Jump to content

UFC Fight Night: Shields vs. Ellenberger - September 17, 2011


MainEventer

Recommended Posts

UFC_FN_25_poster.jpg

UFC Fight Night: Shields vs. Ellenberger - September 17, 2011

Information

Promotion: Ultimate Fighting Championship

Date: September 17, 2011

Venue: Ernest N. Morial Convention Center

City: New Orleans, Louisiana

Official fight card

Main card

Welterweight bout: Jake Shields vs. Jake Ellenberger

Middleweight bout: Court McGee vs. Dongi Yang

Featherweight bout: Jonathan Brookins vs. Erik Koch

Middleweight bout: Alan Belcher vs. Jason MacDonald

Preliminary card

Lightweight bout: Cody McKenzie vs. Vagner Rocha

Lightweight bout: Evan Dunham vs. Shamar Bailey

Welterweight bout: Matt Riddle vs. Lance Benoist

Bantamweight bout: Ken Stone vs. Donny Walker

Welterweight bout: Daniel Roberts vs. TJ Waldburger

Welterweight bout: Justin Edwards vs. Jorge Lopez

Welterweight bout: Seth Baczynski vs. Clay Harvison

OFFICIAL TRAILER:

Засега няма.

  • Upvote 3
Link to comment

Елънбърг изобщо не е от класата на Шийлд. Мач, направен с идеята да бие звездата, че да не му се развали репутацията. Особено след като Джордж го разнася като куче кокал с едно око из клетката.

Слаб файт найт.

 

Link to comment

И по-слаби са били в ME. Ellenberger е 5-1 в UFC, а единствената му загуба е от Condit и то със split decision. Мачът е това, което трябва да бъде. Победителят ще се изкачи с една идея по-високо, а загубилият се връща в трета глуха. Всеки, който загуби от GSP, вече е вчерашна новина, а Jake Shields не е особен draw, че да има нужда да го пазят.

Кофти новина за Shields, защото баща му, Jack Shields е починал на 67 годишна възраст тази седмица. А, доколкото разбирам му е бил повече от баща/мениджър и са били доста близки. Да почива в мира и дано не окаже влияние на Shields.

Edited by neshev
Link to comment

Не знам по каква причина, но ми се струва, че Джейк Шийлдс си го бутат в UFC от как стъпи в компанията. Някак си дойде с големи надежди след победата над Хендо в Strikeforce. Още като дойде го пуснаха (по традиция впрочем) срещу корав опонент, който се продполагаше, че трябва да бие и да покаже класа. Ако питаш мен Кампман беше победителят в онази среща. Не знам какво оценяваха и какво не съдиите в , но си беше пладнешки обир.

За да играе после с Джордж дефакто се отмени спечеления тайтълшот на Фич.

Джордж щеше да го разпилее още в редовното време, но се случи кофти контузията с окото. Еми, ако това не е шанс, не знам кое е! Кьорав GSP продължи да го доминира от всякъде.

Сега Шийлдс се изправя срещу Елънбърг, който е корав тип, но не е някаква невероятна класа. Специално в тая категория има доста по-добри състезатели, които се предполагаше, че са потенциални опоненти на Шийлдс. Най-малкото един Тиаго Алвеш или защо не Фич.

Може и просто така да са се наредили нещата, но все са в полза на Шийлдс от как е в UFC. Очаквам безпроблемна победа за него и след това пак да бъде промотиран като "големата работа".

 

Link to comment

Няма нужда да обяснявам, но главната цел на UFC е да правят пари, а това, че реално определят най-добрият MMA боец в света, е само бонус. За това ще имаме хора като Brock Lesnar, който след 2 мача в UFC получи шанс за титлата, и ще имаме хора като Fitch, който трябва да спечели Х на брой мачове за да е добавян в сметките. За да може един боец да е пробутан за ME атракция трябва да:

1. Да има добър рекорд.

2. Да има интересен стил.

3. Да има интересен характер/история.

В случая Fitch има само първото. Добър рекорд, който сам по себе успя да му уреди един title shot. Естествено, Fitch беше с лекота победен от GSP. Да, към днешна дата Fitch може би ще е най-неудобният опонент за GSP, но това няма никакво значение, след като хората видяха как пада от действащия шампион. Да не говорим, че след въпросната загуба, Fitch не успя с нищо да убеди хората, че един втори мач ще бъде интересен. Тези победи с decision бяха доминантни, но хората искат да видят finisher-и. За това хора като Diaz, Condit и прочие ще продължават да бъдат избор #1 за Dana White и Joe Silva.

Същата работа е и с Shields. Определено има го моментът, в който UFC успяха да го "откраднат" от StrikeForce и си беше една доста сладка победа за Dana White, но вече това няма особено значение. Важното е, че Shields не беше побеждаван от 6 години, имаше победа над Henderson и е човек, който е бил доминантен в две категории. Това им стига. Мачът си беше това, каквото трябваше да бъде и Shields е толкова близо до title shot, колкото Fitch, Kos, B.J. и другите, които вече получиха шанс за титлата.

