Jump to content

WWE: Враждата между Chris Benoit и Kurt Angle


Brock_Lesnar

Recommended Posts

Brock_Lesnar

Kurt Angle и Chris Benoit ще останат завинаги в историята на кеча като двама от най-техничните борци на ринга. Двамата са много равностойни във всеки аспект от техническите си умения. Angle има ankle lock; Benoit правеше crossface. Angle прави Moonsault от третото въже, докато Chris скачаше оттам за headbutt. И двамата са майстори на German Suplex. И The Wrestling Machine, и the Rabid Wolverine показват голяма агресия на ринга. Тази вражда на Kurt е една от най-дълго продължилите и не е изненада, че нито един от двамата няма съществено преимущество в нея и е изпълнена с размяна на победи.

Олимпийският златен медалист дебютира в края на 1999-та и бързо си игражда добра репутация. В първите месеци от кариерата си Anlge успява да спечели European Championship, а на No Way Out 2000 добавя и Intercontinental Championship и става двоен шампион. Angle и Jericho продължават в следващите седмици да имат пререкания помежду си, а с наближаването на WrestleMania към картинката се присъединява и Chris Benoit. Първата среща на Angle и Benoit се състои на SmackDown от 23-и март, когато мачът им е прекъснат от Chris Jericho, който ги напада и им прави Walls of Jericho. Тримата кечисти показват откровен неприязън помежду си и на WrestleMania-2000 е определен Triple Threat Match между тях с два туша за European и Intercontinental Championships. Първият туш е за Intercontinental Championship, а победителят от втория туш ще си тръгне от WrestleMania като European Champion.

Шансовете на Angle за победа определено не са в негова полза и в крайна сметка той губи и двете си отличия. Benoit успява да надвие Jericho за Intercontinental Championship с diving headbutt, а пък Jericho тушира The Rabid Wolverine след Lion Sault, за да стане шампион на Европа. Angle губи и двете си титли, без дори да е бил туширан.

Benoit и Angle не пресичат пътищата си още доста време, но основите за тази класическа вражда са вече положени. Напрежението между двамата се покачва няколко седмици преди WrestleMania X-Seven. Двамата се бият рамо до рамо в handicap match срещу The Rock от SmackDown. Benoit съумява да заключи crossface върху People’s Champ, но Kurt слага крака на Rocky върху въжетата и хватката трябва да бъде преустановена. След това той се сменя и влиза на ринга, за да обере лаврите с един туш, но The Rock се съвзема и прави Rock Bottom, за да спечели мача срещу двамата си опоненти. Benoit е бесен и атакува The Rock в гръб, но той му прави Sharpshooter, а олимпийският медалист се оттегля от ринга с усмивка на лицето.

На RAW от следващата седмица The Wrestling Machine заявява, че е срамота КечМания да чука на вратата, а той да няма още съперник за нея, въпреки че е най-добрият кечист, който WWE притежава. Benoit излиза на ринга видимо обиден от това твърдение на олимпийския златен медалист и го предизвиква на мач на The Grandest Stage и Kurt приема.

 

t5uyyu.jpg.943b15a7eb4a62920ba000cd1cd71ec3.jpg

 

Срещата им започва с впечатляващи mat-based умения и на двамата в първите минути, в които „опипват почвата”. Изглежда, че и двамата имат контри на това, което може да им предложи съперника. Angle пренася боя извън ринга, като използва коментаторската маса и стълбите като оръжие, но Benoit издържа на тази атака и след това минава в офанзива. Малко след това мачът се првръща в битка на supex-ите като belly-to-belly-та, German-и and superplex-и са раздавани наляво надясно като брошури от бензиностанция. Benoit опитва да спечели чрез ankle lock, а Angle опитва същото с crossface, но и двамата отказват да се предадат. Chris успява все пак да накара американеца да се предаде под натиска на crossface, но съдията е нокаутиран през това време и няма кой да го види. Малко по-късно The Wrestling Machine удря Benoit със силен ритник и го обръща с roll-up за туша, като го държи и за гащите през това време. Angle печели победата по нечестен начин в един от най-хубавите мачове в историята на WrestleMania.

