Jump to content

UFC 140: Jones vs. Machida - December 10, 2011


MainEventer

Recommended Posts

UFC 140: Jones vs. Machida

UFC140_PRESALE_JPG.jpg

Date: December 10, 2011

Official Card:

Main Card:

Heavyweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Frank Mir vs. 22px-Flag_of_Brazil.svg.png Antônio Rodrigo Nogueira

Light Heavyweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Tito Ortiz vs. 22px-Flag_of_Brazil.svg.png Antônio Rogério Nogueira

Featherweight bout:

22px-Flag_of_Canada.svg.png Mark Hominick vs. 22px-Flag_of_South_Korea.svg.png Chan Sung Jung

Welterweight bout:

22px-Flag_of_Canada.svg.png Claude Patrick vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Brian Ebersole

Preliminary Card:

Light Heavyweight bout:

22px-Flag_of_Poland.svg.png Krzysztof Soszynski vs. 22px-Flag_of_Croatia.svg.png Igor Pokrajac

Middleweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Jared Hamman vs. 22px-Flag_of_Cyprus.svg.png Constantinos Philippou

Lightweight bout:

22px-Flag_of_Canada.svg.png John Makdessi vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Dennis Hallman

Bantamweight bout:

22px-Flag_of_Canada.svg.png Yves Jabouin vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Walel Watson

Lightweight bout:

22px-Flag_of_Canada.svg.png Mark Bocek vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Nik Lentz

Welterweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Rich Attonito vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Jake Hecht

Lightweight bout:

22px-Flag_of_Canada.svg.png Mitch Clarke vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png John Cholish

Lightweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Andy Li vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Matthew Limen

  • Upvote 2
Link to comment
Apex Predator

Страхотен кард. Очертават се много интересно мачове. Очаквам поредна победа за Джони, въпреки, че Лиото ми е един от най-симпатичните бойци в UFC. Другата много добра новина лично за мен е завръщането на "Машината" Марк Хоминик...страхотен фен съм му и се надявам да мине през корееца...

Другите два мача ще са може би едни от най-оспорваните в последно време. Все пак смятам, че Ортиз, може би ще се справи с Роджерио. Heavyweight мача е май най-непредвидимия. Все пак съм склонен да дам леееко предимство на Минотауро...ще видим :)

Каквото и да стане, за мен това е един от най-добрите кардове през годината, очаквам страхотно шоу !

Edited by Apex Predator

[center][img]http://prikachi.com/images/642/6065642c.jpg[/img][/center]

[center][img]http://img72.imageshack.us/img72/2576/28315ra3.png[/img][/center]

Link to comment

АЙДЕ!! ВОЙНА BLACK HOLE GYM - целия лагер се готви за война ии... ще става мазало.Та, Боунс колкото и да раздава foot jabs, докато се размята като балерина в клетката, трябва да внимава, щото както the odds are in his favour, така в след. момент ще се получи като с Рашад - БАМ! - от нищото КО.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Аз пък не съм толкова въодушавен от тоя кард. Лиото Мачида е резервния вариант за претендент, бях се нагласил да гледам Рашад - Джоунс и нещо не мога да приема Джоунс - Мачида със същия ентусиазъм. Така както и Рампейдж - Джоунс не беше най-доброто в тая дивизия, същото е и сега.

Тито Ортиз е изпята песен и сега се бие за да взима кинти просто. Ясно е на всички, че отдавна вече не може да се състезава с големите в тая категория. Отдавна трябваше да е окачил ръкавиците, но изглежда парите все още го блазнят. Не виждам какво друго може да е - едва ли и сам не се вижда колко струва. Една победа над Раян Бейдър от 2006-та насам.Не че малкия Ногейра е нещо особено. Гласяха го и него за голяма звезда, ама се видя, че издиша и за няколко мача вече замина - никой не го приема на сериозно. Абсолютно безсмислен мач с оглед на разпределнието на дивизията.

Мир - Ногейра е по-интересен мач, но и тук го има момента, че двамата вече са вън от всякакви сметки за титлата. Ногейра победи зрелищно Скхауб и МОЖЕ БИ, ако вземе победа над Мир ще се върне по някакъв начин в картинката, но ме съмнява. Така или иначе трябва поне още една победа да вземе срещу някой от топ 5, а се съмнявам, че ще го направи. ЕГН-то не прощава.

