Jump to content

UFC 139: Shogun vs. Henderson - November 19, 2011


MainEventer

Recommended Posts

UFC 139: Shogun vs. Henderson

UFC139_poster.jpg

Date: November 19, 2011

Official fight card

MAIN CARD:

Light Heavyweight bout:

22px-Flag_of_Brazil.svg.png Maurício Rua vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Dan Henderson

Middleweight bout:

22px-Flag_of_Brazil.svg.png Wanderlei Silva vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Cung Le

Bantamweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Urijah Faber vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Brian Bowles

Welterweight bout:

22px-Flag_of_Denmark.svg.png Martin Kampmann vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Rick Story

Light Heavyweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Stephan Bonnar vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Kyle Kingsbury

PRELIMINARY CARD (Spike TV):

Light Heavyweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Ryan Bader vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Jason Brilz

Middleweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Tom Lawlor vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Chris Weidman

PRELIMINARY CARD (Facebook):

Bantamweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Michael McDonald vs. 22px-Flag_of_Mexico.svg.png Alex Soto

Lightweight bout:

22px-Flag_of_Brazil.svg.png Gleison Tibau vs. 22px-Flag_of_Brazil.svg.png Rafael dos Anjos

Bantamweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Miguel Torres vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Nick Pace

Welterweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Matt Brown vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Seth Baczynski

Lightweight bout:

22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Shamar Bailey vs. 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png Danny Castillo

Edited by MainEventer
  • Upvote 3
Link to comment

Ей това е кард, няма лабаво! До Раян Бейдър всичко е интересно... че и по-надолу има срещи, които си струват.

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Доста постни коментари за може би най-епичният ME в историята на UFC. Ето от това се нуждае повече спорта. Да, чарът му се състои в това, че всичко е тотално непредвидимо и всеки мач е на един добре пласиран удари от края му, както се видя при Velasquez и Dos Santos, но спортът, за да премине на следващото ниво, се нуждае точно от такива дълги, проточени и драматични битки, битки, които обуславяха бокса като бойно изкуство номер едно и битки, които направиха хора като Gatti фолклорни легенди. Естествено нещата си имат своето логично обяснение. MMA е спорт, в който ръкавиците са значително по-тънки, а и арсеналът, с който бойците могат да си боравят, е на практика неограничен. Но го има и моментът, в който таванът на MMA, щом се отнася до умения, е много далеч от това да бъде стигнат.

Hendo и Shogun се биха както нещата бяха прожектирани предварително. Може би лека изненада, че Shogun игра по свирката на Henderson, но явно очакваше, че ще може да измори Hendo и в шампионските рундове да го надвие с техниката си. За съжаление той си плати за тази своя дързост не само физически, както се вижда на снимката по-горе, но и загуби мача. Henderson от своя страна се би доста умно. Човек, който като техника не прави нищо красиво, то компенсира с опита си и издържливостта си. Да, може да не поставя тенденциите в MMA както го прави Jones, но той е човек, който е бил в повече войни, от когото и да е било. И в този ред на мисли, Henderson се би умно, Henderson се би агресивно и Henderson показа за пореден път, че дори и на 41 годишна възраст, все още може да взима победи от големите. Естествено този мач не мина съдийски издънки. В никоя паралелна вселена, петия рунд нямаше да се регистрира с нищо повече от 10-8 рунд. Чудя се какво съдиите гледат и какво предполагат, че трябва да се случи за да дадат такъв рунд. Ако трябва да давам оценки, работите вървяха към draw. Draw, който се радвам, че не се случи, защото двамата дадоха всичко от себе си, трудно биха повторили тази вечер, а един реванш би върнал дивизията в първи клас.

Явно Henderson е опонентн номер едно, както и в LHW, така и в MW дивизиите. Нямам проблем с това, но жестоко се съмнявам да седи шест месеца на гъза си и да чака мирно и спокойно Silva или Jones. Да не говорим, че и двамата си имат натурални претенденти в лицето на Sonnen и Rashad Evans. За това доста по-вероятно е да направи още един мач, като MW дивизията изглежда доста по-апетитна от към интересните мачове. Но нека за момент да говорим хипотетично. Hendo ако е умен, би трябвало да избере Silva. Да, в MW дивизията weight cut-а изглеждаше доста труден за 41 годишния ветеран, но той и Sonnen показаха, че са готови да се бият със Silva. И никаква изненада, е че именно те са хората, които му създадоха най-много проблеми и показаха, че е уязвим. Silva е на 37 годишна възраст, а времето те взима жертва, особено, ако си човек, който главно разчита на рефлексите си. Точно сега е идеалният момент и за Sonnen, и за Hendo, да си пробват късмета и евентуално да детронират Silva. В LHW дивизията нещата изглеждат сюреалистични. Bones е прототипът на боец, който поне на хартия, трябва да бие Hendo. С този reach и с тази техника, Jones просто трябва да седи на безопасна дистанция и да твори магията, която го направи шампион. Hendo трябва да сложи всички яйца в кошницата, да стиска зъби здраво зад "H-Bomb-ата" и да чака джакпота. Доста се съмнявам, Jones да тръгне да си разменя удари с "Dangerous" Dan от близка дистанция.