 

828711780_benoitvsanglebacklash2001.JPG.54f4029bd67f328906d1ab08297f9860.JPG

 

С тази дискусионна победа на олимпийския шампион нещата между двамата далеч не са приключили. По-късно през месеца двамата се изправят отново един срещу друг, но този път в 30-minute Submission Iron Man Match. Победител в мача е човекът, който накара съперника си да се предаде повече пъти в рамките на 30 минути. Kurt успява да дръпне и в един момент води спокойно с 3-1. The Wrestling Machine е безмилостен, но Benoit успява да обърне един abdominal stretch в Sharpshooter, но олипмиецът не се предава. Малко след това Benoit успява да го хване по зловещ начин в half Boston crab, което кара Kurt да се предаде и резултатът става 3-2. След плахи опити за атака на Angle, The Rabid Wolverine му отговаря със серия от German suplex-и. The Wrestling Machine опитва да заключи ankle lock, но канадецът го обръща и му прави също ankle lock, а Kurt се предава и резултатът е равен само две минути преди изтичането на времето. Benoit продължава да обработва крака на златния медалист, но Angle успява да го обърне и му заключва ankle lock в последните секунди от редовното време. Но 30-те минути изтичат, а Benoit успява да издържи на хватката и се предава секунди след като гонгът е ударил. Затова мачът продължава до „внезапна смърт”. В допълнителното време след кратка размяна на удари The Rabid Wolverine успява да хване съперника си в crossface в средата на ринга и Angle се предава.

На следващата вечер на RAW Angle твръди, че Benoit е спечелил с измама. Златният медалист заявява, че според правилата на МОК (Международния олипмийски комитет) внезапната смърт настъпва веднага след изтичането на редовното време. И тъй като Benoit се е предал точно след изтичането на 30-те минути, за победител в мача трябва да бъде обявен Kurt Angle. Той добавя, че въпреки откраданата победа от страна на Rabid Wolverine, поне има нещо, което никой не може да му отнеме – златните медали. Benoit излиза и се качва на ринга и след кратка схватка успява да открадне медалите на олимпийския шампион.

 

356001237_Angle_vs_Benoitjudgmentday.JPG.16ebb758565c0ff2792f12731a92e2a1.JPG

 

Angle има шанс да си върне отличията няколко седмици по-късно на Judgment Day в Best 2 out of 3 Falls Match, но с няколко допълнителни условия. Първият туш е нормален мач, вторият е мач с предаване, а ако се стигне до трети – той е Ladder Match за златните медали. Angle опитва в началото да накаже Benoit с част от неговия арсенал – прави му серия германски суплекси, а след това опитва да го удари и с diving headbutt, но за негова беда канадецът се отмества и Kurt не го уцелва. Малко след това Chris шокира The Wrestling Machine с Angle Slam за първия туш. Angle успява да се съвземе и печели Submission мача с ankle lock, за да дойде ред на мача със стълби. Двамата дават всичко от себе си и подлагат телата си на немислими неща, без да мислят за здравето си. Benoit успява да направи crossface, но иззад кулисите излизат Edge & Christian, които отвличат вниманието му. Angle се възползва от това разсейване на канадеца и се изкачва на стълбата, за да си върне ценните отличия.

Chris Benoit и Kurt Angle си дават нова среща на ринга в Steel Cage Match от RAW прези юни същата година. Commissioner William Regal прави този мач за наказание на The Wolverine, след нечестна победа в отборен мач от SmackDown няколко дни по-рано. Същата вечер става ясно, че Chris Benoit и Chris Jericho ще са съперници на шампиона на WWE – Steve Austin в Triple Threat Match на King of the Ring по-късно през месеца. Поради тази причина Stone Cold излиза и сяда на коментаторската маса, за да гледа мача в клетка на един от противниците си за KOTR. Angle и Benoit започват много ожесточено мача, като още в самото начало Kurt атакува канадеца с overhead suplex, а след това го блъска в клетката. Малко по-късно в срещата The Rabid Wolverine прави German Superplex на олимийския медалист от третото въже. След това Chris засилва на няколко пъти американеца в клетката. Kurt се съвзема, поема отново инициативата и прави Angle Slam на съперника си, но не ляга върху него, за да го тушира, а се качва на върха на клетката, откъдето опитва да му направи Moonsault, но Chris се отмества и Kurt пада направо върху ринга. От това се възползва Benoit, който прави умопомрачителните девет German Suplex-а на Angle, след които опитва да избяга от клетката, но Steve Austin става от коментаторския пулт, взима стола си и го причаква до ринга, което кара The Wolverine да промени решението си и вместо да бяга от клетката, той прави diving headbutt от върха на стоманената структура право в сърцето на The Wrestling Machine. След това Benoit прави опит да излезе от клетката през вратата, но Stone Cold я засилва в главата му и той пада на ринга, което позволява на Kurt Angle да се измъкне от клетката и да спечели този феноменален Cage Match, който маркира края на враждата им, поне за известно време.

Година и половина по-късно двамата се бият рамо до рамо срещу Billy и Chuck в мач за World Tag Team Championship от септември 2002-ра. В един момент от мача Kurt е хванал Chuck в ankle lock, но Benoit се качва на ринга и го избутва оттам, за да му направи от своя страна crossface. Тактиката му не проработва и Billy се намесва и прекъсва хватката, след което Chuck го тушира. След края на срещата двамата си правят хватки за предаване и дори съдиите не успяват да ги укроят. Тази случка полага онсовите на следващия им мач, който се състои на Unforgiven. В тази среща двамата също са много равностойни, като през целия мач правят опити да се накарат да се предадат. В един момент Angle заключва ankle lock, но Benoit успява да се обърне и да легне върху него, като слага краката си на въжетата и записва победата в срещата чрез туш.