Сигано не знам кога ще може да защитава обратно титлата си, наз лично никъде не виждам да пише или да се говори за някаква контузия. Ако си е ОК и догодина може да участва в мач, то значи, че Леснар/ Овърийм е следващият. Дотгава ще знаем кой ще е спечелил HW турнира на Страйкфорс и няма да се изненадам от там да дойде претендент за колана на UFC. Та до Ногейра/ Мир е много малка вероятността да се стигне.

С две думи - не ми изглежда нещо особено тоя кард.

  • Upvote 1

 

Link to comment
Apex Predator

Той мисля, че Дана официално го каза. Сигано ще защитава титлата срещу Овърем-Леснър другата година. Едва ли има някаква сериозна травма и въпросът е колко ще се смачкат онея двамата на 30-ти декември (вече нямам търпение).

Според мен пък не е изключено при една евентуална победа на Мир срещу Ногейра отново да се върне в картинката за титлата през следващата година. Направи хубави победи срещу Мирко и Нелсън(въпреки че тая втората ми беше супер смешна). Не знам дали на този етап има сили да победи примерно Карвин, но защо не. Всичко е възможно, а сме виждали какво ли не в UFC :)

  • Upvote 2

[center][img]http://prikachi.com/images/642/6065642c.jpg[/img][/center]

[center][img]http://img72.imageshack.us/img72/2576/28315ra3.png[/img][/center]

Link to comment

Мир не издържа и един (че не знам дали и половин) рунд с Къруйн. ;) . Мирко и Нелсън не са достатъчни, за да се наредиш в топ пет. За да го вземе някой на сериозно ще трябва да убие Ногейра с нокаут в първия рунд, което не им се вярва да стане.

Плюс това мисля, че Дайна ще дръпне от Страйкфорс Кормие (или както там се казва), Биг Фуут, Барнет и евентуално Вердум, а за мен и четиримата са над нивото на Мир :) . Джош Барнет, ако се завърне в UFC, няма никак да се очудя да е следващия шампион. Много е силен, жалко че добите му години минават извън светлината на прожектора. ИНаче се видя как попиля маса народ и в Страйкфорс и в Афликшън. А пък Кормие нищо чудно да се окаже следващото голямо нещо в тоя спорт. Като го видях как попиля биг фуут, малеей :ph34r: .

Иначе аз съм на Биг Ног в тоя мач - фен съм на бразилеца от много години и няма как друго яче. Уникален спортист, помня го какво ги правеше в Прайд. Е с Федята не можа, но то нямаше и как, по онова време Императора просто мачкаше наред. Ног и той вече е изпята песничка, но ей така, за доброто старо време, се надявам да победи Франк Мир - заслужава го. Едва ли ще го отнесе, както Скхауб, но може би един десижън е реален резултат.

  • Upvote 2

 

Link to comment

Той мисля, че Дана официално го каза. Сигано ще защитава титлата срещу Овърем-Леснър другата година. Едва ли има някаква сериозна травма и въпросът е колко ще се смачкат онея двамата на 30-ти декември (вече нямам търпение)

Дос Сантос влезе в самия мач със сериозна контузия, той си го каза навсякъде след мача :) Получил е болки в коляното седмица преди мача с Веласкез. Очаквам мача за титлата между Цигано и Овърийм да е някъде чак май да кажем.

Наистина ако Мир спечели ще е в картинката за титлата. При победа го чакам срещу Вердум-Шауб, който се говори все по-усилено, че ще е факт. Уайт ще дръпне Кормие и Биг Фуут, това е без съмнение. Не знам дали няма да вземе и Барнет, макар че не са в добри отношения мач. Ако Барнет бие Кормие мисля, че ще го вземе :)

Колкото до карда, аз съм на мнението на gboy, не ми харесва много карда. Залагат на имена, но легенди от миналото. Ортиз, братята Ногейра вече не са кой знае какво, но пък все още продават билети. Той Уайт го каза в интервюто след последното UFC, доста хора все още нямат културата да разбират хубавото в UFC, вместо този велик мач между Шогун и Хендо, ще оценят къде къде повече нокаута на Цигано да кажем. Щом е десижън, значи е тъп мач, а това не е така. Та бойци като Тито и Минотауро винаги ще са чувани от по-слабо интересуващите се и ще има доста хора, които ще си кажат, бе и така и така е в нашия град, дай да отидем да видим Тито Ортиз, без да знаят рекорда му и т.н. Така е все още в този спорт и така..:)

Яд ме е бтв, че няма едно форумче за ММА, в което човек да пише, тук си пиша с gboy главно, след като нешката и джи ги няма, в мма-българия форума е умряяяял...Няма ли да се заеме някой да направи форум мамка му..Кеча има форум, ММА дето е къде къде по-интересен, да няма...

