Jump to content

Историята на Ohio Valley Wrestling


Nick_Blade

Recommended Posts

След като TNA подписаха договор с любимата ми компания реших да напиша статия за нея , която да съдържа по-важната част от историята на OVW - титли , шоута и тн. Enjoy :)

Ohio_Valley_Wrestling_logo.png

История

Ohio Valley Wrestling или по-накракто позната като OVW е Американска професионалната кеч компанията , намираща се в Лузвил , Кентъки. Тя е ръководена от създателят й и все още нейн притежател "The Nightmare" Danny Davis и е била част от NWA от 1997 г. до 2000 г. През късната 2000 г. , OVW става част от развиващата програма на таланти на World Wrestling Entertainment. Сделката приключва на 7 Февруари , 2008 г.

Под крилото на World Wrestling Entertainment

Докато се намира под крилото на WWE , Jim Cornette заема поста на главен букър на компанията , докато не бива уволнен. Причината - Cornette зашлевява един от учениците в OVW - Anthony Carelli или по-добре познат като Santino Marrella. След уволнението на Cornette , бившият основател на ECW - Paul Heyman заема постът на главен букър , докато не бива повикан да върши същата работа в току-що възкресеният ECW бранд в Световната федерация. Покрай тези събития OVW отново намира себе си без главен букър. Бордът на директорите назначава нов член на поста - Greg Gagne. Gagne обаче изобщо не бил запознат с OVW като цяло и затова до него са били назначени помощнитици в лицата на Al Snow и Danny Davis. Няколко месеца след назначаването му на поста , Gagne бива освободен и букингът на промоцията остава в ръцете на Snow & Davis.

На 7 Февруари , 2008 г. , WWE обявява , че взаиомотношенията им с OVW са приключили и преместват всеки един кечист , който има договор за бъдеща поява в главният ростър на компанията във Florida Championship Wrestling. Но едва година по-късно , на 23 септември 2009 г. , OVW обявява , че EVP John Laurinatis е посетил компанията , гледал е от близко преставянето на ростър и е обявил , че WWE ще се насочи към подписването на таланти от школата. Така OVW & WWE подържат близка връзка като през 2009 година кечисти от WWE правят появи в шоутата на OVW , както и OVW таланати се появяват в WWE , като осем от тях са подписани и повишени в главният ростър на Световната Федерация. На 22 и 23 февруари 2010 г. WWE & OVW провеждат двудневно събитие в което могат да участва всеки един неподписан от WWE кечист. Това е първото такова събитие , което се провежда извън Florida Championship Wrestling.

Взаиомотношения с Ring of Honor / TNA Wrestling

На 8 септември , 2010 г. , след около едногодишно отсъствие се завръща създателя на компанията - Danny Davis , който обявява , че Jim Cornette отново ще поеме поста на главен букър на компанията. Cornette , който по това време е изпълнителен продуцент на Ring of Honor HD Net show отбелязва , че таланати от ROH и други кеч промоции ще правят появи в OVW с идеята да възвърнат старата слава на компанията , а именно най-добрата компанията за развиване на млади таланти. Cornette заявява също , че има голям вероятност записите на ROH да се състоят в арена на OVW.

На 7 ноември , 2011 г. OVW обявява , че са сключили сделка с TNA Wrestling. По този начин Ohio Valley Wrestling се превръща отново в тренировъчна станция на голяма кеч компания.

Договорът между OVW & TNA води до напускането на Jim Cornette като главен букър на компанията.

Телевизия / Шоута

В момента OVW предоставя едночасово телевизионно шоу всяка събота по WOBZ-LP в London , Kentucky от 9:00 рм и в Louisville по WKYI в 1:00 рм. OVW също така излъчват шоутата си в техният уебсайт - www.ovwrestling.com , където всеки понеделник се излъчват шоутата записани предишната седмица в сряда. Шоуто се излъчва от Louisville в Davis Arena. Интересен също така е факта , че OVW имат равен брой издания на TV шоута , колкото WWE Smackdown - 637 до момента.

