FOX 2, но този мач не ми се връзва, особено след като го рекламират като #1 Contender (след победителя от Chael/Munoz). Maia има шанс, но трябва да направи takedown, а там се съмнявам Bisping да се излъже. Отново UFC слагат всичките яйца в кошницата и явно разчитат на Bisping да бие, защото Maia посмъртно няма да получи нов шанс, след порното пред шейховете в Абу Даби.

Brandao е новият Wanderlei Silva! Дано не е, все пак... Като гледам, с този си стил, всеки по-кадърен ще го бие с лекота, но при всички положение е крайно забавно. Може би един от най-добрите едно-рундови мачове, които съм гледал. Има наченките да се превърне в нещо повече, но времето ще покаже.

Другият победител, освен, че обича да подскача и да танцува, надали ще го запомня с нещо. Леко тъп stoppage, но как да е. В дивизиите, в които са и двамата, ги виждам като потенциални претенденти. Определено добра идея да вкарат леките, там поне има доста мат'рял извън УФЪЦЪТО.

Link to comment

Bisping ще се бие с Maia... ZzZzZzZzZzzzzZZz... Явно им трябваше мач да попълнят бройката за UFC on FOX 2, но този мач не ми се връзва, особено след като го рекламират като #1 Contender (след победителя от Chael/Munoz). Maia има шанс, но трябва да направи takedown, а там се съмнявам Bisping да се излъже. Отново UFC слагат всичките яйца в кошницата и явно разчитат на Bisping да бие, защото Maia посмъртно няма да получи нов шанс, след порното пред шейховете в Абу Даби.

Бе аз много не го виждам Бизбинг срещу Деймиън Мая. Слязат ли на земята е ясна работата, но и в стойка не бих си заложил парите на британеца. Мая се подобри драстично на крака. При все това мисля, че Мая ще го просне по някое време на земята и от там ще го помете. Мое си мнение, но не вярвам, че Бизбинг е достоен в момента за топ 10 в тая категория, макар да ми се вдигна мнениено за него след мача му с Милър.

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...