Jump to content

Fact or Fiction


YoTheReal

Recommended Posts

FACT OR FICTION?

*SPOILERS*

Fact or Fiction е рубрика, водена от 411mania.com и която аз и Rocky_Maivia решихме да пренесем и тук, в BWC. Концепцията е следната - излага се твърдение, на което и двамата отговаряме дали според нас е съответно факт или измислица. Съдържа спойлери, затова ако не сте гледали последното шоу/PPV, не четете.

И така, първият брой на Fact or Fiction:

Hell in a Cell оправда очакванията.

Blackened: ФАКТ. Дори ги надхвърли. Едва ли някой очакваше от това PPV нещо повече от формално и преходно такова. Получихме обаче един нов рейн, няколко силни мачове, един страхотен главен мач, история минаваща през цялото шоу, уникален край и разбира се връщането на една легендарна част от историята на WWE/F, но за нея по-надолу. Всъщност за мен турнира се превърна във втория или третия най-добър за годината, не мисля че нещо му липсваше, а занижените очаквания за предвидим турнир помогнаха много.

Rocky_Maivia: ФАКТ! Лично за мен ги оправда, защото моите почти ги нямаше. За Hell in a Cell нямах никакви гандиозни очаквания . Бях се настроил за слабо PPV със победа на Cena (което може би влиза в конфликт с това, което казах, че ми оправда очакванията, но по скоро оправда надеждите). Последния мач ме изненада приятно с победителя и всичко, което се случи след това. Мача беше добър, имаше развитие и динамика в ринга, около ринга и т.н... Края ми беше забавен, защото не очаквах Сина да остане заключен извън клетката. Веднага се сетих за мача им с Батиста и тиксото.

Другото, което си струваше в Hell in a Cell беше смяната на интерконтиненталната титла и промото на Роудс, но за това по-късно.

Останалото не беше кой знае колко запомнящо се. HIAC в който няма капчица кръв и най-бруталното нещо беще да се удрят в стените на клетката? Gimmy a break

HHH трябва да остане on-screen COO.

Blackened: ИЗМИСЛИЦА. Две причини – ако HHH остане COO, цялата история с конспирацията срещу него и недоверието си отива, а тя наистина си струва и до скоро дори не се виждаше, някои хора тъкмо осъзнаха, че тя върви от самото начало. Втората причина – Triple H през цялата си кариера беше “The cerebral assassin”, гадното копеле и така нататък, а сега изведнъж стана костюмар, борещ се за ред и правда, водещ компанията и т.н.? Не мога да го приема, не и ако поеме длъжността завинаги. Трябва някой да го прецака, да загуби работата и най-вероятно на WrestleMania да спечели пълната собственост над компанията, понеже както знаем – той е наследника на компанията. О, и трета причина – да, добрият шеф наистина не струва. Още сънувам кошмари от онези раздавания на милиони от страна на Винс – Monday night Треска за злато... Пък и ако HHH и този път излезе победител, след като цялата компания се обърна срещу него... май ще е прекалено, дори и за него. А, и следващия турнир на федерацията се казва Vengeance...

Rocky_Maivia: ФАКТ! HHH трябва да остане COO, поне сега и в близките седмици, защото историята ще овисне. Ако се махне сега, прекалено бързо ще отшумят нещата, а иначе има много възможности за развитие на главният storyline. Задържайки се на властта, пренебрегвайки вота на хората, HHH може да направи живота на „суперзвездите” черен, заради това, че са се опълчили срещу него и да стане HHH от 2003-а. Може да ги уволнява, да ги прецаква в мачове с титли, да оваканти някоя когато си поиска и т.н. Това би довело до още по-интересни моменти, особено ако искат да го правят heel COO, защото като фейс нещо не може да ги удържи. Но дори и да не стане така, въпреки това има много възможности за развитие ако той не остане. Ако се махне ще дойде Лауринайтиусесемесикус, което също не е зле, защото вади голям хийт и му отива тази роля, но още е прекалено рано за този вариант според мен.

Коди Роудс възвърна част от престижа на Интерконтиненталната титла чрез връщането на стария колан.

Blackened: ФАКТ...! Ако досега някой не е приемал Роудс сериозно, сега определено не е така. Човека върна един от най-славните колани в историята на федерацията и пътя му към най-добрия рейн от години насам му е подпечатан. Три защити за една седмица, смяна на колана и няколко добри промота – може би най-накрая IC титлата ще бъде използвана отново за да издигне някой към мейн ивента, а не обратното, слизащи по стълбата да взимат титлата и да я носят със себе си до тях и обратно. На хората наистина започна да им пука за титлата според мен, както и за шампиона разбира се, така че досега това е най-твърдият факт и едно от събитията за годината, за всеки стар фен (какъвто аз не съм всъщност) и ценител на историята (тук вече съм.).

Rocky_Maivia: ФАКТ! Роудс определено върна поне част от престижа със връщането на стария колан, но действията са по-важни от имиджа(колана). Роудс направи вече доста защити на титлата, което и вдига престижа със или без нов(стар) колан. Също така това му е като гимик в момента. „Мисията ми е да възвърна величието на тази титла” и явно това и е целта на WWE, защото иначе нямаше да направи толкова защити. През последните години тази титла беше у някой, колкото да е в някой и се губеше при първа защита, което беше 3 месеца след спечелването и, защото през останалото време човека го няма никакъв. Самата символика на смяната е по-важна, защото индикира началото на нещо ново. Поне така се надявам. А самия вид на титлата връща престижа единствено в лицата на по-старите фенове. На 8 годишния Jimmy едва ли му пука, въпреки, че колана е един от най-красивите, определено.

Марк Хенри заслужава Световната титла и прави добър рейн с нея.

Blackened: ФАКТ. Хенри към момента е една от най-противоречивите фигури в WWE, харесван и нехаресван от много, но от моя страна – да, това е най-добрия рейн с World Heavyweight титлата от както се завърнах към гледането на кеч в началото на годината. Марк Хенри е ЧУДОВИЩЕ, и не говоря за външен вид и габарити – говоря за образ. Той гази всичко, той ПОБЕДИ ОРТЪН ДВА ПЪТИ ПОРЕД НА ТУРНИРИ!! Кога за последно се е случвало това? Дори чудото на WWE Пънк му джоби три пъти поред в началото на годината. Да, той няма някакви големи умения на ринга, въпреки че продължавам да твърдя, че за габаритите си е повече от добре, но на микрофона мачка, а Hall of pain е една от най-добрите персонални идеи от много време насам. Беше издиган постепено и се издигна в очите на (почти) всички. Надявам се царуването му да продължи поне до края на годината, а ако WWE смеят да рискуват – дори до WrestleMania, където Bryan да му я вземе и да изглежда наистина сериозен... разбира се това определено ще влезе в категорията Измислица.

Rocky_Maivia: ФАКТ.! Марк Хенри прави един доста стабилен reign. В началото ми беше скучен, защото не обичам такива heel-ове, които просто чупят всичко и всеки безразборно, но той някак си го изиграва доста добре, а и да не забравяме, че победи Ортън два пъти и при това чисто. Няма да споменавам Christian и неговите царувания. Не вярвах, че някога ще го кажа, но Хенри е интересен за гледане. Orton може би ще го бие накрая за тази титла, колкото и да не ми се иска, но поне ще е имал защити с туш и то като heel, където обикновено е клишето с дисквалефикацията.

Zack Ryder получава нужното внимание.

Blackened: ИЗМИСЛИЦА. Заблуда, пълна. Хората не правят разлика между „време” и „внимание”. Уж има някакво раздвижване, всяка седмица е на екран, но за човек с такава реакция, свой-собственоръчно направен образ и т.н., не, не смятам че получава нужното внимание, просто е „малко-по-цветен-мид-кардър” ала Scotty 2 Hotty или нещо подобно. Надявам се да му дадат US титлата и там, както при отборните и интерконтиненталната, да се започне възвръщане на престижа, който не съм много сигурен дали в WWE някога го е имало. Радвам се на Райдър, фен е силно казано да се нарека, но това което получаваме от него са просто заблуда, че виждаме нещо, докато печели мач през мач, всичките безсмислени и нито един от тях, освен този със Зиглър, с някаква светлина отпред.

