Jump to content

UFC 135: JONES VS RAMPAGE - September 24, 2011


Recommended Posts

UFC 135: JONES VS RAMPAGE

Information

Promotion: Ultimate Fighting Championship

Date: September 24, 2011

Venue: Pepsi Center

City: Denver, Colorado, USA

----------------------

Official fight card

Main Card

Light Heavyweight Championship: Jon Jones © vs. Quinton Jackson

Matt Hughes vs. Diego Sanchez

Welterweight bout:

Ben Rothwell vs. Mark Hunt

Heavyweight bout:

Nate Diaz vs. Takanori Gomi

Lightweight bout:

Travis Browne vs. Rob Broughton

Heavyweight bout:

Preliminary Card

Tony Ferguson vs. Aaron Riley

Lightweight bout:

Nick Ring vs. Tim Boetsch

Middleweight bout:

James Te Huna vs. Ricardo Romero

Light Heavyweight bout:

Takeya Mizugaki vs. Cole Escovedo

Bantamweight bout:

Edited by G
Link to comment

Бях чел, че Koscheck щял да минава middleweight, тъй че този вариант май отпада :( .

[center]savag3r.blogspot.com[/center]

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

Link to comment

Бен Ротуел - Марк Хънт - един закъснял мач :D . Ще ми е любопитно да ги видя двамата какво ще направят, макар да са далечко от добрите си години. Едва ли много помнят какви победи имаше едно време Марк Хънт - срещу Мирко и срещу Ванд.

Има добри мачлета тоя път, няма от какво да се оплакваме. Кос мисля, че е по-интересен като вариант от Санчез, но пък няма особена идея в мача. Предполагаше се Санчез да се издигне с една престижна победа, а Кос... щеше ми се до га видя него срещу Шийлдс примерно.

Мейн Ивента - Рампейдж получи боус шанс за титлата. Не вярвам да направи нещо срещу Джоунс, ако последния не се е главозамаял от успехите си (не е рядко срещано при младите шампиони). Куентин е класа, но толкова - отдавна го няма вече тоя живец у него, както беше преди. Гледа си човека дечицата и хич и не го изпитва вече тоя глад за победи както едно време.

Надявам се Гоми да е поредният, който ще разсипе Нейт Диаз.

 

Link to comment
  • 3 weeks later...

Надявам се Гоми да е поредният, който ще разсипе Нейт Диаз.

И защо се НАДЯВАШ точно? Какъв ти е проблемът с Ceser Gracie и тима му??? :ph34r: После защо ти казвам, че си променил стила си и хейтваш... чак да се надяваш да го разсипят? Както и да е, Diaz "положи" разсипването на това UFC и направи уникално представяне back to lightweight където МУ Е МЯСТОТО! Просто уникално представяне срещу Gomi, не му даде и грам шанс през рунда, невероятен бокс и jui jitsu!

Коки, моки, Хайп, майп, шмайп... връщам си думите назад, в които казах, че Rampage има огромен шанс да победи Jones... Jones е НАЙ-ДОБРИЯТ Light Heavyweight на планетата и 100% никой няма да му вземе титлата скоро! Нито Rashad, нито Machida, нито Hendo, тази дивизия стана предсказуема както Middleweight & Welterweight дивизиите! Определено уникално представяне от страна на Jones, откакто е в UFC не съм виждал някой да мине през Quinton по този начин! Quinton е един от най-добрите Light Heavyweight бойци на планетата и Jones мина през него лесно, демонстрирайки невероятно... ъмм... ВСИЧКО! Jones is the real deal!

Доста добър striking показан от Hughes, но дясната ръка на Koscheck може да вкара всеки в опасност и Kos отново я пласира в най-подходящия момент и довърши легендата. Добра победа за Kos, сега му трябва някой "млад лъв" за да се върне в title картинката! Fitch vs Koscheck щеше да е идеален, но уви тренират заедно.

Tonny Ferguson has some wicked boxing!! Още от TUF забелязах това у` него, но представянето срещу Riley на това UFC си бе просто удивително!

Хаххаха, war Hunt! :D:D "Walking away KO", новият cool move в UFC! :D

Travis Browne с поредно добро представяне, Greg Jackson започва да го превръща и него в голяма работа, но още cardio и заостряне на техниката са необходими за да е сериозен претендент в Heavyweight дивизията.