Link to comment

Аз викам, че Big Foot ще опука и Carwin, и Мир.Може да е загубил от Кормиер, ама си е заплаха за едно 80 % от HW-овете в SF i UFC.Имам някакви надежди, че Мачида ке накове Джоунс, ама паживюм у видим.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Яд ме е бтв, че няма едно форумче за ММА, в което човек да пише, тук си пиша с gboy главно, след като нешката и джи ги няма, в мма-българия форума е умряяяял...Няма ли да се заеме някой да направи форум мамка му..Кеча има форум, ММА дето е къде къде по-интересен, да няма...

Преди бях направил един, ама беше умряла работа. Сега мисля пак да направя, пък ще видим дали ще излезе нещо. Малко сме в България феновете. Повечето, дето се интересуват всъщност си практикуват и с тях дискусиите обикновено стигат до "излез ти да те видя, като си толко печен" :D . Ама пък знае ли човек ...

А кво стана с Нешката и Джи - никакви ги няма ?

 

Link to comment

Мненията на Нешев - =( =( ;( ;{

*Много тъжен - още чака мнение за UFC 135 от него.*

П.П.: Да, повечето, дет го практикуват верно излизат с тази реплика, даже един 95 набор искаше да "види" какви са ми познанията в тази област - "тренирал" MMA 10 месеца и се води гъзе в даскалото. :D:D :D

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment
  • 3 weeks later...

Откакто Чък Лъдел защити титлата си за последен път срщу Ортиз смея да твърдя, че не съм пропускал по-сериозно събитие в света на ММА-я. Не знам колко годинки станаха вече. Е, такова чудо като Джоунс не е имало. Това е изрод, бе, братче. Някаква грешка на природата. Той сигурно не си е виждал през живота пръстите на ръцете, толкова са далеч.

Лиото направи каквото можа, дори бих казал, че взе първия рунд, но просто нямаше с какво да се противопостави. Мачида я няма мощта в ръцете да го нокаутира - въпрос на време беше Джоунс да го сгащи някъде и физическата мощ и силната класическа борба да си кажат думата.

Продължавам да мисля, че Фил Дейвис и Рашад Еванс имат нелош шанс да се противопоставят на Джоунс. Дейвис е същата грешка на природата като него, а Рашад е зверски интелигентен и бърз. Ще поживеем ще видим.

--------

Много ми е мъка за Минотавъра. Трябваше да го нокаутира, какво тръгна за тоя събмишън ... И тука си каза думата физиката на Мир по мое мнение - може и да греша. Жалко, много жалко, надявах се Ног да победи. Иначе Мир понавъртя бая победи май последно време - Мирко, Нелсън, сега Ногейра. Аз лично не го виждам какво ще прави срещу по-силните в дивизията, но пък кой знае. Бих желал да видя един реванш с Инжинера :) .

--------

Тито Ортиз му е време вече. Щом малкия Ног го разхвърля така и го премаза като трамвай осмица десет ст`инки явно вече съвсем се е изчерпал. Ясно е, че се бие за кинти, но когато трябваше да го прави той го играеше бизнесмен, сега ще го играе боксова круша. Типичният пример за това кка човек сам се преебава юнашки. Иначе не мисля, че Миноторо има каквито и да е шансове в тая дивизия за нещо сериозно.

--------

Хомник много тъпо загуби. Какво му стана, къде ги държеше тия ръце :eek: . Жалко, защото след мача за пояса се ебше издигнал много и имаше репутацията на зверски коравия тип. Сега как да обесниш на някого колко е корав, като го прегазиха за пет секунди. :unsure:

  • Upvote 3

 

Link to comment

Не съм запален фен на MMA , но това шоу ми беше много интересно. Една камара нокаути ,зрелищни събмишъни - -много добри мачове според мен,

Хоминик загуби много глупаво а беше почнал да ми харесва след представянето си в миналия мач.

Жал ми е за Минаотауро - много ми беше мерак да си върне на Франк Мир , стисках му палци -започна добре ,разтърси го ,но допусна грешка. Брутално счупване на ръка .

Тито Ортиз очаквах да му напукат канчето - според мен отдавна трябва да се оттегли. Малкия Ногера никога не съм го мислел че е от топ състезателите в тази категория , но би с лекота.