Rocky_Maivia: ФАКТ! Zack получава повече отколкото се е надявал. Шоуто му вече загуби всякакъв смисъл, защото той го започна с идеята, че не получава TV time и WWE is not pushing Zack Ryder. Вече е във всеки RAW и Smackdown, има чисти победи, нещо е като консултант на Теди Лонг. Не върви да отиде в нета и да каже „ This is WWE not pushing Zack Ryder. Нека остане шоуто и титлата, но да и смени идеята и мотото. Например да показва backstage моменти, да обсъжда кечистите и какво ли не, но вече не върви да казва нещата с които започна. Бъдещ Tag team или US champion!

И така това е първият брой на Fact or Fiction. С Rocky_Maivia се съгласихме за 3 от 5 твърдения. Надяваме се с тази рубрика да върнем General Wrestling на хоризонта и подфорума да не се ползва само за Интересните кеч снимки.

И разбира се, всеки е свободен да пусне своето мнение по въпросите си, да даде критика и т.н. :)

Link to comment

Интересно! Забавно! Развлекателно!

Според мен тая рубрика ще върне до доста високо ниво престижа на BWC като Wrestling Community, а не както в последните 2-3 год - сбирщина за клюки и разни темички.

Коментарите на Rocky и Blackened са на ниво и ако продължават в същия дух, смятам че си заслужава рубриката да бъде прочитана!

Успех, момчета!

Link to comment

Невероятно добра идея. Току що го прочетох, и мога да кажа само едно голямо БРАВО на двамата автори. :) Има бая материал за коментиране, гледам, че и двамата "водещи" са доста компетентни. Ще се следи непременно. Евала. :)

Link to comment

Добро издание ,преди няколко години аз и Фил бяхме пуснали само един брой на Fact & Fiction във форума ,но поради липса на време и възможност да се засичаме ,броя макар и много добре приет си остана единствен. Радвам се ,че сте пренесли рубриката и тук ,надявам се ,че ще я водите редовно ,когато имам време ще ви подкрепям с коментар по дискутираните проблеми.

Още веднъж ,много добра идея.

 

Link to comment
The Undefined

^ Hater?

Fact or Fiction е рубрика, водена от 411mania.com и която аз и Rocky_Maivia решихме да пренесем и тук, в BWC

[center][img]http://cdn.bleacherreport.net/images_root/slides/photos/001/672/349/kaneo6_display_image.jpg?1323812697[/img]
[/center]

Link to comment
The Olimpic Hero

Браво момчета. Следя рубриката в 411mania, хубаво е че сте я пренесли и в нашия форум. Добро първо издание. Надявам се да не спрете в начинанието си. Дефакто могат да се включат и още хора с постове в темата...

Оригинална идея?

http://www.lordsofpa...ng_Edition.html

:(

Казали сме, че няма да се занимаваме един с друг, но при подобни идиотски постове просто няма как. Авторите на темата изрично са написали, че са взели идеята от 411mania. Не мога да разбера какъв ти е проблемът на теб, че трябва да се заяждаш с всичко и всеки и да хейтваш по този грозен начин.

               

Link to comment

И аз подкрепям идеята. Интереса ми към кеча не е кой знае колко висок и дори не знам дали ще следя редовно темата, но подкрепям самата инициатива. Хубаво е да се пускат такива рубрики свързани с кеч, защото напоследък форумът е доста западнал в това отношение. А относно това, че идеята е "крадена".. не виждам никакъв проблем. По тая логика дайте да закрием и форума, защото преди това е имало друг кеч форум някъде в интернет. 411mania са си 411mania, BWC си е BWC.

635682_orig.jpg

Link to comment

Браво момчета. Следя рубриката в 411mania, хубаво е че сте я пренесли и в нашия форум. Добро първо издание. Надявам се да не спрете в начинанието си. Дефакто могат да се включат и още хора с постове в темата...

Казали сме, че няма да се занимаваме един с друг, но при подобни идиотски постове просто няма как. Авторите на темата изрично са написали, че са взели идеята от 411mania. Не мога да разбера какъв ти е проблемът на теб, че трябва да се заяждаш с всичко и всеки и да хейтваш по този грозен начин.

Е, ,,стига си червил бузките", нали знаеш, че за Радох всичко у форумО трябва да се приема, като един голям ташак, да не си помислиш, че той го е казал това на сериозно. :ph34r:

В реалния живот, ще се доказвате пред Радох хора, там той коли, той ебе! :cool:

5237628U.gif

 

УМРЕТЕ ПР★С☭ТА

 

Link to comment

Не обръщайте темата на глупави закачания, две забележки му стигат на Радокс.

Link to comment

Fact or Fiction II

Има спойлери, бла-бла. Като не сте гледали, да не сте и чели.

Triple H трябва да остане като кечист.

Blackened: Измислица. Защо да гледам някой, който е бил кечист, после е станал шеф, отново да бъде кечист, при положение че знам, че пак ще стане шеф!? Да, HHH е страхотен кечист и въпреки че не ми е от любимците и не „проповядва” точно моя стил кеч, за последните близо десет години винаги е имал адски силни мачове, което си е постижение. Но е време, както за него, така и за доста други, да си направят бенефиса, който очаквам да е към WrestleMania XXVIII и да даде път на младите. Надявам се до края на кариерата му да има най-много два или три мача. Vengeance, Survivor Series и WrestleMania. Никакви титли, никакви закопавания. Нали работи за публиката.

Rocky_Maivia: ИЗМИСЛИЦА! HHH за момента е перфектен в ролята на COO(бивш?) 100% в близко бъдеще ще направят angle в който той окончателно детронира Mcmahon и ще го измести окончателно. Да се връща от време на време в някой мач би било приятно разнообразие, поне за по-старите фенове, но като цяло не би спомогнало с нищо. Нито на него, нито на нас, нито на по-младите таланти, които чакат своята изява. Той вече няма какво да доказва на ринга, за да се размята постоянно там. Много повече нови възможности за него ще има като бъдещ chairman, надявам се много зъл и тираничен, че chairman в стил DX 2009......no, merci beaucoup.

John Laurinaitis е правилен избор за GM на RAW

Blackened: Факт. Получи се обаче страшна логическа дупка. Уволниха CEO, сложиха COO, сега уволниха COO-то, и сложиха GM. Youuu say waaa? За Vince беше ясно, ,че не искат да го изкарват напълно уволнен, даже на RAW отново пишеше отдолу “WWE Chairman”, но все пак – логика!? Но да се върнем на основния въпрос – Laurinaitis, момчето с дългото име си направи име (да, името си направи име.) и получава една доста солидна реакция, сега остава да разберем с кой си говореше по телефона, щом не е Vince. Stephanie? Е, ще видим. Но да, време е за хийлокрация и искам докато не го разкарат хийловете да мачкат. И накрая John Cena да ги набие в 1 вс. 20 традишънъл Squashing Series мач.

Rocky_Maivia: ФАКТ. Няма по-правилен избор. Този човек обира адския хийт. Перфектен е за това и се надявам да остане такъв за по-дълго. Самото му излъчване е точно на типичния шеф. Всеки е имал или има такъв персонаж в живота си и няма как да не направи асоциация. Точно това липсваше на RAW. От близо 2 години първо бяха гест хоустовете, след това онзи компютър, като и в двете нямаше никаква логика. RAW имаше нужда от heel GM и го получи. И сега с тази групичка около него ако се сетят да направят нещо като „The Corporation”, главната история ще стане доста интересна. Има всички предпоставки за това. Имат неприятна фигура за шеф, имат адвокат чрез който Лаура може да шантажира и контролира горките служители и договорите им. Имат си недоволни кечисти сред които интерконтиненталния, шампиона на америка и надявам се бъдещите шампиони при двойките. Дел Рио и Хенри са heel-ове, така че и те ще се включат. Пълна доминация. Може да стане зверско, стига да се сетят. Наистина, нямаше по-перфектен избор за GM. Поне тук не се осраха

Big Show заслужава още една Световна титла преди да завърши кариерата си.

