tker 17-0 Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 http://www.sportal.bg/news.php?news=325486 Като говорим за снукър-това е най-голямото събитие.За мен като фен на Рони е по-голямо от мачовете на Хигинс,имайки предвид и това че Хигинс игра с българи,който бяха много под нивото му,а Рони ще играе с англичанин. iMMORTAL!, old school and itzo1994 3 Quote Link to comment
itzo1994 Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Моля се да не ходи при Слави. Иначе евала на Федерацията, че организираха Европейско, вече и 2 мача с големи звезди - така се популяризира спорт! Ако билетите не са уникално скъпи (а не вярвам да стане така) ще отида с удоволствие. old school and iMMORTAL! 2 Quote Link to comment
old school Posted September 20, 2011 Share Posted September 20, 2011 (edited) Това ще е запомнящо се събитие за всички фенове на снукъра в България !Рони е един от най-големите в историята на играта и въпреки,че в последно време не е в особено блестяща форма,пак би направил страхотно шоу.А за опонента му в демонстративният мач-младият Джак Лисовски,не знам много,но от коментарите по Eurosport оставам с впечатлението,че е бъдеща звезда и заедно с Джъд Тръмп,Лука Бресел и Каспер Филипиак са сред най-големите снукър таланти . Edited September 20, 2011 by old school iMMORTAL! and outkast 2 Quote Link to comment
old school Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 (edited) Малко преди да дойде у нас,Рони показва,че все още може да печели титли .E,те може и да не са от ранкинг турнири,но все пак са от достатъчно престижни състезания.На финала на седмия турнир от Players Tour Championship,той победи на финала уелсеца Матю Стивънс.И освен,че спечели надпреварата,"Ракетата" излита с две позиции напред в ранглистата и от 14-то вече е на 12-то място.Като в обновената днес световна ранглиста Марк Селби затвърждава лидерската си позиция,като той има актив от 67 745 точки.И увеличава аванса си пред вторият,Марк Уилямс,който има 63 540 точки.Трети е световният шампион Джон Хигинс с 57 900 точки. Edited October 10, 2011 by old school StyleR 1 Quote Link to comment
old school Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 (edited) Най-прогресиращият играч през 2011 г. в снукъра-Джъд Тръмп,спечели вторият най-престижен турнир в кралската билярдна игра-UK Championship.На финала той победи с 10:8 фрейма Марк Алън в един много качествен и драматичен мач.За Тръмп това е втора титла от ранкинг турнир в кариерата му след победата на China Open в края на миналият сезон.Освен това той вече заема рекордното в своята кариера пето място в световната ранглиста.Достойният му съперник Марк Алън,за когото това е първи финал в ранкинг турнир досега,направи цели 4 сенчъри брейка,най-добрият от които бе 141 точки,но това не му беше достатъчно да стигне до победата. В обновената световна ранглиста Марк Селби запазва първото си място с актив от 69 185 точки,Марк Уилямс остава на второто място с 64 100 точки.Трети вече е Нийл Робъртсън,който има 57 940 точки,измествайки от тази позиция настоящият световен шампион Джон Хигинс,който обаче е съвсем близо до австралиеца с 57 820 точки.А Джъд Тръмп е вече пети с 56 385 точки.В топ 8 са още Шон Мърфи(шести с 53 365 т.),Греъм Дот (седми с 48 365 т.) и Али Картър (осми с 47 640 т.). Edited December 13, 2011 by old school StyleR 1 Quote Link to comment
old school Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 (edited) Австралиецът Нийл Робъртсън спечели третият най-престижен турнир в снукъра-Мастърс,надпревара в която право да участват имат най-добрите шестнайсет играчи в настоящата ранглиста.Световният шампион за 2010 г. победи на финала първенеца на планетата от 2005 г. Шон Мърфи с 10:6 фрейма.По тои начин Нийл освен че спечели своята първа титла от Мастърс в кариерата си,стана и въобще първият австралиец,триумфирал в престижната надпревара.Освен това той запази своето уникално постижение винаги да печели финалните мачове,в които участва,като успехът срещу Мърфи му донесе девета титла от девет изиграни финала в досегашната му кариера.Робъртсън направи и два сенчъри брейка срещу един на Мърфи,като вторият от тях,от 101 точки,постигнат във фрейм №10,беше сенчъри брейк №400 в историята на Мастърс. Edited February 8, 2012 by old school StyleR 1 Quote Link to comment