Мачида се представи добре и затрудни шампиона с карате стила си , но Джоунс просто е изрод . Егаси аркадата му направи и страшна гилотина . Не знам ,освен че обхвата му е чудовищен е и млад и атлеичен - много зор ще видят с него в тази категория .

Edited by HEIDENREICH

 

Link to comment

Доста интересно издание на UFC. И трите по-важни мача ми харесаха. Имаше я динамиката и както каза HEIDENREICH - "една камара нокаути и събмишъни". Единствено ме е яд за развоя на мача между Ногейра и Мир. Голяма змия е Мир, заувива ли се около някой, трудно има отърване.

Ако искате да знаете кой ще бие Jon Jones, аз ще Ви кажа - Jimi 'Poster Boy' Manuwa. :D

Link to comment

Очаквам скоро да мине на чупене на крака, след това на вратове... Тоя Мир е машина направо... Не ги разбирам много много оше нещата, от скоро гледам ММА но си мисля, че в момента Мир е доста близо до Тайтъл шот, има нужната серия победи (последната доста зрелищна), има нужния опит, според мен след Овърийм/Леснър срещу Цигането ще гледаме Мир за титла.

А като цяло няма как да не е доволен човек от тва ППВ всичко си имаше.

[color="#800080"][size="6"]TAP, TAP, YOUR TOES TO THE BEAT!!![/size][/color]

Link to comment
Apex Predator

Аз пък не мисля, че на тоя етап Мир има някакъв голям шанс, срещу който и да е от топ 5. Да, преди време записа една победа над Леснър (с голяма доза късмет, според мен), но след това Брок го премаза, буквално. Карвин го разпиля също преди няколко месеца. Не мисля също и, че ще може да противопостави нещо срещу Овърийм или Сигано.

Пребори се за тая победа мъжки, но аз си мисля, че до голяма степен Ног сам се победи като тръгна да го събмитва, а не го довърши, когато беше време...както и да е, чух че Мир си поискал мач срещу Леснър (не че ще го получи), ама бих се зарадвал Брок да го сложи в количка за няколко месеца :D

Много ме е яд за Хоминик. Много ми е симпатичен, много е корав и издръжлив, но явно цялата тая история около смъртта на Shawn Tompkins (R.I.P. ;( ) и завръщането му в Канада, не са му са се отразили добре на концентрацията.

Джони продължава да мачка всичко по пътя си. Не знам дали загуби първия рунд (ако не се лъжа му е било за пръв път, след като спечели титлата). Лиото се опита да противопостави каквото може, притисна го на няколко пъти, но накрая си пролича, че просто не е от класата на Джоунс в момента, който пък заслужено стана "Боец на годината" :)

[center][img]http://prikachi.com/images/642/6065642c.jpg[/img][/center]

[center][img]http://img72.imageshack.us/img72/2576/28315ra3.png[/img][/center]

Link to comment
  • 2 weeks later...

Jon Jones показа защо е най-доминантният light-heavyweight боец на планетата, след като довърши трима от големците Shogun, Quinton и Machida. Изуми ме striking-а на Machida в този мач все пак! Да, знам, че е доста добър stand up боец, но Jones мина през Shogun все едно бе нищо и очаквах доминация в stand up-a и тук. Положителна изненада бе как Джоунс най-сетне се разчупи и вместо да играе safe започна да exchange-ва удари с Machida и показа че има knock out power след като свали "Дракона" с доста бърз left hook и то в размяна, което хич не е лесно срещу striker от този калибър. Choke-a бе перфектен, Jones е изумителен в абсолютно всяка сфера от играта, няма слаби страни, а и се видя че може да понесе хубав удар!

Горкият Big Nog, вече имаме истинска вражда в Heavyweight дивизията. Mir бе първият човек, който нокаутира Nog, след това първият човек, който предаде Nog на земята... че и му счупи ръката, остана само да пошляпа жена му по задника и да и каже да му донесе паржола... oh wait. Подкрепям мнението на Dana, че Nog ще съжалява до края на живота си, че не довърши Мир, докато беше почти out, а опита да го довърши. Stand up-a на Nog е станал доста по-добър от преди, но за ветеран прави аматьорски грешки от прекаленоto много емоции. Дано да се оправи, ето и снимка след операцията:

Следващият опонент на Mir трябва да бъде "Mr. I fucked up" Cain Velasquez.

Кефи ме новото поведение на Tito и че винаги идва агресивен, опитвайки се да довърши опонента си веднага, но просто след такава кариера не ти остава кой знае колко гориво в резервоара. Трябва да се пенсионира вече!

Добро UFC!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...