Jump to content

Биографиите на 3-мата най-добри бойци по ММА в момента!


Recommended Posts

От давна се готвя да пусна такава тема тук, но просто винаги мързелът е надделявал и не съм започвал сериозна работа по проекта. Днес обаче ми се отвори възможност и поработих, надявам се да ви хареса! Разгледал съм двубоите, до когато Gorges St-Pierre става Undisputed UFC Welterweight champion, но ако имате желание ще сложа и двубоите му когато защитава титлата си!

В момента Джордж Сейн-Пиер е ако не най-добрият, то той е един от бойците в челната тройка на най-добрите pound for pound бойци на света. Колко обаче знаем за живота му преди да влезе в клетката на UFC 46?

Биография на Georges “Rush” St-Pierre

Джордж Сейнт-Пиер е роден на 19 май 1981 година в Saint Isidore Quebec Canada в семейството на Роланд и Полийн Сент-Пиер. Джордж е имал тежко детство. В училище, неговите дрехи и пари много често са били вземани от местните побойници. Това кара Джордж да започне да тренира Кийокушин карате още на 7 годишна възраст. Джордж се обучава първо от баща си, а по-късно отива в школа по Кийокушин карате, за да се научи как да се защитава. Джордж Сейн-Пиер напуска школата по Кийокушин карате, след като учителят му по карате умира, и започва да тренира борба и брзилзко джиу-джицу, като през това време тренира и бокс. Преди да започне да се състезава в ММА състезания, Джордж работи като охрана в нощният клуб Fuzzy Brossard, който се намира в South Shore( част от Монреал ).

Първи стъпки в кариерата и изкачването до №1 претендент за UFC Welterweight титлата

UFC 46: Supernatural – Дебютът

Джордж дебютира на UFC 46 като участва в мач от Preliminary card-а срещу Karo Parisyan. Джордж печели със съдийско решение при резултат 29-28, 30-27 и 30-27 в негова полза. От този двубой Джордж печели 6000 долара като 3000 са за двубоя, а другите 3000 заради победата му.

UFC 48: Payback

Втората среща на ДжиЕсПи(GSP) е срещу Jay Hieron( Jay Hieron е заместник, защото Jason “Mayhem” Miller е получил травма в последният момент) като този път на канадеца са му нужни точно 1 минута и 42 секунди от първият рунд, за да грабне победата с Технически Нокаут (TKO). Този път наградата на Джордж е по-висока като той печели 4000 долара заради двубоя и 4000 долара заради победата си.

UFC 50: The War of ’04 – Шансът

Поради своята втора победа Джордж Сейнт-Пиер получава възможността да се изправи срещу Мат Хюз за овакантената по това време UFC Welterweight титла. В този двубой ДжиЕсПи бива победен за пръв път, когато малко преди края на рунда Matt Hughes заключва Armbar, точно 1 секунда дели Сейнт-Пиер от това рунда да свърши и той да отиде в ъгъла си, но канадеца не успява да удържи на болката и се предава. Така Джордж губи първата си възможност да грабне златото в UFC.

TKO 19 – Обратно по пътя на победата

След своята загуба от Мат Хюз, Джордж Сейнт-Пиер трябва да се върне на победният път ако иска отново да получи тайтъл шот. Първото му предизвикателство идва на състезанието TKO 19, тогава Джордж се изправя срещу Dave Strasser като GSP успява да спечели сблъсъка с предаване в първият рунд като заключва Kimura. Мачът можете да гледате от долните 2 видеота като от 2-то започва двубоя:

UFC 52: Couture vs. Liddell 2 – Завръщането в октагона

След победата си в TKO 19 Georges си е върнал увереноста и вече е готов да се изправи срещу Jason Miller през пролетта на далечнata 2005 година(16 Април ако трябва да съм точен). Този евент е много зрелищен като само 2 срещи от общо 8 завършват с решение (тук се брои и Preliminary Card-a), но уви едната от тял е Gorges St-Pierre vs. Jason Miller. Срещата е много кървава, но все пак я печели Джордж с безапелационният резултат 30-27 отсъден и от 3-та сидии. За този сблъсък Джордж печели пет цифрена сума пари, която наброява 18 000 долара ( 9 000 от победата и 9 000 от мача)