tker 17-0 Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Вчера, Рони О Съливан спечели 23 си ранкинг титла,печелейки German Masters.Така той печели ранкинг титла за пръв път от септември 2009,когато спечели Шанхай Мастърс.На финала той победи Стивън Магуайър с 9-7,след като изоставаше с 3-6. Според мен финалът беше много интересен,като в големи периоди Магуайър беше по-добър и като фен на Рони съм радостен че той показа характер и спечели. П.С.Дойде в България и спечели турнир от ранкинг системата -в рамките на шегата де. StyleR and old school 2 Quote Link to comment
old school Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 (edited) П.С.Дойде в България и спечели турнир от ранкинг системата -в рамките на шегата де. Да го поканим пак да дойде у нас преди световното първенство ! А само като си помисля как започна Рони в German Masters-0:4 на почивката срещу Андрю Хигинсън,но след това направи впечатяващ обрат до 5:4.След това обърна и Матю Стивънс-от 1:3 до 5:3.А за капак на финала също навакса сериозно изоставане и от 3:6 победи Стивън Магуайър с 9:7.Вижда се,че когато Рони започне да играе по-сериозно,си личи,че той все още притежава изключителни качества и неслучайно е легенда в снукъра ! Edited February 9, 2012 by old school Момчил and 1010 2 Quote Link to comment
Rise of Thunder Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 От както един съученик започна да ми разправя за снукъра,реших и аз да се загледам.Направи ми добро впечатление и може би ще започна да следя редовно турнирите. old school 1 Quote Link to comment
MainEventer Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 147 на Стивън Хендри току що. Най-после да си изгледам пряко от до максимум. Все съм изпускал по един-два-три....двадесет удара. Quote Link to comment
The Olimpic Hero Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 (edited) Да ви разкажа за още една от маниите ми - снукъра. Започнах да гледам този спорт през 2003-та по Евроспорт, когато все още коментарът не беше на български, а тогава нямах още и компютър, така че в движение научавах правилата. Знаех, че е нещо като билярда, само че не е билярд. Постепенно, когато влязох в час, осъзнах, че тази игра е много по-интересна от билярда, в нея има много повече тактическо надиграване, в нея има много повече майсторство, а възможността за максимален брейк от 147 вкарва една допълнителна, огромна тръпка. Логично първият ми любимец стана Марк Уилямс, защото той спечели световното през 2003-та. Фен съм му и заради много смелата игра, ако сте го забелязали доста често обича да рискува от дълго разстояние. Малко по-късно станах фен и на живата легенда Стивън Хендри, а след това открих и феномена Рони О'Съливан, който вероятно е човекът с най-интересен/луд характер в снукъра. Tрябва да гледате това: Разбира се другите две големи легенди Стив Дейвис и Джими Уайт също ми допаднаха, просто нямаше как. Незабравимо ще остане световното през 2010-та, когато Дейвис върна времето 20 години назад, отстрани Джон Хигинс и достигна до 1/4 финал. Колкото до Джон Хигинс, бях написал един коментар около изобличаването му в опит за продажба на мачове. Можете да видите коментара тук. Почитател съм също така на Матю Стивънс и на Пол Хънтър(лека му пръст), може да се каже донякъде и на Марк Кинг, заради много атрактивния му ентранс, който правеше преди години. Скоро не съм го виждал в телевизионна фаза и не знам дали още танцува на "You can do it" на Ice Cube. Вече от новите