Blackened: Факт. Като са тръгнали да дават титли за лоялност. Но иначе, не сега. Искам солиден рейн на Хенри, после някой млад да се издигне... абе май списъка е дълъг, но за пенсия на Big Show нищо не се споменва, така че се надявам догодина да го видим шампион отново. Като се замисля през какви неща е минавал и какво е отнасял в WWE, мисля че е доста повече от колкото Mark Henry. Миналата година Кейн, тази Хенри, другата Show... май се нареждат нещата. И после ще издигне някой млад.

Rocky_Maivia: ИЗМИСЛИЦА! Никога не съм бил фен на Big Show. В днешно време още по-малко. Да, по-добре той отколкото за пореден път Ортън, но все пак...

И без това играят на народна топка с титлите и за времето, което той ще бъде шампион може да изградят някоя нова звезда с тази титла, като Cody Rhodes, Dolf Ziggler и т.н. Признавам, че преди ми допадаше, особено със имитациите си и т.н. Лично за мен Big Show с титлата ще е незапомнящ се шампион като Jack Swagger. Трудно ми е да пиша по тази тема, защото честно да си кажа изобщо не ми пука за него....

Непоказването на екран на Daniel Bryan е добра стратегия от страна на WWE.

Blackened: Факт. Замислете се. На кой му пука за Daniel Bryan в момента? Кой дори се сеща за него? Сега се замислете друго – кога за последно имахме наистина шокиращо кеширане. Аа... първото? И това са, да. Много хора искат Bryan да бъде издигнат, да стане силен и т.н., дори аз исках това, но сега като се замисля WWE могат да се възползват от очакванията на всички и да заебат всички глупости за WrestleMania 28 (ако въобще ги е имало тези глупости), да кешира мега злобно, ако Хенри не е шампион дотогава – да търнне хийл и от пречукан мидкардър да стане мейн ивентър. Да, наистина искам това, макар да знам че после ще има „ау, ау, WWE преебаха поредния добър кечист”. Все едно. Той ще бъде в историята вече.

Rocky_Maivia: ИЗМИСЛИЦА! Това е едно от най-глупавите неща, които WWE направиха в тази, общо взето силна им година. Първо PPV-то e ненужно, защото и на Mania мачът си беше супер. След това дават куфара на някой, който обявява предварително, че ще го използва на Wrestlemania и след това потъва в неизвестност?!?!?! По-голям вързоп от простотии скоро не бях виждал в WWE. Та това е бъдещия шампион(уж). Трябва постоянно да е на екран, та хората да свикнат с него. Видяхме какво стана като дадоха титлата на Swagger. Тъкмо беше излезнал от ECW, което никой не гледаше, поразмота се малко на джобърския етаж и изведнъж световен шампион и хората се чудят да аплодират ли, да освиркват ли, да влезнат ли в гугъл да видят кой е този със голямото пиле на ринга?!?! Да, знам че може да го изкарат като “the ultimate underdog” и всички да са забравили за него и като се появи ще е голям шок, но да не забравяме, че WWE винаги прецакват нещата, дори и да почнат перфектно. Така че не се надявам на този вариант. Пускайте го на екран веднага! Дори да не се бие, само да се фука с куфара пак е нещо.

П.П Не знам, дали някой го видя за част от секундата в последния RAW. Поне знаем, че е жив.

Вражда между Randy Orton и Cody Rhodes ще вдигне неимоверно много престижа на титлата и ще освободи пътя на Rhodes към Мейн ивента.

Blackened: Факт. Разбира се, че факт, просто не ми се вярва, че Ортън ще го направи. Ако все пак го направи, тази вражда трябва да роди добри мачове, спорове и т.н., накрая Роудс да я загуби, Orton да е транзитен шампион и така. Не е обаче нещо невиждано мейн ивентър да се върне за IC титлата за да скочи upper mid-carder до края на карда. Jericho го направи с не малко хора, но разбира се на него му пука за бъдещето, а на Ортън повече му пука за цвета на кожата му. Най-тъпото разбира се ще бъде да имат вражда, а титлата да не бъде заложена. Да не чуят сценаристите.

Rocky_Maivia: ФАКТ! Отдавна бях споменал, че на по-низшите(така да ги наречем) титли са им нужни мейн ивентъри, за да им се вдигне престижа. Едно е титлата да ти я държи Сантино, съвсем друго е да я държи Ренди Ортън или Джон Сина. И това не се отнася само за интерконтиненталната, но и за американската и тази на двойки. Това беше една от хубавите черти на Attitude era-та, че по-малките титли отиваха и в мейн ивентъри. Само за няколко месеца Rocky е шампион на федерацията а след това шампион по двойки. HHH е ту интерконтинентален, ту шампион на федерацията, а и по едно време държеше и интерконтиненталната и тази по двойки едновременно. Това смесване дава освен всичко друго и едно разнообразие и разлива границите main event/midcard, което е от полза за мидкардърите. Няма как да не вдигне престижа, защото хората виждат, че за този колан се бият вече утвърдени звезди и това го прави в очите им ценен, особено ако се задържи по-дълго време. Когато се дава само на джобъри и се загубва на първа защита няма как да го вземат на сериозно. Даже се чудя как WWE са допуснали такова нехайство в последно време относно титлите.

Три от пет отново. Да се надяваме да държим летвата високо.

Link to comment

Добро издание , съгласни сте по повечето теми ,но и самите въпроси не предполагат изказване на различни мнения.Според мен не е нужно да отбелязвате отделните броеве с римски цифри ,особено след като мислите шоуто ви да е всяка седмица.

На мен не ми пука за тях ,но може би не е зле да се дискутират и теми свързани с TNA?

 

Link to comment

Аз самият си ги номерирам, защото така са ми на компютъра и просто ги мятам, My documents ми е затрупан със стотици файлове и така съм го пренесъл и във форума. Обичам да е чистичко и подредено.

За TNA не сме мислили, може и да вкараме нещо, ще говоря с Роки. Предполагам че около Bound for Glory ще направим нещо, макар че не бях гледал Импакт от не знам си кога и ги следя дистанцирано, може да дискутираме само решенията им.

И да, прав си, че повечето теми не позволяват някакво кой-знае колко отличаващо се мнение, но това са основните въпроси, а ако добавим още ще стане прекалено дълго. Форума се води много от "дълго постове не четем" и както се забелязва и тук, първия брой е бум, после спад здраво, ако направим пък нещата още по-задълбочени, за какво ще става дума... иначе се радвам, че легенди като теб ни обръщат внимание. :)

Link to comment

За спад не се знае. Аз чета и обръщам внимание на много от нещата, но просто ме мързи да пиша. Това ми е едно от малкото интересни неща, които са правени тук и също така забелязвам, че доста пъти имам различно мнение от вашето. Някой път може дори и аз да изкажа мнение по някой въпрос.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Fact or Fiction III

Има спойлер само от iMPACT!, другото е минало.

TNA сбъркаха с booking-а на Bound for Glory

Blackened: ФАКТ. Ако някой ви каже другояче, той е идиот. Много хора казваха, че Roode не е готов за титлата, какво ли не и какво ли не друго, но TNA успяха да направят някакъв билд за него в рамките на един месец. Докато в WWE да направиш от някой мейн-ивентър за 1 месец е нещо не особено трудно, при TNA не е така. Но все пак аз харесвах начина, по който го изградиха. Тук да спомена, че от TNA съм гледал само последния iMPACT и Bound For Glory. Нищо друго, но на седмичното шоу Roode ми изглеждаше като човек, който другата седмица ще бъде с титлата на рамо, което смятам че е напълно достатъчно. Достатъчно се изговори, няма какво да кажа – това беше тотална подигравка с момчето. Колкото до края на Hogan – Sting, 90% rip-off на WrestleMania 18. Но не им се получи. На WrestleMania 28 ще видят как стават големите мачове.

