Jump to content

Най-силен образ в mainstream-а - дискусия.


The1948One

Recommended Posts

The1948One

Напоследък се случиха доста интересни неща около WWE и TNA. Докато доскоро всичко беше монотонно, изведнъж отникъде два образа поеха към нова и интересна насока, което многозначително успя да вдигне продукта и да възобнови загубеният интерес. Става въпроса за така одумваните CM Punk и Sting.

CM Punk беше започнал да заскучава и се движеше между mid card-а и main event-а, когато изникналото от никъде shoot promo относно Vince, HHH и проблемите в WWE успя да го върне на преден план. Цялата история между Cena и CM Punk накараха кеч феновете да чакат с нетърпение MITB PPV-то с надеждата да се напише история. CM Punk от друга страна с едно единствено промо успя да се превърне в нещо като своеобразен модерен Steve Austin и въпреки че всичко е още в зародиш търпението около развитието на образа на Punk вече започва да изкипява. Все пак каквото и да се случи след MITB, на образът на CM Punk ще бъде гледано с няколко идеи по-сериозно.

Sting беше много силен шампион. Беше започвал да заскучава, но беше истински шампион и образът му олицетворяваше истински шампион. Всички очакваха след като загуби титлата да се retire-не или да има по-малка изява. Напротив, Sting засили образа си. Въпреки че е взаимстван от герои от съвременното кино (което не е прецедент в TNA, Eric Young в момента е копие на Alan от The Hangover), Sting успява да се превъплъти по най-добрият начин в новият си образ. Страхотни psycho промота, каквито не сме виждали от години, дори и Hulk Hogan изглежда интересно около него. Sting се превръща в побеснелият защитник на компанията, която обича, който не пести методи и усилия да нареди нещата, така както трябва да са.

Е, оставям на вас, кой от двата топ образа на WWE и TNA е по интересен? И двата имат нещо общо, и двата са образи на бунтовници, които се изправят срещу сивото статукво "обгърнало" целият mainstream през последната доста слаба година.

Темата може и да продължи и след няколко месеца, когато има нови най-интересни образи :)

Link to comment
  • 2 weeks later...

Казвам CM Punk ,но държа да уточня ,че TNA не следя редовно и не мога да направя добра съпоставка между двата образа.

Чара на образа на CM Punk е неговата болезненост. Истинността прави образът му толкова интересен за гледане. Той е гласа на старите WWF фенове. За това мисля,че образа му е толкова вървежен . :)

  • Upvote 2
Link to comment

Авторът е забравил да каже разликата между двата образа, а именно, че образа на Стинг пое по по-psycho fun път. От друга страна този на CM Punk е на съвсем трезвомислещ човек. Да, Пънк също вкарва шегичките от време на време, но не върху това се гради образа му, докато при Стинг е точно обратното. Сравненията между "Austin 3:16" и промото на Пънк съвсем не са случайни, защото втория успя да пресъздаде модерния вариант на образа на Остин преди години. Обикновен човек, писнало му от своеволията на хората от горните етажи от които той е пряко засегнат, обявил се против политиката на компанията и самия и шеф. Точно това и беше Остин, разбира се с малки изключения. Да не забравяме и по-shoot елемента, който те кара да следиш, слушаш и осмисляш всяко негово движение и реплика. При Стинг идеята е горе-долу същата, отново го има елемента на борбата с шефовете на компанията, но образа му е доста различен от този на CM. Песните, клоуните, начина му на говорене и жестикулиране, дори начина по който се смее ако щете. Всичко е направено с една идея по-fun начин и думите му те карат да се засмееш, а при Пънк по-скоро да се замислиш дали наистина нещата стоят така и дали той наистина има право.

  • Upvote 3
Link to comment

Общите черти са много малко. На практика образът на CM Punk към момента е възможно най-близко до CM Punk в реалния живот. Ясно е, че в момента образът на Sting е доста далеч от реалността му, но човекът е достатъчно кадърен и харизматичен да го изиграе. Кой е по-добър? Трудно е да се каже, защото единият е по-реален и дълбок, но другият образ е по-забавен и оригинален (говоря оригинален за кеча, тъй като преди това не е имало друг подобен персонаж там). Едно е сигурно: кечистите винаги вадят най-доброто от себе си тогава когато сценаристите се месят възможно най-малко в тяхната работа. Примерно Ken Anderson започна през миналата година уникален и забавен образ, но сякаш с времето се опитаха да му въведат толкова много корекции, че накрая го поразвалиха и макар и да продължава да е сред най-добрите образи в мейн стрийма, вече е една идея по-назад.

По принцип може да се споменат и още два образа, които се развиват в момента и не са за подценяване - този на Christian от WWE и на Bully Ray от Impact Wrestling. И макар и да не мога да говоря много за първия, тъй като не следя чак толкова редовно WWE, все пак е ясно - човек, обсебен от титлата винаги е интересен образ, а едва ли има по-подходящ от Christian към момента за тази роля. При Ray пък имаме едно прераждане от досаден tag team кечист (макар и в един от най-уважаваните отбори) в един от най-добрите хийлове в кеча в момента.

  • Upvote 2
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...