играчи така и не мога да си намеря любимец и се чудя какво ще правя, когато Хендри, Съливан и Уилямс се откажат, а това време може и да не е много далеч. По-младите играчи сякаш нямат тази персоналност, харизма, която притежават по-старите. Judd Trump примерно на масата прави феноменални неща, но някак си нищо по-странично не виждам. Всъщност Mark Allen ми допада, защото не обича да си мълчи и казва открито това, което не му харесва в управлението на Бари Хърн, а и отделно има добро чувство за хумор. Съдийката Михаела Таб също трябва да отбележа: Е как да не и е фен човек... Иначе практикувам снукър и мога да кажа, че е наистина адски труден спорт. Примерно на билярд мога да изчистя масата, но в снукъра максималният ми брейк, който съм правил е нещо от рода на 24-25, там ако вкарам 4-5 поредни си е голямо постижение. А сега за настоящото световно, което започна вчера. Феноменален Стивън Хендри, феноменален максимум с 4-5 уникални удара в началото. Легендата избухна отново и ще му стискам палци да стигне колкото се може по-напред. Разбира се ще поддържам и другите ми любимци в играта, които споменах по-горе. Освен обичайните заподозрени, чисто като прогноза очаквам много добри игри от Марк Алън и Стивън Лий, които се намират в много страхотна форма. Вижте максимума на Хендри, заслужава си: http://www.youtube.com/watch?v=tFHqTUxzPu0 Edited April 22, 2012 by The Olimpic Hero Rock, Number One and Suffer-H 3 Quote Link to comment
itzo1994 Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Стивънс-Селби (ако и двамата продължат) на 1/8 финалите ще е много интересен мач, и двамата са ми любимци. Колкото до това кой ще стане шампион - Хигинс не ми се вярва да запази, очаквам силно представяне от Лий, О'Съливан и Тръмп, един от тях би трябвало да вземе трофея. Quote Link to comment
The Olimpic Hero Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Току-що излезе официално, че ще има турнир от веригата PTC в България през следващия 2012/2013 сезон!!! YES! YES! YES! PTC не е ранкинг турнир, но е част от втората най-важна верига турнири и в тях участват отново най-добрите състезатели в света, така че пригответе се, ще видим в България в действие О'Съливан, Тръмп, Робъртсън, Селби, Хендри, Уилямс, Хигинс и всички останали от световния снукър елит. Огромна новина е това. Като излязат билетите, ще си купя веднага, нямам търпение, няколко дни ще гледаме в действие големите състезатели, които сме виждали само по телевизията. Suffer-H, Number One, old school and 2 others 5 Quote Link to comment
tker 17-0 Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Страхотна новина.Жалко само че Рони надали ще дойде,предвид факта че пропуска повечето ПТС-та.И между другото, ПТС не са ли все пак турнири даващи някакви точки,защото помня че Рони можеше да бъде изместен от топ 16 на последния турнир от тези серии? Quote Link to comment
The Olimpic Hero Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Страхотна новина.Жалко само че Рони надали ще дойде,предвид факта че пропуска повечето ПТС-та.И между другото, ПТС не са ли все пак турнири даващи някакви точки,защото помня че Рони можеше да бъде изместен от топ 16 на последния турнир от тези серии? Общо са 13 PTC турнира за годината, като само финалният 13-ти е ранкинг. Quote Link to comment
The Olimpic Hero Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Невероятен рецитал на "Golden Boy" Стивън Хендри срещу Джон Хигинс. Буквално смазва Хигинс, а Хигинс май никога не съм го виждал в по-лошо състояние на масата. Ако Хендри продължава да играе така, според мен има добри шансове да спечели световното първенство, което ще е уникален марк аут момент. old school 1 Quote Link to comment
old school Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 (edited) Победата на Хендри над Хигинс се пече,Стивън има съвсем реалният шанс да поведе с 12:4 в края на втората сесия.В момента води с 35:1 в шестнайстият фрейм и продължава с брейка си. Edit:Стивън Хендри-Джон Хигинс 12:4 ! Edited April 27, 2012 by old school Quote Link to comment