431185896_AngleBenoittagchampions.jpg.455c22fd163a567eac04237e0218250e.jpg

 

Само няколко седмици след това, генералният мениджър на SmackDown – Stephanie McMahon създава нови отборни титли, които са екзклузивно за „синото” шоу - WWE Tag Team Championship. Тя иска да направи отборна дивизия на възможно най-високо ниво, каквато е била преди две години, и за целта принуждава Angle & Benoit да обединят сили, за да засили конкуренцията и прави турнир за определяне на първите WWE Tag Team Champions. Angle & Benoit успяват някак да преодолеят различията си и да победят тимовете, съставени от Billy Kidman & John Cena и Eddie & Chavo Guerrero, за да се класират за финала на състезанието. Финалният мач се провежда на No Mercy и съперници на двамата са Rey Mysterio & Edge. В един страхотен отборен мач Kurt & Chris преодоляват различията си и печелят титлите на двойки. Няколко дни по-късно на SmackDown, Stephanie награждава двамата с трофей за тяхното постижение. Angle и Benoit не могат да решат кой заслужава повече това отличие и започват да дърпат подаръка, като Kurt запраща трофея по погрешка в лицето на Stephanie. Шефката на SmackDown е бясна и зашлевява по един шамар и на двамата и урежда мач между тях за по-късно същата вечер. По време на мача се намесват Los Guerreros и Chavo удря Angle с единия колан от титлите на двойки, което позволява на канадеца да спечели победата. The Wrestling Machine го напада след края на срещата и му прави Angle Slam, а след това потрошава трофея.

След тази случка двамата обединяват сили още няколко пъти за отборни мачове, но така и не намират синхрона, който им помогна да спечелят титлите и в последствие ги губят в полза на Edge & Rey Mysterio в 2 out of 3 Falls Match от SmackDown няколко седмици след това.

През декември двамата отново са съперници в мач, но този път той е Fatal 4 Way с участието още на Edge и Eddie Guerrero, който мач трябва да определи новият главен претендент за WWE Champiosnhip на Armageddon. След Angle Slam от третото въже върху Edge, Kurt едва се добира до него, за да запише туша и да си уреди мач за титлата 10 дни по-късно. На Armageddon Kurt печели WWE Title, като побеждава Big Show с помощта на Brock Lesnar и става за трети път шампион на WWE. След това става ясно, че Angle се е съюзил с агента на Big Show – Paul Heyman, само и само титлата да се държи далеч от Brock Lesnar. Първият мач на Kurt след спечелването на отличието е отново срещу Chris Benoit, но титлата не е заложена в него. След успешно изпълнен diving headbutt Benoit хваща Angle в crosface и тъкмо когато новият WWE Champion се кани да се предаде, на ринга се качва Big Show, който прекъсва мача и прави chokeslam на Rabid Wolverine. След него появява и Brock Lesnar, който започва да раздава правосъдие и настава хаос. На следващата седмица Benoit печели мач срещу Big Show и по този начин получава възможност да се бие за WWE Championship на Royal Rumble след един месец.

 

Angle_vs_Benoit_RR2003.jpg.5ca8d40c0e2b4dba1fc116d6101c4dab.jpg

 

На Royal Rumble 2003 Kurt Angle и Chris Benoit правят най-добрия си мач според много специалисти. Chris и Kurt си правят хватките за предаване неколкократно по време на срещата, но никой не иска да се предава. С наближаването на 20-тата минута от мача, Angle обръща един crossface в ankle lock, Benoit се бори с всички сили, но олимпийският златен медалист го е хванал много здраво. Chris опитва отново да се измъкне от захвата, но Angle се обръща и продължава да го държи, след още един опит за контра, който е неуспешен, Benoit се предава и Angle запазва титлата си. Въпреки загубата, публиката изпраща канадеца с бурни овации, отдавайки му залуженото за този невероятен мач.

След тази среща двамата се изправят още няколко пъти един срещу друг, но този мач остава техният последен голям сблъсък. Angle и Benoit печелят големи победи по време на тази тригодишна вражда и сътворяват някои от най-великите мачове в историята на WWE. В цялата тяхна вражда има само един мач за WWE Championship, което прави постижението им още по-уникално. Трябва само да съжаляваме за трагичната смърт на Chris Benoit и за това, че повече никога няма да видим тези атлети от световна класа един срещу друг отново.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment
  • 7 years later...
Brock_Lesnar

Следващата част от поредицата за пътя на Angle в WWE е свързана с враждата му с покойния Chris Benoit. За мен най-добрата вражда в кариерата на олимпийския шампион.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment
  • 10 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...