Rocky_Maivia: ИЗМИСЛИЦА...и ФАКТ! Много рядко следя TNA. Последните дни видях колко недоволни има във форума и от там разбрах какво е станало, та си свалих PPV-то и гледах само последните 2 мача. Не съм проследявал сторилайната, но от промотата изглеждаше добре, даже може би по-добре от WWE на моменти(от гледан точка на storyline/build). Мачът на Енгъл и Roode ми хареса горе долу, даже беше супер, като се има предвид какви „технични” мачове гледам в WWE, докато не разбрах, че това е главното PPV на TNA, което автоматично го направи по-безличен. Мачът според мен беше прекалено кратък за такова събитие. На една Wrestlemania не бих могъл да си представя такъв кратък мач. Плюс това можеше да има маалко повече драма и „storytelling” по време на мача. Обаче не смятам, че това да не дадат титлата на Roode сега е грешка. Та това все пак е Kurt “fuckin” Angle. Не може някой, който никога не е бил в мейн ивент и е граден само от месец и нещо(поне така разбрах) да вземе титлата от първия път и то от качист от ранга на Енгъл(освен ако не се казваш Брок Леснар). Ще е много по-ефектно, ако се провали един два пъти и това го настърви повече и повече и накрая ще я спечели и ще е много по-добре направено. ОБАЧЕ, разбрах какво е станало на следващия Импакт, което пък е адски тъпо и тука е ФАКТ-а. От какъв зор ще градите някой 2 месеца и той няма да спечели титлата на най-голямото PPV(което по-нагоре споменах, че има логика), но след това да я дадете на следващия ден на някой, който не сте го градили 2 месеца ей така от нищото(което пък няма НИКАКВА логика). Това вече е малоумен букинг. Прилича ми на WCW преди да умре. Жалко.....

CM Punk даде добро обяснение за доверието си и "приятелството" си с Triple H

Blackened: ФАКТ. Тук вече е далеч по-спорно, но наистина беше добро „оправданието” да му гласува доверие. А и все пак CM Punk е главен кандидат за заместител на John Cena – това да е в отбор с HHH ще му вдигне доста акциите. Хубавото е, че WWE не се правят на ударени, както в голям процент от случаите при такива „обрати”, Punk продължава да напомня, че не е особен фен на HHH, Коул повтаря, че не са приятели, а просто се уважават, въобще не се направиха на „аз съм фейс, ти си ми BFF”, което е добре и не предполагам да има недоволни от това. Но все си мисля, че Vengeance, Survivor Series и нещата с отборите, коалициите и т.н. свършват. Просто няма как да ги развиват повече, а идва Royal Rumble.

Rocky_Maivia: ФАКТ! Толкова я претупаха главната история, че няма повече накъде, но това е друга тема. CM Punk имаше най-много причини да...стачкува, заради начина по който се отнасяше ръководството към него предишните месеци, а той „unsafe environment? Ми че то така ми харесва” Обясненията му, за подкрепата и доверието към HHH си бяха логични и звучаха добре, но стига WWE да не мислят, че никой не помни какво е станало и какво е говорел по време на лятото. Да не забравяме, че имат навика да правят отбор от доскоро враждуващи, ей така когато им скимне. Обясненията бяха добри, но някак си не прилягаха на бунтарския(уж) имидж на CM Punk, така че това за мен е и факт и измислица. Това не беше CM Punk, който очаквах. От Cena го очаквах, много ясно. Много пробойни в букинга, но какво да се прави....

WWE подготвят пуш за Brodus Clay.

Blackened: ИЗМИСЛИЦА. Тук, не че смятам че е баш-измислица, просто се моля, надявам се това да е измислица. Стига бе, Brodus Clay. Аз още не мога да повярвам, че този беше на Манията. Ужасно противен, липса на качества, за микрофона не знам как е, но предполагам че не струва, харизма – тотална нула, визия – както казах ужасно противен... абе какво си мислят WWE. Толкова да няма кого да издигат, че него. Все едно не сме наясно такъв човек до къде може да стигне – US титлата би била Еверест за него. Дано клиповете да си останат просто клипове.

Rocky_Maivia: ФАКТ! Не бих се учудил. Пускат ли постоянно клипчета за някой, значи се готви нещо. Друг е въпроса, дали ще се сготви. Не виждам къде биха го бутнали, освен може би при двойките. След като спре пуша на Mark Henry, той и Clay биха били един добър отбор, защото имат общо взето еднакъв стил. Въздушната пръдня(Air Boom) имат общ стил, The Usos имат общ стил и ако съберат двамата бехемоти, ще стане супер яко. Дано се сетят да го направят, ако наистина му готвят push. На Хенри не му остава много време като активен кечист(предполагам) и да бъде край него ще е добре за кариерата на Clay, който предполагам ще го замести като кечиста тип „грамаден енфорсър”, в момента в който Хенри се оттегли.

Mason Ryan оправдава гласуваното му доверие.

Blackened: ИЗМИСЛИЦА. Дърво от всякъде, да беше останал heel, че така като фейс още повече се ограничава, не че е малко ограничен от природата. Приликата с Батиста май му е спечелила симпатии в WWE, но няма да му спечели моите симпатии. Докато Дейв имаше своите моменти, Райън не виждам как ще ги получи тези моменти. Колкото до микрофона, знам че каза общо към 5 думи за цялата си кариера в WWE, вероятно и backstage са му казали „ходи кажи пет думи” за този RAW, но... тези пет думи, които каза той бяха най-глупавите от всички възможни. И още не разбирам защо така му дават да размазва Ziggler.

Rocky_Maivia: ИЗМИСЛИЦА! Не знам какво доверие е оправдал. Беше никой, след това го пуснаха в Нексъс точно преди да потънат незнайно в земята. След това го нямаше никакъв и изведнъж се появи отникъде с прическа на деветокласник – химик и даже го раздава фейс. Лично за мен той има потенциал, но сякаш WWE не знаят какво да правят с него. Определено има нужда от смяна на имиджа и гимика може би. Засега ми е оправдал единствено кликовете на fast forward-a. За в бъдеще, ще видим

John Morrison ще остане в WWE.

Blackened: ФАКТ. Всички му подписват края на кариерата, но не и аз. Ще остане, ще отминат нещата и ще тръгне пак нагоре, разбира се вече с абсолютно нулеви шансове за Световна титла. Нещо подобно се случи и на Sheamus преди месеци. Всъщност дори и да остане джобър, няма да напусне компанията. Може и те да го уволнят, но той да напусне – не, залагам на това, че няма. Ще си взима парите, ще си получава pop-овете, ще прави спотовете и така ще бъде в сянка, но няма да напусне. Това, че WWE наскоро му пуснаха нова тениска потвърждава до някъде тезата ми.

Rocky_Maivia: ИЗМИСЛИЦА! Някой във форума го беше нарекъл JoBo, което си е много правилно. По едно време сякащ получаваше някакъв пуш, но заради Мелина ли, заради някакви тяхни си задкулисни игрички, не знам, но той за мен вече е бита карта. WWE решат ли, че вече не им дреме за теб и ще те забият, докато сам не се откажеш. Примери много – MVP, Chavo Guerrero, Carlito, Shelton Benjamin…Дори и да остане, не вярвам вече да е на нивото, което беше..

Пускаме го сега, поради една просто причина - изключително слаба седмица в кеча, незврачен RAW и безхаберен букинг на TNA. Понеже не искаме да повтаряме това, което се казва в седмичните теми за шоутата, взе време да се напише и измисли дори. И все пак, дано го харесате.

Link to comment

Аз имам едно предизвикателство относно "факт/измислица", където може хубаво да поспорите, не знам дали сте го обсъждали, ако сте, се извинявам. От гледна точка на сегашното си положение, дали Daniel Bryan в крайна сметка наистина ще получи мач за WHC на КечМания 28? За мен лично към момента това си е абсолютна "измислица", но интересно ми е вие какво мислите. :)

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Fact or Fiction IV

Daniel Bryan ще кешира на WrestleMania 28.