kabakov Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 сега гледам повторение на този мач по евроспорт(4:8 за Хендри). Хигинс играе трагично до тук и като ви чета коментарите е продължил. Пропуска елементарни(за него) топки и ги оставя наредени за Хендри. А уж тоя мач трябваше да бъде зрелищен... Quote Link to comment
Suffer-H Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 Днес е истината! От 16:30 първата сесия от мачът между Рони Осъливън и Марк Уилямс, след като първият голям сблъсък не оправдава очакванията и повече от половината играчи от топ 16 отпаднаха, сега от "The Rocket" и " The Welsh Potting Machine" очаквам много повече, просто е време за качествен снукър. Quote Link to comment
old school Posted April 30, 2012 Share Posted April 30, 2012 (edited) След като миналогодишният шампион Джон Хигинс отпадна от Стивън Хендри още на 1/8 финалите,днес на същата фаза отпадна и вицешампиона от 2011 г. Джъд Тръмп."Прическата" беше елиминиран от Али Картър с 13:12,като "Капитана" направи страхотен обрат от 9:12,за да стигне в крайна сметка до победата. Edited April 30, 2012 by old school Quote Link to comment
itzo1994 Posted May 1, 2012 Share Posted May 1, 2012 (edited) В момента по Евроспорт дават Робъртсън-О'Съливан. Доста предпазливо играят и двамата, но все пак е началото на двубоя. На другата маса са Картър и Джими Джоунс, те са по Евроспорт 2. Хендри пък е много дроп срещу Магуайър, не знам как ще навакса 6 фрейма изсоставане. Фаворитите ми за 1/2 финалите са Магуайър, Картър, О'Съливан и Стивънс (2 фрейма назад е само, има невероятен шанс ). Между другото за PTC турнира недейте да се обнадеждявате от сега - Олег Велинов си каза, че не са подписали нищо, защото спонсорите не са сигурни. :/ Еdit: Току що Хендри обяви, че се пенсионира. Голям играч, дано размисли. :( Edited May 1, 2012 by itzo1994 old school 1 Quote Link to comment
old school Posted May 7, 2012 Share Posted May 7, 2012 Четвърта световна титла за "Ракетата"!Рони О'Съливан победи Али Картър с 18:11 на финала в "Крусибъл"! Явно неговото гостуване у нас му донесе късмет-малко след това спечели първият си ранкинг турнир от доста време насам,а сега и световната титла ! Quote Link to comment
tker 17-0 Posted May 7, 2012 Share Posted May 7, 2012 Току що Рони О'Съливан спечели четвърта световна титла.Честито на Ракетата и на всички негови фенове,сред които съм и тях.Игра уникално през целия турнир.Размаза всичките си противници и заслужи трофея.В рамките на шегата,дойде в България и стана световен шампион.Дано,ако организираме PTC,през ноември,пак да дойде и дай боже 5-та титла. old school and Fenix 2 Quote Link to comment
Fenix Posted May 11, 2012 Share Posted May 11, 2012 (edited) Здравейте на всички който харесвате този страхотен спорт . По принцип съм голям фен на снукара и доста отдавна се интересувам от него . За това имам малка изненада към изтинските фенове на играта . World Championship Snooker 2004 с читав крак и възможност за онлине игра . Ще се радвам ако някой организира турнир . Със сигорност ще се получат страхотни мачове . Как се инсталира ? Отваряте rar архива и прочитате readme документа за да разберете какви са контролите . Приятна игра от мен DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове Edited May 11, 2012 by Fenix Quote Link to comment
tker 17-0 Posted June 6, 2012 Share Posted June 6, 2012 http://www.sportal.bg/news.php?news=368598 Ако това е вярно,ще призная Бари Хърн за по-голям идиот и от Данчо Лазаров.Не можел да му предложи различни условия.Интересно какъв ще е интересът към тура без Рони и Хендри.Все пак си мисля че рано или късно, Рони ще преосмисли решението си и ще се завърне към снукъра. Quote Link to comment
Recommended Posts