UFC 54: Boiling Point

Най-горещият месец от годината е тук, а UFC излизат с ново PPV на което Джордж ще трябва да се изправи срещу Frank Trigg. Джордж контролира мача през цялото време и 53 секунди преди краят на първият рунд, той кара опонента си да се предаде с Rear Naked Choke. Предостаавям ви и линк към срещата:

UFC 56: Full Force

George St-Pierre получава не леката задача да се изправи срещу бидещият UFC Lightweight champion Sean Sherk. Двубоят бива спечелен от Gorges St-Pierre с технически нокаут след 2 минути и 51 секунди от вторият рунд. С тази победа Джордж не само успява да се върне в правият път към златото, но той успява и да стане вторият човек, който успява да победи Sean Sherk и първият, който успява да го нокаутира. Двубоят е качен и в интернет и можете да го гледате във vbox7.com на този адрес:

UFC 58: USA vs. Canada

Зимата вече маха с ръка за чао, а UFC пристига с ексклузивно PPV, в което всеки един двубой, дори и от Preliminary card-a, е между Канадец и Американец. На това PPV от всички 8 двубоя само 3 са спечелени от Канадци, а те са: бъдещият претендент за UFC Fetherweight златото Mark Hominick, Sam Stout и Georges “Rush” St-Pierre! Тук задачата на ДжиЕсПи е много сложна, той трябва да се изправи срещу бившият UFC Welterweight Champion BJ Penn в ожесточен 3 рундов сблсъсък. Накрая GSP успява да вземе решението от съдиите, които дават като резултат 29-28, 28-29 и 29-28 в полза на канадеца. На това PPV Джордж печели най-много пари, а заедно с това той е и най-добре платеният боец на PPV-то със сумата от 48 000 щатски долара.

  • Джордж участва и като гостуващ треньор в 4-ят сезон на реалити шоуто The Ultimate Fighter.

Кратката слава

UFC 65: Bad Intentions – Шампионският пояс

След победата си над бившият Welterweight шампион B.J. Penn, изпитаният на Джордж са почти свършили, но дали е така? В първият си Main Event двубой на PPV на UFC младият Джордж Сейнт-Пиер има трудната задача да се изправи срещу единственият човек, който знае как да го победи – настоящият Welterweight шампион Matt Hughes. В двубоя Джордж се справя впечатляващо! Двубоят едва не бива спрян в края на първият рунд, след комбинация supermen punch + left hook от Джордж, но Хюз показва издръжливост и успява да стигне до края на първият рунд. Почивката на Мат Хюз обаче явно не е била достатъчна, защото след ритник в главата на Мат Хюз във вторият рунд и поредица от мощни удара и лакти Джордж успява да спечели сблъсъка и за пръв път в своята кариера да стане UFC Welterweight champion.

UFC 69: Shootout – Загубата на титлата

Време е Джордж Сейнт-Пиер да направи своята първа защита на титлата! Със своята победа във The Ultimate Fighter season 4, Matt Serra получи право да се изправи срещу welterweight шампиона в битка за златото му. Тук повечето хора вярвали, че Джордж ще запази, а Serra се е явявал като аутсайдер. Победителят обаче учудва всички, защото Matt Serra става вторият човек, който успява да победи GSP и то като това му коства учудващите 3 минути и 25 секунди от 1-ят рунд, когато Serra побеждава St-Pierre с технически нокаут. Джордж споделя, че загубата му се е дължала на слаба концентрация причинена от лични проблеми както и смърта на близък негов братовчед и болестта на баща му, но Джордж казва, че няма да се оплаква и че тази вечер Мат Сара е бил по-добрият боец. След тази загуба Джордж променя напълно отбора, с който тренира.