Blackened: ИЗМИСЛИЦА. И кой би повярвал, че е факт. Въпреки че 2011 е една година за доста indy-крале в Мейнстрийма, единственият indyking, който може да оглави WrestleMania е CM Punk. Лично се надявам и силно вярвам, че Bryan ще продължи да бъде анти-изграждан, побеждаван и т.н. и ще кешира доста мощно, без значение със или без хийл търн. Аз ще се радвам да стане така. Първо, идеята на куфара е да изненадва, а това не се е случвало от доста отдавна. Второ, без значение граден или не граден, Daniel Bryan е един от най-добрите кечисти в света и без значение как изглежда, как го приема публиката и т.н., ми подписва доста dream title мачове. Предполагам че ще спечели някъде около TLC и на Elimination Chamber ще я изгуби. Повечето MITB рейнове са кратки – факт, приемете го.

Rocky_Maivia: ИЗМИСЛИЦА! До Wrestlemania има още доста време и нещата могат да се променят, но аз не вярвам Daniel Bryan да е в main event на Wrestlemania. Разбирам идеята за underdog, но това неговото е просто глупаво. Или изобщо не се появява, а ако го прави постоянно джоби на този и онзи. Лично аз не го виждам като шампион и според мен нищо чудно WWE да направят това, което имат навик да правят последно време. Просто да спрат да използват нещо, без никакви обяснения, като анонимния мениджър. Нямаше обяснения, нямаше storyline, просто спряха да го използват. Имам чувството, че точно това ще стане и с Daniel Bryan, или ще загуби куфарчето в някой залог. Обаче сега ми дойде нещо на ум. Mark Henry мачка всичко наред. Ако мачка така чак до манията и има мач там и даже победи на нея, само и само след него забравения от всеки Daniel Bryan кешира и победи непобеденото чудовище тероризирало целия ростър в продължение на година, би било наистина запомнящо се и ефектно. Само затова бих оправдал постоянното му джобене. Просто отвличане на вниманието. Разбира се криейтив тима не е толкова умен.

Завършекът на мача между Mark Henry и Big Show беше на място.

Blackened: ФАКТ. Правено или не, финалът беше епичен, а мача беше също толкова епичен, един от най-добрите мачове между гиганти. Докараха го от към драма, иначе си беше среден мач и ако не беше за титлата нямаше да ми пука толкова. Иначе има далеч по-голяма логика да се разпадне ринга при суперплекс между Henry/Big Show от колкото Lesnar и Big Show. Друго – поколението се смени, минаха цели 8 години, голяма част от феновете не помнят Леснар. И някои спотове не омръзват. Нямам нищо против Shane O’Mac да падне дори и за „клиширания” 3 път от 30 метра, нито пък имам нещо против във всяко TLC някой да се разбива в 4 маси.

Rocky_Maivia: ИЗМИСЛИЦА! Очаквах да стане реми, защото някак си не вярвах Mark Henry да загуби, но това нито го очаквах, нито беше на място.

Когато го видях за първи път преди 7-8 години си помислих, че наистина ринга не издържа и че не е нагласено и доста се впечатлих. Сега знам, че не стоят така нещата, но още си ми е един любим момент и ТРЯБВАШЕ да си остане уникален, просто защото е толкова специфичен. Много неща последните години се рециклират, но са по-общи. Това все едно да повторят 1 към 1 This is your life сегмента, разпъването на Austin и т.н. Лично за мен изобщо не беше на място и това отне от чара на първата подобна случка.

Мач между Кевин Неш и HHH е добра идея.

Blackened:ФАКТ. Една проста причина – да спрат да се бъркат в младото поколение. Този мач трябва да е единствен и драматичен, после Nash да го няма, а HHH да почва войната за власт. До голяма степен няма да ми е толкова интересен мача, но иначе ще е голям, безспорно. Разбира се трябва да има някоя стипулация от типа на No Holds Barred, защото Nash не е готов за пълноценен мач. Бих предпочел преди това да участват в някой от традиционните мачове на Survivor Series, но като гледам как се развиват нещата, погледите въобще няма да са върху 5 on 5 мачовете.

Rocky_Maivia: ФАКТ! Въпреки че Kevin Nash не е от най-подвижните, определено е по-подвижен от Hulk Hogan. Ако Sting и Hogan могат, Nash и HHH ще могат по-добре. Ще се радвам на един такъв мач, дори само да ги гледам на ринга, ако не за друго. Не ми хареса как build-ват мача досега. Nash винаги се появява отнякъде и прави някоя powerbomb, но дори и така е по-добре от пръсторазмахванията на Син Каровците.

Това е по-добрият вариант, отколкото да са в мач 5 vs 5, защото тогава той 100% ще кисне постоянно и нищо няма да прави, като Брет Харт на миналия Summerslam на мачът срещу Нексъс. Тогава доколкото си спомням седеше като самотно плашило в обран бостан с 13 гарги.....

The Rock и John Cena правилно няма да участват в традиционен Survivor Series мач.

Blackened: ИЗМИСЛИЦА. Ох, тази година очаквах УНИКАЛНИ мачове на Survivor Series, от типа на Cena/Rock/Punk/HHH/??? vs. Miz/Truth/Del Rio/Nash/???, плюс още един подобен дрийм тийм мач от SmackDown... но не, изглежда всичко ще пропадне. Та не, не е добра идея. Даже се надявам да загубят мача, което сто процента няма да се случи, даже е по-вероятно да видим squash. Няма значение, но когато чуя Survivor Series се сещам за традиционните мачове, а не за отделни мачове. И таг мачове на SS, освен ако не са за титлите по двойки, никога не са оправдани. Но заеби, нали ще ударят някой рекорд с подобен мач.

Rocky_Maivia: ФАКТ! Survivor Series e традиция. Върнаха турнира, заради името и традицията. The Rock дебютира на този турнир и сега се завръща пак на него. По пътя на логиката трябваше да е в традиционен мач 5 на 5, обаче то и няма с кой да е в него. Не върви Cena и The Rock да ги бутнат с някакви мидкардъри, но пък останалите вече си имат мачове. CM Punk с Del Rio, HHH с Kevin Nash и т.н. WWE просто тръгнаха в друга посока. За да сложат Cena и The Rock в такъв мач трябва да развалят 2-3 други мача, които вече са тръгнали да градят. От гледна точка на традицията щеше да е хубаво, но към момента няма как да стане.

Jack Swagger е в постоянно падение от 2010 година насам.

Blackened: ФАКТ. Никога не съм намирал Swagger за интересен, но имаше доста добри отзиви за него през 2010 – новия Енгъл, харизматичен, млад, комплексен, кой-каквото си избере. Всъщност аз следях само началната му кариера в ECW, защото когато е взел титлата, не съм гледал. Каакто и да е, но сега като го сложиха до Ziggler изглежда тотална дупка. Докато втория е в пълен възход и му ставам фен с всяко седмично шоу, Swagger е надолу доста здраво. Дори Vickie не му помага особено, докато Ziggler явно е научил доста трикове от нея, а и е доста активен извън ринга, градейки образа си. На ринга Swagger също не ме впечатлява. Може би трябва да се започне отначало с него, не знам.

Rocky_Maivia: ИЗМИСЛИЦА! Jack Swagger беше един от най-безличните шампиони в историята и след като му взеха титлата се беше позагубил, но не бих го нарекъл постоянно падение от тогава насам. В момента има нов мениджър в лицето на Вики Гереро и надявам се тя да прибави още „клиенти” и спокойно може да стане нещо като стейбъл, а около нея винаги получаваш хийт и телевизионно време. 100 % е бъдещ шампион по двойки със Dolph Ziggler.

Link to comment

Благодаря, че ми приехте темата за Daniel Bryan. И както очаквах, и вие смятате, че няма да видим бившия "American Dragon" в МЕ на КечМания. Аз даже и очаквам той да е първият, който да се провали при опит за кеширане. Не бих се изненадал.

