Jump to content

"Dragon's Way" - По следите на Daniel Bryan


Suffer-H

Recommended Posts

The Olimpic Hero

Браво. Страхотна тема. Научих някои нови неща от нея. Примерно, че Daniel Bryan е имал мач с John Cena в WWE. Вижте иначе с какъв панталон е Cena във въпросния мач. :rofl:

Edited by The Olimpic Hero
  • Upvote 9

               

Link to comment

Chapter III - No Honor in Cage of Death

0.jpg

В началото на 2006, Chris Hero, представител на CZW, нахлува в ROH и напада Bryan Danielson. Това довежда до вражда в интернет, където двамата си обменят нападки и закани. Не след дълго, Danielson на свой ред нахлува в CZW и влиза във физическа разправа с някои от звездите на компанията. В крайна сметка е обявен мач за титлата на ROH, Bryan Danielson vs Chris Hero, на турнира "Hell Freezes Over". Danielson успешно защитава титлата си, но враждата му с Hero отдавна не е просто лична разправа и съблекалните на двете компании са навлезли в кървава вражда. Всичко продължава с месеци и е решено, че на войната трябва да се сложи край. Това ще стане на турнира "Death Before Dishonor" в най голямата атракция в екстремната CZW - "Cage of Death". По пет кечиста от двата ростъра, ще се изправят един срещу друг в отборен мач, а Danielson заема последното ваканто място в тима на ROH. Както се очаква, мачът е кървава гледка от потрошени тела, стълби, маси, стъкла, столове и всякакви други оръжия. По време на мача, Danielson предава своя отбор заради лична разправия със Samoa Joe. Danielson атакува коляното на Joe и го елиминира от мача, докато той самия решава да го напусне доброволно. Въпреки това ROH успяват да спечелят мача, а с това и войната с CZW.

Team ROH - Samoa Joe, Adam Pearce, BJ Whitmer, Bryan Danielson, Ace Steele, & Homicide vs. Team CZW - Chris Hero, Necro Butcher, Nate Webb, Claudio Castagnoli, & Eddie Kingston

cageofdeath.jpg

Ето едно кратко видео, което прекрасно описва бруталността на турнира "Death Before Dishonor IV" и смъртоностият "Cage of Death Match":

http://www.gamespot.com/users/sephy37/video_player?id=KnQ7wzCt5bkEvD7c

Въпреки, че на войната е сложена край, Danielson прави още няколко успешни защити на титлата си, срещу кечисти от CZW. Нападението му над Samoa Joe също не остава забравено и двамата правят 60 минутно равенство в мач за титлата. По това време ROH са изправени пред въпроса, дали да задържат ROH Pure Championship. Носител на златото по това време е Nigel McGuinness, но е обявен мач срещу Danielson за обедиянване на титлите. Двамата се изправят на 29 април в мач с Pure wrestling правила. След удар със стол извън ринга, Danielson губи мача чрез отброяване и така нито една от двете титли не сменя притежателя си. Следва нов сблъсък на шампионите, този път в родината на McGuinness, Англия. ROH обявяват, че този път, победител ще има. Така и става, Danielson печели мача и остава в историята като последният Pure Champion, след като титлата е премахната. Две седмици по късно, на 26 август, Danielson получава контузия в рамото в мач срещу Colt Cabana, което налага отмяна на следващите му мачове. Прави кратко завръщане на "Glory by Honor V", за да защити титлата си срещу представтеля на Pro Wrestling Noah - KENTA. След 15 месечно царуване като световен шампион на ROH, Danielson губи титлата си от Homicide на "Final Battle 2006", след което излиза в почивка за да доизлекува рамото си...

Link to comment

Chapter IV - New Beginning

tumblr_lf5ieujKQL1qetjf6o1_500.jpg

Danielson прави своето завръщане в ROH на 11 май 2007, на турнира "Reborn Again", където побеждава Shane Hagadorn и Adam Pearce в отделни мачове. Скоро след това започва ново преследване на ROH World Championship. Постигната е победа над Nigel McGuinness на "Domination", която дава право на Danielson да предизвика настоящия шампион Takeshi Morishima в мач за титлата. Мачът е загубен, а Danielson получава нараняване на ретината. Контузията е реална и се налага Danielson да се подложи на незабавна операция, която минава успешно. Скоро след това Bryan се завръща и отново предизвиква Morishima за титлата. Този път мачът е спрян от съдията, който преценя, че Danielson не е в състояние да продължи. Bryan иска да си отмъсти с цената на всичко и напада Morishima, малко преди да отпътува за Япония. На "Final Battle 2008", Morishima се завръща и се изправя срещу Danielson в "Match Without Honor", който позволява използването на оръжия. Daielson печели мача и получава своето отмъщение.

l_f146e9291aa6607eba06d96bb8e31b89.jpg

През следващите месеци, Danielson си разменя победи с Austin Aries като победата на Danielson е на "Take no Prisoners PPV". Danielson също така помага на Aries в борбата му срещу "The Age of the Fall". Двамата се изправят по отделно срещу всички членове на стейбъла в мачосе с различи стипулации. Обединяват се и като отбор за да предизвикат Jimmy Jacobs и Tyler Black за отборните титли.

