Jump to content

Мачове, които си заслужават гледането


Recommended Posts

Стартирам този нов проект, въпреки че думата проект е прекалено мащабна за това, което ще правя. Просто то време на време ще пускам по някой мач, който си заслужава гледането и по някакъв начин е легендарен. Повечето ще бъдат от PRIDE и от по-малките федерации, защото от UFC трудно се намира нещо online, а идеята е да има линк за да може и вие да го гледате.

#1

1. Мачът: Mirko "Cro Cop" Filipovic срещу Wanderlei "The Axe Murderer" Silva II

2. Датата: 10 септември 2006

3. Мястото: Saitama Super Arena, Саитама, Япония

4. Шоуто: Pride Final Conflict Absolute

5. Защо този мач си заслужава гледането: Към днешна дата, всеобщото мнение е, че и двамата е време да свалят ръкавиците, но именно мачове като тези ги направиха легенди и всеобщи любимци. Годината е 2006, а PRIDE излязоха с поредния си турнир. Този път нямаше ограничения в килограмите и компанията събра 15 от най-коравите бойци в компанията. След изненадващата контузия на супер-фаворита Fedor Emelianenko, всички имаха претенции за титлата. Към тях се включи и Wanderlei Silva. Middleweight шампионът, който познава до болка този вид формати, замени Fedor и въпреки леките си килограми, беше решен да обърне турнира с краката на горе. За Cro Cop това беше последен шанс да спечели индивидуална титла в PRIDE, след като Heavyweight златото все му отбягваше. На 1/4 финалите, Cro Cop нокаутира джудоката Hidehiko Yoshida, а Wanderlei Silva направи същото с Kazuyuki Fujita. Така двамата се изправиха на 1/2 финалите на турнира, в мач реванш от 2002 и за място в финала на турнира. Този път нямаше съмнение, че двамата ще излъчат победител, като видяхме един от най-бруталните нокаути в историята на компанията, а победителят спечели целия турнир.

6. Къде може да се гледа?

Интрото и entrance-ите в YouTube

Целият мач във vbox7

Edited by neshev
Link to comment

Много добро начало. Според мен щеше да е много по-добре ако беше започнал от 100 към 1, но щом така си решил. Иначе темата е много хубава, преди малко изгледах 1-ят сблъсък и съм много доволен!

Пожелавам ти успех!

[center]savag3r.blogspot.com[/center]

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

Link to comment

Е, то не е класация, а просто неща, които си заслужават да им хвърли поглед човек.

Link to comment
  • 2 weeks later...

#2

1. Мачът: Fedor "The Last Emperor" Emelianenko срещу Matt "The Law" Lindland

2. Датата: 14 април 2007

3. Мястото: Ice Palace, Санкт Петербург, Русия

4. Шоуто: BodogFIGHT: Clash of the Nations

5. Защо този мач си заслужава гледането: Дни след поредната загуба на Fedor е редно да си припомним едни от по-добрите му моменти в спорта. Този път негов опонент е един стар познайник на Dan Henderson, Matt Lindland. Lindland, заедно с Henderson и легендарния Randy Couture, е един от основателите на Team Quest. Отборът, който води началото си от далечната 1999 година, е дал на спорта редица шампиони, характерни най-вече с отличния си wrestling. Днес традицията се продължава от хора като Chael Sonnen, Yushin Okami и Joe Warren. Fedor, по това време, се подвизаваше в PRIDE, но специална клауза в неговия договор му позволяваше да се бие извън организацията, при условие, че мачът е в Русия. Така месец преди мача му с Mark Hunt в PRIDE, Fedor подписа с популярния сайт за залагания Bodog, който беше готов да рекламира "Императорът". Първоначалните планове са били Randy Couture да е негов опонент, като дори са му предложили гръмката сума от 3 милиона долара за да се изправи срещу руския боец, но Couture разумно е отказал. Договорите с "план Б", Jeff Monson, също са пропаднали. Така много по-лекият Matt Lindland е приел възможността да премери сили с най-добрия боец на планетата. Двамата се срещнаха в Ice Palace, хокейна зала специално направена за руския национален отбор за световния шампион през 2000 година. Двамата се биха пред погледа на тогавашния президент - Владимир Путин, който беше и специален гост на Fedor. Мачът започна неочаквано, като Lindland разкъса слабия епидермис на Emelianenko с първия му удар. Това не беше повод за драма, но последвалото все още се говори в MMA средите. Lindland бързо опря руския боец до въжетата, като демонстрира отличният си wrestling. "The Law" дори успя да левитира Fedor на няколко пъти, но той хитро използваше въжетата да запази баланса си. При един по-силен опит, Lindland най-накрая успя да го отдалечи от тях, като вече се беше приготвил за takedown, но Fedor отново прибягна до забранен приом за да запази баланс, но този път това му помогна и да обърне takedown-а срещу Lindland. След като Fedor си осигури добра позиция беше ясно, че минутите на Lindland са преброени. Fedor бързо премина в mount и успя да заключи armbar, който приключи срещата три минути след началото и. След мача, феновете бяха разделени щом се отнася до прословутото хващане на въжетата. Някои бяха на мнение, че това реши изхода на мача и призоваваха за реванш, като други бяха убедени, че това не е изиграло особено роля. Въпреки, че и самия Lindland искаше реванш, такъв нямаше. Шоуто беше пълен провал, щом се отнася до продажби, като едва 15 000 човека са си поръчали шоуто. Месеци след това BodogFIGHT обявиха фалит, като регистрираха загуба от близо 38 милион долара. Въпреки това, този мач показа, че доминацията на Fedor няма да е вечна и все някога рисковият му стил ще се обърне срещу него.

6. Къде може да се гледа?

http://www.youtube.com/watch?v=mC_5Cfky-o0

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...