Иначе, като гледам, явно май ще си остана единственият хейтър, който е абсолютно против мач между HHH и Nash. Е, поне съм уникален. :D

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
Lubo Dimitrov

Daniel Bryan ще кешира на WrestleMania 28. - Тук съм съгласен с тезата на Blackened, че ще спечели на някой от предстоящите ppv-та и до WrestleMania ще я загуби. Просто не го виждам в МЕ на най-големия турнир на WWE. Не, че няма качества и харизма, просто не мога да го сравня да кажем с Edge. Rocky Maivia, също ни е представил една страхотна идея, но не вярвам, че Vince и компания ще оставят Henry шампион до WM. Аз даже не вярвах, че ще е с титлата до сега. Мислех, че му я дават като орден "Стара планина", т.е. за заслуга, но като видяха колко добре се справя като monster champion го оставиха.

завършекът на мача между Mark Henry и Big Show беше на място. - Отново на 100% съгласен с Blackened. Дори да се е случвало това, то на всеки мач да става, пак ще предизвиква емоции у мен. Даже, ако трябва да си призная, докато не прочетох коментарите за мача в интернет, мислех, че случката на Brock и Big Show се е случила не по желание(ма т'ва е 'щот съм чаве :( ). Та, повтарям, дори и всеки мач да завършва по подобен начин, няма да ми омръзне, защото екстремните моменти (а този момент е ЕКСТРЕМЕН), предизвикват чувства в мен. :happy:

Тhe Rock и John Cena правилно няма да участват в традиционен Survivor Series мач. - еми и тука като по-горе - пак смятам, че Blackened е правият. SS е турнир, който е традиционен с мачовете си 5vs5 и винаги с тези мачове се помни, а тази година май не се очертават никакви такива мачове? Наистина ще е срам, ако няма нито един 5vs5 мач с поне upper midcarder. Тогава дори и да ми доведат Stone Cold, Mick Foley, nWo и т.н. ще ги плюя. Малко се отклоних от темата, та ще завърша с думите, че е много по-добре да видим The Rock и Cena в отбор с други ME и upper midcarders срещу heels, вместо в отборен мач.

Поредно прекрасно издание, рубриката много радва. :)

EDIT: Е така вече съм по-съгласен, макар че отново съм на мнение, че WWE няма да оставят Henry в битката за титлата дотогава.

stone_cold_steve_austin_signature_by_cyd

Link to comment

^ Идеята ми не беше Хенри да е шампион дотогава, а да е в битката за титлата дотогава и да е шампион на самия мач ;)

Сега ако имат вражда с Big Show до към Rumble-a и след това ако се върне и Kane да му отмъщава и той и да го занимава до Wrestlemania, спокойно можем да го докараме шампион до там...

  

 

 

Link to comment

Fact or Fiction V

CM Punk трябва да се бие за титлата на WWE на Survivor Series.

Blackened: ИЗМИСЛИЦА. Не, прекалено рано е. Мисля че съм го казвал много пъти. Събраха му се много загуби на Punk и трябваше на Survivor Series да има един огромен 5 on 5 мач – Сина, Пънк, HHH, Роки и т.н. Сега се надявам да не спечели, защото ще изглежда тъпо, а и ми писна от 1-2 месечни рейнове. Поне до Royal Rumble да държи Del Rio. Сега се надявам Punk да спечели Royal Rumble мача и да спечели титлата на WrestleMania. Но иначе очаквам един много силен мач, понеже и двамата имат много талант и химия на ринга. От любимите ми части в мача на HIAC беше чистия бой между двамата. А дано да видим нещо над ****.

Rocky_Maivia: ФАКТ! Аз лично не схванах какво точно стана а и ме мързи да превъртам отново RAW-a. CM Punk има право на rematch, но след това за да го заслужи трябва да спечели мач с Хенри. Punk губи, но Ларингитис ей така му дава мача? Наистина не го схванах това, а и не знам защо изобщо не ми пука за този мач. Нямат някаква вражда, която да ми прикове интереса, Дел Рио ми стана доста скучен с единственото си промо от година насам. Пънк трябва да се бие за титлата и да я спечели, защото ще бъде много по-интресен шампион от дел Рио. Засега всичко около дел Рио ми е скучно, не ги следя нещата и нямам отношение и мнение, поне докато Пънк не спечели колана.

WWE билдват Cena/Rock vs The Miz.R-Truth правилно.

Blackened: ИЗМИСЛИЦА. Първо, от месеци знаехме че Cena и The Rock ще бъдат в отбор. Дори го имаше в сайта на WWE. Сега изведнъж Сина ШОКИРАЩО!! иска Rocky да му е партньор. Той му отговаря с хиляди небивалици, че Twitter феновете го накрали... но за това по-надолу. Иначе – не, никак не съм надъхан, Miz и Truth имаха своя момент, сега ще бъдат сгазени. Те вече бяха. От Сина. Съвсем сам. Но иначе му трябва партньор. Защото няма да се справи иначе. Айде моля ви се.

Rocky_Maivia: ИЗМИСЛИЦА! Поредната глупост! Първо, кои по дяволите са Miz и R-Truth, за да се бият със Скалата и Джон Сина?!?! Не, наистина. Миз все още не е звездата за която се опитаха да го представят(поне в моите очи), R truth пък още по-малко. Да, сега са в нещо като ренесанс и отбора им е забавен, но да се биеш срещу Джон Сина и Скалата в първия му мач от 7 години насам? Айде моля ви се. Ако HHH беше търнал хийл и бяха отбор с Kevin Nash това повече би имало смисъл. Ето това е Star Power мач в моите очи и достойни имена да се изправят срещу Роки в първия му мач. Но както и да е, тези двамата са. Второ обявяват официално преди месец, че Скалата и Сина ще правят отбор, но Сина миналата седмица се чуди ли чуди кой да избере и изведнъж....I choose my partner to be….The ROCK! Wow, нямаше да се сетя. Една седмица, един презаснет сегмент и 1 едитната храчка по-късно се появява Роки в generic промо и приема рицарски да бъде партньор на Сина срещу тази велика сила на апокалипсиса The Miz and R-Truth, защото иначе явно никой не може да ги спре. Час и половина по-късно обаче Сина разпарчальоса сам самичък двамата по ринга като гладен вълк в курник. Е сега какъв му е смисъла на цялото това нещо?

The Rock направи добро промо на RAW и надъха за Survivor Series

Blackened: ИЗМИСЛИЦА. Едно от най-слабите промота на Rocky, което съм гледал. Идвайки от устата на 80% от ростера щях да си кажа „хмм, добро промо”, но това е Скалата, един от най-доказаните боКове на микфона. И ми се стори слабо, причините бяха направо малоумни. И пак via satellite. Без атмосфера, без публика без нищо. Доста, доста слабо. Или пестеливо, де да знам. Може след няколко седмици да ни изненада.

Rocky_Maivia: ИЗМИСЛИЦА! Това не беше The Rock. Това беше Дуейн Джонсън с посивял катинар насред храстите назубрил третия вариант на скриптираното му промо от началото на годината. Направи някакъв промо свърв, което беше тъпо. Ако беше останал с „не”, то поне до следващата седмица можеше да продължат по някакъв начин историята, или пък заради това до последния момент да „не се знае” дали Скалата ще дойде. Могат стига да искат да го направят максимално реално и дори смаркове като нас да се зачудят дали би дошъл или не, но затова се иска акъл.

Промото лично мен не ме трогна с абсолютно нищо, камо ли да ме надъха. Да не споменавам, че ОТНОВО беше записано, все едно Скалата не може да дойде от снимките на филма си за една вечер. Не, Винс, това няма да отнеме „момента” от завръщането му, ако се появи наживо, точно обратното. Би ме надъхало. Или според теб Скалата и Остин преди мача им на WM 17 си пращаха писма по пощата и се видяха за 1 път на мача? Побъркаха се вече с тези интернети и туитъри.

Отлагането на мача HHH vs Kevin Nash е добра идея

Blackened: ФАКТ. Не съм много убеден, че такъв мач ще има, но все пак – да, и без това този Survivor Series ми се струва претупан. Да го оставят за Royal Rumble, турнир на който и двамата са правили велики неща. Иначе и без това не ме интересува особено този мач – по-точно враждата около него. Но както хиляди други вражди, тази ще започне (започна) като мейн ивент вражда и много бавно и славно ще изпадне в карда. Като Punk vs. Orton от тази година например. Иначе беше излязла една картинка в интернет как HHH не може да му каже, че не става за нищо Nash и отлага мача му за WrestleMania 42. Нищо чудно и това да стане.