В борбата за титлата – отново

UFC 74: Respect

Поредното UFC вече е тук,а Джордж Сейнт-Пиер има труден противник и това е Josh Koscheck, който през това време е на пътя на победата с 5 поредни победи и една победа тук би изтреляла Koscheck до претендентското място. Сейн-Пиер обаче също се нуждае от победа, за да си възвърне загубеното самочуствие след загубата на титлата. Много хора твърдят, че Koscheck ще владее сблъсъците на земя, но Сейнт-Пиер изумява всички като успява да осъществи свои поваляния на земята и плюс това да спре тези на Кошчек. Това е достатъчно на Джордж да спечели сблъсъка с решение 29-28, 29-28 и 30-27 в полза на канадеца. Така Джордж доказва, че е класен борец, а Джош Кошчек остава последният човек спечелил рунд срещу GSP до UFC 129 когато единият съдия дава 1 рунд на Шийлдс, а другият 2 рунда, 3-тият отсъжда, че Джейк Шийлдс не е взел нито един рунд. На UFC 74 Gorges печели сумата от 140 000 долара (70 000 от мача и 70 000 от победата)

UFC 79: Nemesis

След победата си срещу Джош Кошчек, Dana White решава да даде още един шанс на Джордж като го изправи в битка срещу Мат Хюз като победителя ще се бие срещу Matt Serra за Welterweight титлата му. До сега Мат Хюз и Джордж Сейнт-Пиер са се били 2 пъти като резултатът е равен 1:1 и победителят от цялата вражда щеше да спечели Interim UFC Welterweight титлата и да се бие срещу Мат Сера за UFC Welterweight титлата. Както в миналият двубой така и в този Сейнт-Пиер показва свойте умения в борбата като успява успешно да поваля Мат Хюз и да спира неговите опити за поваляния. С тези свои умения ДжиЕсПи успявав края на вторият рунд да заключи захвата kimura на дясната ръка на Хюз, а по-късно да преобърне kimura-та в armbar и така да накара Мат Хюз да се предаде 6 секунди преди краят на втория рунд. От UFC 79 Джордж Сейнт-Пиер получава парична награда от 160 000 щатски долара ( 80 000 за мача и 80 000 за победата) Така Джордж Сейнт-Пиер става Interim UFC Welterweight champion и му предстоеше да се бие срещу Welterweight шампиона.

  • Няколко интересни факта около UFC 79: В това UFC участва и първият български ММА съзтезател Йордан Радев ; за победата си Chuck Liddell получава паричната награда от 500 000 долара като това не включва паричната сума от победата или казано просто и кратко – на Chuck Liddell са му дали половин милион долара, за да влезе в клетката независимо какъв ще е резултата.

UFC 83: Serra vs. St-Pierre

Двама шампиони ще влязат в клетката, но само един от тях ще излезне от нея като Undisputed UFC Welterweight Champion. Последният път, когато Джордж трябваше да се бие срещу някой противник за 2-ри път той го победи ( става дума за Мат Хюз). Дали щеше да се повтори същото и на Serra или TUF 4 победителя щеше отново да надделее? В първият рунд Джордж отново показа своите борчески умения като повали Мат Сера и го обработва през целият първи рунд като не му позволи да предприеме някаква атака. През вторият рунд двубоя продължи по същия начин като отново Сейнт-Пиер беше над противника си, като този път той забиваше колена в ребрата на Мат Сера. Когато часовникът удари 4 минути и 45 секунди от вторият рунд съдията спря двубоя, защото Мат Сера спря да се защитава от колената на Джордж Сейнт-Пиер. Така Джордж отново стана шампион на UFC като царуването му продължава и до ден днешен.

След тази своя победа Джордж е защитил титлата си общо 6 пъти, от които всички са по безапелационен начин!

Edited by RVD & 619

[center]savag3r.blogspot.com[/center]

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

Link to comment

Така понеже се вдъхнових от Биографията на GSP реших да преименувам темата, като тя вече ще включва Биографиите на Jose Aldo & Anderson Silva! Все още не съм започнал да ги пиша, но ги очаквайте скоро!

  • Upvote 3

[center]savag3r.blogspot.com[/center]

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...