Jump to content

MMA: StrikeForce освободиха Alistair Overeem


Recommended Posts

Вчера, настоящият Heavyweight шампион на StrikeForce хвърли бомбата, че може и да не продължи участието си в турнира. От компанията са му предложили 10 септември като дата на полуфиналите на турнира, но Overeem е отказал да приеме тази дата, защото му е трябвало още време за подготовка. Overeem дори е бил заплашван да бъде изваден от турнира, ако не приеме, като за него това е било знак за неуважение.

Според източници, Overeem е водел преговори за нов договор и това е била една от причините той да е нерешителен да се бие. Това е причината, той да е изяви желание да се бие с някой от братята Klitschko в боксов мач. Според други, Overeem страда от контузия и му трябва още време да се възстанови напълно.

Реакцията на Zuffa не закъсня и те потвърдиха, че Overeem е аут от турнира и ще бъде сменен от Daniel Cormier, който е една от резервите. Dana White изтъкна като причина, че 10 септември е датата, на която Showtime са искали да се проведе шоуто, и е трябвало да я уважат.

UPDATE: StrikeForce са освободили Alistair Overeem. Причината е най-вероятно е, че след като отказа да се бие във втория кръг на Heavyweight турнира през септември, той е бил рекламиран за шоуто на Golden Glory в Русия, през октомври. Също така според източници, Overeem е страдал от по-сериозни контузи в лакътя и в ребрата. Все още няма информация дали Overeem е уволнен само от StrikeForce или това важи и за UFC.

Edited by neshev
Link to comment

Хахха, няма по-добро развитие за мен като фен на Cormier! Aко сега вземе някак турнирът и съответно титлата и Cain запази срещу JDS.. какво правим като са best friends? :D Иначе жалко за Overeem, но той винаги си е бил голям "търговец", така че не е огромен шок за мен тази новина. Колкото до Strikeforce, това компания ли е, да напавят така, че Heavyweight шампиона им да се откаже от турнира и един вид да не подпише нов договор, силни са!

Link to comment
  • 2 weeks later...
StrikeForce са освободили Alistair Overeem. Причината е най-вероятно е, че след като отказа да се бие във втория кръг на Heavyweight турнира през септември, той е бил рекламиран за шоуто на Golden Glory в Русия, през октомври. Също така според източници, Overeem е страдал от по-сериозни контузи в лакътя и в ребрата. Все още няма информация дали Overeem е уволнен само от StrikeForce или това важи и за UFC.
  • Upvote 2
Link to comment

Жалко, така и няма да видим Оувърийм в истински качествен мач срещу някой сериозен опонент от тежката дивизия на UFC. Надявах се Дайна да го кротне, но явно няма да стане.

Струва ми се, че просто на Оувърийм така му е по-изгодно. Човекът си е голямо име и си разиграва коня колкото си ще в Япония и навсякъде другаде - маса мачове си уреди последните години, където за минута максимум убиваше опонентите си и си тръгваше ... вероятно с юнашка сума. Носят се слухове, че се мъчи да си уреди мач с някой от братята Кличко по бокс, което ще му напълни здравата джобовете. Да не говорим че е и шампион в К-1 ... общо взето има предостатъчно причини да не се тормози в UFC, където няма да има лесни двубои и ще е прикован с договор.

 

Link to comment

Мисля, че UFC няма да го изтърват като талант. Има доста яки мачове за него в Heavyweight дивизията на UFC!

Link to comment

Overeem наистина е голям талант, но не мисля, че UFC ще се бъхтят чак толкова за него. В UFC има къде-къде по-класни бойци от тези в Strikeforce! Ако Alistair търси пари да ходи в бокса, но в ММА ако не бъдеш в UFC значи не си класен боец. Както се вижда UFC поглъща всички ММА организации, които имат шанс да ги застрашат. Според мен Алистър ще се помотае в K-1, ще се помотае в бокса и накрая ще се върне в ММА, но тогава ще е прекалено късно за него. Както gboy беше казал в една тема "Dana много обича да му се правят на спортисти", тъй че Алистър трябва да избира къде ще бъде за напред или скоро ще изтърве всички влакове!

Edited by RVD & 619

[center]savag3r.blogspot.com[/center]

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...