Co-Main Event-ът също беше на път да се превърне в класика, ако Cung Le беше заредил резервоара догоре и беше издържал повече от рунд. Дни преди мача, се бях подготвил с нагласата да видя края на поредната бляскава MMA кариера. Е, Cung Le явно не беше човекът, който да забие последния пирон. Чисто и просто изглеждаше като 40 годишен "дядо", който освен циргаджийските му ритници, друго от спектъра на модерното MMA не може да предложи. Ироничното е, че Silva беше на път да бъде нокаутиран от един от тези доста анимирани движения. За негово щастие, Cung Le предпочете да го удря в тялото, а не в главата, където се гасят светлините. Wanderlei показа, че въпреки всичко, няма проблеми, ако срещу него е опонент, който не може да поддържа жегата за повече от рунд. Трябва да се признае, че когато Wanderlei направи тази комбинация, която счупи носа на Le, си казах "Vintage Wanderlei". Добра победа, но в никакъв случай, победата, която да увеличава кариерата му до безкрай. Все пак реално погледнато, Wanderlei му се даваха мачове, които трябваше да спечели. Все още дори не се е бил с големите wrestler-и в дивизията - Munoz, Okami, Sonnen и Hendo. Hendo показа, че Silva може да бъде разбит от такъв тип бойци, а когато се биха, Silva все още беше сравнително в добра форма. Не виждам опонент, срещу когото, Wanderlei да бъде явен фаворит. Cung Le... Показа ни, че spinning back kick-а е оръжие, което трябва да се използва по-честно, но като цяло е човек, който беше прекалено hype-ван като някаква заплаха, а е просто един посредствен боец, който на 40 годишна възраст, трудно ще промени стила си и не вярвам да се адаптира към сегашната обстановка. Все пак, ако иска да се върне има няколко интересни мача, които си заслужават гледането.

Няма как да не се отбележи и победата на Faber. Победа, която го връща в играта и победа, която беше изненадващо доминираща. Във втория рунд Faber изглеждаше като уличния хулиган, а Bowles като зубъра от кръжока по математика. Скорост, техника, креативност. Тези 3 определения обобщават Faber, който, съдейки по реакцията, която получава, е шампионът на хората. Трети мач с Cruz изглежда доста примамлив. Хора, които ще мрънкат, винаги ще има, но реално погледнато Faber е звездата в тази дивизия, а Cruz има нужда от големи мачове, в които най-накрая да се легитимира като draw-ващ шампион. При всички положение, "The California Kid" ще е труден мач за Cruz. В последния им мач се видя, че Cruz е уязвим и с всичките тези контузии и все по-добре приобщаващия се към дивизията Faber, че дните на Cruz като шампион са може би преброени.

Добри победи за Michael MacDonald, holy sh#&t, та той е само на 20 и ако курвите и пиячката не го преебат, очаквам да е следващото голямо нещо, Bader, човекът си е стабилен, надали ще е шампион, но пък един добър опонент за всеки, и Weidman, поредния солиден wrestler в MW дивизията. Добро шоу и като цяло доста добри две седмици за MMA-я. Гледайте задължително Alvarez vs. Chandler. Голям мач.

EDIT: Да, но на 3-4 пъти си триех сам мнението, защото съм с доста чувствителен touch pad, който има навика да маркира всичко. Сру.

Edited by neshev
Link to comment

Хубав анализ за турнира само че в бързанието си написал :

Да не говорим, че и двамата си имат натурални претенденти в лицето на Rashad и Evans.
Сигурно си имал предвид Rashad Evans и Sonen ?

Андерсон Силва на 47 ?? да не си искал да напишеш 37 , не може да е толкова дърт ...

 

Link to comment

One Sent: "NEEEEEEEESHEEEEV IS BAACK, BABY, BOoo-YAA!!!!!!"

Е това чакаха толова месеци - сега само драсни анализче в същия стил за UFC 135 и направо към него добавяш и какво пиеш.

!!

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...