Jump to content

UFC Fight Night: Shields vs. Ellenberger - September 17, 2011


MainEventer

Recommended Posts

UFC_FN_25_poster.jpg

UFC Fight Night: Shields vs. Ellenberger - September 17, 2011

Information

Promotion: Ultimate Fighting Championship

Date: September 17, 2011

Venue: Ernest N. Morial Convention Center

City: New Orleans, Louisiana

Official fight card

Main card

Welterweight bout: Jake Shields vs. Jake Ellenberger

Middleweight bout: Court McGee vs. Dongi Yang

Featherweight bout: Jonathan Brookins vs. Erik Koch

Middleweight bout: Alan Belcher vs. Jason MacDonald

Preliminary card

Lightweight bout: Cody McKenzie vs. Vagner Rocha

Lightweight bout: Evan Dunham vs. Shamar Bailey

Welterweight bout: Matt Riddle vs. Lance Benoist

Bantamweight bout: Ken Stone vs. Donny Walker

Welterweight bout: Daniel Roberts vs. TJ Waldburger

Welterweight bout: Justin Edwards vs. Jorge Lopez

Welterweight bout: Seth Baczynski vs. Clay Harvison

OFFICIAL TRAILER:

Засега няма.

  • Upvote 3
Link to comment

Елънбърг изобщо не е от класата на Шийлд. Мач, направен с идеята да бие звездата, че да не му се развали репутацията. Особено след като Джордж го разнася като куче кокал с едно око из клетката.

Слаб файт найт.

 

Link to comment

И по-слаби са били в ME. Ellenberger е 5-1 в UFC, а единствената му загуба е от Condit и то със split decision. Мачът е това, което трябва да бъде. Победителят ще се изкачи с една идея по-високо, а загубилият се връща в трета глуха. Всеки, който загуби от GSP, вече е вчерашна новина, а Jake Shields не е особен draw, че да има нужда да го пазят.

Кофти новина за Shields, защото баща му, Jack Shields е починал на 67 годишна възраст тази седмица. А, доколкото разбирам му е бил повече от баща/мениджър и са били доста близки. Да почива в мира и дано не окаже влияние на Shields.

Edited by neshev
Link to comment

Не знам по каква причина, но ми се струва, че Джейк Шийлдс си го бутат в UFC от как стъпи в компанията. Някак си дойде с големи надежди след победата над Хендо в Strikeforce. Още като дойде го пуснаха (по традиция впрочем) срещу корав опонент, който се продполагаше, че трябва да бие и да покаже класа. Ако питаш мен Кампман беше победителят в онази среща. Не знам какво оценяваха и какво не съдиите в , но си беше пладнешки обир.

За да играе после с Джордж дефакто се отмени спечеления тайтълшот на Фич.

Джордж щеше да го разпилее още в редовното време, но се случи кофти контузията с окото. Еми, ако това не е шанс, не знам кое е! Кьорав GSP продължи да го доминира от всякъде.

Сега Шийлдс се изправя срещу Елънбърг, който е корав тип, но не е някаква невероятна класа. Специално в тая категория има доста по-добри състезатели, които се предполагаше, че са потенциални опоненти на Шийлдс. Най-малкото един Тиаго Алвеш или защо не Фич.

Може и просто така да са се наредили нещата, но все са в полза на Шийлдс от как е в UFC. Очаквам безпроблемна победа за него и след това пак да бъде промотиран като "големата работа".

 

Link to comment

Няма нужда да обяснявам, но главната цел на UFC е да правят пари, а това, че реално определят най-добрият MMA боец в света, е само бонус. За това ще имаме хора като Brock Lesnar, който след 2 мача в UFC получи шанс за титлата, и ще имаме хора като Fitch, който трябва да спечели Х на брой мачове за да е добавян в сметките. За да може един боец да е пробутан за ME атракция трябва да:

1. Да има добър рекорд.

2. Да има интересен стил.

3. Да има интересен характер/история.

В случая Fitch има само първото. Добър рекорд, който сам по себе успя да му уреди един title shot. Естествено, Fitch беше с лекота победен от GSP. Да, към днешна дата Fitch може би ще е най-неудобният опонент за GSP, но това няма никакво значение, след като хората видяха как пада от действащия шампион. Да не говорим, че след въпросната загуба, Fitch не успя с нищо да убеди хората, че един втори мач ще бъде интересен. Тези победи с decision бяха доминантни, но хората искат да видят finisher-и. За това хора като Diaz, Condit и прочие ще продължават да бъдат избор #1 за Dana White и Joe Silva.

Същата работа е и с Shields. Определено има го моментът, в който UFC успяха да го "откраднат" от StrikeForce и си беше една доста сладка победа за Dana White, но вече това няма особено значение. Важното е, че Shields не беше побеждаван от 6 години, имаше победа над Henderson и е човек, който е бил доминантен в две категории. Това им стига. Мачът си беше това, каквото трябваше да бъде и Shields е толкова близо до title shot, колкото Fitch, Kos, B.J. и другите, които вече получиха шанс за титлата.