Rocky_Maivia: ИЗМИСЛИЦА! Причината, поради която направиха това „нападение” за да отложат мача е защото според тях The Rock е достатъчен за да draw-не хората за PPV-то и не смятали, че имат нужда от този мач точно сега. Аз пък съм на обратното мнение. Повече Star Power би направила шоуто само по-добро. В последните години WWE по този начин признават, че нямат тази Star Power, като пазят такива мачове да са по един на PPV. Аз бих вложил възможно повече от тази Star Power в което и да е PPV, което така или иначе ще ми доведе повече продажби, хем ще го направи по-запомнящо се. Мисля, че отдавна мина времето от средата на 80-те, когато един мач от рода на Hogan vs Andre е достатъчен да продаде цяла WM и остатъка от PPV-то да е само филъри. Според мен това е грешка, защото този мач така или иначе не е достатъчен за да е главен на което и да е PPV и така или иначе ще бъде вмъкнат някъде, ако ще го вмъкват, защо не го вмъкнат сега, докато историята е още прясна? Сега всичко ще се оталожи, след 1 месец ще се върне HHH, ще направи едно типично по дефоулт промо в стил „Im back, your skinny fat ass is mine”, на следващия RAW Nash ще му провали мач и ще му направи Powerbomb и....готово....мда...

Barrett ще се завърне и отново ще бъде фактор

Blackened: ФАКТ. Barrett Barrage ми се струва интересно и се надявам да стане нещо голямо, защото Wade, пак казвам е страхотен. Един добър кечист, харизматичен, с отличаващ се акцент, визия и общо взето всичко, което му трябва за да бъде звезда. Надявам се през 2012 да го видим като Световен шампион. Стигат му толкова стейбъли и отбори, време е сам да се издигне и мисля, че този Barrage е доста добър път по който да поеме. Няколко победи над по-големи риби като Шеймъс, Крисчън, ако случайно има рожден ден скоро – Ортън, веднага биха го издигнали до небесата, тъй като той вече има образ. И да му дават микрофона по-често.

Rocky_Maivia: ФАКТ! Не знам, дали ще е скоро, но никога нищо не е загубено. Това че забиха тотално Nexus не означава, че Barret не би станал фактор в WWE, дори и мейн ивентър. Един Марк Хенри минава от фактор до един никой и обратно в последните 15 години. Барет е добър, на микрофона, което е огромен плюс, да не кажа единствения, защото в WWE всички знаем, че вече техническите качества вече никой за нищо не ги бръсне. Ако говориш и си интересен, дори с вързани крака да си, ще пробиеш някой ден. Да, според мен Barrett ще се завърне и отново ще е фактор в WWE, особено сега след като взе да печели мачове, а и да му пускат чат пат клипчета.

Link to comment

Много е интересно, браво. :) На местата, където сте на различно мнение, успявате да покриете и двете гледни точки по много добър и пълен начин. Даже не ми се налага да влизам в темите за седмичните шоута, да чета коментарите, защото публикувате Fact or Fiction доста често, и обхващате всяка по-важна или интересна тема от изминалите седмица или две. И освен благодаря не знам какво друго да кажа. :D :)

Link to comment

Хаха, кой да повярва, че WWE ще успеят да Усерат даже и програма с участието на Скалата, която принципно си се пише/буква сама. Явно наистина всичко е възможно във Вселената на WWE. :D

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
Lubo Dimitrov

CM Punk трябва да се бие за титлата на WWE на Survivor Series. - Тук съм съгласен с тезата на Blackened (с него често сме на едно мнение между другото :D). Пънк още имаше място в главната история (която между другото за 1, 2 шоута се разби на парчета). Той трябваше на SS да бъде в 5-5 мач, след което на TLC да запълни участие в още някой отборен мач или нещо подобно, след което да вземе RR и на WM да стане шампион, след което да последва един супер невероятен дълъг и качествен reign. Alberto Del Rio и на мен не ми е много интересен, но ако титлата отново смени притежателя си, то ще стане направо смешно.

Barrett ще се завърне и отново ще бъде фактор. - Честно казано на мен Barret никога не ми е допадал, не оспорвам качествата ми, но просто... не знам, не буди никакви "чувства" или най-малкото не ме е карал да кажа "уоу, този Барет доста добре се справи с това promo/match". Че ще бъде издиган, и аз го вярвам. Като heel на микрофона определено се справя добре и според мен една вражда с Sheamus би била много интересна в момента.

По другите теми нямам какво да кажа, защото просто сте казали всичко. :D Отново прекрасно издание, много радвате. :)

stone_cold_steve_austin_signature_by_cyd

Link to comment

Fact or Fiction VI

Awesome Truth изглеждат като сериозен отбор в Мейн ивента.

Blackened: ФАКТ. Awesome Truth буквално са awesome. R-Truth от както обърна хийл преди близо половин година се прероди на микрофо, получи голямо внимание и т.н. От друга страна The Miz след като направи нещо, което малко хора правят – запази като хийл на WrestleMania (въпреки, че Скалата го преби малко след това), падна много в карда, издигна Alex Riley, който не сме виждали от седмици, въобще загуби се. Щеше да краде шоуто на SummerSlam, което се оказа епична глупост, като го вкараха в предварителен мач и дори не го спечели, но... но след това щом направиха отбор, двамата не че се върнаха веднага в Мейн ивента, но ми се върнаха в полезрението на момента. R-Truth е забавен, въпреки че не харесвам начина по който говори, а The Miz никога не е бил по-добър от микрофона. Промото му от тази седмица само го доказва, реакциите които получават и никога не са получавали като single кечисти (освен what’s up, но то не се брои). Най-хубавото е че са наистина отбор, а не просто двама кечисти, приятели, които излизат заедно (D-Generation X). Очаквам да загубят на Survivor Series, но ще си умра от кеф и ще бъдат пушнати до небето, ако спечелят. След това каквото и да става – таг титлите задължително.

Rocky_Maivia: ФАКТ! Наистина изглеждат като стабилен отбор и възможно по-скоро трябва да вземат коланите, което според мен ще стане след Survivor Series. Все още не разбирам от ‘къв зор те ще са тези, които ще се бият срещу някой от ранга на Скалата и Сина, но уотевър. Като изключим това, те са много стабилен и свеж отбор и трябва да вземат титлите възможно най-скоро и да ги държат възможно най-дълго. Нещо подобно на Cody Rhodes и интерконтиненталната титла.

Zack Ryder е най-over мидкардъра в последните няколко години.

Blackened: ФАКТ. И това е факт, няма как. Райдър си изгради сам образа, сам се направи звезда, сам се сложи на картата и само адмирации за това. Всеки задлужава адмирации за подобно нещо. В Англия публиката беше луда по него. Реакцията, която получи много рядко се чува, а вече вкараха и репликата му в theme song-а, което винаги е бил голям коз. Примерно Скалата да не излиза с “If ya smell” – няма да е същото. Печели редовно, поддържа интереса в интернет, не е издиган като суперчовек, колоритен е – всичко е където трябва. Истина е обаче, че и конкуренция няма, ако говорим за самото твърдение, а не за самия Райдър. Колоритните мидкардъри се загубиха много отдавна по пътя. Това е голям минус, но пък и те не правят нищо за да са различни. Съмнявам ес да имат идеи и WWE да не искат да ги чуят. Ако пък наистина е така, живеем в интернет-ерата, сам се направи звезда. Е, вече ще е тъпо още някой да тръгне да прави шоута, но идеята е да се положат усилия. Ziggler няма мач на Survivor Series, така че пътя му към US титлата този път е отворен. А като приятел на Сина, и още по-добре – Сина е негов фен, няма как да бъде по-over в мидкарда. Очаквам с нетърпение да се изкачи, само за да видя какви реакции ще вади.

