Popular Post Kraislera Posted August 9, 2011 Popular Post Share Posted August 9, 2011 New Japan Pro-Wrestling e най-голямата кеч федерация в Япония и една от най-големите в света. Известна е с работата си с големи световни MMA и кеч федерации включително: WWE, WCW, TNA, ROH, Pride. NJPW e основана през 1972-ра година от Antonio Inoki. Много скоро след откриването й, много кечисти на JWA се присъединяват към NJPW и федерацията става напълно функционална. През 1973-та NJPW сключва договор с NET и първата вражда започва, когато Tiger Jeet Singh идва в Япония да се бие с Inoki. Singh е много противен за японските фенове и враждата му с любимецът на публиката Inoki става легендарна. Seiji Sakaguchi и Strong Kobayashi помагат на Inoki да се справя с gaijin-ите (чуждестранни кечисти). През 1975-та NJPW става член на NWA и е в съюза до 1985-та. За разлика от днес, през 70-те японските кеч компании зависели от големи американски звезди като Karl Gotch, Billy Graham, Bob Backlund, които идвали на турнета. В началото на 80-те NJPW и AJPW започнали да си вземат звездите като се надпреварвали кой ще предложи по-голяма заплата. През 81-ва Inoki прави много сполучлив ход като създава Tiger Mask, в gimmick-а на когото е талантливият Satoru Sayama. Tiger Mask значително повишава популярността на младежкия кеч в Япония и прави NJPW домът на Junior Heavyweight дивизията за дълги години. През 1984-та, обаче, Sayama се пенсионира и с него напускат още много кечисти, които сформират UWF. По същото време напуска и Riki Choshu с неговата армия. Inoki, лишен от много от звездите си, остава в центъра на spotlight-а и, въпреки че остарява, продължава да бъде най-популярния кечист във федерацията. За да помотне за издигането на New Japan, през 1983-та Inoki решава да спре да използва титлите на NWA и създава собствени NJPW титли и турнири. Това довело до създаването на International Wrestling Grand Prix (IWGP) и през 1983-та се състоял първият турнир, който да определи най-добрия кечист в света. Спечелил го Hulk Hogan, побеждавайки Antonio Inoki по скандален начин, чрез KO. На същия турнир през 1987-ма Inoki печели и става първият IWGP Heavyweight Champion. Две години по-рано се създава и IWGP Heavyweight Tag Team Championship, като първи шампиони са Kengo Kimura и Tatsumi Fujinami, а през 86-та се създава и IWGP Junior Heavyweight Championship, като първият шампион е Shiro Koshinaka. През 1985-та много от кечистите, които по-рано напуснали за UWF, се връщат, начело с Nobuhiko Takada и Akira Maeda. Това довело до голяма вражда NJPW vs UWF (storyline), която в продължение на няколко години била в main event-а на шоутата. През 87-ма Choshu и много кечисти, които тръгнали с него, също се връщат и New Japan е във вихъра си отново. През декември 1987-ма Big Van Vader дебютира като побеждава самия Inoki за по-малко от пет минути (Inoki не е бил туширан в singles мач от много години). Това предизвиква бунт в Sumo Hall, поради което на NJPW се забранява да изнася повече шоута в залата. Отнело време японските фенове да свикнат с Vader и той станал един от най-страшните gaijin-и. През 1989-та, пък, Keiichi Yamada влиза в gimmick-a на Jushin "Thunder" Liger и е на чело на Jr. Heavyweight дивизията през 90-те. През 1991-ва се състои първият G1 Climax - най-големия турнир на NJPW, който се провежда и до ден днешен. През 1992-ра се провежда първото шоу на NJPW в Tokyo Dome - традиция, която също се спазва и до ден днешен. Този бизнес е много успешен за NJPW, понеже те често събират публика от над 50 000 фенове. През 1996-та nWo навлиза и в NJPW на чело с Masahiro Chono. С това станала и промяна на "Fighting spirit" стила като мачовете били повече базирани на storyline-а, отколкото на бруталните удари и хватки. Изключение на това бил Shinya Hashimoto (известен с твърде бруталния си стил и сравняван дори с Toshiaki Kawada), главна звезда на NJPW, заедно с Masahiri Chono и Keiji Mutoh. В средата на 90-те Jr. Heavyweight дивизията често е била най-очакваното нещо в цялото шоу, понеже хора като Liger, El Samurai, The Great Sasuke, Koji Kanemoto, Chris Benoit, Shinjiro Ohtani и Ultimo Dragon я издигнали на ниво, по-високо от всякога. През 1999-та, след приключването с nWo stotyline-а, New Japan се насочила отново съм твърдия стил и дори MMA стила. MMA бойци понякога се биели в New Japan, а кечисти се били в MMA федерации. Някои кечисти имали успех в MMA, но други - не. Това довело до напускането на някои незаинтересовани в MMA звезди (Keiji Mutoh и Satoshi Kojima отишли в AJPW). През 2004-та MMA модата в NJPW започвала да замира и през 2005-та Inoki е принуден да напусне, поради значителния спад на интереса към MMA стила. Inoki продава NJPW на Yuke's (компания за видео игри) и президент става Simon Inoki (зета на Antonio Inoki). 2006-та компанията започва да се възстановява като разходите са драстично намалени, провежда се само едно шоу в Tokyo Dome на година (това на 4-ти Януари) и главен принос за издигането на федерацията е Hiroshi Tanahashi, който във враждата си с Shinsuke Nakamura възвръща интереса и голямата аудитория на NJPW. В момента NJPW е водеща кеч федерация в Япония и света. Поради липсата на интерес, решавам да прекратя проекта. Така или иначе, вече направихме за тримата най-важни кечисти и за трите най-големи федерации. teddy_hart, BlackKing, VSB and 23 others 26 Quote [img]http://img695.imageshack.us/img695/3667/cssssssdddd.jpg[/img] Link to comment
Loop Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Е, кофти, че така си решил. Иначе статиите са много полезни и информативни, браво за труда. :) Kraislera and iMMORTAL! 2 Quote BWC Popularity Promotion (2015) BWC Popularity Promotion (2022) ТЕМАТА ЗА ИСТИНСКИЯ ФУТБОЛ Link to comment
HEIDENREICH Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Интерес има ,то трябваше да ти е ясно преди да го започнеш ,че масовата публика не се интересува от пуро.За мен проекта бе много полезен ,систематизирах си оскъдните знания по темата ,научих нови неща и искрено съжалявам че се отказваш. iMMORTAL!, VSB and Kraislera 3 Quote Link to comment
Kraislera Posted August 15, 2011 Author Share Posted August 15, 2011 Просто се ядосвам, че теми, за много по-дребни и маловажни неща (не казвам нищо против авторите, или пък темите) винаги имат по 40-50 плюса (не ми е за плюсовете, а просто от тях съдя колко съм бил полезен и на колко хора им пука), а теми за историите на някои от най-големите федерации и кечисти в света, за които доста трудно се намира информация (винаги ползвам повече от един източник) едвам събират 10 плюса, половината, от които са просто за труда, човекът дори не е прочел статията. Причината, ако трябва да съм честен, не е само в това. Аз също си обогатих доста познанията, но прекратих проекта, защото знаете как е лятно време, както гласеше една песен: Плаж, море, жени и всички екстри Почти целия Август съм напред-назад и не ми е много до преводи и труд. На есен, като почне училището, може и да продължа, но не обещавам нищо, все пак аз съм само половината екип. Ще говоря с degenerat2, чиято последна тема за AJPW е в General Wrestling и ви моля да я преместите. iMMORTAL!, teddy_hart, VSB and 4 others 7 Quote [img]http://img695.imageshack.us/img695/3667/cssssssdddd.jpg[/img] Link to comment
teddy_hart Posted August 27, 2011 Share Posted August 27, 2011 Темата ти е страхотна.Много ми хареса.Мойте любимци от NJPW са Hiroyoshi Tenzan ; Tiger Mask и The Giant Bernard. Scott Daniels 1 Quote [size="4"]Ric Flair - "If you want to be the man, you got to beat the man!"[/size] Link to comment
Recommended Posts