През годината Danielson печели също и GHC Junior Heavyweight Championship. Това става в Япония като част от уговорката за съвместни шоута м/у Pro Wrestling Noah и ROH. Danielson печели титлата срещу Yoshinobu Kanemaru, след което е обявено, че Pro Wrestling Noah му разрешават да я защитава в ROH. Първата му и единствена защита е на "Glory by Honor VII", след което губи пояса от Kenta през октомври 2008 на японска земя. След загубата Danielson още веднъж се насочва към световната титла на ROH, но губи от шампиона Nigel McGuinness.

Не след дълго ROH прави своя дебют по националната телевизия с шоуто Ring of Honor Wrestling. В Main Event-a Bryan Danielson побеждава Austin Aries. Седмица покъсно равенство с Tyler Black довежда до вражда между двамата. Наближават последните месеци от договора на Danielson с ROH, договор който няма да бъде подновен.

roh.jpg?w=594&h=250&crop=1

На 23 август 2009 е обявено подписването на Bryan Danielson с World Wrestling Entertaiment Inc.

Link to comment

Chapter V - Around the World With "American Dragon"

bryan-danielson-marafuji.jpg

Освен работата си ROH, през годините Danielson взима участия във федерации по цял свят. През 2003 пътува до Обединеното Кралство, където участва в британската промоция "All Star Wrestling". Пребиваването му там ще се запомни със спечелването на World Heavy Middleweight Championship. В продължение на 6 месеца се бие за британските ASW, FWA, WAW. През следващите 5 години, Danielson на няколко пъти се завръща на острова за да вземе участие в мачове.

През 2005 прави дебют за "Full Impact Prо" (FIP), където участва в отборен мач срещу Austin Aries и Homicide, а на следващата вечер губи в мач срещу CM Punk и това слага началото на вражда между двамата. През 2006 печели FIP World Heavyweight Championship. Титлата остава около кръста му в продължение на 11 месеца.

111106.jpg

Danielson се бие и за калифорнийската промоция "Pro Wrestling Guerilla" (PWG). Дебюта си там прави през 2003 срещу шампиона Frankie Kazarian. Danielson записва участия за PWG по време на целия си престой в ROH, като дори печели 2 пъти PWG World Championship.

brian-danielson.jpg

Получава и мач за световната титла на NWA, но поради нараняването на ретината не взима участие в него. През 2009 след като договора му с ROH изтича, това му дава повече свобода за участие в други компании. Партнира си с Claudio Castagnoli и Davey Taylor при дебюта си в Chikara, на турнира "King of Trios". Друга по известна инди промоция в която участва е "Dragon Gate USA". Има и многократни изяви на японска земя. Всичко това са само част от местата в които се е бил Danielson през годините, за някои от тях знаем, за други дори не сме чували.

Link to comment

Epilogue - Best in the World!

Титли и отличия:

NWA Canadian Junior Heavyweight Championshi

ECWA Tag Team Championship

ASW World Heavy Middleweight Championship

APW Worldwide Internet Championship

FIP World Heavyweight Championship

IWA Puerto Rico Heavyweight Championship

IWGP Junior Heavyweight Tag Team Championship

PWG World Championship - 2 пъти

GHC Junior Heavyweight Championship

ROH Pure Championship

ROH World Championship

TWA Tag Team Championship

wXw World Heavyweight Championship

WSW Heavyweight Championship

WWE United States Championship

WWE Mr. Money in the Bank (2011)

Награди на Wrestling Observer Newsletter:

Мatch of the Year (2007) vs Takeshi Morishima

Best Technical Wrestler (6 пъти) - 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

Most Outstanding Wrestler (5 пъти) - 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

Most Outstanding Wrestler of the Decade (2000 - 2009)

Както виждате драги читатели, Bryan Danielson вече е постигнал толкова, че дори и някои Hall of Famers биха му завидяли. Кавото и да е бъдещето на Danielson оттук нататък, неговият отпечатък върху бизнеса през 2010 не ще бъде забравен. Най малкото винаги ще остане в сърцата на истинските фенове в Щатите - инди публиката.

risetoglorythebestofbry.jpg

^Линк към въпросното DVD - http://xtremewrestlingtorrents.net/details.php?id=78561

Какво предстои на Bryan Danielson занапред в WWE...

tumblr_loxbw6KTBK1qcfltj.png

...едва ли някой може да каже със сигурност. Ние фенове само можем да се надяваме, че ще получи това което залужава таланта му, а именно изява на най голямата сцена.

* * *

THE END

Link to comment

Уникална статия,много е полезна,поздравления!

  • Upvote 3

[center][size=6][b]MIGHT AND MAGIC : HEROES 3 [/b][/size][/center]

Link to comment

Наистина той е един от "четиримата бащи" на Ring of Honor - Low Ki, Austin Aries, Christofer Daniels и Bryan Danielson! BEST IN THE WORLD!!!

[center][center][img]http://i176.photobucket.com/albums/w174/LEJAY_2007/ROH.gif[/img][/center][/center]

Link to comment
  • 4 weeks later...

Мнозина определян Даниелсън за най-успешния шампион в историята на ROH. Поне докато аз следях нещата около тях и гледах двд-тата им най-значима беше титлата именно когато той я държеше, а всяка защита беше класика. Надявам се да се развива в wwe, пък кой знае..един ден може да има Punk vs. American Dragon на Wrestlemania Main Event. Тогава сигурно сред интернет феновете ще има масови инфаркти :D

  • Upvote 3

[b] tvoite rimi na bokluka, toten kato pika kliuka
Borko e paraliq, she si namaja s med i maslo az filiq
ViChiX za pari ubiva, Phil e sliva mirizliva[/b]

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...