Много добро UFC!

  • Upvote 2
Link to comment

И защо се НАДЯВАШ точно? Какъв ти е проблемът с Ceser Gracie и тима му??? :ph34r: После защо ти казвам, че си променил стила си и хейтваш...

От много отдавна имам негативно мнение за братята Диаз... и за всеки, който се държи по този начин тип "училищен побойник" . Това е най-омразното ми нещо. Диаз може и да са добри бойци, но като хора са пълна нула - нямат грам уважение към съперниците си и капчица смирение в себе си. Ник дори отказва да поздрави съперниците си, щото е "прекалено добър за тях". И ме питаш защо "хейтвам" ? Това са хора, които развалят имиджа на бойните изкуства като цяло.

Гоми изглеждаше като човек с категория по-малък от Нейт, надявах се да го бие, но просто нямаше как. Не за друго - просто Гоми вече не е онзи боец, който познавахме в Прайд. Нейт може и да гледа лошо, но само може да си мечтае някога да постигне успехите на Гоми.

Бен Ротуел и Хънт направиха шоуто. Не са вече първа младост и издъхнаха бързо, но си остават бойци и в червата. Хънт е симпатяга и се радвам, че спечели, но си признавам, че не го очаквах. Съдията попрецака нещата, ама нейсе...

Джош Косчек си е класа и очаквано победи Мат Хюз... не съм и очаквал друго. Хюз е легенда, но годините на никого не прощават. Дано да се откаже, защото човек като него не си струва да бъде нокаутиран от който и да било, а занапред това го очаква. Няма нужда да се повтаря сценария с Чък Лъдел.

Джон Джоунс е уникален боец и гледам, че почна и той с цирковите номера като Силва, но да не забравя, че неговата дивизия е с класи над средната. С тия номера не го очаква нищо добро срещу Рашад. Честно казано това ще е уникален мач - за мен двама бойци от топ 10 пфп ще се срещнат. И определено най-добрите в категорията. Рашад е страхотен спортист, много интелигентен и зверски бърз за килограмите си. Ще видим какво ще стане - 50-50 са нещата.

Мизугаки ме радва много :)

 

Link to comment
  • 2 months later...

Due to popular demand (1 човек), коментарът ми за UFC 135. Шоу, което надали ще се запомни с нещо значимо, освен с доминантната победа на Jon Jones. Победа, която следваше елементарната логика и надали е дошла като изненада за всеки, който е следял кариерата на Rampage. Когато имаш двама човека с привидно равностойни умения, нещата опират до физическите дадености. А реално погледнато, Jon Jones е аномалия. Преди време се говореше за хора като Liddell и Tito, като едва ли не като двамата Голиати, които са анакронистични за тяхната дивизия. После дойде и Forrest Grififn, който реално беше Heavyweight щом се отнася до килограми. Jon Jones ги кара да изглеждат като мижитурки. И тук не говорим само за килограми, а за нещо много по-ценно в бойните спортове - размахът. 84.5 инча, 34,5 инча дължина на ръцете. Reach, който не само е недостижим дори за Heavyweight-ите, но и reach, който може да се конкурира с този на най-добрите атлети от NFL. И тук не говорим за човек като Stefan Struve, който не знае как да борави с това оръжие, а имаме човек като Jones, който напълно осъзнава как да се възползва своите атрибути.

Ще бъде глупаво от моя страна да твърдя, че само заради физическите си дадености Jones доминира, но това определено е един от големите фактори. Другите са креативността му и техниката му. Неща, които при Rampage липсват. Навиците много трудно се елиминират и не може да искаме от Rampage да стане нов боец. Това, което се искаше от него е да следва някакъв благоприятен gameplan за него, а именно да скъси дистанцията между него и Jones и да се бие от близо. За негово съжаление това не стана и Jones чисто и просто го разкъсваше къс по къс, докато в четвъртия рунд явно му беше дошло в повече и логичното се случи.