Rocky_Maivia: ФАКТ! Не знам дали заради шоуто в тубата стана така, защото е нещо ново и свежо ли, но наистина той е най-over мидкардъра в последните години. Преди не забелязвах, че съществува. Смело мога да кажа, че той в момента е най-смислено build-вания млад талант. Първо не се появяваше, след това стана помощник на Теди Лонг след което започна да се появява в RAW. Не след дълго записа няколко победи, а миналата седмица беше в main event със John Cena. И това само за няколко месеца. За разлика от други разочарования като Jack Swagger на които даже им дадоха световна титла, Зак е over с публиката, което му е един вид застрахователна полица. Ако е over с нея и не се прави на интересен backstage *кхъъъ JoMo кхъ кхъъм* след време ще е ако не WWE, то поне World Heavyweight Champion.

WWE запазиха всичките си козове за последното шоу преди Survivor Series.

Blackened: ФАКТ. Общо взето е така. Скалата оставиха, Бродус Клей оставиха, глупостите на Коул и JR оставиха. Очевидно се надяват на висок рейтинг. Последните шоута, не че не ми харесаха – бяха ми забавни, но не бяха типични кеч шоута. Нямаше някакъв качествен кеч (3-4 месеца всяка седмица имаше мач за поне *** във всеки RAW), нямаше развитие почти никъде освен при Punk и Alberto и донякъде Kevin Nash. Бяха ми забавни RAW-овете, но от това шоу очаквам само сериозност. И очаквам най-накрая, след 9 месеца Дуейн да излезе като Скалата. Очаквам едно много силно промо, компенсиращо всичките „via satellite” промота, защото от 14.02 до сега, Скалата имаше точно 2 хубави промота – едното беше точно от 14.02, което си беше за мен 10/10 промо, другото от WrestleMania, но и тогава не беше точно както трябва. Надявам се публиката да е адски гореща за следващото шоу, защото ще се наложи, ако искат да стане нещо. Другите интересни неща за шоуто са евентуалната поява на Foley, която пак обаче е свързана със Скалата, Бродус Клей и какъв ще го играе... не, ебавам се, боли ме фара за Бродус Клей, предполагаемия отговор на HHH, някой хубав сегмент между Punk и Del Rio и по-дълги мачове, предполагащи се от 3-часово шоу.

Rocky_Maivia: ФАКТ! Те наистина си ги запазиха, но изобщо не го одобрявам. В последния RAW, както беше споменал някой в темата(мисля че parcaleste) нищо не се случи. Въпреки това ми хареса, което е странно, но все пак нищо не се случи. Беше забавно, но безмислено. За трети път отлагат това със Коул и JR, не че толкова искам да го видя, но се надявах да мине по-бързо. Скалата също го оставиха съвсем за накрая. Тъпо е. Можеше наш Дуейнчо да отдели от претоварения си графих два три понеделника и да се появи по-рано. Щеше да се направи един стабилен билд, но не. Чакат да сбутат всичко в едно шоу. Ок, ще направят хубав рейтинг на него и всичко останало, но няма време хората да се настроят. Сега следващия път гледайте как ще претупат всичко, защото ще е така наблъскано. Скалата ще излезе последните 10-15 минути, ще каже едно две клишета, ще излезнат Миз и Трут, ще го нападнат „брутално” и ще дойде Сина и ще ги размята. Разбира се следва типичното оттегляне на ступаните хийлове, докато стигнат до титантрона. Роуа завършва с размяна на ядосани погледи между „петите” на титантрона и „лицата” на ринга. В краен случай Сина може да получи един задник на скалата (Rock Bottom). Толкова пазят хубавите моменти, че накрая вземат да овяхнат тези моменти....

John Laurinaitis трябва да остане RAW GM за постоянно.

Blackened: ИЗМИСЛИЦА. Да бъдеш GM е толкова клиширано, че е срамота човек с подобен хийт и дразнещ глас да го хабиш за това. Трябва да е по-високо, да дърпа конците директно. И Triple H да не може да му казва, че още му е шеф. Тук се надявам да не дропнат историята със SMS-ите, че ми писна WWE да почват някакви загадъчни неща („bigger picture”-а на Нексъс, примерно) и да ги заебават по средата. Харесва ми, че Laurinaitis го играе справедливия лош тип, защото друго от което ми писна са no-logic heel GM-ите из света на кеча. Шеф съм, лош съм, дай да те наебем. Тъпо е. За това и се радвам, че играе както за Пънк, така и за Del Rio, така и за HHH и Nash съответно. Дано да видим развитие в историята и дано тя да има общо с VKM.

Rocky_Maivia: ФАКТ! В момента няма кой да му стъпи на малкия пръст в тази роля. Даже вече и гласа му не ми прави впечатление. Дано направят някакъв angle и да превземе и Smackdown, защото Теди Лонг е пълна пародия. Имам чувството, че този човек е робот. Винаги излиза по едно и също време, казва и прави едни и същи неща. Не, че Джон Ло не прави същото, но поне е ново лице.

Отдавна се надявам той да направи някакъв стейбъл с Отунга, Миз, Трут и русите пудели на Вики. Спите, WWE! Само един Мик Фоли би бил по-добър вариант, но пък ако дойде не вярвам да е хийл, а RAW има нужда точно от хийл мениджър. Фейс шушумигите като Лонг не допринасят с нищо. Гоу, Джон Ло!

CM Punk реално каза какво мисли за микрофонните възможности на Alberto Del Rio.

Blackened: ФАКТ. Punk пак се върна към voice of the voiceless, т.е. IWC-то малко ни представи. Чуйте пак промото. Това, което говори ми звучи като коментар в кеч форум, ама баш – говори нещо Алберто, ама нищо не казва. Добър е на ринга, ама на микрофона не струва и не вади реакции. Освен ако за реакции не броим това, което отнася Родригес, когато обявят, че той ще е анонсъра. Въпреки че не може да се нарече shoot, не мисля че го е имало това в сценария, защото си беше бая закопаване на шампиона, но все пак си беше истина. И поздравления за Punk, че и като фейс си е интересен. Е, не е като да беше хийла с фейс реакциите през юли месец, но и сега си държи летвата високо, поне за мен. Може и да съм му марк, но не си крива душата за това, което не ми е интересно. Примерно това с отбора с HHH (освен свежия сегмент в началото, когато нямаше никой в компанията останал), респекта и т.н., много не ми се понрави и хубаво, че ги биха. Но на микрофона си е звяр Punk, и все още си е, дори и като фейс. Все така да продължава. Пътя към Royal Rumble е открит!

Rocky_Maivia: ФАКТ! Del Rio наистина няма дар слово. Не знам дали е защото не е американец и му е по-трудно, но съква яко на микрофона. А и сценаристите не му помагат и му слагат едно и също промо откакто е дошъл. Това за съдбата и кучетата(perros). Del Rio лично на мен ми стана доста скучен и го следя само заради Ricardo, който пък ми е адски забавен. Не мога да си кривя душата де, това което му липсва в промотата го компенсира на ринга, но все пак не може да си шампион на WWE и хората да умират от скука на промотата ти. Даже и в Мексико не получи реакцията която очаквах. Спокойно мога да кажа, че му липсва харизма. Последният подобен образ JBL, изпълваше цялата зала с присъствието си. Просто си пуснете някое промо на JBL и след това този шит за дестъни, перрос и грингос малдитос. Разликата е огромна!

Абе, май малко попрекалихме с фактите... въ, както и да е. В следващите седмици ще пробваме една нова концепция, в която вие ще ни пращате твърдения (на ЛС, на който и да било от двамата), а ние ще си избираме 2-3 от тях и ще ги "съдим". Но преди това, понеже другата седмица ще направим FOF преди един доста голям турнир, пращайте ни твърдения, ние ще си изберем най-добрите от тях и целия FOF ще бъде ваш. Без значение дали твърденията ви ще са за отделна персона, мач, вражда, история и т.н., стига да е актуално твърдението - всичко се приема. Хайде, и по-активно!

:)

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...