Титли

- Активни титли -

OVW Heavyweight Championship

OVW_Heavyweight_Championship.jpg

Най-голямото отличие , което кечист може да постигне тук. Представена на 17 август 1997 г. , тя бива спечелена от Trailer Park Trash , който побеждава Vic the Bruiser . Неговото царуване продължава 76 дни , но бива прекъснато от контузия. Титлата е овакантена. Nick Dinsmore , още познат като Eugene държи рекорда за най-много царуваният - 10. Общият брой дни от тези царуваният е 529 - повече от всеки друг държал колана.Първото царуване на Rip Rogers продъжлава 192 дни - рекорд за най-дълго държане на титлата. Четвъртото царуване на Rob Conway , второто на Chet the Jett и единственото на Vladimir Kozlov са равни за рекорд по най-кратко царуване - един ден. Общо е имало 85 царуваният между 43 кечиста със седем овакантявания. Едно от тези овакантявания е на Matt Cappotelli , на който е открит мозъчен тумор , поради което той решава да оваканти колана.

OVW Television Championship

OVW_Television_Championship.jpg

Титлата , която е стъпалото към Heavyweight-a или по-лесно казано - Интерконтиненталната титла на OVW. Втората по важност титла е основана на 5 януари , 2005 г. Претендентите за титлата бяха избирани на посоки , а победителят от мача получаваше 1000 $ чек. През лятото на 2005 това отличие бе представяно от трофей. През пролета на 2006 обаче , то бе овенчано с колан - както всяка друга титла в бизнеса. Най-дълго задържалият се шампион е Seth Skyfire - 168 дни , а с шест рекордни царувания е Jamin Olivencia.

OVW Southern Tag Team Championship

OVW_Southern_Tag_Team_Championship.jpg

Отборните титли на компанията бележат своето начало през 1997 година. Първите шампиони са Nick Dinsmore & Flash Flanagan. Най-дълго задържалият ги отбор е The Blonde Bombers (168 дни) , а The Lords of the Ring ( Nick Dinsmore & Rob Conway) са отбора с най-много брой спечелени отборни титли - общо десет. С четири царувания и общо 329 дни царуване са The Elite ( Ted McNaler & Adam Revolver ) - отборът на който индивидуално кечистите държат рекорд за най-много дни с титлите.

OVW Womens Championship

OVW_Women%27s_Championship.jpg

Титлата на Женската девизия стартира през август , 2006 година. ODB се появява с нов колан и обявява , че тя е първата шампионка на женитe в OVW. Макар и не считана за официална в началото , ODB започва да защитава колана , правейки го цел за всяка дива в съблекалнята. ОDB губи колана от Serena Deeb , която обявява , че ще защитава титлата 24/7 , по правилата на Hardcore титлата на WWE. Това обаче не продължава дълго. След като Melody печели отличието , правилата отпадат. През годините е имало 28 царуванията , като Lady Jojo е най-дълго задържалата се шампионка ( 333 дни) и е с най-много царувания - 7.

- Неактивни титли -

OVW Light Heavyweight Championship

Преди появата на TV колана , титлата в Лека Категория бе второто най-голямо величие в OVW. Дебютираики на 8 февруари 1999 г , тази титла просъществува едва две години. Chris Michaels е последният шампион , държейки отличието 323 дни и овакантявайки титлата поради липса на Light Heavyweight кечисти.

OVW Hardcore Championship

Хардкор титлата е най-кратко задържалата се титла в OVW. Създадена е пресз 2000 г. и е деактивирана през 2001. За разлика от другите титли в компанията , Хардкор титлата на OVW бе представяна от кофа за боклук. Кечистът с най-много царувания ( 2 ) и последен шампион е Randy Orton.

Edited by Nick_Blade

If you wake up in a hospital and wonder what happened...
212si8m.png
The Brothes of Destruction has passed you by

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...