Защо Ellenberger, а не Alves? Защото, който и да загуби в този мач ще е загубил, а победителят няма да спечели кой знае какво. В този случай, Ellenberger е млад талант и, ако запише тази победа ще може да получи един стабилен push.

Link to comment

Не мога да разбера за какво говорите, нормално е този мач да се book-не... Ellenberger млад, стар, зелен, син, скучен е 4-1 в UFC, с 4 последователни победи, 3 от които бяха finish. Единствената му загуба бе от Condit и се съгласете бе доста "близък" мач. Joe Silva отново е book-нал приличен Main Event за "Fight Night" сериите, като който и от двамата да спечели ви уверявам ще извлече нещо от сблъсъка. Забравете за тези глупости тип - "нищо няма да спечели победителя", "няма смисъл този мач", защото в MMA всичко е възможно. Както виждате един kick може да те направи суперзвезда, а в такъв експлозивен бой, Shields да submit-не Ellenberger, или Jake #2 да нокаутира Jake #1 си е доста солидна стъпка към върха на дивизията. Вземете пример от Light Heavyweight дивизията, в която всеки втори боец от top-a има постоянно реален шанс да се бие за титлата! War JakeS, ще е як и НУЖЕН бой освен ако не завърши с много скучен decision! ;[

Jonathan Brookins vs. Erik Koch ще бъде война, нямам търпение!

Edited by G
  • Upvote 2
Link to comment
  • 2 weeks later...

Забравете за тези глупости тип - "нищо няма да спечели победителя", "няма смисъл този мач", защото в MMA всичко е възможно.

Казах го и преди, казвам го и сега! :) Време е да спрете да говорите преди бой, че не ще бъде интересен и нямало смисъл от него... и все пак голяма изненада, не очаквах Еllenberger чак да нокаутира Shields, явно наистина всичко е възможно в този спорт!

Link to comment

:lol: Шийлдс, Ник Диаз, Нейт Дияз, Мелендез ... на тия да не вземе цялата школа да им се окже голям въздух под налягане. Нейт в UFC го люшка кой го хване, видяхме го и Джейк колко струва ... една смешна победа срещу Кампман, която е доста спорна (а за мен лично си беше грешка) и толкова. Джордж го маризи кьорав като по филмите за нинджи цели пет рунда. Елънбъргър го помля ...

Ник не може да дойде на една пресконференция егати, пък си представям колко е професионалист в тренировките. Няма да се изненадам Би ДЖей да го отнесе на следващия му мач :beer: .

 

Link to comment

Елънбърг изобщо не е от класата на Шийлд. Мач, направен с идеята да бие звездата, че да не му се развали репутацията. Особено след като Джордж го разнася като куче кокал с едно око из клетката.

Слаб файт найт.

Не знам по каква причина, но ми се струва, че Джейк Шийлдс си го бутат в UFC от как стъпи в компанията. Някак си дойде с големи надежди след победата над Хендо в Strikeforce. Още като дойде го пуснаха (по традиция впрочем) срещу корав опонент, който се продполагаше, че трябва да бие и да покаже класа.

Може и просто така да са се наредили нещата, но все са в полза на Шийлдс от как е в UFC. Очаквам безпроблемна победа за него и след това пак да бъде промотиран като "големата работа".

:lol: Шийлдс, Ник Диаз, Нейт Дияз, Мелендез ... на тия да не вземе цялата школа да им се окже голям въздух под налягане. Нейт в UFC го люшка кой го хване, видяхме го и Джейк колко струва ... една смешна победа срещу Кампман, която е доста спорна (а за мен лично си беше грешка) и толкова.

. Елънбъргър го помля

Броу`, всеки втори пост ти стана як хейт, че и започваш да си противоречиш на моменти. Нешката е ясно, че се "движи" по този начин, но твоите постове , които чета в Fight Club раздела са станали мега негативни? По спокойно я карайте, дайте да коментираме не да плюем всяко събитие и всичко в него. :D В единият пост Еленбъргър не бил от класата на Шийлдс, в другия Еленбъргър един вид е невероятната звезда, а Шийлдс и camp-а му вече не ставали за нищо... утре ако Шийлдс победи някой от топ 10-на и хайде ще е най-великия, нека да не бъдем толкова крайни и критични, приятели? :(

Edited by G
  • Upvote 3
Link to comment

Не е хейт, G. Като го писах това за класата на Елънбъргър наистина го вярвах. Шийлдс беше "бутан" в UFC - факт, какво да си затваряме очите. Но все си мислех, че няма да има проблем с Елънбъргър, той пък взе че рунд не издържа.

Направо се чудя как можа да бие Хендо преди време, в UFC е мега посредствен за момента.

А пък къде си видял да пиша за Елънбъргър че е голяма звезда или нещо от сорта?

  • Upvote 3

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...