Jon Jones все още не е GSP или Anderson Silva на своите дивизии. Като умения спокойно може да се конкурира с тях, но като магнитуд и чисто количество на защитите е с 3-4 двубоя зад тях. Това, което показа в мача с Rampage, бе спокойствие, контрол и зрялост. Неща, които са присъщи за големите шампиони. Не видяхме доминантна победа като тези срещу Bonnar или Shogun, но видяхме победа, която ясно показа разликата между него и останалите в дивизия. Това може да е така, но има още интересни мачове в тази дивизия. Lyoto Machida е следващият му опонент. Опонент, който ще бъде опасен. Опасен чисто и просто, защото има уникален стил. И докато останалите опоненти на Jones не можеха да му предложат нищо извън пределите на нормалното, то Machida е боецът, който си изгради името, със стил и техника, които не би трябвало да бъдат ефективни в модерното MMA. Заради издънките срещу Shogun на два пъти, много хора отписваха Machida, но той показа и срещу Rampage, и срещу Couture, че все още е опасен. За това Jones ще трябва да разчита на доста добре изпипана тактика или рискува Machida да ни върне отново в неговата "ера".

Rashad също е интересен опонент, но неговите аргументи защо ще победи Jones се градят на някакви хипотетични спаринг сесии от тяхното минало, в които Evans твърди, че е подмятал Jones наляво и на дясно. Не смея да оспорвам вярността им, но от тези спаринг сесии до днешна дата са минали над година. Все пак Evans си остава "черният кон" на тази дивизия. Въпреки, че не се отлича с някакви размери, Rashad винаги е бил най-опасен, когато са го отписвали. Още повече, че Rashad, за разлика от Rampage, е готов да се подобрява и адаптира постоянно. Качества, които са задължителни за да се задържиш на върха. Заради това, ако мачът наистина се състои, няма да ме чуете да отпиша Evans, а по-скоро ще лобирам за негова победа, просто защото вярвам, че, ако се биеш умно и технически правилно ще стигнеш далеч. За да победи Bones ще му трябва много повече от това.

Rampage вече споменах, че това му беше последния шанс да се върне на върха. От тук насетне е редно да се бие с "младите лъвове" или в мачове, които имат смисъл от финансова гледна точка. Ryan Bader покрива единия от критериите, а щом двубоят им ще се състои в Япония и втория косвено става реалност.

Друг ветеран, Matt Hughes също се сбогува с голямото MMA. Да, от интервюто му след мача човек би си помислил, че това не бе краят на книгата за него, но не виждам как може да му бъде даден нов шанс. Не, че няма опоненти за него, но се вижда, че Hughes не може да се конкурира с големите. Koscheck също не е в оптималната за него позиция. Две загуби срещу шампиона. Загуби, които го поставят в края на опашката. За това и с леко облекчение се зарадвах, когато каза, че ще се бие в мачове, които са добри от финансова гледна точка. Знак за добър бизнесмен. Koscheck явно е разбрал, че надали ще получи нов шанс срещу GSP и се е насочил към други предизвикателства. Дали те ще са в MW дивизията или в WW, само времето ще покаже.

Друг мач също има нужда от споменаване. Това естествено е Mark Hunt срещу Ben Rothwell, който се превърна в един анти-мач, анти-спектакъл за MMA-я. В него техниката беше погребана за сметка на хаотичните удари. Може би UFC ще си помислят отново дали да слагат Heavyweight двубои в Денвър, защото и Travis Browne изглеждаше умопомрачително безпомощен. Явно надморската височина тотално разбива кардиото им. Все пак лек mark-out за Mark Hunt. Човек, който е дал своето за бойните споротове и човек, който все още има сърцето да се бие. За това може би няма по-голяма чест за него да се върне в Япония за следващия му мач. Мястото, където завоюва своите най-големи победи и мястото където името му се слага до големите. Cheick Kongo вероятно ще бъде прекалено труден съперник за него, но при всички положение, Hunt ще бъде приет като Бог.

Nate Diaz също записа важна за него победа. Този път ясно се видя защо по-долната дивизия е по-добра за него. Gomi просто беше прегазен и реално погледнато, ако човек, който не е гледал PRIDE, гледа сегашния Gomi би се запитал какво по-дяволите прави в една клетка с Diaz. И Nate, и брат му, са доста мразени бойци, но не може да отрече човек, че стилът и на двамата първо е много атрактивен, и второ е много ефективен. От фенска гледна точка няма по-подходящ опонент за него от Donald Cerrone, който за пети път ще стъпи в клетката за тази година и е в серията на живота си. Мач, който по всичко предвещава, че може да се превърне в класика.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...