Защо Ellenberger, а не Alves? Защото, който и да загуби в този мач ще е загубил, а победителят няма да спечели кой знае какво. В този случай, Ellenberger е млад талант и, ако запише тази победа ще може да получи един стабилен push.

Link to comment

Не мога да разбера за какво говорите, нормално е този мач да се book-не... Ellenberger млад, стар, зелен, син, скучен е 4-1 в UFC, с 4 последователни победи, 3 от които бяха finish. Единствената му загуба бе от Condit и се съгласете бе доста "близък" мач. Joe Silva отново е book-нал приличен Main Event за "Fight Night" сериите, като който и от двамата да спечели ви уверявам ще извлече нещо от сблъсъка. Забравете за тези глупости тип - "нищо няма да спечели победителя", "няма смисъл този мач", защото в MMA всичко е възможно. Както виждате един kick може да те направи суперзвезда, а в такъв експлозивен бой, Shields да submit-не Ellenberger, или Jake #2 да нокаутира Jake #1 си е доста солидна стъпка към върха на дивизията. Вземете пример от Light Heavyweight дивизията, в която всеки втори боец от top-a има постоянно реален шанс да се бие за титлата! War JakeS, ще е як и НУЖЕН бой освен ако не завърши с много скучен decision! ;[

Jonathan Brookins vs. Erik Koch ще бъде война, нямам търпение!

Edited by G
  • Upvote 2
Link to comment
  • 2 weeks later...

Забравете за тези глупости тип - "нищо няма да спечели победителя", "няма смисъл този мач", защото в MMA всичко е възможно.

Казах го и преди, казвам го и сега! :) Време е да спрете да говорите преди бой, че не ще бъде интересен и нямало смисъл от него... и все пак голяма изненада, не очаквах Еllenberger чак да нокаутира Shields, явно наистина всичко е възможно в този спорт!

Link to comment

:lol: Шийлдс, Ник Диаз, Нейт Дияз, Мелендез ... на тия да не вземе цялата школа да им се окже голям въздух под налягане. Нейт в UFC го люшка кой го хване, видяхме го и Джейк колко струва ... една смешна победа срещу Кампман, която е доста спорна (а за мен лично си беше грешка) и толкова. Джордж го маризи кьорав като по филмите за нинджи цели пет рунда. Елънбъргър го помля ...

Ник не може да дойде на една пресконференция егати, пък си представям колко е професионалист в тренировките. Няма да се изненадам Би ДЖей да го отнесе на следващия му мач :beer: .

 

Link to comment

Елънбърг изобщо не е от класата на Шийлд. Мач, направен с идеята да бие звездата, че да не му се развали репутацията. Особено след като Джордж го разнася като куче кокал с едно око из клетката.

Слаб файт найт.

Не знам по каква причина, но ми се струва, че Джейк Шийлдс си го бутат в UFC от как стъпи в компанията. Някак си дойде с големи надежди след победата над Хендо в Strikeforce. Още като дойде го пуснаха (по традиция впрочем) срещу корав опонент, който се продполагаше, че трябва да бие и да покаже класа.

Може и просто така да са се наредили нещата, но все са в полза на Шийлдс от как е в UFC. Очаквам безпроблемна победа за него и след това пак да бъде промотиран като "големата работа".

:lol: Шийлдс, Ник Диаз, Нейт Дияз, Мелендез ... на тия да не вземе цялата школа да им се окже голям въздух под налягане. Нейт в UFC го люшка кой го хване, видяхме го и Джейк колко струва ... една смешна победа срещу Кампман, която е доста спорна (а за мен лично си беше грешка) и толкова.

. Елънбъргър го помля

Броу`, всеки втори пост ти стана як хейт, че и започваш да си противоречиш на моменти. Нешката е ясно, че се "движи" по този начин, но твоите постове , които чета в Fight Club раздела са станали мега негативни? По спокойно я карайте, дайте да коментираме не да плюем всяко събитие и всичко в него. :D В единият пост Еленбъргър не бил от класата на Шийлдс, в другия Еленбъргър един вид е невероятната звезда, а Шийлдс и camp-а му вече не ставали за нищо... утре ако Шийлдс победи някой от топ 10-на и хайде ще е най-великия, нека да не бъдем толкова крайни и критични, приятели? :(

Edited by G
  • Upvote 3
Link to comment

Не е хейт, G. Като го писах това за класата на Елънбъргър наистина го вярвах. Шийлдс беше "бутан" в UFC - факт, какво да си затваряме очите. Но все си мислех, че няма да има проблем с Елънбъргър, той пък взе че рунд не издържа.

Направо се чудя как можа да бие Хендо преди време, в UFC е мега посредствен за момента.

А пък къде си видял да пиша за Елънбъргър че е голяма звезда или нещо от сорта?

  • Upvote 3

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...