RVD & 619 Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 (edited) Станислав Недков – Стъки ще дебютира в най-популярната ММА верига на планетата – UFC, на 27 август в Рио де Жанейро. Негов противник ще бъде местната звезда Луис Кейн. Двамата ще премерят сили в лека-тежка категория (до 93 кг), а основната среща на вечерта ще бъде между бразилецът Андерсон Силва – Паяка, който ще защитава титлата си, и Юшин Оками от Япония. „Чакам този мач с голямо нетърпение. Това ще бъде моят дебют в UFC. Той е отлаган два пъти до сега, първо заради моя контузия, а след това заради травма на съперника. Надявам се този път всичко да е наред. Кейн е в топ 10 на UFC, доста класен състезател. Очертава се сериозно зрелище, за по-малко от 2 часа са разпродадени всички 18 000 билета. В момента аз и моите треньори разучаваме силните и слабите страни на противника ми. Дано успеем да изградим най-правилната тактика за победа“, коментира Недков. До момента двама българи са пробвали да пробият в UFC, но неуспешно. Стъки се надява да е първият сред сънародниците ни, който да запише успех в една от най-популярните ММА вериги. „Ръководството на UFC се свърза с мен и ми предложи договор след моите успешни изяви в японските вериги „Панкрейс“ и „Сенгоку“. Там записах победи срещу японеца Масаюки Коно и двамата бивши световни шампиони от Америка – Травис Виуф и Кевин Ранделмън. Аз разбира се приех веднага, защото това бе моя мечта“, сподели българският ММА боец. Стъки изказа своето виждане за ММА турнирите в България. Според него е радостно, че ги има и че този вид спорт се развива и тук. В България има доста талантливи момчета, които се нуждаят от такива турнири. Попитахме Стъки как съпругата му, екс депутатката Юлияна Дончева приема неговите изяви в кървавия спорт. „Ами не й е много приятно, притеснява се, че може да ме наранят. Като тръгвам за тренировка, усещам как тя е в напрежение. На последния ми мач дойде с мен, след срещата разбрах, че през цялото време си е закривала очите. Никога не ме е карала да се отказвам, напротив, тя ми е подкрепа, за което и благодаря“. Недков категорично отсече, че е националист и не мисли да живее и тренира в чужбина въпреки множеството предложения към него. До момента боецът от Велико Търново има 11 победи (5 с нокаут и 4 със събмишън). Преди да се ориентира към смесените бойни изкуства, 29-годишният талант се е занимавал със свободна борба повече от 10 години. Печелил е множество медали от международни турнири и е неколкократен шампион на България. Бил е възпитаник на клуб Етър – Велико Търново. Съперникът му Луис Кейн е доста по-опитен. Той има черен колан по бразилско жиу житцу. В кариерата си има 11 победи (9 с нокаут и 1 със събмишън) и 3 поражения. 30-годишният южноамериканец има впечатляващи победи над Рамо Сукуджу (Кам) и Елиът Маршал (САЩ). livesport.bg Edited June 29, 2011 by RVD & 619 Quote [center]savag3r.blogspot.com[/center] [color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i] Link to comment
neshev Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 "Недков категорично отсече, че е националист и не мисли да живее и тренира в чужбина въпреки множеството предложения към него." Какво пък имат общо двете неща? Съмнявам се родните псевдо-биячи от махалата да могат да му предложат нещо близко до истински MMA мач от такъв калибър. Quote Link to comment
RVD & 619 Posted June 29, 2011 Author Share Posted June 29, 2011 (edited) Какво пък имат общо двете неща? Съмнявам се родните псевдо-биячи от махалата да могат да му предложат нещо близко до истински MMA мач от такъв калибър. Щом с тези биячи е успял да достигне такива успехи... смятай. Плюс това не подценявай българските треньори, сега имаме много добри треньори по бокс и борба, а и мисля, че и другите им отстъпват! П.П. Ако може някой да качи темата в News & Spoilers, мисля че заслужава да е там! Edited June 29, 2011 by RVD & 619 Quote [center]savag3r.blogspot.com[/center] [color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i] Link to comment
Recommended Posts